Du härliga måndag!

Ska i farten bara uppdatera snabbt efter en lång helg med jobb, dålig sömn och en massa plugg. Tog mig en välbehövlig sovmorgon imorse och vaknade till solens strålar. Drog på mig kläderna och åkte ut till stugan där jag har spenderat hela eftermiddagen i en snöhög tillsammans med en massa böcker. Konstaterade då ganska snabbt att läsningen blir betydligt mycket roligare om man gör det bekvämt för sig och sitter på ett trivsamt ställe. I solsken måste väl då vara ett av de absolut mest ultimata ställen att plugga på? Tror t.om det har tagit på att sitta ute idag. Det bränns om kinderna. Har dessutom hunnit vara ut och träna gastummen lite. Kunde bara inte låta bli ;)

Nu ska jag bege mig för att hälsa på mina små hjärtan! Ha det bra mina vänner! :)











:)





En lååång dag

När texten blir som en suddig prick på dataskärmen och man har läst samma mening ett tiotal gånger, då är det förmodligen ett tecken på att klockan är för mycket och huvudet inte klarar av att hantera mer information. Varför i hela världen försöker jag överhuvudtaget ens läsa när jag vet att jag inte kommer förstå? Nej, nu ger jag upp för ikväll och är glad att jag har fått lite gjort idag. Tar nya tag imorgon och hoppas att det är skitväder så jag slipper ha ångest över att man sitter inne när solen skiner. Eller så hoppas man att det är bra väder och att det inte är så förbannad kallt så man kan sitta ute och läsa och på så vis slå två flugor i en smäll. Det är ju alltid en idé!

Nu ger jag mig innan jag snurrar ihop detta inlägg alldeles åt fanders. Godnatt med er!

Tell me where to go

Idag var en bra dag! Vi fick medhåll från våran handledare om uppsats ämnet och jag är otroligt nog fruktansvärt motiverad trots att det ska läsas en massa och mitt huvud inte riktigt hänger med alla gånger. Håller tummarna att det inte har med huvudvärken att göra men för en människa som inte har haft några problem med läsning förut så har jag fått oerhörda problem med att läsa texter. Framförallt om texten är på datorn, ibland blir det bara ett bluddrigt moln framför ögonen. Förhoppningsvis försvinner det med tiden, med lite tur redan med bettskenan jag ska hämta i Mars!

Har även fått hämta min bil idag! Om jag har längtat att få ställa något under carporten som är mitt. Så till sommaren ska den lilla pärlan få sig en vaxning och lite småfix så tror jag den kommer bli superfin! Och har jag tur så håller den till jag har råd att köpa en ny bil för nu är jag less på alla dessa bilbyten. Har redan hunnit avverkat tre bilar inom loppet på drygt tre år. Men å andra sidan har jag ju kunnat konstatera vad jag vill ha för bil i framtiden också så det kanske bara har varit bra :)

Nu ska jag återgå till lite läsning innan jag hoppar isäng. Kram på er allesammans! :)

 

 

En raaaaaaev



Hittade denna i stugan och den är så jävla ful att jag inte kan låta bli att älska den!

I take whatever i can take



Mys-snö! Kan inte bli bättre, hur härligt som helst :)







Ett stycke skotersugen vovve :)



Ja, ni kanske förstår varför jag väljer att vara ute? Det må vara kallt men ack så härligt! Kläder för väder som min käre mor har tjatat om i över 20 år nu. Det har väl satt sina spår, eller vad tror ni? ;) 

Tidig grillsäsong

Var alldeles just en sväng på affärn här nere och vad känner jag när jag går ut genom dörren tror ni? Grillrök! Jag skojar inte. Det luktar hederlig härlig kolgril. Åh.. Sommaren är välkommen nu faktiskt. Herrejävlar så gott det luktade!

Holy smoke!

Idag var det nog inte tänkt att man skulle blåsa över sjön med skotern, det blev duktigt kallt innan jag hade hunnit över! Men jag kunde verkligen inte låta bli med tanke på vädret som var idag. Hann vara ute i drygt en timme och njuta av solen och det är inte fy skam! Så nu sitter jag här ännu en gång med rödblossiga kinder och hämtar andan. Hade med mig kameran ut så det får bli ett par bilder senare då jag har kommit mig hem till stan igen. Förhoppningsvis får jag parkera min nya bil idag också om han hinner färdigt med att städa ur den. Skulle ju som vara ganska behändigt att köra sin egen bil igen! :)

Och som svar till er som så fint ställde upp med era härliga kommentarer angående en magister examen, det lutar allt mer åt att gå ytterligare en termin. Det känns som en rolig idé och nu när vi har spånat på uppsats ämnen så känner jag hur oerhört roligt det skulle vara att fördjupa sig i det vi kommer att hålla på med. Den som lever får se, men jag hoppas att jag kommer orka :)

 

Mot stan! Ha en mysig kväll allesammans :)


Hjälp mig!

Jag har alldeles just kommit hem från skolan där vi har haft information om våra valbara kurser som vi ska läsa nästa termin. För det första finns möjligheten att läsa vid ett annat Universitet någontans i Sverige, ska man ta chansen och röra på sig lite? Det skulle ju vara fruktansvärt roligt att få se lite annat och träffa nya människor, men vad händer då med lägenheten och allt annat här hemma?

