Ett ljus i mörkret..

Har egentligen ingenting att skriva om och det är väl kanske därför det har stått still hela dagen. Har gått med huvudvärk och den vill inte gå över, slocknade nästan till under filmen och jag är fortfarande grötig i huvudet. Det är som gjort för att jag ska kugga på tentan som jag hade planerat att plugga till nu på jobbet. Jag har inte läst ett ord och kommer förmodligen inte klara av det heller med tanke på att jag har svårigheter att överhuvudtaget ens titta på tvn..

Får se vad som händer imorgon, det är ju skoterns dag och det skulle vara trevligt att fara runt och kika lite men jag vet inte hur mycket jag kommer hinna eftersom jag har lovat syster yster att hjälpa henne att baka till hennes födelsedags fika. På kvällen är det tänkt att vi ska laga middag och dricka lite gott. Tanken var väl också att vi skulle klä ut oss men jag har inte haft tid att leta någon maskerad dräkt och jag känner för tillfället inget begär av att sminka mig svart runt ögonen för att likna något som just klivit upp från graven.

Påtal om graven tänkte jag fara ner till graven ikväll då jag har slutat jobbet, har köpt två ljus som jag tänkte ställa hos mormor och morfar. Det var ett tag sedan jag var där nu och jag blir alltid lika känslomässigt berörd just vid allhelgona helgen eftersom det lyser vid nästan varje grav. Tidigare har jag även köpt med mig några extra ljus och tänt vid de gravar där folk verkar ha tappat intresset för att bry sig.. Det känns lite trevligare när alla gravar runt omkring också får lysa.Debatt

Jakten på skönhet.. Ja, vad säger man? Det finns ju folk som inte tänker längre än näsan räcker. Folk som ser sig själv som expirement, vad i hela världen tänker man med då? Det är ganska intressant att höra hur folk resonerar men det mesta är nog bara skrattretande. Folk är ju fan inte klok.

Så börjar nästa helvete

Är ÄNTLIGEN klar med våran processövning och har haft vårat sista seminarie nu i eftermiddags. Det innebär att man från och med nu ska fokusera på tentan som jag utan större tvekan redan vet att jag inte kommer klara av. Jag ska iallfall försöka plugga lite på jobbet ikväll samt så ska jag sitta med F på söndag är det tänkt. Det får gå som det går helt enkelt. Jag kan inte göra mer än mitt bästa, och med tanke på att jag inte förstår så mycket av kursen ska jag vara glad om jag kan svara på någon fråga överhuvudtaget.

Satt på jobbet igår och kollade igenom en massa bilder från min digitalkamera och bestämde mig för att framkalla dessa så att jag har de i riktiga negativ. Har funderingar på om jag ska slösa en massa pengar på att beställa hem lite pyssel material från Panduro hobby och göra en egen almanacka. Det hade dock varit roligare att få göra en personlig kalender eftersom jag alltid har med mig den, men jag tror inte det finns någon sådan?

Nåja, nu ska jag återgå till allt jag tidigare höll på med. Puss och hej!

Ett helt nytt sätt att plugga

Ja, tanken var att jag efter skolan skulle fara till F för att tentaplugga. Jag hade så fruktansvärt ont i huvudet och var trött som aldrig förr så jag valde att fara hem och sova en stund, ingen bra idé! Det visade sig att jag bara skulle bli ännu tröttare och mer ofokuserad än jag var innan. Jag for iallafall till F och gjorde ett tappert försök att plugga.. Det slutade med en matpåse från coop forum och en kasse från systembolaget. Vi tyckte båda två att det var en bra idé att träna på att räkna median och medelvärde, vilket visade sig vara ett utmärkt tillfälle när vi kom hem med våra gröna påsar. Det mina vänner, är vad jag kallar ett inspirerande sätt att plugga på!

Det kostar att ligga på topp

Sitter på jobbet före jag ska på jobbet, visst låter det trevligt? Jobbar bara tre timmar här sedan far jag iväg för nattpasset hos en annan brukare. Hade tänkt plugga lite nu när F var snäll och lät mig låna hennes bok till imorgon, men jag vet faktiskt inte om jag kommer orka. Det svider ganska ordentligt i ögonen och det där hoppet jag hade om att kanske bara kunna sova sisådär sex timmar per natt slocknade lika fort som det kom.

Var på stan idag för att träffa min syster en snabbis. Följde med henne och en kompis för att leta maskerad kläder till lördagen. Jag ska förmodligen inte klä ut mig men jag köpte ändå några strumpbyxor, en silver/glittrig eye-liner och lite annat smått och gott. Var även på Hemköp och handlade mat, förövrigt första gången jag handlar där, och jag fick en del för mina tvåhundrafemtio kronor. Fläskfilé, kycklingfile, fisk och annat som man kan laga mat på. Funderar faktiskt på att skaffa ett medlemkskort för de hade riktigt fina erbjudanden faktiskt! :)

Fick en del bilder från födelsedagsfesten vi hade här för två helger sedan, och även lite andra mysiga bilder. Måste bara visa en som fick hela mig varm, det ser så gulligt ut, och jag är inte ens en kattmänniska!Äntligen färdiga!

Det tog lite längre tid än väntat, men då är jag också väldigt nöjd med arbetet! Det ser jätte snyggt och proffesionellt gjort ut vilket var hela syftet med arbetet. E har just sprungit upp för att lägga kopiorna i lärarnas fack och vi är klar för dagen. Jag har funderingar på att stanna en stund på skolan för att plugga lite innan jag ska fara hem och äta. Det känns inte roligt men då jag är medveten om att min självdisciplin sjunker till botten såfort jag sätter mig i soffan hemma så är det lika bra att stanna här.

På återseende!

Uppe med tuppen

Jobbade natt inatt vilket innebär att jag kliver upp strax efter sex på morgonen. Det jag inte riktigt kan avgöra är om jag fortfarande inte är vid medvetande då mina ögon inte svider tillräckligt mycket för att bekräfta att jag är vaken, än.. Jag hade planer på att fara till skolan redan vid åtta men så blev inte fallet. Fastnade vid disken, hör och häpna. Att stå och diska strax efter sju på morgonen hör definitivt inte till min vardag och det är förmodligen inget jag kommer göra om det närmaste året. Nu sitter jag iallfall på skolan och inväntar min grupp för att få avsluta vårat arbete. Det ska bli riktigt skönt att få fokusera på tentan nu.

Ha en bra dag så hörs vi!

Tentaplugg

Idag började dagen med ett seminarie som gick över förväntan! Efter detta satte vi oss ned i gruppen för att göra klart våran processövning, det skulle dock bli svårare än vi trott. Det visade sig att vi hade en massa, och då menar jag MÅNGA, mail som vi skickat till varandra under arbetets gång. Det resulterade till att vi letade en massa saker som vi inte hittade eller som hade hamnat under "fel" rubrik osv. Men vi har äntligen fått klart ett utkast som vi ska finslipa på imorgon. Det känns riktigt bra att äntligen få bli klar med detta arbete då det har tagit så oerhört mycket tid och energi som man hellre hade velat lägga på annat. Jag kan visserligen tycka att några av delarna har varit intressanta att arbeta med, men jag håller fortfarande kvar vid mitt resonemang om att det är ett totalt meningslöst arbete då vi har jobbat med en metod vi förmodligen aldrig någonsin kommer använda oss av igen.

Efter skolan for jag hem och tinade upp något min kära mor hade slängt i frysen, kycklinggryta. Hör och häpna åt jag både syltlök och annanas! Det är absolut inga av mina favoriter men då jag inte upptäckte att jag hade ätit det förrän jag nästan var klar var det lika bra att skrapa tallriken ren. Jag är faktiskt stolt över mig själv att jag mest bara tuggar och sväljer nuförtiden. Det är mycket jag har fått ner nu som min stackars mage aldrig har sett förut. Då undrar väl säkert ni hur jag kan säga att jag inte tycker om det om det aldrig har hunnit ner till magsäcken. Men då svarar jag att det har hunnit ur munnen före den har hunnit hela vägen ner till magen. Det är tur att man växer upp och så småningom är illa tvungen att äta sådant som man egentligen inte vill för att föregå med gott exempel.

