Dagens träning

Var ute en sväng före lunch idag men fick ganska snabbt inse att det var på tok för varmt för att intervallträna. Blev 25min intervaller och resten pw. Orkade verkligen inte då värmen var alldeles för påtaglig. Blev alldeles uttömd på energi så blev en kall dusch och en väldigt lugn eftermiddag. Kändes t.om för varmt för att tänka så det blev inte många knop gjorda på skolan.

Kvällen har spenderats på själaro där vi firat Jimmie som fyllt år. Med oss hem tar vi fialotta så imorgon blir det vilodag och systermys på hög nivå! :)







Fakir och periodisk fasta

För att försöka lämna min platå som inte verkar vilja ge med sig drar jag på en extra växel. De senaste dagarna har det blivit periodisk fasta vilket innebär att jag har ett ätfönster mellan 12-20. Det passar mig väldigt bra då jag får bort småätandet som lätt blir kvällstid samtidigt som jag aldrig tidigare har varit så hejig på det här med frukost. Försöker även äta minst eyt mål mat i fakir-form. Det innebär att jag så långt det är möjligt håller nere kolhydraterna och äter dessa måltider utan grönsaker och mejerier. Som igår då jag åt mig mätt och belåten på fisk, ägg och hemmagjord majonnäs, mer än så behövs inte för en fantastisk god måltid. Så nu kör jag detta så gott det går och hoppas det ger resultat så jag kan nå mitt mål innan jag och min nya livsstil firar 1år tillsammans :)





Appen jag använder för att hålla någorlunda koll på det jag stoppar i mig heter 'shapeup' och är ett bra verktyg för att minska på det man egentligen inte behöver stoppa i sig. Lite som en matdagbok helt enkelt. Vet dock att många är skeptiska till detta eftersom lchf har haft lite som tanke att man inte ska behöva väga maten eller uppskatta intaget av maten. För mig har det fungerat, fram tills idag, då jag nu får jobba ännu lite hårdare för mitt mål.

Jag dokumenterar även min träning, mina mått och min viktkurva i appen, vilket gör att jag kan hålla motivationen levande eftersom jag ser att det händer något :)

Dagens träning

Började med 45min utomhus intervaller och gissa om det var varmt..Det bokstavligen rann om mig då jag kom tillbaka hem igen. Men det var bara att tvätta av ansiktet och bege sig mot gymmet då jag redan hade laddat upp för ett grit strenght pass. Hann även värma upp med 3,5km intervaller på löpbandet, så jag var duktigt färdig innan jag for därifrån. Känns så himla skönt att jag gör det med glädje, att jag känner att jag utvecklas och att det händer en massa saker med och i min kropp när jag tränar. Helt fantastisk känsla att få känna :)




Frukost/lunch/mellis

Innan träningen igår gjorde jag iordning en riktig lyxmellis! Turkisk yoghurt blandat med rysk yoghurt, en skvätt fun light stevia (kan uteslutas), några färska jordgubbar och en matsked mandelsmör. Ojojoj, så gott! Hade aldrig för min värld kunnat tänka mig att det skulle smaka så bra men det blev en väldigt bra avvägning mellan den lena yoghurten och det lite 'strävare' mandelsmöret. Ett gott råd för er som vill få i er alla nyttiga ämnen mandlar och nötter innehåller. Går att köpa eller göra eget, igår använde jag kung markattas :)



Dagens träning

Slängde i mig lite mellis och en celsius då jag kom hem från skolan i hopp om att ta mig iväg på gymmet. Min mage levde tarzan en stund men jag åkte ändå med tanken lite träning är bättre än inget. Satsade all min vilja på 5km intervaller men huxflux så passerade jag en mil och var uppe på en hastighet av 15km/h. Galet! Fortsatte med armar, axlar och lite bröst på det och fick en ruggigt fin genomsnittspuls. Känns riktigt skönt att träningen går smärtfritt (peppar peppar), allt går mycket smidigare och roligare då! :)







Morgonstund...

