Allt har gått så fort..

Det är konstigt ändå, att saker och ting går så himla fort. Tiden bara rusar iväg och ibland hinner vi inte ens märka hur lång tid det har gått förrän sådana dagar då vi tittar på kort, pratar minnen eller tittar tillbaka på sitt liv och det man har hunnit med. Satt och kollade runt lite på facebook och hittade lite bilder från i somras, då jag och J var ute och körde bil väldigt frekvent. Jag saknar dom där dagarna då vi gjorde absolut ingenting men ändå fick dom att innehålla så fruktansvärt mycket bra. Det är dom där dagarna som man minns bäst. I det här vädret är det inte ens trevligt att vara ute.. Det är kallt, blött och grått och folk håller sig inne mestadels av dygnet.













Julklapps-pyssel

Har varit runt på en massa butiker idag för att försöka hitta lite julklappar till min familj. Fick helt oväntat med mig något hem till allihop som jag var i behov att köpa till. Däremot är jag långt ifrån färdig och min kära far skrattade gott då jag sa att min lön (då jag jobbade som en heltid förra månaden) skulle ryka på julklappar. Han sa att jag har ärvt mammas gen när det gäller att julhandla. Men trots att jag inte har någon julkänsla för tillfället tycker jag om när det ligger massa julklappar under granen, och det är förmodligen min mors förtjänst då vi är uppvuxen på det sättet. Den här julen lär det dock inte bli så superduper många julklappar från min sida då dom flesta har kostat mer än tidigare år. Jag gråter inte blod för det, känns bara kul att kunna ge mina föräldrar saker och ting de faktiskt är i behov av, oavsett vad det kan kosta..

Har dock bestämt mig för att INTE ha någon gran iår då jag inte vet vart den kan få plats. Jag kommer i vilket fall som helst ändå inte att spendera julen hemma, de ynka dagar jag är ledig. Har bestämt med pappa nu idag att komma efter jobbet på juldagen och fira jul med de då. Förhoppningsvis kan jag få fara upp till mamma redan dagen innan jul och hålla de sällskap då Thomas jobbar förmiddag på julafton. Hur som haver så blir jag inte helt utan gran. Längtar nästan till det där hemska skratt utbrottet man får varje gång mamma tar fram julgranen. Till saken hör att vi nu vuxit om julgranen mamma äger då den är väldigt kort. Men mamma är fast besluten att behålla denna söta lilla gran och då måste hon ju få ha det så :)

/ E

Det blev en lång natt..

Satt uppe alldeles för länge inatt och klev upp alldeles för tidigt imorse, är ruggigt trött. Men, jag har skickat in min nästan färdiga kunskapsöversikt alldeles nu och med lite tur har jag börjat relativt bra iallafall, det lär jag bli visse om på onsdag. Nu ska jag ta en dusch och bege mig till Media Markt och se om det finns några trevliga julklappar att inhandla. Ha en bra dag!

Galen kväll

Ja, det kan man minst sagt säga om gårdagen. Det roligaste var dock då vi satt i taxin påväg från krogen till Ersboda. Jag har nog aldrig skrattat så mycket åt en taxi chaufför någonsin, han gjorde hela resan! Var även skönt att vi vaknade upp relativt pigg och allert båda två så vi hann fara ner till stan en sväng idag. Måste dock säga att det här med skyltsöndag inte har samma innebörd för mig nu som det hade förut. Speciellt idag då det heller inte låg något snötäcke på backen, det kändes bara konstigt.

For hem efter stan och somnade på soffan, vaknade av ett samtal från J som frågar om jag vill följa med på bio. Visst tänker jag, och får även veta att vi ska se New Moon, igen. Men jag tackar inte nej för det, var ändå tvungen att ta mig ut från lägenheten för att inte sova bort hela kvällen. Filmen var lika bra som första gången trots att jag fortfarande saknar vissa detaljer, men förhoppningsvis kommer det mer av det i nästa film :)

Nu ska jag sätta mig och göra klart, så gott jag orkar, min kunskapsöversikt. Började så fint i lördags men jag hann inte klart. Just nu känns sängen väldigt lockande dock, men jag vet med mig själv att jag kommer vara för trött för att kliva upp i tid imorgonbitti så det är lika bra att bita i det sura äpplet på en gång när jag ändå är vaken och vid liv.

/ E

Festis!





Ikväll siktar vi mot nya höjder!

23 små rätter...

Fick just i uppdrag att ringa Eurasia för att beställa maten till vårat personalmöte som börjar på en timme. Det blev 23 olika rätter till en personalgrupp på 9 personer. Vi kommer med andra ord att få ta hem en massa, massa mat.

Hur bra jobb har man inte?

Otrevlig natt..

Kom hem efter en trevlig kväll med tjejerna, såg idol och greys och var duktig nog att inse när det var dags att fara hem. Otroligt nog låg jag i sängen prick klockan tolv, vad bra tänkte jag i hopp om att faktiskt få sova ungefär sju timmar. Det hoppet försvann lika fort som jag fått det då jag känner hur mitt hjärta bokstavligt talat är påväg ut ur min kropp. Har aldrig någonsin haft problemet med hjärtat men inatt somnade jag inte förrän efter tre, trots mitt tidiga sänggående. Det slog hårt och fort och det hjälpte förmodligen inte att jag blev livrädd för att något skulle hända. Riktigt obehaglig natt och jag hoppas till gudarna att det var något av en engångsföreteelse. Känner mig dock öm och sliten i kroppen idag, men det beror förmodligen snarare på min brist på sömn.

Nu ska jag göra min en macka och sedan sätta igång och sätta ihop andra delen av min uppsats. Ha en bra dag!

20091127

Har just kommit hem från en heldag i skolan, det var länge sedan faktiskt. Var förvisso länge sedan jag gjorde något en heldag överlag eftersom jag har legat hemma hela veckan iprincip. Har dock huvudvärk, är sjukligt trött och är egentligen i behov av att städa lägenheten då den ser ut som ett smärre bombnedslag eftersom jag inte har orkat göra något på hela veckan. Tur att jag inte kommer spendera kvällen här hemma, då slipper jag se skiten åtminstone.