Kvällen har jag spenderat hos F och tentapluggat. Det känns faktiskt riktigt bra att ha börjat läsa då den där jobbiga klumpen i magen har försvunnit. Jag går alltid och bär på den, förmodligen redan från kursstart, och den växer sig bara större och större ju längre tiden går. Det som är bra att plugga tillsammans är att man för det första sitter med någon som faktiskt förstår, men också för att man kan diskutera med varandra vilket gör läsningen lättare. Så förhoppningsvis kommer vi kunna sitta på onsdag eftermiddag innan jag börjar jobba också, det skulle vara riktigt bra för min del då jag är så förbannat lat när jag sitter hemma. Det är dumt egentligen, eftersom det är bara jag som går förlorad ur det hela. Nåväl, jag har börjat iallafall..

Visst känns det lockande...?

 

Fel mössa

Har inte den blekaste aning om varför jag valde min rubrik. Det var det första jag tänkte på vilket i sig är ett ganska starkt argument till varför jag borde gå och lägga mig! Jag har iallafall läst klart mina två vetenskapliga artiklar nu och jag ska bara färglägga lite ord och välja ut mina två frågor sedan är jag färdig. Det känns riktigt skönt. Det är dock inte lika skönt då jag har vetskap om att jag ändå ligger efter med pluggandet. En tenta kommer inom tio dagar och jag har inte läst mer än några sidor ur sisådär tre, eller om det var fyra, böcker. Det känns inte betryggande för fem öre, men det är typiskt mig. ALLTID ute i sista minuten, så enkelt är det!

Har förövrigt betalat mina räkningar idag och det känns inge vidare att det var räkningar i överflöd denna månad. Tyckte inte att jag fick ut tillräckligt och trots det är jag medveten om att jag kommer få betala tillbaka på skatten. Nåja, jag är inte lika fattig som en kyrkråtta och jag ska ändock unna mig att handla när vi far till ikea om två helger. Det ska bli riktigt skönt att få komma hem med lite nya möbler, jag vet dock inte hur dessa möbler ser ut riktigt än men det lär man bli visse om när man vandrar runt där. Ska även se om jag kan hitta en ny vinterjacka, men den jag har kärat ner mig i vet jag inte om jag har råd med.. Nåja, nu ska jag göra klart så mina rödsprängda får lägga igen ögonlocken och förhoppningsvis sova ostört tills klockan väcker mig imorgonbitti. Natt!
 


Vilken tycker ni?

Gråhårig i förtid

Har suttit som en psyk och försökt hitta någon som kan jobba mitt eftermiddags pass imorgon eftersom det blev mer än jag väntat i skolan. Jag har ringt iprincip alla på telefonlista och även en massa som inte ens står med. Mitt sista hopp räddade mitt liv, eller ja, åtminstone min dag. Äntligen är det löst! Jag trodde jag skulle få slita allt mitt hår från huvudet innan jag skulle klara detta. Snacka om lättnad!

Har för ett tag sedan gjort någon typ av tomatsoppa till min brukare och hör och häpna, det var jätte gott! Jag om någon har aldrig tyckt om tomat men säger nu att en tomatsoppa smakar bra? Det är något som inte stämmer.. Jag vet dock inte om jag skulle kunna äta soppan som man äter soppa eftersom det var tomater i bitar, men på sked och bara lite grann smakade det bra! Jag är nästan lite imponerad över att jag har gjort något gott av ingridienser jag inte själv äter och som jag aldrig någonsin har tillagat förr. Men det är väl kanske så, att det blir roligare att arbeta med ingridienser som man sällan använder, eller? Sedan ser ju maten lite roligare ut med färg :)


Påtal om mat ska jag fara till pappa och Kicki efter jobbet som ville bjuda på middag, dock en sen sådan. Måste även dra ut ytterligare en artikel som jag ska hinna läsa ikväll. Känner redan att ögonen blöder av trötthet men det är ett måste. Om jag inte vill kliva upp tidigare imorgonbitti, vilket jag på rak arm kan säga är en helt värdelös idé då jag är medveten om att det aldrig kommer hända. Så det blir att uthärda ett par röda ögon!


Imorgon börjar allvaret, var det så?

Omställning

Det var väldigt noga från min arbetsgivare igår att jag skulle ställa tillbaka klockan en timme inatt för så att jag inte kom för tidigt imorse. Jippi hurray säger ju jag då det var på mitt pass vi ställde fram till sommartid förra gången. Han var dock inte lika noga med att säga detta till min kollega som jobbat natt då hon ringde mig tjugo över sex imorse och ifrågasatte om jag hade försovit mig. Men icke sa nicke, det har jag ju inte gjort sa jag och hon bad om ursäkt för sitt förvirrade tillstånd :)

Det känns faktiskt i kroppen att man har fått sova "en timme extra". Det var dessutom ljusare ute när jag skulle köra till jobbet. Nu när jag väl är här kan jag inte hitta min arbetskollega fastän hennes bil står på parkeringen. Jag undrar om hon har lånat gäst sängen en stund då det var sagt att hon skulle stanna till i eftermiddag. Aja, jag vet som vanligt inte speciellt mycket men jag har tagit mig ganska långt på så mycket okunskap ;)

Have a great day!

Stek os och grönsaks lukt

Jaha, kom till J för en stund sedan och har suttit och tittat lite på körslaget. Luktar mat som satan och skulle helst av allt vilja ta en dusch men det får vänta till ikväll eller imorgon. Såg en film på jobbet "the proposal", ganska bra faktiskt! En romantisk komedi, men det var ändock lite mer komedi än det var romantik så många gånger ville man nästan tvinga fram en kyss. Men.. Det fina slutet kom ändå, även om det var lite långdraget.

Nu ska jag lägga mig till rätta i soffan och tänka på den lilla saten som försökte göra mig avundsjuk med en massa öl, värmeljus och en badtunna. Jag är dock inte så förtjust i att bada, men det skulle vara rätt mysigt såhär i mörket :)

Höstrusk - vilket konstigt ord.

Idag när jag klev upp för att fara till jobbet var det fortfarande lika svart som natten. Jag vet inte om jag kan tycka att det är frustrerande att fara till jobbet då det känns som att man borde ligga i sängen, eller om det är mysigt att vintern är påväg med stormsteg. Oavsett så måste jag säga att det är ganska fascinerande att vara ute och köra bil på vägar som är iprincip folk tomma. Det är ganska kul att vara uppe med tuppen en lördag, bara för att man vet att alla andra ligger och sover under ett vaaaaarmt täcke.... (försöker hopplöst övertala mig sjäv att jag är morgonpigg och vill kliva upp). Nåja, förhoppningsvis går dagen fort.

Det finns ytterligare en anledning till varför jag vill att man dag ska gå fort. Fick höra av min arbetskollega som jag bytte av nu imorse att hon har suttit framåtlutad på soffkanten hela natten då man uppenbarligen har fångat fem möss och katterna har även tagit ihjäl (lekt ihjäl) en inatt. Till viss del är det betryggande att det finns katter i huset, men då dessa katter inte gör så mycket annat än att sova om dagarna, och nätterna, så får man sällan den hjälp man kanske hade varit i behov av. Jag kan dock inte avgöra om mina stövelklädda fötter är mer rädd för själva musen eller för dom smittor och sjukdomar den kan bära på. Oavsett vad så känns det inte så spännande att jobba idag, speciellt inte nu på morgonen, då jag sitter ensam vaken i ett hus fullt med möss.
På återseende!

