Himmel och pannkaka..

Inte trodde jag det skulle finnas några läsare kvar här efter att bloggen stått still i drygt två veckor. Det är några tappra själar kvar ändå, hej på er! Kul att det finns någon som intresserar sig för vad som händer i min värld. Just för tillfället fyller jag dagarna med uppsats-skrivande, viss frustration då saker och ting inte går som jag vill men mestadels glädje och skratt. Våren är dessutom påväg vilket gör mig piggare och på bättre humör. Har varit ute och promenerat hela veckan nu och njutit av värmen av solens strålar. Försöker fortfarande motivera mig själv till iksu vilket går lite sisådär.. Det finns ingen som har några trevliga tips på hur man gör gymmandet lite roligare?

Som jag sa i mitt föregående inlägg så gruvade jag en aning för förra veckan. Var på något man kallar familjevecka, eller anhörigvecka på ett behandlingshem utanför Kramfors. I vilket syfte vet de som står mig nära och för er andra kan vi lämna det osagt. För att kort sammanfatta veckan så var det de absolut jobbigaste, mest påfrestande med ändå dem mest gynsamma fem dagar jag har spenderat i hela mitt liv. Jag har lärt känna mig själv på ett sätt jag inte trodde var möjligt under så kort tid. Jag har lärt känna fantastiska människor, starka individer som har gett mig så mycket utan att ens vara medveten om det. Jag har fått kunskaper jag kan använda i mitt liv såväl privat som i mitt framtida yrke. Jag har fått se och höra om helt otroliga livsöden, sådana man trodde skulle ligga under marken för länge sedan har tagit sig upp på fötter igen och försöker. Det är det jag vill jobba med, det är det jag vill se, den där fantastiska styrkan och motivationen som jag vet att alla människor har inom sig om man bara letar fram den.

Det är först idag jag har börjat förstå vad jag faktiskt har varit med om och kunnat smälta det som varit, det jag har lärt mig och det jag måste jobba med. Fick lära mig under veckan som var att jag har ett fruktansvärt kontrollbehov vilket jag till viss del var medveten om, men att den var så stark trodde jag aldrig. Jag har alltid svaren, tror jag iallafall, och det är ganska fantastiskt att inse att folk runt omkring kan sköta sitt och även mitt om jag bara ger de chansen. Det blir rätt ändå och ibland även bättre. Så nu mina vänner är det dags för förändring, på fler än ett plan! :)



Ha en fantastisk kväll allesammans :)

Slut som artist..

För tillfället har jag ingen som helst ork eller styrka att ta mig någonstans i lägenheten. Att telefonen ringer från ett annat rum var ett helt projekt då mina ben känns som blyklumpar och det bränns i varje muskel jag har. Inte nog med att jag hade en fruktansvärd träningsvärk sedan gympasset igår, jag drog mig iväg på zumban idag och det gjorde väl inte saken bättre precis. Sedan känns det precis som att jag håller på att bli förkyld då jag är supertrött och hängig trots att klockan bara är barnet ännu. Vi får väl se hur lång tid det tar för mig att komma mig från sängen imorgonbitti, har en svag känsla av att det kommer bli ett lite mer besvärligt än vad det brukar vara..

Veckan har dock gått superfort och imorgon är det helg, igen! Jag jobbar lördag och söndag så det lär inte bli många knop för damen ifråga. Söndagkväll bär det av för vad jag fruktar kommer bli en väldigt påfrestande vecka.. Det känns otroligt jobbigt att behöva gå igenom det ensam men förhoppningsvis som allt annat jag har klarat på egen hand så kommer jag starkare ur det. Ska även leva på vegetarisk kost en hel vecka, hur i hela världen det ska gå? Det fascinerar mig hur något som känns så ångesfyllt och laddat ändå kan kännas så spännande och välbehövligt. Knepigt.. :)

 

Kram på er!

Står det skrivet i pannan på mig idag?

Vad är oddsen? Både igår och idag har det hänt saker som känns lite för otroliga för att vara sann. Idag har folk hört av sig som jag inte pratat med på jag vet inte hur länge, en har jag inte sett på flera år. Vad händer med världen idag? Jag sitter fortfarande med hakan ner till knäna och förbryllas över hur allt händer i samma veva. Igår fick jag även erfara hur fruktansvärt liten världen är, det är helt sjukt! På något sätt är folk man känner länkade till andra människor man känner och i slutändan blir det mesta bara väldigt rörigt då man vet alldeles för mycket! Nej, ruggigt lustigt det här blev..