Nu är jag dock illa tvungen att diska, jag är i behov av stekpannan!

Crazy thoughts runnin through my head

Jag kan inte släppa tanken på hur trevliga kvällar man skulle kunna ha om man kunde spela gittarr. Sitter för tillfället och lyssnar på DANGER DANGER - I still think about you, kanske en av världens bästa låtar! Har lyssnat på den hur mycket som helst och kan inte bli less. Sedan är det en väldigt fin text och härlig musik att "gunga" till :)

Hade tänkt lägga över en massa härligt ny musik på mp3en och försöka ta mig ut på en liten promenad men det känns redan som att jag har suttit här på tok förlänge för att överhuvudtaget ens orka kliva upp från stolen. Kom visserligen innanför dörren för bara 15 minuter sedan, så än kanske det finns hopp? ;p

Nej, nu ska jag göra det jag ska och få tummen ur arslet och röra på mig!

Jag höll på att glömma dagen

Satt just och funderade över vilken veckodag det var innan jag kom fram till att det snart är helg. Har blivit alldeles dagavild av att ha legat hemma dom senaste dagarna. Nu är jag iallafall på jobbet och har innan det hunnit med ett löne/utvecklingssamtal på kontoret. Känns bra att ha fått feedback för det man gör, då vet man att det märks.

Har dock en sprängande huvudvärk idag och jag har mina onda aningar om att det kan bero på sömnen. Har ju totalt vänt på dygnet och har sovit alldeles för mycket dom senaste dagarna och idag då jag skulle upp till en klocka som ringde hade jag legat flera timmar och vridit mig i sängen. Nåväl, det är tur att jag inte jobbar på en högljudd fabrik eller liknande, här kan jag åtminstone stå ut med huvudvärken!

Nu hade jag tänkt göra mig lite lunch, ha en bra dag!

Klappat och klart!

Sådär, nu har jag slagit in dom julklappar jag fick med mig hem idag. Köpte lite roligt pressentpapper så det gick faktiskt riktigt bra att slå in, ett smärre utbrott dock men det hör till vanligheten då Erica Jonsson ska försöka pyssla!



Så var man genast mycket fattigare..

Har just kommit hem från en helt sjukt god middag! Grillbuffé på droskan med jobbet, vilket innebar gratis mat och det tackar man ju inte nej till! Satte mig här nästan på en gång och betalade lite räkningar.. Suck säger jag bara. Ibland önskar man att man kunde leva i det överflöd man hade möjlighet till då man bodde hemma. Idag är det räkningar, försäkringar, telefonabonemang och diverse andra utgifter man måste betala varje månad. Var dessutom och handlade mat idag på MAXI och jag kommer nog aldrig handla där igen, det var dom två dyraste påsarna jag har handlat någonsin och jag fick inte med mig något annat än en korvring och mjölkprodukter iprincip. Nej, Willys håller alltid måttet. Kommer nog aldrig mer fara någon annanstans än dit.

Tidigare under dagen har jag varit och handlat vad som skulle se ut som julklappar, till saken hör att jag kom hem med mer nya saker åt mig själv än vad jag har handlat åt någon annan. Skor, linnen, skärp, smink.. Men å andra sidan så var jag ju i stort behov av det, eller ja, iallafall sminket.. Köpte även ett jätte gulligt armband på pilgrim då mitt pressentkort som jag fick förra julen var nära på att gå ut. Var dock tvungen att lägga lite pengar emellan trots detta, vilket innebär att det förmodligen är det dyraste i smyckesväg jag någonsin har köpt själv.

Nu hade jag tänkt slå in det lilla till julklappar som jag fick med mig hem. Funderar på att ladda ner lite julmusik, men å andra sidan behöver man bara titta ut för att förstöra den stackars känsla man hinner få.

20091125

Kom upp för en stund sedan, hejja på mig! Ställde klockan på tio men jag har inte ens ett minne av att den har ringt. Nåja, nu är jag uppe och nu hade jag tänkt göra mig klar för att fara en stund på stan. Måste inhandla julklappar, även om det inte kändes så lockande för att vara ärlig. Kommer dock inte ha så mycket mer tid hädanefter förrän strax före jul, och den tabben gör jag aldrig igen! 

Dags att stila till sig, ha en bra dag! :)

Det känns nästan hopplöst

Har varit hos Vickan och hämtat igen lite saker vi lämnade där i lördags, pratade en stund innan jag for vidare till K. Satt och pratade om min trötthet ett tag och hon sa att det kan bero på hösten, men jag vet inte.. Har varit trött väldigt länge nu och det spelar ingen roll hur mycket eller lite jag sover om nätterna, jag är trött nästan jämt. Det kan förvisso förvärrats i och med influensan eller vad jag nu har haft (som förövrigt känns mycket bättre nu!).

För att återknyta till mitt tidigare inlägg om snö så har jag sett att det är många som har börjat plocka fram sitt julpynt så jag hade tänkt ta fram min låda nu ikväll. Det känns dock hopplöst att pynta inför julen när det bara regnar ute. Jag vill att backen ska vara vit när jag sätter upp ljus slingor, gardiner och diverse andra pynt. Tyvärr lär jag nog få vänta till sent i december om jag ska få den önskan uppfylld, eller så kommer det ingen snö alls till jul. Jag håller mina tummar och hoppas ändå innerligt att lite pynt ska påskynda snöfallet! :)

Vart är snön?