Soldier down

Det blev en promenad ändå, och en relativt lång också! Det känns riktigt bra att kunna fokusera på mina trötta ben istället för mina tunga ögonlock. Funderade lite när jag var ute och gick då jag passerade en ung kille påväg över cykelbron, totalt väck. Vet inte vad han hade tagit eller druckit men jag fick en klump i magen då han vinglade fram och envist försökte hålla blicken på sina fötter. Kunde inte låta bli att bli skrämd heller, kanske inte för att bli överfallen eller liknande, men för hans skull, för hans föräldrar och alla runt omkring honom. Ett litet steg för nära kanten på bron och han skulle kunna göra sig riktigt illa, ett oförsiktigt och klumpigt vinglande ut i vägen och han skulle kunna råka illa även där. Vet inte om det har att göra med hur involverad jag är i just dessa frågor, men jag kan inte mer än ifrågasätta vart han har sina föräldrar eller sina vänner. Jag vet att man som föräldrar inte springer efter sina barn under tonåren, men i vissa fall kan man nästan tycka att det är nödvändigt. Klockan var liksom inte mer än halv nio, på en torsdag?

Nu är det natt, kram på er!

Moving slow, no time to think

Idag har varit en trög dag, och jobbig. Har nog inte velat tro att detta skulle slå så hårt på mig men det har det gjort. Fick ett smärre utbrott på min mor idag pga ett litet missförstånd. Grät så det var svårt att sluta, och definitivt inte av den anledning jag ville tro från första början, att jag var arg. Jag är nog mest chockad, och ledsen. Ja, arg är jag ju också, men inte på min mor då hon inte har en endaste del i allt vad cancer kan heta. Känns lite bättre nu när jag har haft mamma och Thomas här på middag, trots att det inte blev ett alltför långt besök då Hampe ligger hemma själv. Känner fortfarande att tårarna tränger bakom ögonlocken trots att jag grät som ett barn bara för några timmar sedan. Det blev en såndär dag där man helst av allt vill lägga sig under täcket och inte göra så mycket mer. Men jag vet med mig själv att jag inte kommer kunna somna, så det är lönlöst.

Det gör inte saken bättre att jag sitter och lyssnar på ballader som får en att vilja sluta ut hjärtat ur kroppen. Vissa dagar är det nog tänkt att man ska må såhär, och jag tror ändå att det kommer komma en dag då man kan använda sina dåliga dagar till något bra. Det är bara typiskt att jag ska måsta ha mina dåliga dagar så ofta nuföritden, jag gillar det inte. Jag tycker bättre om min roliga och trevliga sida, jag tycker bättre om när jag är den person som jag vill att folk ska tro att jag är. Nej, nu ska jag smälta min mat, dricka upp mitt te och sedan försöka ta mig ut på en promenad, om jag orkar dvs. För tillfället känns mina tända ljus och tvn mycket mer lockande.


Ha en trevlig kväll allesammans!

Show me where it hurts..

Har haft lite svårt att koncentrera mig nu ikväll och har gjort ett tappert försök att inte tänka på det jag tidigare ikväll fick veta. Jag har svårt att smälta att folk som är av god karaktär och har ödmjukhet byggt i benmärgen, att det är dessa människor som ska få drabbas av det som avslutar livsglädjen. Det är så förbannat orättvist! Sedan kan jag tycka att det alltid är samma människor runt omkring som drabbas. Det ska ALLTID vara något, hela tiden. Kan heller inte förstå varför man inte har kommit fram till något mer de senaste 13 åren och hur man bara kan låta ett liv rinna bort. Att man inte har hittat ett botemedel mot något som jag anser kan vara ett av det absolut viktigaste sjukdomarna någonsin. Nej, men lägg de pengarna på att försöka bota "sjukdomen" alkoholism istället, att hitta den förbannade genen som har påverkat sjukdomstillståndet som vi friska så fint vill kalla fylla. Jag känner bara att vreden börjar bubbla över då man lägger pengar på något så fruktansvärt lönlöst istället på att faktiskt försöka hitta botemedel till sådana sjukdomar som tar folks liv, inte när personerna ifråga tar sitt eget.
Åh.. det sved i ögonen redan innan...

Facebook.com

Är nästan aldrig inne på min facebook och gör endast undantag då jag har ytterst lite att göra. Gick igenom lite av mina vänner och såg att någon var vän med Måns zelmerlöw. Det inte om jag ska skratta eller gråta? Det får nog bli till ett smärre skämt tror jag, det passar sig bäst där. Eller så kanske man ska ta tillfället i akt och lära känna en kändis! Tack men nejtack, jag tror jag avstår. Nu ska jag bli riktigt grov i munnen och säga vad jag har tänkt ända sedan idol och allt annat trams började på tv, det är bara ren underhållning och ingen har någonsin slagit igenom såsom amerikanska idoler har gjort. Se bara på Leona Lewis, Kelly Clarksson och Daughtry! Det är folk med röst, utsrålning och carisma. Den dagen Darin, Ola eller Agnes skulle nå den toppen får ni klippa av mina fingrar!

Så, nu har jag gnällt lite i brist på annat. Vi hörs!

Välkommen hem

Ikväll blev det en rätt sentimental kväll, fialotta är hemma, för gott! Hon har som jag tror jag nämnt i ett tidigare inlägg fått en lägenhet på Berghem och idag är hennes första natt i sitt nya hem. Jag for direkt dit från jobbet, redan innan systeryster hade kommit till stan, för att hjälpa mamma. Mor hade hittat en sjukt fin soffa imorse som fialotta inte ens hade sett eller var medveten om att hon nu hade. Blev nästan avundsjuk då den var ruggigt fin och skön! Var nästan påväg att slockna i den innan jag skulle hämta fia. Sedan satte vi upp lite gardiner och plockade på lite med småsaker innan hon kom hem. Men som sagt, det blev ganska känslosamt då hon insåg att hon faktiskt hade något eget att komma hem till att hon var HEMMA. Det känns bra, även fast jag vet att vi inte alltid är vänner, men det känns bättre att vara ovänner här än på avstånd. Det känns bra liksom, i själen :)

Nu ska jag stöka undan lite och sedan ska jag hoppa isäng! Sov gott mina vänner :)


Musjakt

Kom till jobbet för cirka en timme sedan och ser att allt som tidigare stått i tvättstugan står i carporten. Jaha, vad har nu hänt tänker jag. Kommer in och ser mina två kollegor stå i stövlar och håller i en sopskyffel. Får ganska snabbt höra att E har haft sällskap av en mus hela natten och att de därför försöker få tag i detta  avskyvärda djur. Det är inte stora skrämmande djur, utan änvärre, små och smittbärande djur. Jag fick dock se att jag inte är den enda som har problem med sådana här djur då E skrek rätt ut när vi fick syn på den.Det hade varit ganska kul att filma detta utbrott då det utan tvekan hade blivit en youtube klassiker ;)


Vi har dock ännu inte fått tag i den och har nu stängt dörren till både tvättstugan och in till andra sidan av huset. Ska förhoppningningsvis fara och köpa råttfällor och sådant när mannen i huset kommer hem från jobbet. Det känns ju inte mysigt att behöva gå med stövlar hela dagen, men vad gör man inte?
Grannfejden

Satt på jobbet och såg på Grannfejden. Alltså, det finns ju riktiga jubel och sedan finns det ju sådana som bara är för pinsamma för att se på. Denna gång innefattade programmet båda delarna. Hur mogen är man då man kastar vatten in ansiktet på varandra? Jag menar, visserligen kan man störa sig på varandra men det finns ju en gräns över hur långt man går. Nåja, jag är ledsen över att behöva säga det högt, men det gör ruggigt bra tv. Man får ju skratta åt dessa pinsamma och dumdristiga människorna iallfall.

Nu hade jag tänkt dra på mitt täcke och mina kuddar lite nya sängkläder sedan fanns det en tanke någonstans att jag borde hoppa isäng, speciellt med tanke på hur lite jag sov natten till idag. Visserligen har jag många gånger sagt att man får sova i graven, men det är ju så fruktansvärt skönt. Sedan kan det ju vara genetiskt, eller vad säger du mossi? ;)


____________________________________________________________________:)

Det började bra... . . .Slutade med att J skulle leka mongolid i taxin..
Normalt? NEJ
 Roligt? JA.