Fick till en liten promenad nu före lunch. Riktigt skönt med solen högt upp på himlen och sådär lagomt svalkande vindar. Blev Bölesholmarna runt vilket resulterade i ungefär 3km. Riktigt lämpligt tidsfördriv innan fastebryt :)





Cheesecake i glas

Till Morsdag stod jag för efterrätten och jag valde att testa ett recept efter 56kilo.se. Jag gjorde dock lite ändringar och om det blev gott, himmel i pannkakan! Fick högsta betyg även av sockerätarna vilket för mig är mer än godkänt! :)

Recept:
100 g smör
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl hasselnötsmjöl
1 dl sötningsmedel (ex. söt/steviaströ)
300 g färskost naturell
3 dl ekologisk turkisk yoghurt
1 dl halvtinade mixade jordgubbar
8-10 droppar nunaturals stevia/vanilj (kan uteslutas)

Gör såhär:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner mjölet. Söta eventuellt lite och platta ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stå i ugnen i ca 6-7min, eller tills kanterna börjar få lite färg.

Vispa ihop färskost, yoghurt och sötningsmedel (även steviadropparna om du har). Tillsätt sedan dom mixade jordgubbarna. Jag silade mina för att utesluta överflödigt med klumpar och frön men detta är absolut inte nödvändigt. Blanda ihop smeten så den blir klumpfri.

Varva sedan mandel/hasselnötscrunch med smeten. Jag skar även ner färska jordgubbar som jag varvade med resten. Lät sedan glasen stå i frysen i ca 2 timmar och ställde in dom i kylen i drygt en halvtimme innan servering. Så läskande och gott! Enjoy! :)










Dagens träning

Med det fina vädret har jag sett allt mindre av gymmet men idag bestämde jag mig att jag skulle ta en ordentlig genomkörare. Blev jogg i 20min och sedan intervaller i omkring 30-40 minuter. Löpbandet ville inte riktigt jobba med mig idag så fick starta om och jävlas.. Jobbade med ben och rumpa efter det, så lär känna sådär lagomt härlig träningsvärk imorgon. Hade igång pulsen under hela passet iaf vilket känns gött! :)







Morsdag

Är påväg hem efter en mysig eftermiddag/kväll i stugan. Firade mamma med supergod mat och en massa mys med familjen. Fick njuta av underbart väder ända tills vi åkte hem då solen var påväg ner. En riktig toppendag så nu är det bara hem och ladda om för en ny vecka! :)





















Nu är det sommar!

När jag får plantera mina blommor och örter, ja då är det sommar på riktigt! Har inte riktigt vågat i tron om att detta väder vi haft i ett flertal dagar nu inte är något som skulle hålla i sig. Peppar peppar, men förhoppningsvis så har vi gått in i sommarperioden och nu kunde jag inte hålla mig längre. Fattas fortfarande lite småblommor men i det stora hela så är balkongen färdig. Nu är det bara att njuta! :)









Dagens middag

Ja, då min mage inte riktigt ville komma i form förrän sent ikväll och efter att jag däckat i soffan så kände jag inte för att göra någon märkvärdig middag. Gubben bjöd därför ut mig på lyxmiddag på Olearys. En god köttbit och sallad på en solig uteservering var precis vad jag behövde. Fick även ett samtal jag väntat på ett tag nu vilket gjorde att den där jobbiga klumpen jag gått omkring med i ett par dagar blev betydligt mindre. Så ikväll lägger jag mig lite lättare i kroppen och laddar för en bra arbetsdag imorgon! Godnatt ♥





Myslunch

Åkte iväg med en klasskamrat och gick på vår lunch. Blev dryga timmen innan vi gav upp (läs min mage som inte ville vara med längre). Men skönt i solen efter en väldigt mysig väg. Fantastisk egentligen hur mycket vackra små vägar som man aldrig tidigare har sett och ändå är man född och uppvuxen här i stan! Kanske får ta en drive och utforska lite mer helt enkelt. Nu ska jag återgå till mitt, jag önskar er en fin fredag allesammans! :)




Dagens lunch

Åkte hem på lunchen idag såå sugen på sallad så det fick bli dagens lunch. Ett hett tips på matig sallad är att använda bacon. Ger så mycket smak och sälta. Utöver tärnade jag ner en gräddost och kokta ägg. Såhär till sommaren är det även fantastiskt gott att hacka ner purjolök men det hade jag inte hemma. Slängde även över lite macademianötter vilket gav salladen lite mer tuggmotstånd, riktigt gott blev det! Gjorde en chipotledressing till det och om jag var mätt då jag var klar. Mumsmums! :)



Mugcake

Sitter sådär lagomt gottasugen och funderar på att göra iordning en mugcake på proteinpulver. Blir lite som kladdkaka om man ser till att inte micra den för länge. Vill man lyxa till det så serverar man den med sockerfri glass, grädde, bär eller något annat gottigt :)