Jag satt och funderade nu när jag tittade ut genom fönstret och såg det mörka, blöta och ruskiga vädret, vart i hela världen är snön? Det känns som att det är dags för den att komma nu, på riktigt, för att stanna! Det börjar bli ganska uppenbart att något inte riktigt står rätt till med ozonlagret och allt det där. Har inte så stor koll på vad allt innebär, men det har ju visat sig att saker och ting är påväg att förändras, drastiskt. Vid den här tidpunkten för 15 år sedan var vi ute och lekte i snön i tjocka overaller och fodrade vinterskor. Idag går jag i tygskor fortfarande och jag vet folk som fortfarande trotsar vädret för att få bära sin skinnjacka (vem kan jag syfta på? ;p). Jag tycker jag har varit optimistisk och förstående när det gäller regn och rusk, men alla har sina gränser och nu är jag bara sjukligt less på detta västkust oväder.

Favoptic.com

Satt och rengjorde mina glasögon utan större resultat för en stund sedan. Så efter många om och men, krångel med inloggningsuppgifter och diverse annat så har jag beställt hem sex par provbågar. Vet dock inte huruvida smart det är att egentligen köpa ett par nya när det känns som att jag måste göra en ny synundersökning eftersom jag även med glasögon har börjat kisa då jag inte ser som jag borde. Ska kolla om det finns någon tid på onsdag, om jag är frisk tills dess, så kan jag ju skicka med det nya receptet. Funderar på en liknande modell av dom bågar som jag visar nu. Men som sagt, har ju beställt hem ytterligare fyra par så vi får väl se!




 

 

Sådärja!



Äntligen har jag hittat den! Har sökt på meningar ur låten utan resultat, tills nu då.
Mysmusik tillägnad en dag som denna (om man bortser från mina hostattacker).

Suck

Går miste om en nageltid imorgon då jag ligger i sjukan, men fick en tid den 8/12 då jag har planerat att göra naglar nu inför jul och nyår. Jag känner mig lite smått utstött då jag är den enda i våran trio som inte har några ännu, och mina orginal blir bara kortare och kortare (jag undrar varför...?). Ska göra något fränt, om det går. Har inte tänkt göra naglarna fullt lika långa som jag hade dom i somras eftersom jag har en tendens att bli av med dom då. Tror dock inte att det bara har med längden att göra då tre naglar släppte av ingen orsak alls. Jag satt på en gummiring efter en vattenskoter och var iprincip nagel-lös då vi kom iland? :p



Behöver väl kanske inte ens säga vart bilden kommer ifrån? ;)
Tycker sjukt mycket om det svarta mönstret och om det inte kommer gå att göra så får du fundera ut något annat roligt åt mig F! :)

Förbannat!

En viss Erica Jonsson måste från och med idag stanna hemma från jobb, skola och diverse andra aktiviteter med tanke på influensa symtom, SVINsymtom. Inna jag vet vet ordet av det sitter jag väl här med tryne istället för näsa och med en liten knorr bak på ändan. Åh, det var ju det här jag inte hade tid med!

Snacka om tur!

Jag skulle alldeles just sätta igång min plattång då jag märkte att den redan var igång. Till saken hör att jag inte har använt den sedan i torsdags senast, vilket förmodligen innebär att den har varit igång sedan dess utan att jag har märkt något (om det inte visar sig att jag kör hår-vård i sömnen). Det var ju bara ren tur att den inte låg på golvet eller att det hängde ett klädesplagg över den, det kunde ha slutat riktigt illa ju!

Frågan är ju..

Trenden att bli medveten om sin kropp, att äta rätt och se till att kropp och själ mår bra, det är något jag inte riktigt har följt upp. Trots mina optimistiska promenader i regnet slutar det med en sårig hals och en massa hosta. Problemet i sig ligger i huruvida jag ska trotsa detta och gå ut ikväll? Det känns trots allt bättre än inatt då jag låg och svettades och hostade som aldrig förr.. Men frågan är bara hur jag kommer må imorgon? Jag har några timmar på mig att bestämma hur jag vill göra innan Jim står på parkeringen och ska hämta oss.

Tanken var förövrigt att jag egentligen skulle fara och intervjua pappa och Sofia till min uppsats idag, men det blev icket så. Träffade min förvirrade syster på Maxi där hon satt och tryckte i sig hamburgare med Jonas och hade inga planer i världen på att titta på klockan. Men vi valde att göra det imorgon istället, för bådas skull. Så det blir att ta pappa i samma sväng imorgon också då.





/ E

He ate my heart



J körde igång denna hemma hos F ikväll, det går inte att inte älska den!

Det kryper i kroppen..

Jag känner hur stressen börjar byggas inom mig när jag tänker på hur jag överhvudtaget kommer kunna hinna färdigt med allt som ska lämnas in vid jul. En uppsats som jag knappt har börjat på och en hemtenta som ligger och väntar på att få bli färdig. Det känns inte roligt för fem öre och jag har inte ork till att göra det, jag känner mig dessutom sjuk och har som alla andra gånger inte tid med det den här månaden. Har tagit på mig ännu fler pass på jobbet, vilket egentligen är dumt då jag försöker intala mig själv att jag kan plugga där men när jag väl jobbar så händer det inget. En spark i rumpan och lite magiska tabletter mot en kommande influensa eller förkylning skulle inte sitta helt fel idag.

Btw så var filmen jätte bra igår! Jag är dock lite besviken att den inte erbjöd scener som jag hade föreställt mig skulle finnas med, och som jag i boken har ansett som dom absolut bästa. Men den är helt klart godkänd och jag skulle utan problem kunna se den igen! Nu längtar jag bara till nästa premiär, på tredje filmen. Jag har en svag känsla av att den kommer bli ääääännu bättre :)

Lång dag..

Tack M för ditt stöd idag och för att du valde att följa med. Jag fick bekräftat att det betydde mycket och det känns bra att ha visat sitt deltagande. Det är dock alltid tungt att försöka gå tillbaka ut till ´verkligheten´ efter en begravning då man oftast är känslomässigt skör och oavsett anledning till varför man är där så blir man berörd på ett eller annat sätt. Döden blir oundviklig men det känns ändå bra att man på något sätt kan avsluta på ett sådant vackert sätt. Trots att jag förhoppningsvis har ett långt liv framför mig kan jag inte undgå att tänka på den dagen då jag själv kommer vara skälet till att folk kommer, och vilka dessa människor kommer att vara. Förhoppningsvis har man kvar personerna som i dagsläget betyder mer än livet själv, och kan jag få behålla den tanken känns döden ändå inte så skrämmande..