Snöfall

Jag fick inte sova speciellt mycket inatt då jag hade fruktansvärt ont i magen. Mådde dåligt och gjorde väl inte så mycket annat än att vrida och vända mig tills jag t.om blev trött på det och låg och svor istället. Så när jag väl fick somna tog det inte lång stund innan klockan ringde och det var dags att kliva upp. Var inte så länge på skolan idag och det var väl tur det då jag just nu känner mig helt slut. Har iallfall fått något gjort idag, såg att tvättstugan var ledig så jag har slängt in några maskiner som håller på att torka nu.

Något som förvånade mig när jag kom ut imorse var att marken var snötäckt. Det var alldeles vitt och jag var tvungen att skrapa rutorna mer ihärdigt än någon annan morgon, det slutade med att mina fingrar var knallröda och iskalla. Men jag klagar inte, för snart kommer det ytterligare ett lass med snö och då blir det ljusare och skönare att vara ute. Är mest bara förvånad över hur tidigt snön har kommit i år, eller är det jag som är förvirrad. Någon som vet mer säkert när första snön kom förra året?

B-A-K-I-S

Idag är det INTE fest! Mår så sjukligt dåligt och har inte gjort annat än att ligga på soffan hela dagen och sett onödigt mycket på tv. Ser just nu på en brittisk variant av Wallander men som ändock utspelar sig i Sverige? Vet inte riktigt om jag är så förtjust i konceptet men det verkar inte visas så mycket bättre så det får bli mitt tidsfördriv tills sängen kallar.

Passoa, smultronvodka, juice och fruktsoda

Mja, just för tillfället kändes inte alkohol så lockande, men igår var det där en väldigt god drink! Det blev Allstars efter att vi käkat god mat och en tårta hos min brukare. Det var riktigt roligt måste jag säga. Var väl kanske lite nervös över hur konversationerna skulle gå eftersom vi inte känner varandra allt för bra, men det blev inget problem what so ever. Vi pratade, dansade och drack hela kvällen. Sedan kom J och F också så vi följdes en bit på vägen, om man kan kalla det så då vi fick skjuts den korta biten rakt över gatan :p

Nu sitter jag och väntar på att få fara och beställa pizza! Det är kanske världens absolut bästa dagen efter - hålla mig vid liv - mat. Ha en bra dag mina vänner, puss!

Kvälls funderingar

Jag är en person som oftast funderar alldeles för mycket på ungefär ingenting då jag har lite att göra, och jag antar att jag inte är den enda? Många gånger blir det om livet i allmänhet och jag har en tendens att rannsaka mitt eget i synnerhet. Under en ganska lång tid har jag känt mig relativt tillfreds med tillvaron och jag har inte haft speciellt mycket att klaga på, mer än en förkylning som kommer och går som den vill. Så jag vet inte om mina tankar och funderingar har kommit med hösten, men det såg väl likadant ut för ett år sedan antar jag. Att man saknar någon att hålla om när filten inte värmer, när man vill ha någon att ringa bara för att höra en röst som kan få humöret på topp utan att göra någon större insats och att ha någon som väntar hemma när man kommer hem efter en lång dag på jobbet. Visserligen har jag själv sagt att jag inte har tid med ett förhållande, vilket jag står för. Jag har för mycket på gång i mitt egna liv och tills jag har fått saker och ting på rätt plats känns det inte som om jag kan bry mig om en annan människa, än mindre ett förhållande. Men det gör ju inte att en tom soffa kan sätta en massa tankar i rullning..

Så det där med söndagspojkvän börjar bli allt mer lockande.
Men, vart hittar man en sådan? :)


______________________________________________________________________

                                                            I used to think that you were pretty,
                                                          I used to think that you were beatiful,
          it used to be just like a fantasy but now it´s not more than an horrorshow.

Lyxfällan

3an nu, lyxfällan. Det är intressant att se hur folk kan förstöra ett liv på så kort tid. Rätt inspirerande till att INTE göra samma misstag som dessa, i mina ögon, väldigt blåögda och rätt så dumma individerna.

Shoppaholic

Snacka om att vara effektiv idag! Efter tenta genomgången imorse satte vi oss ned i gruppen och gjorde klart vårat arbete samt det granskningsarbete som vi skulle göra till en annan grupp. Allt detta hann vi klart på ca två timmar vilket innebär att jag kom iväg i jätte bra tid till jobbet. Väl på jobbet hann jag bara äta lunch innan vi skulle röra på oss igen. For på MAXI för att handla allt som ska ätas imorgon, med en reka på 2000 kr. Taco grejjer, tårtor, fika och diverse annat.. Måste ju säga att det var riktigt roligt att få fylla vagnen full och verkligen handla riktigt onödiga saker till löjligt höga priser. Vi fick med oss fem kassar hem och summan för kalaset blev 1971 kronor. Måste ju säga att vi var riktigt duktiga på att hålla oss inom ramen för våran budget... ;)

Sedan var vi på Lindex och kikade lite på kläder och jag hittade en skjorta, ett linne och ett par örhängen. Vet dock inte hur kläderna sitter eftersom jag inte hade tid att prova dom då jag jobbade. Hade tänkt testa allt ikväll då jag kommer hem så jag vet vad jag ska ta med mig till jobbet imorgon då jag kommer måsta göra mig klar här. Påtal om det, det finns ingen som har lust att köra hit mig imorgon? Känns onödigt att låta bilen stå här tills på lördag då jag får skjuts in till stan imorgonkväll. Nåja, det löser sig säkert. Det jag ville komma fram till var att jag har världens bästa jobb och att jag faktiskt inte har det minsta att klaga på, mer än min egen lathet då det gäller att ta tag i studier i stunder som dessa. Nu finns det inte speciellt mycket att göra, jag har en massa att läsa men inget som helst engagemang att faktiskt öppna boken. Det kan väl till viss del bero på att jag tycker detta moment är totalt meningslöst och inte fyller någon som helst mening överhuvudtaget. Men det är väl så livet är, alla delar kanske inte för tillfället känns meningsfulla men det kan ju visa sig senare att man kanske hade nytta av det man fick gå igenom? Eller så är det bara ett lamt försök att ursäkta ett totalt värdelöst moment..

Här är iallfall det jag köpte, vet ju dock inte om jag kommer kunna behålla det då det fortfarande är oprövat. Skjortan kommer jag nog kunna ha, har nämligen tittat på det förut. Linnet kändes dock lite genomskinligt, men vi får se när jag provar det.. Har en känsla av att det kan vara snyggt till min höga svarta kjol nämligen!

Mössväder

Ja, inte möss som i små råttvarianter, möss som i huvudbonad. Äntligen är det dags att plocka fram alla fina mössor och vantar, halsdukar och diverse andra härliga vinter "kläder".


Flitigt!

Kom nyss hem från skolan där vi har suttit sedan nio idag (halv tio för mig som försov mig...). Vi har iallafall kommit en bra bit påväg med våran processövning och vi har idag gjort klart det mesta inför vårat seminarie på måndag. Så imorgon ska vi göra klart det sista sedan ska vi börja med gransknings arbetet. Klockan nio imorgonbitti är det även tenta information, vilket ska bli väldigt intressant att gå på. Det har ju varit mycket frågor fram och tillbaka vad vi egentligen examninerar i och med denna övningen, och hur många poäng som kommer examineras genom tentan. Vi har även kommit fram till att våra två handledare hänvisar oss till helt olika metoder vilket gör det svårt att veta vad och vilket sätt som är korrekt. Nåja, förhoppningsvis kommer det svar på alla frågor imorgon.

