Bara att landa för att lyfta igen

Har just kommit hem igen efter ännu en fruktansvärt lång men intressant torsdagkväll. Ska springa över en snabbis till Johanna tror jag, sedan måste jag hem och packa, duscha och sova för att imorgon flyga till min älskade vän Jonna i Stockholm. Vi har en hel del att ta igen, så det lär definitivt inte bli en tyst helg, men det är bra, jag är inte riktigt så förtjust i tystnad heller så.  Vi ses i dimman någonstans på Sthlms gator imorgonkväll! PUSS!

Bakpassion

Måste bara göra reklam för kanske sveriges absolut godaste blogg, bokstavligt! bakpassion.blogg.se, kvinnan fascinerar mer än ni anar. Hon lägger inte bara ut recept, utan även bilder som får munnen att vattnas av sötsug. Nästa kalas ska jag garanterat göra ett besök för lite inspiration, även om det förmodligen inte kommer bli i närheten lika bra som hennes bakverk!

Med det sagt vill jag även flagga för våran underbara hemtenta skrivningen som jag, Anna och Frida försökte oss på idag. Vi kom en bit, men bäst gick det då de andra två som inte skulle köra bil hem fick i sig en liten tuting. Vilken fruktansvärd metod tänker ni, men icket säger jag, det fungerade nog bäst av alla knep vi har testat. Vi fick både mest gjort och sagt så nu är vi en bit påväg! Vilken bra reklam jag gör för framtida socionomer.. ;)

Nu ska jag ut och hänga tvätt, hare gott allesammans!
Är osäker på om det blev rätt låt eftersom jag själv inte kan lyssna på den men oavsett om det blev rätt eller fel så är det förmodligen lika bra som den jag ville dela med mig av. Njut!

Stallet

Har inte hänt så mycket sedan jag skrev sist, om man inte ska påpeka det underbara väder vi har haft här i Umeå de senaste två dagarna. Det är skönt att man har gått korta dagar så man har kunnat njuta av dem också. Var och handlade lite med mamma idag på Ö&B samt rusta. Blev lite kollegieblock och sånt som är behövligt för en fattig student.. Efter middagen och semlan jag fick till efterrätt följde jag med Annelie ut till stallet i Ansmark. Det var riktigt mysigt faktiskt. Red för andra gången i mitt liv, som jag kan komma ihåg. Nu först inser jag varför folk älskar allt som har med häsar att göra. Det ger fruktansvärt mycket, bara av att sitta där på den stora ryggen och blicka ut över en mörk äng. Har aldrig sett mig själv som en häst tjej, har snarare haft starkare vilja att köra cross och skoter. Idag har jag bestämt mig att det går att kombinera. Det var ett sådant lugn där ute, fridfullt liksom. Jag ska, jag måste dit igen. Känner redan nu hur stressen har runnit av mina axlar, så fruktansvärt skönt!

Imorgon ska jag sitta med Anna och Frida och fortsätta med våran hemtenta och se om vi kan få lite gjort. Ska försöka komma ihåg att ta med mig min mp3 också och lägga in lite ljudböcker som Anna har på sin dator. Då kanske man tycker det blir roligare att gå ut och gå, det ska tydligen fungera, enligt en viss "kurator" ;)

På fredag sitter jag i stockholm och dricker en god drink vid den här tiden, ojojoj så underbart det ska bli!

Välbehövligt

Läste just ett blogg  inlägg hos en tjej som jag faktiskt skulle ha kunnat skriva själv. Det handlade om homsexuella par och adoption. Personligen anser jag att det inte ska spela någon roll med tanke på att homosexuella par kan älska och vårda ett barn lika bra, eller gud förbjude dåligt, som ett heterosexuellt par. Jag tror faktiskt att många som vill adoptera vårdar och älskar sitt barn en aningen mer med tanke på den ruskigt långdragna och jobbiga processen det innebär att få adoptera ett barn idag. Konstigt egentligen, att ingen kollar upp hemförhållanden hos heterosexuella par, som föder enligt "guds vilja". Det sker incest, misshandel, övergrepp och liknande hos framförallt den normativa familjen.