"Med minnena lever du vidare ibland oss".

Vet ni vad!

IMORGON GÄLLER DET!



Halv nio börjar första filmen, twillight.  Cirka 2,5 timme senare så får vi äntligen se den andra filmen. Jag är över förväntan och det hoppar i magen, nästan. Jag vet faktiskt inte om det har premiären att göra eller det faktum att jag längtar ännu värre efter nästa premiär? Det blir oavsett en "utenatt" på SF, med vampyrer och varulvar, kan det bli bättre än så? Nej, jag tror faktiskt inte det!

/ E

20091118

Sitter på jobbet och har fått en del kryptiska sms så vi får väl se huruvida jag ser ut genom mina fönster ikväll. Påtal om traktorer och andra liknande ting, en traktorchaufför vinkade glatt och livligt åt mig idag och jag har inte den blekaste aning om vem killen var. Trevligt dock att han såg helnöjd ut men det stör mig fortfarande att jag inte kan komma på vem det var. Kan ju förvisso varit någon som misstagit mig för någon annan.

Var på vårat studiebesök hos socialtjänsten imorse, vet dock inte om man fick ut så mycket speciell information då hon mestadels hänvisade oss till umeå kommuns hemsida. Men å andra sidan så är det väl kanske bra då det blir den informationen jag kommer måsta bygga min hemtenta på. Har suttit en stund och försökt skriva ned det jag hann uppfatta idag men det gick så fort att jag har svårt att tyda mina egna anteckningar :p

Men just det, jag har ju beställt lite saker från nelly.com som har kommit idag, så jag ska nog fara direkt från jobbet till okq8 och hämta paketet. Bland annat ett par pumps och en kuvertväska (tro det eller ej). Men om F kan bära en så ska jag också kunna. Det är ju trots allt rätt bekvämt att ha med sig en sådan ut då man ska ha kort, mobil och diverse andra nödvändigheter på sig. Får lägga in bilder på det sen :)

Vad hände egentligen?

Jag hörde inte annat än en massa oväsen och innan jag visste ordet av det stod detta utanför mitt stackars fösnter:



Hemskt trevlig utsikt.. :p

Ännu en blöt eftermiddag

Väntar på att tvätten ska torka så jag får tillbringa kvällen med det absolut roligaste jag vet (eller inte!): att vika kläder.. Under tiden så blev det ännu en dyngsur promenad. Gick dock inte hela vändan då jag kände att jag blev blöt innanför jackan och jag vill inte riskera att åka på förkylning pga det.

Ikväll ska jag se om jag får tummer ur och fortsätter med min uppsats.. Måste ju medge att tvn lockade bra mycket bättre. Desperate ikväll, greys imorgon. Två av mina absoluta favoriter! Har dock missat en del eftersom jag har jobbat ganska många kvällar nu, men jag har ju mina informatörer som gör det bara bra! ;P

Kurr-kurr- kurr i magen

Sitter och nynnar på en massa gamla barnvisor.. J har satt nå griller i huvudet på mig och jag har gått i flera dagar och spelat upp vissa ramsor i huvudet. Det håller på att göra mig knäpp och det gör inte saken bättre att J har en tendens att påminna mig VARJE gång vi ses :P

Påtal om kurr i magen så är jag fruktansvärt hungrig och hade tänkt laga ihop någon lunch, hojt!

Efter en hel dag..

Nu är den delen av arbetet som skulle vara inne imorgon inlämnat. Kom dock på mig att jag hade missat en lite del men det skiter jag i nu. Det är ju ändock inte det färdiga resultatet och eftersom det kommer vara en opponering kommer jag väl likförbannad måste ändra en massa.

Nu till något som min mor har sagt ett flertal gånger åt mig; "piss å gå å lägg dig!".

Allt jag ser är suddigt

Bestämde mig efter att ha suttit framför datorn och arbetat hela dagen att ta en välbehövlig promenad, främst för min rygg som inte vill ge med sig, men som förhoppningsvis får bli bättre efter nå tabletter jag fick idag. Väl ute inser jag att efter en ganska lång bit in på min promenad att jag är genomblöt! Sånt där duggregn som inte märks av innan man tror att det har börjat spöregna. Så nu sitter jag här, förvisso nyduschad, men innan det var jag dyngsur och jag var t.om tvungen att hänga upp jackan inne på toan för att det inte skulle droppa i hallen. Men, trots mina blöta kläder kändes det skönt att få komma ut och jag är stolt över mig själv att jag inte bara vände och gick hem utan att jag gick hela min rutt på närmare 1½ timme.

Planen för kvällen är att försöka göra ännu mer klart på arbetet samt att läsa vad hemtentan innebär. Ska till skolan en snabbis över lunch imorgon för att skriva ned en del frågor inför studiebesöket vi ska göra på onsdag. Nu ska se om jag har någon frukt att tillgå och sedan är det dags att sätta sig ned och jobba lite mer. Ha en bra kväll! :)

Mina ögon blöder

Har sedan ett par timmar tillbaka suttit konstant för att läsa en massa artiklar och jag gav mig på det svårarste först, dom engelska. Baskunkseperna man har i engelska kommer sällan till användning då man i vetenskapliga artiklar använder sig av en helt annat typ av engelska som är betydligt mycket svårare att förstå då det är konstiga ord och meningsbyggnader. Då är det förvisso tur att svensk-engelskt lexikon och google translate finns, trots att det många gånger är väldigt opålitliga källor så kan man få en övergripande förståelse av vad texten handlar om. Jag har just satt i mig en vitamin + järn tablett i hopp om att min trötthet ska försvinna! Man kan ju inte annat än att hålla tummarna med tanke på hur mycket jag har kvar att göra innan den första delen av uppsatsen ska lämnas in imorgon. Suck..