Recept:
1 skopa protein (whey isolate double chocolate använder jag)
0,5 tsk bakpulver
2 msk kakao
0,5 dl vatten
1 nypa salt

Gör såhär:
Blanda ihop allt och micra på full effekt i ca 30 sekunder. Så enkelt och så gott när suget blir överväldigande :)





Multitasking

Ja, när saker och ting kör ihop sig på eftermiddagen så får man ägna lunchen åt att motionera. Och peppar peppar, men idag fixade mitt knä intervaller hela vägen runt! Nu blev det visserligen bara en 45minuters men bättre än inget och helt klart värt om det innebär att jag kan ta en 45minuters även imorgon istället för att måsta vara hemma i soffläge med smärta. Jag håller mina tummar och tår! :)




I brist på annat

Var som sagt på plåsterhuset idag och fick prata med både läkare och arb.terapeut som uppföljning efter min operation för drygt ett år sedan. Fick även lite hjälp med mitt knä och blev hänvisad till löplabbet (löp och gåkliniken) och vårdcentralen för att säkerställa vad det var. Finns risk för att det ligger brosk som skaver i knät men ska kolla upp detta snarast. På löplabbet fick jag iaf konstaterat att jag har ett bra fotsteg och att skorna jag använder är rätt för mina fötter. Blev däremot hänvisad av personalen där att åka till en sjukgymnast så ska testa det och se om jag får någon bukt med detta.

Eftermiddagen har spenderats utomhus och jag önskar jag hade kunnat göra en gårdagens idag med tanke på vädret. Vill inte alls sitta inne ikväll, har för mycket energi..

Det finns ingen av er som kan rekommendera en tränings/motionsform som inte belastar knät lika myckey som intervaller/löpning? Är tacksam för tips! :)





Gårdagens

Drog på mig kläderna och började gå ner mot Röbäck där jag mötte upp Johanna. Blev Röbäcksslätten runt och när vi sedan skiljdes åt fortsatte jag. Blev en två timmar pw och lite intervaller. Stannade av efter vägen för både backträning och lite jobb av armarna. Meeeen som vanligt vill mitt knä inte vara med idag.

Blir så fruktansvärt frustrerad när jag verkligen känner att man har energi över för att springa i mängder men då kroppen inte vill vara med så går det ju inte.. Vill bara utvecklas nu, och förbättra tider, flås och rundor. Jag vill att det ska hända något men utan motion går det så himla sakta. Får se om arb.terapeuten vill ge mig lite hjälp idag, jag håller en tumme!






Dagens lunch

Idag blev det en riktigt lyxlunch! För att slippa kasta såväl keson och grädden som började se sina sista dagar så stekte upp kesoplättar (pannkakor). Mycket mumsigt men jag märkte att jag inte ätit grädde sådär på väldigt länge. Magen blev lite lätt i uppror men gott var det ;)

Hade tänkt följa med Johanna på cirkelträning idag men då det inte gick vägen så får det bli en ordentlig pw då jag kommer hem från skolan. Förhoppningsvis håller vädret i sig så man kan vara ute lääänge :)



Myshelg

Påbörjade helgen med 80-årskalas på droskan och fortsatte sedan hem för lite balkongmys. Blev ett par glas vin då vi fortsatte ut på årets första uteservering! Satt ute till klockan var kanske halv ett och behövde inte ens frysa! Nu hoppas jag att denna sommar är här för att stanna, men som vanligt är det väl för mycket begärt och det kommer väl en kallfront vilken dag som helst bara för att... Hur som, fick finbesök från Övik igårkväll som sällskap till Topcats som spelade på torget. Svängigt och bra som jag förväntat mig!

Nåja,solen och värmen har värmt oss hela helgen och som vanligt när man har det bra så går helgen alldeles för fort! Nu laddar jag om för en bra vecka och jag är riktigt peppad på träning så jag hoppas mitt knä vill hålla sig i skick!















När allt annat i livet hinner ikapp..

Veckan har gått så fort att jag inte ens hunnit reflektera över mina dåliga närvaro överallt.. Men det har hänt saker i livet som gör att närvaro där känns lite viktigare.

Jag har försökt med lite pw/intervaller men mitt knä vill verkligen inte. Något i det mår inte bra. Ska träffa arbetsterapeut på tisdag så förhoppningsvis kan jag slänga in en fråga om även det.