Har just suttit och bläddrat igenom bil och bostad som dimper ner i brevlådan så fint varje onsdag. Har kommit fram till att jag vill köpa en lägenhet men kom dessvärre även fram till att jag inte har råd med det. Visserligen ligger räntor och sådant väldigt lågt just nu vilket innebär att det är ganska smart att ta lån, men samtidigt har jag ingenting att belåna och heller ingen fast inkomst så det kommer nog aldrig att gå. Det skulle vara om man kanske frågor någon snäll förälder om de vill ställa upp och vara lånetagare tills dess att jag själv kommer kunna stå på lånet. Däremot kan det kännas fruktansvärt onödigt att köpa en lägenhet som jag senare kommer bli tvungen att sälja om det blir en flytt, vilket det kommer att bli, jag vet bara inte när och vart.

Nej, nu ska jag sätta igång en massa musik på dunderhög volym och ta tag i det jag inte har orkat nu på flera dagar, städningen! Det börjar bli dags nu, om inte annat måste jag städa om det ska komma hit ett gäng på lördag innan vi ska gå ut. Det får under inga omständigheter se ut som det gör i dagsläget iallfall, det är ett som är säkert.

Huuumor

Bortsett från vänner och 2½ män är Christine kanske en av de absolut roligaste serierna som går på tvn.Hilarious!

Bläk

Min jävla hals vill inte ge sig. Det har varit ralativt bra ända tills nu efter middagen då den där torra, sandpappers liknanden känslan svallade upp igen. Jag har druckit vatten och sprungit på toan om vartannat nu hela kvällen men det vill inte hjälpa. Jag blir galen snart! Om detta bryter ut ytterligare så jag åker på någon typ av halsfluss är jag körd. Jag vill under inga omständigheter som helst ta bort mina halsmandlar vilket innebär att om jag skulle få någon halsfluss så kommer jag inte kunna fara till vårdcentralen eftersom det kommer vara mitt enda alternativ sedan min sista epdiemi.

Någon städning har det inte heller blivit, har inte orkat. Känner mig jätte lat och slö men det känns att man har jobbat som ett psyk och gått i skolan där emellan. Första "lediga" eftermiddagen sedan en månad tillbaka. Räknade på min lönerapport att jag har tre lediga dagar till den här månaden, sedan jobbar jag resten. Jag vet dock inte hur länge jag kommer kunna glädjas åt min fina lön då majoriteten av den kommer måsta sparas till min skatte deklaration. Tyvärr har jag jobbat på tok för mycket och har samtidigt fått studiebidrag, vilket i sin tur leder till att jag kommer bli återbetalningsskyldig. Grejt va? Tycker det är helt absurt att man inte får tjäna mer än 53,500 kr per kalenderhalvår/termin, FÖRE SKATT! Hur kan man resonera på det sättet? Det är ju absolut ingenting, speciellt då jag inte får se en tredjedel av dessa pengar eftersom dom dras av på skatten. Usch för staten och alla jävla nissar som sitter och bestämmer allt sådant här. Jag tycker inte om er!

"Är man stor, måste man vara snäll".

Så lyder alvedons reklam kampanj. Jag och några klass kamrater satt och diskuterade svin influensan tidigare idag och kom fram till att Sverige är tvungen att inhandla ca 3 gånger så mycket vaccin som vi är invånare. pga något som jag för tillfället inte är så väl inläst på. Vissa av oss tänker dessutom inte vaccinera oss vilket innebär att det kommer vara ett överflöd av vaccin som inte kommer att användas. Det vi då sa var att vi, såsom vårat grannland Norge ska göra, borde skänka dessa doser av vaccin till något land som är i bättre behov av det men som inte har råd. Det tycker jag iallafall!

Kom just hem från jobbet. Har även hunnit vara ner på stan en snabbis för att lämna ett kvitto och inhandla från gröningen. Kommer ju inte hinna med det under veckan då jag jobbar varje eftermiddag och kväll. Nu däremot har jag tänkt ta tummen ur arslet och städa lägenheten. Fick ju med mig en förhoppningsvis bättre dammsugare när jag for från mamma, så den här kanske t.om får upp all skit istället för att styra runt det på golvet.

HOJT!

Det ultimata!

A säger:
men jag läste faktiskt en undersökning ( vem fan nu som gör en undersökning om sånnt) som visade att den vanligaste tiden för svenskar har sex är mellan 10 och 12 på söndagmorgon :P

Söndagspojkvän mina käraste vänner! Det är ju det jag har sagt sedan dag ett! Uppenbarligen får man ju ut mest av det på söndagar också, det kan ju inte bli bättre! :D

Open up your heart

Det känns som att jag har sandpapper nedstoppat i halsen. Det är jätte torrt och det blir inte bättre oavsett vad jag häller i mig. Vet inte om det har att göra med all vitlök vi stoppade i oss i lördags eller om det har med min förkylning att göra, oavsett vad det är känns det fruktansvärt onödigt. Jag hoppas bara att det går över innan helgen då jag har den ganska planerad. På fredag jobbar jag och ska under/efter detta fira min brukare som fyller år, så det kommer bjudas på middag. Sedan är det planerad en personalfest, och vart vi kommer hamna är i dagsläget väldigt oklart. Det fanns tankar på fortet nere på Megazone, någon som har testat det?

Efter en helkväll med dessa tjejer och alla respektive (?) så blir det förhoppningsvis några timmars sömn innan det är dags för nästa kväll med nästa gäng. Tanken var att vi skulle gå på CC öppningen men vi får se hur det blir då vi är ganska många 'underåriga' och det finns bara biljetter till två av oss. Om inte annat finns det inte så många andra alternativ än Corona. Fick dock höra av fialotta att de ska börja med liveband och lite hårdrock på ett dansgolv och är det så kanske det går att stå ut en kväll? Vi får se helt enkelt.

Kommer alltid på en massa bra saker som jag vill ta upp på bloggen eller som jag vill ventilera mig om, men när jag väl sitter här så försvinner allt. Kan väl iallfall informera er om att jag ÄNTLIGEN har microsoft office word på min dator! De som har windows vista vet att det inte kommer som standard och att det är fruktansvärt och oerhört enerverande att inte kunna öppna dokument som är jätte viktiga. Så nu har Hannes fixat och donat med min dator så nu kan jag med glädje öppna en massa dokument som jag tidigare inte har kunnat läsa. Tänk så lite det ska till för att muntra upp en hel dag! :)

"Life is to short, to waist it all on pain. . "

Fantasy

Jaha, då klev man upp alldeles för tidigt imorse. Det visade sig att jag hade missuppfattat tiden så jag satt ju på skolan klockan åtta då resterande kom klockan nio. Fanns ju inte så mycket att göra åt saken mer än att tjura lite och sedan sätta tillbaka ett leende på läpparna. När de andra kom så satt vi och kategoriserade våra kodord, vilket för er låter som rappakalja antar jag? Kan väl inte påstå att jag förstår innebörden i vårat arbete heller riktigt, det är totalt värdelöst och helt enkelt onödigt att kunna.

Efter skolan for jag till jobbet där min kollega och min brukare väntade på att få fara och handla med mig. Så det bar av till Maxi där det blev storshopping och efter det for vi till Café Viktoria och käkade "lunch". Den blev dock väldigt sen så jag får nöja mig med en shake ikväll! Har just sett klart på Narnia och prins Caspian. Har aldrig varit något större fan av fantasy filmer och min brukares man skämms över att jag inte har sett sagan om ringen filmerna.. Men det jag ville komma fram till var att Narnia filmerna faktiskt är över förväntan. Det kan ju kanske ha att göra med att jag har läst böckerna som barn, och även sett den tidigare versionen i serie format. Vad tycker ni, den nya eller gamla varianten av filmerna?

Glada missförstånd

Gårdagen hade jag uppenbarligen missuppfattat så jag slutade inte tio utan sju, så jag for från jobbet till F. Det blev hemmakväll som vanligt. Flickvänner från förr och twilight, igen . . Men jag klagar inte, jag tror det är en film man kan se hur många gånger som helst utan att bli fullständigt mätt.