Många påstår att barnet skulle bli mobbad i skolan, men vet ni vad? Mobbing, hot och våld sker vilket som, och då spelar det ingen roll från vilket familj man kommer. Jag pratar ur egna erfarenheter då jag säger att en utåtsett "perfekt familj" inte ger en optimal tonårstid. Jag har bekanta och vänner som har varit regnbågs barn eller har, och de har klarat sig mer än fint under sin uppväxt. Till saken hör att det mer handlar om föräldrarnas värderingar om homosexuella par. Ett barn som går i förskolan eller skolan umgås med sina klasskompisar oavsett hur familjerna ser ut, för det är inget de är intresserade av. Det är när barnet kommer hem och talar om för föräldrarna om sin dag, det är då värderingar, normer och åsikter uppkommer,det är där det blir farligt. Så om vi någonsin ska kunna leva utan dessa fördomar, eller förhoppningsvis minska dem, så måste det starta hos oss. Det är upp till oss vilka värderingar vi tar med oss och för över hos våra framtida barn, tänk på det.

Oj, nu blev jag väldigt uppslukad och engagerad. Jag rycker gärna med då något har fått mig på sådana här tankar. Det är svårt att få ut budskapet med så mycket fördomar och negativa personer, men jag försöker iallafall. Det är tur att det finns fler som jag, jag hade nästan gett upp hoppet innan jag läste hennes blogg inlägg. Jag vet inte än, men jag tror jag har tankar om ett "karriär" byte. Har alltid velat jobba med missbrukande ungdomar, och som tur är går jag ut som väldigt ung vilket innebär att jag har gott med tid att testa på något annat än just det. Nu blev allt sådär spännande igen, det behövde jag!

Uppsamlingstenta

Gjorde min omtenta idag och som synes av min rubrik så gick det förmodligen käpp rätt åt helvete. Jag har ställt in mig på en till tenta den 3e Juni. Kan väl kanske ge dåliga ursäkter om att jag pluggade för lite, och alldeles för kort tid för att jag överhuvudtaget skulle klara av det jag faktiskt har läst. Detta var frågor jag aldrig någonsin har sett så det kanske inte var så konstigt. Dålig ursäkt och jag får skylla mig själv. Men hädanefter måste jag faktiskt ta mig i kragen och göra saker och ting i tid. Jag har aldrig någonsin varit så lat, ofokuserad och omotiverad på skolan som jag är nu. Ingenting känns roligt alls längre. Men jag hoppas det bara är en period som går över!

Ska fara och jobba om två timmar, och blir där tills 22 ikväll så jag får se om min kära vän J hör av sig så jag får höra gobitarna efter hennes turkiet resa! Vi hade ju som planerat att träffas ikväll så jag hoppas min kropp orkar med det efter idag. Förhoppningsvis ska min brukare se melodifestivalen ikväll vilket innebär att jag faktiskt också har något att fördriva tiden med lite senare ikväll. Dessutom lät det som att det var ganska mycket bra artister i startfältet ikväll. Som jag låter.. Har aldrig någonsin varit intresserad av melodifestivalen förr.. Jag har nog slagit i huvudet ändå.

Nu ska jag bestämma mig om jag ska ta en promenad eller städa mitt tråkiga rum, vi får se vad det blir. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll allihop!

Fullspäckad dag

Började dagen på skolan där vi hade gästföreläsare från Belgien som faktiskt var över förväntan. Tyvärr var väl kanske inte engelskan den bästa men de gjorde sig förstådda väldigt bra ändå. Vi fick ha en liten workshop efter föreläsningen också innan lunch och det var fruktanvsvärt givande måste jag megde. Mycket av det vi gjorde är nog saker som man kommer ha nytta av i framtiden, och om inte så har man nu en lite annorlunda lek för att lära sig varandras namn! Mycket spännande förmiddag. Eftermiddagen blev väl inte alls lika spännande, om man inte vill kalla personalmöte och arbetsmiljöfrågor i tre timmar spännande? Nej, jag trodde väl inte det. Sedan var det bara att raca ner till HP på en gång där jag spenderade ytterligare tre timmar av min dyrbara tid, men det är nog kanske de timmarna jag får ut mest av också. Väldigt tungt, jobbigt och krävande att vara där men det är för min egen skull och det gör mig starkare i längden. Fick även höra idag att jag tillför mycket i våran fina lilla grupp, så det känns otroligt bra med tanke på att det många gånger är därför jag vill träffa nya människor. Jag vill ge och ta för att med nya erfarenheter kunna leva mitt liv på allra bästa sätt. Idag var det dock extra tungt och jag känner mig fortfarande lite naken, inte bokstavligt talat kanske, men utlämnad. Jag har sagt saker idag till en främmande person som jag knappt har velat tänka på själv. Men det skönt, jobbigt men fruktansvärt skönt.