Hoppas eran dag blir trevligare!


Värmekudde

Har varit hos F nu på kvällskvisten och hon var snabb med att värma en riskudde som skulle vara bra för min rygg. Den har delvis legat både under och på mig, men jag kan inte påstå att det var till någon större hjälp då jag fortfarande har så fruktansvärt ont att jag helst skulle vilja skrika rätt ut..

Hade inte tänkt göra så mycket mer än att betala F det jag kan för den resa som vi bokade ikväll. Ska bli skönt att komma iväg en helg och få se och göra något annat. Kan dock inte säga att man slipper den gråa trista stad vi just nu lever i då vi fortfarande kommer gå på svensk mark, men det blir en annan mark som förhoppningsvis har mer att erbjuda än umeås gator.





/ E

Igår var en bra dag

Är hel nöjd med gårdagen! Det visade sig dock att konserter inte ger samma kick som det gjorde för några år sedan, men Takida höll måttet ändå och jag är glatt överasskad över att de spelade en del gamla godingar som för mig är deras absolut bästa låtar. Efter deras spelning sprang vi upp till gamla salongen och fortsatte sedan till Coverclub där Riff Raff Ruff spelade. En redan bra kväll kan nog inte ha slutat bättre! Min rygg lever dock inte idag, har så fruktansvärt ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Kan varken sitta, ligga eller stå.. Känns precis som att jag är påväg att åka på ryggskott vilket jag förhoppningsvis inte är. Men vilket som är det ändock dags att ta tag i träningen hädanefter. Hade det inte varit för regn och rusk utanför fönstret skulle jag utan tvekan ha tagit mig en promenad.

  

 

091114

Dusch nu, skål sen!

Takida

Ikväll bär det iväg till folkets hus för att se Takida, för om det blir sjätte eller sjunde gången. Det ska bli kul att få höra lite av deras nya musik, men jag står nog för att deras äldre musik är betydligt mycket bättre. De har tyvärr förlorat lite av deras personliga charm i musiken den dagen de började spelas internationellt. Kul för de, absolut, men jag ser de forfarande som killarna som spelade på en ungdomsgård i Ö-vik som vi satt och snackade med efteråt. Det är trevliga killar och det är synd att man inte kan få se det idag.



Min hand? hahaha!



Myskväll

Fick hit F och J ikväll, tittade på Idol och hade högläsning. Vilka normala vuxna människor har högläsning en fredagkväll? Det är nog bara vi, men det är just därför jag tycker så mycket om mitt sällskap. Vi kan vara naturliga och barnsliga och det är nog därför vi många gånger får skratta tills tårarna sprutar.

Vi hade trots detta ett väldigt djupt och allvarligt samtalsämne på slutet av kvällen, som visserligen är bra att få prata om men tyvärr väckte det nog en och annan fråga hos oss alla tre. Vad som kommer hända i framtiden, och vad som spelar roll i nutiden. Det jag gör idag, vad ger det för effekt senare? Eller tvärtom, att det som har hänt i dåtid tar upp onödig plats i tankeverksamheten. Vissa tankar blir ofta för mycket och ju mer man försöker reda ut dessa tankar desto djupare bak i tiden hamnar man. Jag personligen har en del spöken liggandes, som förmodligen alla andra, men ett av dom har trängt i mitt bakhuvud i över ett år och kommer förmodligen aldrig få komma till ro då jag inte vet om det är ett svar jag är ute efter, eller om det egentligen ligger i att jag inte vill höra det svar jag tror att jag kommer få. Kan likaväl ha att göra med att personen ifråga inte längre finns med i mitt liv och jag har planerat att fortsätta ha det så. Som sagt, det blev lite känslomässigt här ikväll och jag tror faktiskt att det är bra att ha sådana dagar, då man backar lite för att kunna gå vidare. Att sedan få hjälp av sina bästa vänner för att göra det gör saken en aningen lättare, då man vet att man har stöd att falla tillbaka på om det skulle visa sig att det blir för jobbigt att hantera. Jag känner ändock att jag har hittat en tillfredsställande vardag som jag i dagsläget är väldigt nöjd med och som jag varken har tid eller energi att ändra på. Men å andra sidan, varför förändra något som bevisligen har fungerat nu det närmsta året?



/ E

Det sticker i benen

Tog en härlig, kall och uppfriskande lång-promenad alldeles just. Slutade ju som sagt var tidigt på skolan då vi blev klar med våra förberedelser inför seminariet om en vecka. Tog därför på mig det bästa köpet jag gjort (mina adidas hel dämpade) och bytte till min härliga reklam tröja, tog på mig min favorit sedan förra året (mitt döskalle ´pannband´) och la in en massa ny musik på mp3en, sedan bar det iväg. Känns väldigt skönt att komma in och känna hur det sticker i benen pga värmen mina genomkalla ben får möta. Jag tycker nog om den här årstiden ändå. Trots det kalla i luften och det blöta på marken så känns det som att man får vända på ett kapitel för att skriva ett nytt. Det är inte länge kvar tills det är ett nytt år och med tanke på hur bra detta år har gått så hoppas jag med allt vad jag är värld att nästa år kan få bli än bättre, men med mina vänner och folket runt omkring tror jag inte att det kommer bli några större problem :)



/ E

år 2010

Satt uppe sent igårkväll och försökte sätta ihop framsidan till min kalender för nästa år. Har två alternativ, men ett av dom vill jag vara försiktig med att lägga upp då jag gärna vill överleva dagen. Hade nämligen en helt underbar bild på J på den andra framsidan, men hon ville väl iprincip dräpa mig då hon fick se den, så det gick icket. Har visserligen inte bestämt mig vilken av dom det blir än, men här får ni se den lite "snällare" varianten ;)



Där förståndet tar slut..