Fick höra av P att han kommer sälja biljetter till Brolle Jrs show Buddy Holly nu före jul, då han ska göra ens show på folkets hus efter jul här i stan. Det kanske kan vara en bra julklapp till någon ni känner och vill överasska? Biljetten går däremot på över 600 kronor, så det bör ju kanske vara till någon speciellt? :)

Skolgrejer nu, ha en bra dag!

Myskväll!

Efter att grabbarna begett sig mot stan igen så började vi med maten här hemma. Det blev lite kulinariskt med tandori kryddad kyckling och nudlar. Ruggigt gott då jag var lite skeptisk till att börja med. Men jag har med mig en matdosa till jobbet imorgon, så jag får njuta ytterligare en gång! Sedan for vi till Hälludden och kollade igenom vad fialotta ska få ta till sin lägenhet så småningom, och jag fick med mig en ljuslykta (otippat att den fanns hos mamma?) och en lampa. Nu har vi ställt fram en massa gotta såsom ostbricka, dipp och chips. Ska återgå till soffan och körslaget nu, ha en trevlig kväll! :)
 

Det snörvlas hejvilt!

Jaha, jag trodde innerligt på att jag skulle få slippa helvetet det innebär att vara sjuk, men icket. Här snörvlat och hostat om vart annat sedan jag kom hit igår. Men (peppar peppar..) jag har inte ont i halsen (än...). Jag hoppas ju att jag slipper det iallfall. Nåväl, satt uppe ganska länge och pratade med mamma och Thomas om saker och ting som egentligen inte borde vara lagligt att behöva uppleva. Men jag måste väl säga att jag i detta fallet vet vad det innebär. Att gång på gång blint tro på en lögn, att alla gånger ursäkta det dåliga beteendet och att varje dag känna en brinnande smärta i bröstet i väntan på en exposion. Jag har nog inte själv insett hur svårt det har varit, att leva ett liv där allt är byggt på rädsla för att tappa någon man egentligen förorade för länge sedan. Jag blev visse om igår, att det är något man inte ska behöva gå igenom ensam. I dagens läge kan jag titta tillbaka och tycka att jag har gjort det bra, som överhuvudtaget har tagit mig igenom dessa två år. Men när man har en syster så innerligt mycket starkare kan man nog inte göra annat. Det känns bra att äntligen få lägga saker och ting bakom sig och blicka framåt för att starta ett helt nytt kapitel, en framtid.

Nej, nu är det dags för lite mindre allvarliga samtalsämnen och en trevligare historia. P, A och fialotta är påväg hit. Ska bli trevligt med lite sällskap! Vet dock hur länge grabbarna har för avsikt att stanna, men det blir iallfall en mysig kväll med tanke på vad som nalkas. En go middag, ostbricka och lite tvspel efter det! Kan en sjukling få det bättre än så? :)

__________________________________________________________________________________________
Det kommer med hösten . .

Det nalkas helg

Jaha, då börjar ännu en vecka lida mot sitt slut. Vart tar dagarna vägen?! Jag förstår ingenting, tycker det var måndag alldeles nyss! Jag klagar dock inte, helgerna får det gärna vara fler av i månaden. Jag har förvisso inte så mycket mer planerat än att jag ska ta det väldigt lungt och kurera mig framför tvn. Måste städa bilen både utvändigt och invändigt och fialotta ville ha guitarr hero kväll med mig imorgon, och det kan man ju inte tacka nej till? ;)

När jag for från skolan idag kom jag på att jag hade tvättid, så det var bara att gasa hemåt och förse tvättmaskinen med lite skitiga kläder. Sedan for jag ner på stan för att möta syster yster och L. Vi käkade lunch på frasses. Vilket egentligen var onödigt av två anledningar, ett: jag ska inte äta sådan skräp mat, och två: jag känner ändå ingen smak. Men jag kan ju alltid föreställa mig att det var fruktansvärt gott!

Nu sitter jag och väntar på att maskinerna ska bli klara för sista gången idag så jag får slänga in det i torktumlaren för att sedan vänta lite till på att det ska torka innan jag fara härifrån. Funderar på om man kanske ska svänga förbi hemmakväll innan jag lämnar stan, eller om man kanske helt enkelt ska förlita sig på att någon tv kanal kanske sänder någon bra film ikväll? Jag såg igår att tv3 har fast and furious helg, och jag var faktiskt lite sugen på att se första igen. Snygga bilar, karlar och onödigt mycket adrenalin, kan man få bättre kombo? ;PJatack!

Har man inget att göra..

Jaha, då var jag klar och har läst allas transkriberingar. Riktigt intressant faktiskt att se, hur folk har svarat och vad man anser om saker och ting. Det lusiga är att om man ser till en helhetsbild så har folk svarat ganska övergripande på våra frågor om ungdomsvåld att det händer i samband med alkohol och att ett sätt att förebygga skulle vara fler och bättre sammansatta ungdomsgårad samt föreläsare i skolorna. Vad tycker ni?

Nu har jag suttit och hoppat och studsat i stolen den senaste halvtimmen, har inte ett jota att göra. Då kan det se ut, ungefär såhär:

Har man sig inte göra, så tar man sig göra.. haha!
Det är ju tur att man är kry och så...

Antikampanj mot förkylning!

Nu jävlar, nu har jag varit på apoteket och inhandlat diverse saker för att förhindra att min förkylning bryter ut ytterligare. Har nog spenderat mer pengar där idag än vad jag har gjort sammanlagt under min totala livshistoria. Esberitox, hudsalva, nässpray, alvedon, treo.. You name it!
17 again

Jag for från jobbet vid 22 tiden igårkväll och pratade med J, så det blev att fortsätta förbi stan och upp mot Ersboda för en film sådär på kvällskvisten. Så vi såg komedin 17 again, och jag måste medge att det kan ha berott på tiden på dygnet men vi fick ju skratta iallfall. Efter filmen satte J igång vent, och det var nästan värre än själv filmen!

Hade planerat att käka lunch med syster yster idag men det blev inget då båda två känner sig sjuk. Jag måste dock på en föreläsning idag och sedan ikväll ska jag jobba. Men nu innan ska jag fara förbi pappa och skriva ut mina papper, sedan måste jag förbi apoteket och köpa något som min moster tipsade mig om, esperitox. Jag tänker INTE bli sjukare än vad jag redan är.

Ha en trevlig eftermiddag mina vänner! :)

NEJ!

Jag tror jag håller på att bli förkyld. Jag är tät i näsan och det kliar i min hals. Jag vill inte bli sjuk nu, det har jag inte tid med! Vi konstaterade nämligen idag att jag jobbar iprincip lika mycket som en heltids anställd den här månaden, plus min skola. Så det finns inte en möjlighet i världen att jag kan vara sjuk nu. NEJNEJNEJ! Apoteket det första jag gör imorgon kan jag ju lova, allt som kan bota en inkommande förkylning, tack!

Jag känner att jag inte riktigt har fått någon ro i kroppen sedan jag sist skrev, och det visade sig nu när jag kollade min mail att jag inte har fått något svar av min handledare. Jag hoppas ju innerligt att hon kan godta min bortförklaring, som förvisso var helt ärlig. Det var, nu när jag tänker tillbaka på det, ganska roande att se hur många sura miner som passerade biblioteks utgången idag. Om hon inte tror mig kan jag ju förvisso hänvisa henne till personalen på biblioteket, de var ju heller inte speciellt nöjda.

Nåja, jag sitter forfarande på jobbet och väntar på att min sista timme ska gå lite fortare. Vill hem. Vet dock inte vad jag ska göra hemma, borsett från att jag inte får stanna där speciellt länge. Kommer måsta fara till syster yster med hennes jacka som jag hämtade upp på Corona igår. Sedan funderar jag faktiskt på om jag ska lägga mig riktigt tidigt ikväll. Vet inte om jag orkar sitta och läsa allas transkriberingar ikväll faktiskt, mina ögon håller redan som det är på att falla igen. Vi ser väl senare hur pass pigg jag känner mig.