Nu ska jag gå upp och se om jag kan hålla min ögon öppna för att läsa lite mer till tentan på lördag. Lär väl kanske inte ha största lusten att sitta med det imorgon, men det lär jag nog måsta iallfall med tanke på hur dåligt jag har pluggat. Det känns bara onödigt eftersom jag kan det jag tycker är viktigt, men i många fall så kommer det naturligtvis inte på frågorna i tentan, men min sedvanliga tur. Nåja, nu ska jag avsluta ett för förmodligen tråkigt inlägg. Tur är väl då att jag skriver för min egen skull, ur mitt eget liv och om mina egna känslor och upplevelser. Är det tråkigt att läsa innebär det kanske också att det är jobbigt eller tråkigt att gå igenom vissa saker också, nu skriver jag dock inte ordagrannt här hur jag faktiskt känner många gånger. Det skulle bli alldeles för ärligt och jag tror många som läser skulle bli fruktansvärt sårade eller upprivna. Nu blev det en massa babbel igen, godnatt allesammans!

Alla våra upptäckter

Både gårdagen och idag har varit full av nya upptäckter. Jag har till exempel fått veta att min knäppa sak till hund ÄLSKAR chilinötter. Vilken normal hund äter chilinötter? Fast att han inte riktigt är som alla andra hundar har vi redan kommit underfund med, med tanke på att han sitter på skotern fortare än vad jag gör när vi går ut. Nog har man världens underbaraste hund, inge snack om saken!

Jag och mamma bakade även donuts igår, vilket vi inte ens trodde vi kunde men det blev ringar med socker på tro det eller ej! Sedan att de smakade mer som våffor än riktiga donuts det är en annan femma, vi skrattade och hade otroligt roligt i köket. Som idag tex, när jag fick ett ryck och rensade både frys och kyl för att kunna göra en fisk soppa. Ni hörde rätt! Det blev faktiskt över förväntan då den var klar. Ett snabbt, nyttigt och gott ihop kok för den som vill rensa i skåpen. Den innehöll allt som havet har att erbjuda: lax,sej,torsk,räkor och krabba. Sedan lite från jordens läckerheter: potatis, morötter, lök, vitkål och vitlök. Sedan kryddade vi efter smak, vilket i detta hus innebär ganska mycket och ganska starkt =)

Nu sitter jag här efter en underbar dag i solen och är ruggigt trött och mätt. Jag och mamma började dagen med en lång promenad med Hampus. Ingen av oss har nog sett så mycket av denna väg på gående ben. Sedan for jag och min kära hund ut i djupsnön och körde lite skoter, efter det blev det choklad muffins och varm oboy i solen. Jag och min mor har även hunnit prata en hel del gamla minnen, gått igenom fotoalbum och även en massa av mormors gamla recept. Så jag har ett helt album fylld med goda maträtter och bakverk som jag ska göra då jag flyttar hemifrån. 

Det blev en lång, innehållsrik och framförallt mysig dag för mig här i stugan. Det behövde jag!

 Stugan

Har just kommit till stugan, eller hem till mamma som det nu så fint ska heta. Missade ju hela helgen eftersom jag jobbade då och har extremt dåligt samvete över att man inte har kunnat vara ute och ta tillvara på det underbara väder som vi har haft nu de senaste dagarna. Jag får ännu mer dåligt samvete då jag vet med mig att jag inte kommer få uppleva nästa helg heller om det skulle hålla i sig med vårvädret. Så med tanke på att jag är ledig imorgon tog jag bilen ut hit efter jag hade varit på stan med Annelie och hennes mamma. Jag hoppas att det blir bra väder så man kan dra på sig täckisarna, skoter skorna och mössan och bara sitta ute och ha det mysigt, köra lite skoter och dricka varm choklad. Det blir som en lördag på en tisdag, helt suveränt för min del!

Påtal om skoter så har jag nu fått med mig en frivillig till Big jump i Vännäs den 7e mars. Det ska bli hur nice som helst. Förhoppningsvis har man någon med sig som vill ställa upp och köra för jag är duktigt taggad på efterfesten! Frysa lite mitt på dagen och rejva på kvällen, det kan ju inte bli bättre odds. Jag har mycket att se fram emot nu, det gör mig glad!