Är fortfarande arg, trots att jag har fått ventilera av mig mer än en gång. Men då ämnet dyker upp på nytt om vart annat är det svårt att släppa och det gör mig bara ännu mer arg då jag vet att den enda man har attityd mot mig är mig, som i detta läge förtjänar det minst. Har sagt det säkert tusen gånger nu och då skämtar jag inte, men det övergår mitt förstånd hur en person utan fast anställning och en inkomst som innefattar ett studiebidrag och lite extrajobb (om jag har tur), ska få stå för en summa pengar som heltids anställda personer inte har råd att betala. Jag får det inte att gå ihop?

För att övergå till ett helt annat ämne nu så vill jag tacka er som har hjälpt mig med tips till min B-uppsats och även om jag inte har valt något av dessa ämnen så har det varit intressanta föremål att i framtiden observera och forska om. Jag har planerat att skriva om vad som händer vid ett tvångsomhändertagande, ett såkallat LVU, av barn och vilket stöd det finns i dessa situationer för både barnet ifråga men också för den inblandade familjen. Det känns som ett väldigt aktuellt och personligt ämne vilket gör att jag förmodligen kommer kunna komma ned på ett djupare plan med arbetet. Jag hoppas och tror att det kommer sluta bra!

Nu ska jag läsa en artikel och sedan har jag valt att ta en sovmorgon imorgon och skippa föreläsnings seminariet på morgonen. Jag behöver sova ut, det var ett tag sedan jag gjorde det sist.

F-Ö-R-B-A-N-N-A-D

!!!!

Julpyssel



Work in progress brukar man väl säga? Men kul är det!
Om man kanske hade haft lite mer tålamod skulle det förmodligen
kunna gå att göra det än bättre, men jag ger upp för ikväll. Lite sömn på
det här så ska vi nog se att jag har ett julkort färdigt imorgon, om jag har tur!

Nu blir det mys

Äsch, orka. Nu ska jag sätta mig med en nyinköpt tidning, eller ska jag rent av vara så engagerad att jag börjar med allt pyssel jag köpte på panduro hobby i Sundsvall.. Hm, lite musik först sedan får vi se :)

Jag kände mig kreativ..

För bara en liten stund sedan kände jag mig väldigt kreativ och även, hör och häpna, sugen på att sätta igång med min b-uppsats. Efter att ha städat och suttit ned en liten stund försvann all ork och energi jag hade över. Jag ska nog ändock söka mig ett par artiklar till uppsatsen, frågan är bara vad dom ska få handla om.

Någon som har en bra idé om vad man skulle kunna skriva om? Det får beröra iprincip allt inom socialt arbete, vilket i sig berör ungefär majoriteten av människors arbeten. Funderar på att forska lite kring stödet för familjer vars dotter eller son, syster eller bror,  har blivit omhändertagen via LVU - lagen om vård av unga. Med tanke på att jag har personlig erfarenhet i ämnet och dessutom har en del föräldrar och organisationer jag kan kontakta skulle arbetet sig kunna bli ganska simpelt, det är bara att få ned allt på papper som kan bli kritiskt. Är dock ändå intresserad av andra förslag? :)

Genom en liten sladd..

  

 


Sådär, nu har ni fått en liten sneak peak i min lilla lägenhet. Är faktiskt riktigt nöjd med hur det ser ut idag, och gissa om mitt loppisfynd, mina lp-skivor i översnygga fodral, passar bra på mina nymålade tavelhyllor!

Vet att jag hade lovat att ge er en massa bilder från halloween och dylikt, men jag hittar inte min sladd till mobilen där alla dessa bilder finns så det får bli en bild-update en annan dag helt enkelt. Ha en super-mysig natt, det ska jag ha! :)

Ikväll!

Efter jobbet hade jag tänkt lägga ut en massa bilder som inte har kommit upp på bloggen i brist på tid. Det kommer bli allt från mina nu ihopmonterade möbler till bilder från halloween helgen. Kom på mig själv igår att titta på alla bilder och att jag inte har lagt upp några så ikväll ska jag ta tummen ur och lägga in alla.

/ E

9/11

Har inte så mycket att uppdatera faktiskt. Fick hjälp av min far att sätta upp hyllor och diverse annat idag så nu har jag inte så mycket mer att göra än att sy ihop en gardin/draperi för att avgränsa hallen och vardagsrummet. Jag tror det kommer bli riktigt bra! Kan lägga upp en bild då allt är städat och klart :)

Sitter på jobbet nu och ska spendera natten här. Funderar på att läsa klart den bok vi ska ha seminarie om imorgon men mina ögon svider och det lockar mer att se på tvn och lägga sig raklång i soffan. Nåja, vi får väl se vad som händer. Nattinatt!

Btw, det börjar bli ganska genomskinligt det här med daglig kontakt.

/ E

Spontant

Som jag sa i fredags var tanken att jag skulle fara till F och se på film, vilket vi så vacker påbörjade. Vi for till hemmakväll och valde ut en film, betalade, gick på hemköp och skulle köpa godis och fick som vanligt ett infall och köpte med oss groggvirke hem. Vi komme oss en drink och 40 minuter in i filmen då vi bestämde oss på att dra igång musik istället och göra oss iordning för utgång.

Så vid tolv var vi inne på något som jag personligen skulle vilja kalla ett folktomt dansgolv, men det har väl aldrig stoppat oss förut? Hur jag vaknade upp dagen efter med en svullen och blå läpp efter en knockout av F igår är dock något som övergår mitt förstånd. Två stycken på ett stort dansgolv och hon lyckas hitta av min läpp.. Nåja, vi fick bokstavligt talat äga dansgolvet hela kvällen :)

Gårdagskvällen spenderade jag hos mamma och Thomas med kanske det goaste gammfolket någonsin. Åt god mat och spenderade kvällen framför körslaget. Sedan for jag en sväng förbi J på jobbet och sedan hemåt. Fick konstaterat att vissa människor är av det dummare slaget. Om man inte kan läsa en skylt där det står "Förhyrd P-plats" då ska man heller inte ha tillgång till ett körkort. Så jag gjorde vad jag skulle ha gjort för länge sedan och ringde till Securitas, men inte hade denna idiot någon lapp då jag kom ut  på parkeringen imorse, så jag ordnade en egen. Nu är jag bara sjukligt less på att behöva parkera framför porten då jag betalar för min parkeringsplast varenda jävla månad. Lite bitter tänker ni, men då parkeringen kostar närmare 400 kronor varje månad anser jag mig beviljad att faktiskt använda den också.