Kosten rullar dock på som vanligt och döm om min förvåning när vågen igår visade att jag har gått ner 24,5kg sedan start. Det innebär att mitt mål på 25 förhoppningsvis inte blir så svårt att nå innan mitten på Juni. Håll tummarna! :)



Vilken jävla känsla!!

Som tidigare inlägg påvisar så var måndagen ingen bra dag. Jag kuggade mitt första teoriprov för lastbil och kände mig fullkomligt värdelös. Jag är inte självgod och vet att även den bästa har dåliga dagar, men jag är inte van att 'förlora'. Har man dessutom lika höga krav som jag vet man ganska fort att man inte är upplagd för nederlag. Vi går inte ihop.

Men med fantastiska klasskamrater, vänner och familj var det bara att ladda om och försöka igen. Och ja, idag gick det vägen och jag är så satans lättad!!! :)



Så mycket för en bra träningsvecka....

Idag har allt som kan gå åt helvete gått käpprätt åt pipan. Jag har haft bland den jobbigaste dagen på väldigt, väldigt länge och har för första gången någonsin känt mig fullkomligt värdelös. Jag har brytit ihop mer än en gång och tårarna verkar inte vilja ta slut. Ett nederlag öppnade upp för allt annat och det bara brast. Så idag får allt som har med träning och livsstil att göra bara vänta. Det får stå på paus tills jag imorgon kan vakna med ny kraft.

Jag gör idag det jag har lyckats hålla mig ifrån i över ett år. Jag gör det jag har kämpat för att komma ifrån. Jag tröstäter. Men jag gör det med viss eftertanke, med inställning om att imorgon är en ny dag. Alla behöver vi dagar där vi får tappa fotfästet lite, och idag är min dag...





Älskade små liv, vad eran närvaro kan göra skillnad ♥











Vilodag

Dagen har bara sprungit förbi, trots att vi inte har gjort speciellt mycket alls. Tog en ordentlig sovmorgon imorse och åkte sedan och habdlade lite nödvändigheter. Fyllde bla på med celsius så nästa vecka satsar jag på en bra träningsvecka!

Åt en sallad på stan innan vi åkte hem och efter att ha städat, diskat och bytt sängkläder så myser vi ner oss med lite gotta. Gubben har bakat sockerkaka så för min del blev det alvesta glass med hemmagjord chokladsås. Mums! :)



Dagens puls

Kan inte vara rätt att kalla morgonens pw för träning men lite puls fick jag upp iaf. Tyvärr tog jag igår ut lyckan i förskott och det fick jag sota för idag.. Mitt knä ville inte alls vara med och att försöka öka tempot imorse det fick jag se stjärnor om!
Så jag snodde med mig lite grejer ifrån mamma idag som jag hoppas kan få knät till det bättre. Vill det inte med sig är det bara för mig att besöka mina favoriter på sjukan.. Innan det testar jag med lite vila och håller tummar och tår att det bara är det som krävs!









Myspys

Idag är vi i stugan och bara njuter! Är så tacksam över att vi kan åka upp hit och bara skaka av sig stadsstressen. Nu ska vi mysa till max innan vi måste åka hemåt igen. Ha en fortsatt fin dag allesammans! ♥











Dagens träning

Kom hem efter skolan och svepte en celsius innan jag drog på mig lite kläder och skuttade ut genom dörren. Körde intervaller runt Röbäcksslätten vilket gav drygt 9km. Känns skönt att benen höll den här gången med tanke på problemen jag haft med benhinnorna och ena knät. Men idag värmde jag upp och stretchade innan jag började springa, jag sprang inte heller så fort eller långt innan jag bytte till pw. Det blev en brs balans och i slutet hade jag inte ens ont vilket känns grymt skönt!

Fortsatte med att pumpa ur armar och axlar när jag kom hem också. Älskar när man har den där extra skvätten energi kvar för att verkligen få sista svettdroppen att lämma pannan ;)





Framsteg

Titta vad jag såg när jag lite luddigt gick igenom runkeeper: Att jag faktiskt har gjort lite framsteg sedan jag började ta träning och motion mer på allvar. Det jag har markerat är rundor på så samma tid det är möjligt. Första svängen promenerade jag och sista svängen intervaller och på det har jag ökat avståndet med över 2km! Alltid lika skönt när man kan se såhär svart på vitt att det händer något. Att sträva efter något, att kämpa och jobba, det ger resultat! :)