Sitter för närvarande på jobbet och ska vara kvar till 22 ikväll. Ganska skönt ändå att kunna tjäna lite pengar såhär mitt i veckan för mig som mestadels bara jobbar helger. Känns lite skumt dock att det börjar mörkna då jag kommer istället för när jag far, men det brukar gå ganska fort ändå! Ska försöka hinna med att kika över mitt CV och skicka ut till ansökningar till sommaren. Får jag hålla tummarna går den ansökning jag skickade ut för drygt en månad sen igenom, vilket ger nära till jobbet och härligt med lön.. Men man kan inte annat än att hoppas vid det här laget :)

Back to buisness! Ha en fin dag allesammans! Kram på er :)


 

Jag ser solstrålarna från insidan

Sjukt uttråkad och frustrerad över det faktum att jag sitter inne på jobbet när det är strålande väder utomhus! Hade gett mycket för att få klä på mig och sätta mig på skotern en dag som denna. Men det kan jag se stjärnor om de närmaste helgerna.. Och vips så kom jag åt någon knapp så skärmen och bokstäverna blev så små att de blev nästintill obefintliga. Jag får fortsätta skriva på känsla och hoppas att det går att läsa sen!

Kom över hemsidan för metaltown för någon dag och om jag är sugen på fara! Otroligt mycket bra band som ska spela och att det är i Göteborg förgyller ju hela upplevelsen. Synd bara att man inte vet hur det kommer se ut med jobb i sommar. Om man har råd att åka eller om man kommer ha tid att åka. Vet dock inte hur länge det kommer finnas biljetter så jag vet inte hur länge jag törs fundera. Sedan vet jag inte ens om det finns någon trevlig själ som vill följa med? Känns ju lite tråkigt att åka ensam.

Ha en fin dag i solen! Kramar

Thinking over the things that you said

Har nyligen stängt dörren efter mina såväl stora som små hjärtan. Vi har käkat tre rätters och då den planerade förrätten smakade rutten sko (man ska fan inte köpa färdiggjort!) så fick jag slänga ihop något av det jag hade hemma. Blev en otroligt god skagenröra på toast, sedan ungsgrillad fläskfilé med råstekt potatis och grönsaker till det. Fick även ihop mammas gudomliga sås (inte fullt lika gudomlig kanske, men nära!) och till efterrätt blev det en efterfrågad cheescake. Mina gäster gick då hem mätt och belåten som jag förstod, och jag sitter med mat upp i halsen. Vill inte ens reflektera över att jag kommer äta mat imorgon igen då det just nu känns som att jag skulle kunna leva på detta i en vecka framåt.

Nu blir det att mysa ner sig i sängen för en tidig morgondag med jobb. Pyser direkt från jobbet till Mjölkvägen där det vankas middag (hujeda mig..) och mys med film. Vet inte hur länge sedan vi satt allihop i soffan framför en film men jag skulle utan att överdriva kunna säga att det var säkerligen långt innan jag först flyttade hemifrån vilket är drygt fem år sedan nu. Hade faktiskt tänkt räva åt mig en massage av någon kär familjemedlem då min rygg skulle kunna döda mig vilket sekund som helst.. Blir spännande att se hur det går på jobbet imorgon om jag ens tar mig upp ur sängen..

Hoppas ni har haft och fortsättningsvis får en mysig kväll! Kram på er allesammans! :)

.

Hade totalt glömt bort hur trevligt det är att prata på i timtal utan att överhuvudtaget ens reflektera att tiden går. De senaste dagarna har det blivit ett par samtal och det är alltid lika roligt även om man kan komma på sig själv sitta och gäspa då klockan börja närma sig tolv på natten och man egentligen skulle ha legat för länge sen. Påtal om trevligheter hoppas jag att våran kunskapsöversikt är så gott som klar imorgon och att vi eventuellt bara behöver sitta med den på måndag innan man kan släppa den biten. I övrigt ska jag väl säga att det är vad jag har gjort de senaste dagarna och vad jag kommer göra fortsättningsvis till i mitten på April. Jag är trots arbetsbördan väldigt tacksam att vi tog ett intressant och lättillgängligt ämne. Det är ju som en fördel om man tycker det man läser är intressant, det genomsyrar ju det vi skriver. Jag tror det kommer bli en riktigt bra uppsats :)

Och till ytterligare trevligheter så kör jag och mina små hjärtan favorit i repris imorgon. Det blir god middag och fredagsmyyyys! En toppenstart på helgen helt enkelt! :)

Nu ska fröken fräken hoppa ner i kuddlådan! Godnatt med er!