Ha en mysig kväll allesammans :)

Förbannat!

For till skolan idag för att skriva ut mitt arbete där, men icket. Ingen av UBs förbannade skrivare ville fungera, och det var inte bara för mig. Jag var inte den enda som stod och svor och var arg innan man frustrerad lämnade biblioteket. Jag fick iallafall tag i min räddare i nöden F, som skrev ut min transkribering hemma och skulle lämna min samtidigt som hon lämnade sin egen. F påminde mig dock att mitt protokoll fattades och det slog mig i samma stund att jag inte ens hade skrivit något protokoll. Så där stod jag på parkeringen, förbannad och förvirrad, sen till jobbet och bara allmänt less. Det blev att möta upp min brukare på stan och nu när vi äntligen har kommit tillbaka så har jag skyndat mig att skriva mitt protokoll. Det tråkiga i kråksången är att jag inte hinner lämna in det idag vilket kan leda till att jag får underkänt? Jag har förvisso skickat hela dokumentet, transkribering och protokoll, till min handledares mail. Så jag hoppas innerligt att hon har överseende med att det inte kommer i pappersform idag och har tid att vänta till imorgon. Jag tvivlar ju stark på att hon sitter och läsa alla dokument idag iallfall, så har jag tur känner hon sig snäll idag.. Man kan ju inte annat än att hålla tummarna!

Nu sitter jag här, på jobbet, och det bara sprätter i fingrarna. Jag skulle utan tvekan kunna skriva en bok när jag har såhär bra flyt i mina texter. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att skriva så när fantasin redan flödar känns det bara onödigt att låta mina fingrar vila. Men för att inte göra slut på allt batteri i min dator, då ström sladden ligger hemma, är jag nog illa tvungen att avsluta. Skriver mer sen ikväll. HOJT!

Back to business

Jaha, då har man just hällt i sig sin frukost och sin vitaminbrus. Har även hunnit vara till S för att byta däck, så nu sitter det ett par vinterdäck med fula alimiumfälgar med rost på. Men jag ska inte klaga, bilen rullar och förhoppningsvis klarar den vintern som komma skall!

Nu ska jag justera det sista i min transkribering och sedan bär det av till skolan. Har skola imorgon också, sedan får vi se på fredag om jag är tvungen att jobba eller något annars bär det nog iväg till mamma och Thomas. Var ett tag sedan jag var där och det skulle vara skönt med en lugn helg faktiskt. Sedan är jag i stort behov av att tvätta bilen så det kan ju vara lämpligt att göra det någonstans där jag har tillgång till en högtryckstvätt.

Innan jag återgår till något oerhört tråkigt vill jag bjuda på en mysig låt att vakna till, eller luncha till, vad man nu gör vid den här tiden!En helt vanlig vardag

Jaha, då var ännu en dag till ända och vad har man gjort mer än att jobba? Ja, jag var ut på en promenad, tänkte att jag måste röra på mig på något sätt och det kändes faktiskt rätt så skönt att andas lite frisk luft. De dagar jag inte har varit ute och gått har jag mestadels suttit ned, antingen här hemma eller på jobbet och det känns ganska fort i mina leder då jag inte rör på mig. Ibland kan man ju tro att jag har en kropp som en 60 åring..

Har sett DH ikväll också, de nya avsnitten. När man trodde att intrigerna var över! Det verkar som att man kan få avnjuta ytterligare en säsong av drama. Efter det blev det Christine och om man får skratta. Den kvinnan alltså, tror fan att jag kommer sitta som henne en vacker dag. En Christine och en Barb, vem av oss är vem, J? ;)

Imorgonbitti ska jag få hjälp av S att byta däck på bilen, tack gode gud för den hjälpen kan jag ju säga. Hade ju aldrig lyckats byta själv, så kass är jag! Hade iofs mer än gärna velat kunna, och jag hade gett mer än allt för att ha valt något med den inriktningen under gymnasiet om jag bara visste att den utbildningen jag gått inte hade gett mig något i slutändan. Hade som varit ganska roligt att kunna sköta sin egna bil och den skoter jag så småningom kommer ha råd till. Nåja, sånt har en tendens att lösa sig :)

Nåja, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig så jag tar mig upp imorgonbitti. Nattinatt mina vänner!

Long gone by

Det blev tyvärr ingen träning ikväll heller. Tog på mig att jobba eftermiddagen imorgon vilket innebär att jag har varit tvungen att sitta och transkribera allt ur intervjun som jag gjorde tidigare idag. Så nu, äntligen, är jag färdig. Det är iofs bara ett utkast och jag kommer förmodligen måsta lyssna igenom intervjun mer än en gång till för att få med alla ord och ljud på papper. Men det känns skönt att man har fått ner det mesta och viktigaste nu iallfall. Det blev nästan åtta sidor, så med lite justeringar så har jag mina tio till inlämningen på onsdag.

Jag satt och pratade med en gammal vän igår och om planerna går som jag vill och min ekonomi håller hoppas jag på en resa söderöver så småningom. Skulle vara trevligt att träffas igen, det var ju ett tag sedan. Har många gånger tänkt på dig, hur det går och hur du mår. Det är så synd att man med ett avstånd på så många mil har så lätt för att tappa kontakten. Men jag hoppas innerligt att det kommer förändras när jag har gått ut skola och har tillgänligheten att röra på mig mer och med vad jag hoppas, en större inkomst så att resorna kan göras oftare.


..ditt galna skratt och ditt ärliga men ödmjuka sätt att vara,
jag saknar dig vännen!

Intervju

Jaha, då har man kommit hem från skolan där jag har både intervjuat och blivit intervjuad. Det gick faktiskt riktigt bra trots att jag var väldigt nervös. Är väldigt svårt att inte fråga för mycket frågor då man många gånger blir väldigt nyfiken och man vill ju dessutom inte sitta med en tystnad på flera minuter bara för att jag inte får fråga för mycket. Men jag har börjat transkibera ljudet till text och jag hoppas ju innerligt att det blir bra!

Nu sitter jag här, har nyss ätit lunch och väntar på att min arbetskollega ska ringa och tala om när jag ska börja jobba. Ser på opray winfrey show och hon har tagit dit en massa underbarn och det är helt sjukt så duktiga vissa är på att sjunga. Vart finns alla dessa mirakelbarn i Sverige? Spelar ingen roll hur många idol avsnitt som kommer sändas, de som sjunger där är inte ens i närheten lika talangfulla! Charice Pepmpengco, 17 år och helt makalöst duktig. Tänkte lägga in en youtube länk men de som var i tillräckligt bra kvalite fanns inte tillgänliga. Man kan ju alltid önska att man hade en tiondel av den röst vissa av dessa ungdomar har, tyvärr får det stanna vid en önskning :p

Nu ska jag fortsätta lyssna på bra musik medan jag packar ner träningskläder till ikväll, hade tänkt fara direkt från jobbet till gymmet. Det är fan dags att ta sig an detta nu, finns ingen anledning att vänta ytterligare en massa dagar och skylla på en massa dumma ursäkter som man inte ens tror på själv. Ha en bra dag! :)

Såld!

Ja, jag vet ju inte hur bokstavligt man ska ta det men jag har fullkomlig förälskat mig i musik och låtar med piano i. Sitter just nu och lyssnar på youtube klipp från en kille som heter Chester See. Det är helt underbar musik, jag får rysningar bara av tanken. Det är synd att jag i övrigt är så fruktansvärt omusikalisk, annars hade jag nog utan tvekan börjat spela själv.