Back to life

Har varit och myst en massa i Övik i helgen. Blev lite planering inför sommarens bravader också och det känns kul att ha något att se fram emot! Fick även med mig golvtrall till balkongen så jag fick somna med ett leende igårkväll, blev så fint! Nu väntar jag bara på att nätterna ska bli lite varmare så jag får plantera lite grönt, sen är det dags att börja bruka balkongen lite flitigare :)

Får se om det blir någon vidare träning för mig ikväll. Har väldiga problem med ett knä som inte riktigt vill vara med men jag kanske kör på lite styrka ändå.. Synd bara att det här med styrkan inte är det roligaste jag gör på gymmet, men ska man vara fin får man lida pin som det så fint brukar heta.. ;)



Gårdagens

Vaknade tidigt igårmorse av en något rastlös hund. Hade redan kvällen innan bestämt mig för att gå ut och gå så jag drog på mig lite kläder och tog med mig lillbubbas ut. Det blev en prommis i solen på dryga 7km och efter att ha lämnat av hunden så invigde jag mitt nya hopprep. Aldrig för allt i världen hade jag trott att det skulle vara så fysiskt utmattande att hoppa! Men å andra sidan gick jag väl i mellanstadiet sist jag hoppade så det har väl sina förklaringar ;)







Lite gotta

Såhär lagomt till helgen tänkte jag dela med mig av en chokladmousse/pudding som jag testade igår och som blev väldigt len och god. Som vanligt med mörk choklad inblandat så är den rätt mäktig, men med fördelen att man då inte behöver så mycket :)

Recept (kommer från bloggen http://diabetestypettlchf.blogg.se):

1 burk kaymak cream (högpasteriserad grädde)
3 msk kokosolja utan smak
7-8 små rutor sockerfri mörk choklad
2 tsk sukrin melis

Gör såhär:
Smält kokosoljan.
Tillsätt kaymak cream och rör om så det blandas ordentligt.
Tillsätt chokladen och låt den smälta. Koka sedan krämen till lagom konsistens innan du blandar ner sukrinet.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt. Servera med en klick grädde och lite syrliga bär!







Dagens middag

Gjorde iordning en del av middagen redan under lunchen idag. Det fick bli pulled pork så jag kokade ihop en bbq-sås som jag hällde över en bit fläskkarre som sedan fick stå i ugnen tills jag kom hem igen. Drog isär köttet och rörde ihop det med den överblivna såsen. Till det gjorde jag tortillabröd ala 56kilo, hackade en massa goda grönsaker och rörde ihop en riktigt len aoili.

Behöver jag ens säga att vi sitter ganska stinn i soffan just nu? ;)









Throwback thursday

Ibland är ord överflödiga, men jag måste ändå säga nåt. Det gör lite ont i mig när jag ser bilder på mig själv som visar hur långt jag har kommit. Missförstå mig inte, jag är glad, lycklig och stolt över det jag hittills har kunnat åstadkomma. MEN, jag är bedrövad över det faktum att jag aldrig själv har velat inse hur verkligheten har sett ut. Jag har alltid vetat att jag varit överviktig men har aldrig gjort det till något större problem (om man bortser från min bottensänkta självkänsla). Idag förstår jag problemet eftersom jag nu kan relatera till något. Jag har svårt att tro att någon faktiskt VILL leva överviktig, men jag vet att det är lättare att intala sig själv att man är ganska vacker och att man mår rätt så bra istället för att ta tag i problemet, för det krävs en del jobb och varför lämna en trygg plats (om än du i grunden inte mår bra i den) för en plats du inte vet något om?

Idag vet jag bättre. Du kommer aldrig kunna förändras om du inte är villig att kliva ur din trygghetszon. Då du kommer dit, påväg att riva murar du har byggt upp hela ditt liv, så fortsätt! Bakom dom finns en oändlighet av möjligheter!









Dagens träning

Har varit runt på hos en massa folk hela dagen för att inte slösa bort vår ledighet. Känns skönt att inte dega bort hela dagen! Gjorde snabbmat ala Länsmansvägen då vi kom hem. Hamburgare, går det att bli less på det? Verkar inte så i detta hushåll iaf ;)

Sörplade i mig en celsius efter middagen och tog på mig nyskorna för lite intervaller i kvällssolen vilka jag avslutade med ca 30 minuter jogg. Blev omkring 7miles allt som allt, vilket med lite matematik visade sig vara närmare 1,2 mil! Känns skönt att kunna öka tempot utan att behöva stanna och dö mellan varven. Lite mer konditionsträning och det här kommer bli tipp topp!






EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0