Vill även påpeka att det är duktigt skönt att köra bil en längre sträcka alldeles själv, speciellt då man just har bränt en helt underbar ny skiva som man kan sjunga/skrika till. Att få bli av med lite av den energi man bär på bara genom en sån simpel sak som att sjunga med i en text, och högt, det gör mig också glad, lycklig faktiskt. Det låter kanske jätte konstigt att man kan bli glad av en sån sak, men det är bara känslan, friheten, att kunna släppa loss lite. Lovely, som jag brukar säga.

                                                                  "Låt kärleken hitta dig".


 

Du underbara

Då var resan bokad, så den 27:e februari lämnar jag Umeå för helgen och beger mig till Stockholms gator. Pratade med min förlorade hälft nu ikväll och det var så skönt att höra din röst! Det var länge sedan nu och vi har mycket att ta igen. Äntligen! Nu har jag massvis att se framemot, om man bortser från min tenta som kommer. Men jag ska klara den och får se resan som en belöning för att jag gjort bra ifrån mig. Jag kuggar inte mer än en gång, så enkelt äre med det.

Åhhh, jag vill bara hoppa omkring här inne nu. Tänk vad en röst och en liten omväxling kan göra! Det ska bli så otroligt roligt! =) Pussssss

Jobb, jobb och jobb

Jobbade till 19 igårkväll och sedan blev det mest bara en film och sängen igen. Började 7 imorse så nu sitter jag här och funderar på att äta min frukost.. Måtte denna dag gå fort då min syster yster sitter (sover just nu) hemma och väntar på mig. Har ju bara knappt 10 timmar kvar av dagen. Jag ska förvisso inte klaga, jag trivs med mitt jobb och speciellt min arbetsplats, och jag får betalat för det jag gör.. Men ändock, det känns i kroppen att jobba 12 timmars pass en hel helg. Jag ska iallafall försöka plugga lite idag, har ju som sagt var en omtenta för första gången i hela mitt liv. Känner mig fullständigt värdelös då jag aldrig någonsin har fått underkänt under mina resterande 12 år i skolan. Men men, det är inte så mkt att göra åt, jag ska knipa min förlorade två poäng nästa helg iställlet!

Nu sitter Johanna min vän på flyget påväg till Turkland. Jag skulle inte ha tackat nej till en resa härifrån faktiskt. Det är dock inte sol och badvärme där nu, så jag är nog rätt nöjd med det fina vår vädret som har kommit sig hit till oss. Jag undrar iallfall om Frida fick se en fuller liten Johanna klockan åtta imorse? Det måste ha varit en fruktansvärt rolig syn! =)

Ha en trevlig dag allesammans!

Ikea

Var som sagt ner till Sundsvall igår och handlade lite. Som tur var hade jag fått ett pressenkort på Ikea bara för att jag bytte sparkonto så det jag handlade kostade mig ingenting, helt underbart ju! Sedan då Johanna och hennes familj fortsatte på övervåningen för att köpa större möbler fortsatte jag på egen hand in på Birsta city för att kolla in Cubus bland annat. Hittade ett par sjukt snygga beige/bruna stövlar, ett par jeans och två tunikor. Allt för under 650 kr! Helt klart min typ av shopping, det ska gå fort, vara snyggt men framförallt billigt. Har aldrig varit så mycket för att lägga ut en massa hundralappar på ett plagg jag inte använder mer än någon gång. Jeans kan jag ha överseende med, men förstår ändock inte varför man lägger ut tusentals kronor på det heller även om det är något man kan slita på, i slunändan är man ju likförbannat så less på att se sig själv i dem att man slutar använda dem? Tvivlar på att det bara är jag som fungerar så?

Har varit helt slut i armarna idag också efter allt bärande igår. Kom på boven i dramat, det var inne på Cubus då jag packade på mig hur mycket som helst och bara slängde det över armen, så idag lider jag. Jag kan knappt skriva på tangentbordet utan att det rycker och drar i musklerna. Illa för mig då jag ska ut med två tvättkorgar till tvättstugan om tjugo minuter.. Huvvaligen. Tvätta och städa är inte mina starkaste sidor, det vet nog folk som känner mig. Men det är ett måste då jag helst inte vill vända min underkläder ut och in för att slippa gå naken! Man får se det positivt, då slipper jag göra det på ett tag igen.

Nu ska jag gå upp och sortera mina skitiga kläder för att sedan flyga ut till tvättsugan! Hare så bra allesammans!