Nåja, nu ska jag äta lite lunch sedan bär det iväg in mot stan för att handla  åt min brukare. Ha en bra dag! / E

Just det!

Jag har för mig att jag glömde tala om för er alla att jag är rödhårig, igen. F hjälpte mig att färga det igårkväll och var duktig och gjorde även en massa slingor. Vi fick oss bägge ett gott skratt när hon äntligen var färdig, jag såg ut som en utomjording med silvriga tentaklar (eller hur det nu stavas) utspretandes från huvudet. Men, det blev ett riktigt bra resultat och jag längtar tills jag äntligen vet hur jag skulle vilja klippa mig så det framhävs ännu tydligare.

Sitter på jobbet nu och har just ätit min middag, slutar på cirka en halvtimme och då bär det iväg till F för vad jag skulle tippa på en film kväll. Får se om det händer något annat också men jag måste medge att den där "fettarkvällen" vi får ha en dag i veckan kändes väldigt lockande just idag!

Sedan vill jag avsluta med att säga hejdå till min andra fridavän som åker till Indien imorgon, eller tekniskt sett inte förrän på måndag, men hon åker till sthlm imorgon och jag kommer inte få se henne på fem veckor. Hur i tusan kommer det gå för mig här hemma i kalla sverige utan dig min kloke vän? Jag får se till att hitta någon annan jag kan ställa mina duma frågor till.. Vet dock inte om det finns så många som skulle kunna komma med så förståeliga svar som du. Nåja, jag hoppas du får det riktigt trevligt och att du kommer hem välbehållen! :)

Kram på er! / E

Fascinerande

Var på ett obligatoriskt seminarium idag som kom att vara betydligt bättre än vad jag hade räknat med. Seminariet i sig var trevligt men det var hennes liv som var mest fascinerande. Hon var filmproducent, fältarbetare, lärare, bild terapuet, undersköterska och gud vet vad mer. Det får en att inse att man verkligen kan om man bara vill! Mina drömmar är nog inte så svåra att uppnå om jag bara kämpar för det, och det sa hon också. Att man aldrig ska ge upp en dröm oavsett vad andra säger. Nytänk och egna ideér kan vara det bästa som händer ett arbete även om det kan vara kämpigt att få med sig folk i början. Nej, jag blev riktigt inspirerad av henne och det fick mig faktiskt att se betydligt mycket ljuasare på min framtid. Jag är inte låst till att göra en och samma sak hela mitt liv, jag kan faktiskt ändra mig, jag kan byta väg. Det känns hoppfullt!

3 timmar och 40 minuter senare..

Då var jag ÄNTLIGEN färdig med detta elände. Kan inte förstå att ett stackars hyllplan kräver så satikens mycket skruvar och plugg. Men nu står skåpet där det ska och jag har rensat bort skor, tagit isär en annan hylla, dammsugit och städat undan en massa skrot och nu ska jag försöka göra mig något att äta, är sjukligt hungrig!

Dessa jävla möbel instruktioner

Gårdagen blev helt klart lyckad och jag fick med mig allt och lite till som jag hade planerat att handla. Så nu har jag invigt mitt nya databord och jag är hel-lycklig över att slippa ha datorn i knät. Det känns faktiskt ganska kul att ha någonstans att "arbeta" framöver eftersom det lätt blev så att man satt i soffan med både datorn och tvn igång vilket har resulterat i extremt dålig koncentration. Nåja, nu har jag planerat hur min lilla datahörna ska se ut, och trots att jag har en väldigt liten lägenhet tror jag faktiskt att jag kommer lyckas med det jag vill genomföra. Det kommer bilder sen på vad som kommer visa sig bli bra eller ett rent fiasko. Oavsett är jag iallfall väldigt nöjd med min insats igårkväll då jag trött och ofokuserad satte ihop detta förbannade databord. Det tog ett tag, det blev en del skruvar i fel hål och bänskivor vända åt fel håll, men den sitter ihop och är förhoppningsvis inte fallfärdig! :)

Jag ska alldeles snart sätta igång att städa undan lite i lägenheten sedan hade jag tänkt börja med nästa projekt, att sätta ihop skoskåpet. Det räcker ju inte med att jag ska sätta ihop det själv, jag ska sortera alla dessa skor som just nu ligger utspritt på hallgolvet. Jag har dessutom minst lika mycket skor liggandes i förrådet. Så.. Det är nog lika bra att sätta igång. Ska bara slå på lite musik och peppa upp min ömma kropp och mina svällda fötter (sedan allt spring i butikerna igår..).



/ E

Det är en ny dag imorgon

Sitter och lyssnar på underbar musik som jag inte kan ladda hem utan måste spela på myspace. Det finns mycket unga och duktiga talanger som man förhoppningsvis kan få se mer av i framtiden. Hon jag lyssnar på nu har fruktansvärt fina texter och trots att det är sorgefyllda texter fyller dom rummet med något slags hopp som jag har svårt att förklara. Den där tanken man hade som ung och dum, den där då man trodde man var odödlig, den har försvunnit för länge sedan. Egentligen vet jag inte om jag överhuvudtaget har haft den känslan någonsin då det slog mig redan innan tonåren att folk man älskar försvinner. När jag var liten, och mina morföräldrar gick bort så intalade jag mig själv att jag kommer få träffa de igen och det är tankar jag bär med mig än idag. Vid en stjärnklar himmel är det de som lyser starkast och i situationer som kan ses som totalt meningslösa ut men som jag klarar mig ur ändå så vet jag att det är de, som sitter med ett vakande öga över mig. 