We shoot for the stars

Hade en heldag med mina hjärtan igår! De kom upp till stugan för att grilla och mysa lite. Synd bara att det skulle till att blåsa så förbannat! Det var mer eller mindre orkan där ett tag, men tappra som vi är gav vi oss inte förrän vi fick våra korvar. Sen om de var mer eller mindre varm är en annan femma! Som alltid är det bäst glöd då man bestämmer sig för att vara färdig, så några genomgrillade korvar såg vi lite av ;)

For senare på eftermiddag tillbaka in till stan och handlade lite inför en sen middag och sen ut till Klabbis. Sen såg vi en stund av melodifestivalen men slog över på en annan kanal ganska fort. Förstår verkligen inte vitsen med att spela samma låt flera gånger, eller att överhuvudtaget ha delfinaler? Det är ju bara för att fiska efter pengar och allt oftare är artisterna så jävla värdelösa att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Vad hände med den riktiga melodifestivalen, då alla satt som bänkade framför tvn och artisterna faktiskt sjöng schlager? Nej, tacka vet när man slapp se en massa jävla dynga flera gånger om!


:)

The sky is blue

Vaknade strax efter nio av att telefonen ringer men eftersom min reaktionsförmåga är allt annat än bra såhär tidigt på morgonen la jag aldrig märkte till det förrän jag hade öppnat ögonen och började analysera hur i friden jag kunde ha vaknat före klockan. Lika bra att hålla sig vaken tänker jag, då det är strålande sol och knallblå himmel utanför! Hoppas mina vänner från Klabbis kan komma ut en sväng idag, det skulle vara mysigt! Oavsett ska jag bege mig utåt och ta vara på dagen! Gör det du med :) 



En låt med absolut noll relevans till inlägget, men den är så bra! Så Himmelens bra!
 Livet är underbart! Kram på er mina vänner :)

Man har det inte roligare än man gör sig

Har alldeles just lensat mammas garderob i jakt på roliga fynd, och även om jag var kritisk innan jag började så har det gått över förväntan! Har hittat en massa mysiga kavajer bland annat som har gått i arv från mormor. Kan bli super bra till sommaren då man kan använda de som jackor! Sitter och funderar på om jag ska gå igenom ytterligare en garderob innan jag hoppar ner i sängen men jag vet inte hur positivt intsälld min mor är det till då det finns alldeles för mycket i den där garderoben och förmodligen kommer inte allt få plats igen om man river ur allt. Vi får se om hon vill ge sig in äventyret med en rastlös liten dotter med alldeles för lite att göra :)

surrounding by the city lights

Åh, jag sitter och lyssnar på Septembers nya skiva och gudars vad bra den är! Riktigt skön musik! Kommer passa ypperligt i bilen eller i lurarna då man vill ta en rask promenad. Har laddat ner rätt mycket ny skön musik faktiskt så jag funderar starkt på att kliva upp i tid imorgon och ta en prommis om vädret tillåter. Kanske ska ta tillvara på den energi jag får när jag lyssnar på såhär bra musik och städa undan lite i den här krigszonen.

Har förövrigt varit på möte idag och fått en del extra pass nu när en tom rad ska fyllas. Det är verkligen välbehövligt i och med att jag inte vet hur sommaren kommer se ut. Får bara se hur länge jag pallar kombinationen, det är inte en dans på rosor att försöka fokusera på jobbet när man har ungefär tusen andra saker som ligger och väntar på en då man kommer hem. Men det är inte under så lång period så till sommaren ska jag väl kunna härda tycker man! Blir mindre fritid men mer pengar och det slog mig idag att jag förmodligen kommer åka på rest-skatt då jag inte har betalat lika mycket skatt som förra året vilket skulle bli förödande för min stackars kassa om den ser ut som idag. Jag kan inte annat än hålla tummarna för att gå plus minus noll det här året. Kanske är nu man ska böja sig ner på knä och sluta fingrarna.. Har nämligen väldigt svårt att tro att det kommer vara ett faktum. Den som lever får se!

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0