60 års fest

Igår hade vi våran efterlängtade födelsedagsfest. Det blev lyckat efter många om och men, och det tackar jag the outstanding friens för! Helt underbart att folk man trodde man tappat någonstans på vägen klev tillbaka in i igen. Jag är nog lite förundrad också att folk jag trodde skulle sitta ner under kvällen faktiskt stod upp och att folket jag hade förväntningar på faktiskt inte märktes. Det hände en hel del skumma saker igår också, en låst toalett och en ockuperad tvättstuga. Galet är väl det minsta man kan säga, men kul hade jag! Så jag tackar er underbara som gjorde min kväll minnesvärd.

 

Imorgon bär det iväg till Ikea i Sundsvall med Johanna och hennes familj. Känns skönt att få komma iväg en dag och göra lite roligare saker än att jobba eller somna i böcker. Men efter morgondagen börjar allvaret igen, och då kan jag inte göra annat än att plugga. Men det ger mig en belöning i slutändan, jag måste se det så. Påtal om morgondagen, förhoppningsvis kanske man är den första som åker i framsätet på Johannas första bil! Det ska bli intressant och se hur resan artar sig =)

Yummie!

 
Dålig kvalite dock, men jag förväntar mig att min vän J ska ha laddat hem den tills jag kommer hem igen ;)

Bolagsmyndig

Idag small det, inte för att det kändes någon större skillnad idag mot för igår men jag är ändå ett år äldre. Tänk så fort ett år rullar förbi. Tycker fortfarande att jag nyss fyllde 19, eller 18, t.om. 15. Jag minns det som igår alltihop. Har haft en hel del vänner förbi på fika och har fått en massa roliga pressenter! Det är positivt att fylla år fast det nu inte känns så mycket i magen längre. Jag säg som jag sa om julen, det är kul med en massa behövliga saker helt gratis! Jag är bara glad att så många visar intresse och att folk faktiskt kommer ihåg mig, det är kul! Åt på kina resturang med hela familjen, bägge två av dem var med, lite impad är jag faktiskt. Åt mig så proppmätt att jag knappt kan sitta ner utan att det trycker på inälvorna jag har i magen. Det låter snuskigt men det kan nog beskrivas finare om jag säger att jag är sådär mätt som man är då man har ätit lite extra mycket då man sedan innan redan är mätt. Nåja, ska sluta tjata om hur mycket jag faktiskt åt, jag har trots det haft en toppen födelsedag. Så tack ni alla underbara som gjort den minnesvärd!

På torsdag blir det östersund och på lördag är det 60-års kalas (20+20+20). Det kommer bli hur kul som helst, det tvivlar jag inte en sekund på. Det som gör mig lite nervös i magen är nog att jag inte har så stor koll på vilka som kommer dyka upp, men det blir kanske bara en trevlig överasskning. Vi måste dock ha ett litet hum med tanke på vad vi har tänkt utsätta alla fyllon för lite senare under kvällskvisten, det kommer bli så underbart roligt att jag knappt kan skriva utan att skratta. Lovely lovely!

Nu ska jag natta då jag ska på en tentagenomgång klockan 8 imorgonbitti, det känns greeeeeeejt. Puss&Kram!

Efterfest

Någon sådan blev det väl inte riktigt igår, men det känns i kroppen att man har varit igång mer än vanligt. Sandviksteatern var faktiskt över förväntan! Jag har inte så mycket mer att säga än att jag är stolt över min kära vän och att jag är glad över att du gett både mig och framförallt dig själv en ny synvinkel på saker och ting. Jag dansade som om jag trodde jag var vinnaren av lets dance men jag bryr mig faktiskt inte, för jag hade så förbannat roligt! Två tjejer och tre korvar senare låg jag nöjd i min säng. Det där lät kanske inte riktigt som det skulle men jag har ingen bättre förklaring på det hela. Det var en upplevelse igår, och det fick mina ögon att öppna sig så det tackar jag dig för Johanna.

Jag har en del bilder som jag hade tänkt lägga ut idag men med tanke på att kameran ligger i bilen så blir det inte förrän imorgon. Påtal om morgondag så kommer mitt allt, mitt hjärta och mitt syre. Jag har saknat henne så det gör ont. Nu ska jag fortsätta på de liggsår jag har jobbat på resterande av dagen. Ha det bra allesammans!

Förresten, en sak till. Är det någon som möjligtvis vill ge mig lite tips på vad man bakar till någon som är gluten och laktos intolerant? =)

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0