Folk får kalla det vidskepligt eller vad det nu ska heta, men det har varit mitt sätt att bearbeta den sorg man bär med sig varje dag då man mist någon man älskar. Jag kan inte säga att det kommer gå över och att man en dag kommer kunna vakna upp och inse att man drömt alla jobbiga stunder, för så är inte fallet. Men jag vet att det kommer en dag då alla jobbiga minnen blir till trevliga, då sorgen blir till en kämparglöd och den dagen då man äntligen kan leva för mer än en dag i taget. Det kommer en sådan dag, jag lovar.

Som ett slag i magen

Hörde just vad som hade hänt och jag vet inte vad jag ska säga.. Det känns så fruktansvärt orättvist att goda och hälsosamma människor ska få lämna livet såhär tidigt. Jag finns här för dig vännen, om och när helst du vill.

Så öppnar jag min dörr..

Tanken var att jag skulle plugga gärnet ikväll men jag har väl lyckats sisådär med det. Är alldeles grötig i huvudet och jag vet genom erfarenhet att det nu är lönlöst att plugga så jag har så gott som gett upp för ikväll. Ytterligare att skäl till att jag inte har kunnat koncentrera mig till fullo var pågrund av ett sms jag fick tidigare ikväll och jag vet att det inte fanns någon tanke över hur känslomässigt jag skulle reagera, men jag satt och grät en stund. Visserligen var det nog mest för att det blev så uppenbart att jag berörde, men jag tror att det jag fick tillbaka berörde ännu mer. Nu mer än någonsin förr så kan jag stå för det jag säger, och jag vill verkligen finnas där. Har funderat mycket sedan det inlägget, att man har förlorat människor som faktiskt är vid liv. Jag är medveten om att små saker kan bli till stora, och jag är även medveten om att folk gör misstag och att man många gånger inte har hur många chanser som helst att ge, men ibland funderar jag fortfarande över det som hände då. Jag saknar allt som hade med den tiden att göra, dom dagarna då vi mådde bra över det lilla och kunde skratta åt ännu mindre. Jag kan inget annat än att önska, att det kommer kunna ske i framtiden också, oavsett om vi sitter på varsitt håll.

Det får låta hur dumt det vill i sammanhanget, men av egen erfarenhet så vet jag att man med tid kommer kunna leva med saker och ting som idag kan kännas outhärdligt. Man kommer aldrig glömma, det är nog inget man vill, men man kommer kunna bära med sig sina minnen utan sorg och istället med glädje.



"Jag kommer aldrig glömma, tiden då vi gick i skolan
Skippa sista matten, satt och snacka ut om allt i solen.."

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta..

När jag väl kommit mig till F idag för att fortsätta med detta meningslösa tentaplugga (jag kommer likförbannat kugga) så får jag ett sms av J att hon har hittat en stuga i fjällen över nyår. Så jag skyndar mig att ringa för att få reda på vart jag ska leta och inom loppet på tio minuter var vårat nyårsfirande ett löst problem. Så det blir Hemavan i år igen, och det ser jag innerligt fram emot. Det kommer bli riktigt roligt!

Sedan fick jag ytterligare ett glädjande besked: det blir en IKEA resa på onsdag. Det kan inte komma mer lägligt då jag både måste på IKEA, Panduro, Scorett och Cubus och för ovanlighetens skull har jag så tur att allt detta finns samlat i Birsta. Har även världens bästa föräldrar som lånar ut sin bil så vi har bra med utrymme att packa i!

Nu ska jag återgå till detta helvete som kommer få mig gråhårig i förtid, plugget. Jag säger idag att jag mer än gärna hade bytt vad än i världen mot detta men vi får se imorgon om jag verkligen menar det.

Något står inte rätt till..

Tanken var att jag skulle kliva upp vid nio idag, men icket. Jag vaknar helt död runt tolv och känner hur stressen börjar bubbla i magen. Jag har alltså sovit i över elva timmar och jag är fortfarande helt slut. Idag ska jag fara på affärn och köpa Chi san och även blutsaft. Det måste få ett stopp, jag kan inte gå omkring som en zombie varje dag, det funkar inte. Någon som har testat Chi san, fungerar det?



Samma visa varje gång...

Varför utsätta sig för något som vid det här laget framställs som djupa värkar inför en förlossning. Jag har så sjukligt ont i magen och det är totalt självförvållat. Ska man ens bli förvånad?

Det smakar... beskt

Började dagen med att fara till syster yster för att fira henne och få smaka lite av det goda fika hon och mamma hade bakat kvällen innan. Sedan blev det att skynda sig hem för att packa kläder och diverse annat som behövs för en utekväll innan F hämtade upp mig för att sedan fara och hämta upp J innan vi begav oss mot Bygdeå. Sedan åt vi kanske den grymmaste middagen på länge, hör och häpna: Älgstek med ädelost sås! Det var så inåthelvete gott!

Efter mat och några glas cider så begav vi oss mot stan igen. Vi hamnade hos A där det blev bestämt att det blir en fjällen resa till nyår sålänge det finns några stugor kvar. Jag håller tummarna för det bara eftersom det inte är så länge kvar tills dess vilket innebär att det förmodligen inte finns så mycket att erbjuda. Men som sagt, jag håller tummarna!

Vi fick med oss J och J ut vilket var rätt otippat, men riktigt roligt! Grabbarna kom t.om frivilligt upp på dansgolvet vilket fick mig att tappa hakan än värre. Men som sagt, det var jätte trevligt. För att komma till den lite sämre biten av kvällen: Vissa killar tänker inte med mer än sitt lilla huvud. Jag är bara arg, besviken och ännu mer arg över hur man kan göra så mot en sårbar människa. Det övergår mitt förstånd!

Tur är väl att man mötte en främling på vägen hem som fick en på lite bättre humör. Tänka sig att en dialekt och en trevlig konversation kan få en på bättre humör. Fick även en helt otippat komplimang innan han försvann bakom husknuten.

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0