Har haft J här sedan i eftermiddags då jag kört syster till bussen. Vi var i Holmsund och köpte pizza och sedan for vi till Charlies och hyrde film. Män som hatar kvinnor blev det. Måste medge att den faktiskt var bra och inte alls lika förutsägbar som många av de svenska "deckar" filmerna brukar kunna vara. Nu hade ju visserligen en kollega till mig avslöjat boven i dramat men den var trots det värd det beröm den har fått. Så nu har man ytterligare en anledning att få gå på bio, igen. Finns massor av filmer på bio nu som jag skulle vilja gå och se. Bland annat allt för min syster, men den vill jag nog läsa före, sedan alla romantiska komedier naturligtvis! Det finns nog ingen kombination jag gillar bättre än så, lite humor, lite kärlek och oftast någon tår.. Det är bra film! :)

När vi ändå är inne på att blotta själ och tanke, så hade jag tänkt dela med mig av mina absoluta favoritplatser. Bilderna är tagna på två olika platser i två olika sammanhang, men ack vilken fridfullhet de ger. Vid vatten mår jag som bäst, att få se vågorna leka eller frysa till is med ett täcke av vitt fluffigt snö. När himlen delar sig i obeskrivliga färger, nej det finns inget bättre!

Överraskad

Jaha, jag slutade vid klockan 19 igårkväll och fick ett sms när jag var påväg hem för att njuta av en myskväll, men riktigt så blev det inte! J ville ut och vem är då jag att tacka nej? Så vi gick till Balders och drack nå öl och lyssnade på lite rockabilly covers. Riktigt mysigt faktiskt så jag är helnöjd! :)
Imorse (idag) vaknade jag av ett samtal av min far som ville bjuda mig på frukost/lunch/middag, nu vid två. Sitter hemma hos de nu och väntar på att de ska släpa in rumporna över tröskeln så jag får äta! Är så fruktansvärt hungrig och att vi dessutom ska få tacos gör inte saken bättre precis. Vet inte om det har att göra med att jag inte har ätit normal mat på hela veckan, eller om jag bara är hungrig, men det känns som att jag är ihålig i magen :p

Har för tillfället inget mer att skriva om, så jag får återkomma när min hjärna är i bruk igen. HOJT!

Det gick fort!

Sov väl inte mer än 4,5 timme inatt. Hade svårt att somna trots att jag var dyngtrött när jag la mig. Gårdagskvällen spenderade jag med J, såg på idol och snurrade en sväng på stan. En sak bör folk i min omgivning lära sig, man har det inte roligare än vad man gör det! Jag och J är av iprincip samma skrot och korn vilket resulterar i att vi är väldigt bra på att bjuda på oss själv vilket i sin tur leder till att vi skrattar mer än vi gråter. Igår blev det mer än vanligt och hade det inte varit för syrebristen som kom efter allt skrattande så hade det förmodligen spårat ut helt fullkomligt! :P

Nu har jag iallfall varit på jobbet nio timmar, och dagen har sprungit iväg känns det som! Förmiddagen gick fortare än jag hade trott med tanke på det lilla jag har ådstakommit idag. Har hunnit se på lite film, bakat och ska alldeles snart laga middag hade jag tänkt. Har även hunnit testa J:s nya favoritsida, picnik.com. Måste medge att bilderna blir helt gudomligt fina om man lägger ner lite tid och engagemang på dom. Här kommer de första bilderna jag redigerade lite:

 

Och jag som tyckte orginalbilden var vacker . .

Filmfavoriter!

Kom på jobbet idag, och har man inte världens bästa brukare? Hon älskar disney vilket gör att man vissa dagar sitter som fastklistrad i en sjukligt skön skinnfåtölj och ler åt tanken att man förmodligen aldrig kommer växa ifrån allt som har med disney och Astrid Lindgren att göra. Kom även att tänka på alla underbara julkalendrar man har gått igenom! 

              Mysteriet på Greveholm är min absoluta favorit, vilken är din? :)Nu sitter jag och funderar på att få tummen ur och göra mig iordning innan J kommer hit. Vi har visserligen inte bestämt vad vi ska göra, men jag har en svag känsla av att det förmodligen kommer bli idol och sedan film? Det passar vilket som perfekt att göra något i den stilen idag då jag hade tänkt lägga mig i tid ikväll så jag tar mig upp imorgon. Det fanns funderingar på om vi kanske skulle baka något imorgon på jobbet och det tycker jag låter som en mycket mysig höst aktivitet! :)

Nya ögon?

Jag tror på fullaste allvar att min syn har försämrats sedan jag sist köpte min glasögon. Känns inte bra överhuvudtaget då jag har chans att även utveckla brytningsfel. Det är väl inte livshotande med tanke på att jag alltid har glasögon ändå, men det känns inte trevligt alls eftersom jag förut har kunnat se tv åtminstone, utan att behöva ett par extra ögon. Nu när jag ligger i soffan har jag närmare till tvn men ser ändå sämre. Jag tror det är dags för ytterligare en synundersökning. Är nämligen i stort behov av nya glasögon igen såg jag nu, trodde de var skitiga men det visar sig att de är fruktansvärt repiga och det stör mig bara. Det är ju visserligen självförvållat med tanke på vart och hur jag lägger mina glasögon. Hade planer på att göra en linsundersökning för att kunna ha linser när jag är ute på helgerna, men den undersökningen kostade ju mer än vad mina glasögon är värd tammefan! Hade värsta planerna på ny ögonfärg och fräcka brillor, men som det ser ut idag får jag gå med mina repiga och tråkiga bågar ett tag till..

Fick prata en stund med syster yster ikväll och jag känner mig alldeles varm inombords. Min lilla hjärta är påväg hem, hon ska flytta tillbaka nu i Oktober och till en alldeles egen lägenhet. Jag blir glad i själen och riktigt stolt över hur långt hon har kommit under den tid hon har varit borta. Det känns skönt att hon har vuxit och mognat under de två år hon inte har bott hemma, det blir trevligare att umgås utan att diskutera och bråka. Visst har hon steg kvar att ta innan hon har kommit in i vuxenvärlden, men hon är påväg och det är allt jag kan begära! Får tårar i ögonen då jag tittar tillbaka på hur livet för oss alla såg ut för två år sedan. Det visar att alla kan bara man vill och trots att hon är min lillasyster så är hon en stark förebild för mig genom att ha visat den styrka hon har haft. Det känns skönt att saker och ting börjar falla på plats igen, det är väl kanske på tiden för det? :)
Babyboom!

Har varit på kalas för F idag, så vi säger grattis på födelsedagen till dig vännen! Självklart fick hon en bok, och inte vilken som helst, "om jag kunde drömma". Nu har jag tjatat så ihärdigt om hur bra böckerna är så en födelsedag kunde ju inte komma lämpligare för en bokälskare! Hoppas du njuter av boken såsom jag och alla andra har gjort :) Det jag skulle komma till var iallfall att det var två småttingar på kalaset också, 3,5 respektive 7 månader. Jag ska väl vara ärlig och säga att barnsuget blev en aning större efter att ha sett dessa små skratta, iakta och bara se allmänt söta ut! Det verkar som om dessa mödrar inte är de enda mödrarna detta år, alla får ju barn! Men det är kul, förhoppningsvis så blir de (flesta) riktigt bra föräldrar!

Nog om barn och allt som har med det att göra, ringde min syster just och fick ett glädjande besked om att hon var i stan redan ikväll. Så efter att jag har gjort iordning lite att käka hade jag tänkt dra mig mot hennes J för att få lite uppdateringar om framtiden. Lär väl bli någon film också så det blir mys :)

Nu har även hösten börjat sjunka in för mig, och det känns trots alllt ganska bekvämt. Det är kallt och murrigt, men efter hösten kommer vintern och det brukar vara en riktigt mysig period. Jag hoppas ju till gudarna att det blir mer än en fjällresa, och att vi kan styra ihop någon typ av nyårs firande på samma sätt som förra året! Nej, jag tror det kommer bli en bra höst och en ännu bättre vinter :)

Hade tänkt lägga in någon fin vinterbild, men av de två jag hade att välja på har jag redan lagt ut en och den andra är på en livrädd liten Agnes brevid tomten. Kan dock säga att det var med all rätt, han såg inte klok ut den tomten! Lillstumpan som inte  är så liten längre.. :)

Kram på er!

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0