Vi fick även information om det som kallas magister och master examen, vilket för mig har varit totalt ointressant, fram till idag. Magister examen i socialt arbete, det låter ju ganska trevligt. Men orkar man fortsätta trots att det bara handlar om en termin? Vi får nämligen tillgodoräkna våra poäng i sista terminen eftersom vi då läser på avancerad nivå, vilket innebär att magiseter examen som är på 60HP i praktiken bara blir 30HP - vilket innebär en termin. Jag känner mig faktiskt ganska sugen på att fortsätta men kommer man orka? Jag har ju längtat efter att få gå ut i arbetslivet sedan jag började programmet... Vad ska jag göra?

Sådan matte sådan hund





Njutning på hög nivå :)

Dagarna bara springer iväg..

Sjukt tråkig uppdatering nu men det händer inte speciellt mycket heller. Jag håller på med att granska avhandlingen och har väl drygt en sida kvar att fylla. Folk som inte har studerat på Universitet tidigare bör då veta att man ska kunna styrka sina påståenden med referenser, och det mina vänner, det tar sin tid att hitta. Sitter just nu med fyra böcker uppvikta på köksbordet och lika många ligger på en stol här brevid. Har just återkommit från en paus vilket jag inte skulle ha tagit för min motivation och energi är som bortblåst. Vet varken vart jag ska börja eller vad jag ska leta. Kanske ska ordbajsa lite, sånt är jag ju bra på :)

Fick hjälp med min trådlösa router igår så idag har jag sprungit runt hela lägenheten med datorn, bara för att jag kan! Det tog dock sin tid innan allt fungerade som det skulle, men med lite tålamod så gick allt vägen! Ska även få hjälp att lyfta ur stereon ur gamm-bilen så att jag får ljud i den nya. Fick nämligen veta att jag hade köpt en bil idag vilket var lite otippat men ack så bra. Tur man har folk som håller ögonen öppna! Så i mitten på nästa vecka är jag förhoppningsvis med bil igen. Ska bli skönt! Trots närhet till stan, skola och annat så känner jag mig fruktansvärt handikappad bara av vetskapen att jag inte kan fara någonstans. Så jag vet inte om det är en fördel eller nackdel att man försåg sig med en bil så tidigt, man har ju som sagt blivit ganska bekväm.. :)

Nu ska jag återgå till skrivandet! Hare bra! :)

Mina hjärtans dag

För mig känns det ganska självklart att beskriva och visa vad man känner och tycker om folket man har i sin närhet de gånger man får tillfälle. Detta gör jag alltså inte bara en gång per år utan förhoppningsvis kontinuerligt. Så därför utvecklar jag inte detta mer utan säger bara att jag är glad att jag har folk runtomkring mig som jag kan bry mig om och som bryr sig tillbaka. Förstår inte vitsen (bortsett från butikernas ekonomiska vinning) att bara en gång per år bry sig lite extra mycket. Det enda jag saknar en dag som denna är en bukett blommor men den uppskattningsgåvan blir jag lika glad över vilken annan dag på året som helst. Och skulle man tvunget måsta fira alla hjärtans dag så är jag fullt kapabel till att köpa mig en bukett blommor på egen hand för idag spenderar jag dagen alldes alena. Valde trots erbjudande om sällskap att borra ner huvudet i avhandlingen och det tackar jag mitt kloka huvud för, jag är nämligen färdig med läsningen! Nu är det bara själva granskningen som ska skrivas och förhoppningsvis skriver jag färdigt den imorgon om jag får vara optimistisk? ;)

Lite sysslor, en dusch och sedan en djupdykning rätt ner i sängen! Tackar för mig och ger er all kärlek jag kan idag och hoppas ni får en mysig kväll! Kram på er! :)







Seg i kolan

Goddag i stugan!

Hm.. Dagen håller visserligen på att lida mot sitt slut men ändå. Trodde jag skulle få väldiga problem att ta mig upp imorse men det gick förvånansvärt bra trots att jag var isäng sent igår. Sitter med dunkande huvudvärk vilket håller på att bli standard för mig nu. Hoppas tandläkaren kan lösa min problem, annars är det nog på tiden att uppsöka en annan typ av läkare så jag får veta vad det sitter i.

Sitter på jobbet nu och väntar på att få sluta om drygt två timmar. Hade lovat mig själv att läsa ur avhandlingen idag eftersom jag förlorade ganska mycket tid igår, men jag har kommit två sidor och texten bara flyter ihop. Ska ge det ytterligare ett försök på en liten stund annars får jag nog ge upp och hoppas på att en huvudvärkstablett när jag kommer hem ska lösa problemet. Om inte annat får jag göra som alla andra gånger och styra upp det till sista sekund.

Har suttit hela förmiddagen och surat över det faktum att jag sitter inne på en helt underbart bra skoterdag. Hade varit ultimat att vara ute hela dagen idag men jag får sannerligen vänta med det. Jag håller tummar och tår och korsar för allt jag är värd att vädret är lika bra nästa helg då jag uppenbarligen är ledig då. Ett stycke fröken har nämligen noll koll på sitt schema i och med att det är bytt fram och tillbaka så jag trodde jag jobbade hela helgen. Men då jag är ledig vet vi nog allihop vart jag kommer vara! Jag får leva för det den här veckan och hoppas att det går fort fort fort!

Ha en mysig söndagkväll mina vänner! :)

Du underbara

Vaknade av att solen strålade in genom sovrumsfönstret vilket indikerade på en mycket bra dag! For direkt ut till stugan i hopp om att hinna läsa lite ur avhandlingen utomhus innan solen gick ner, men smart som man är så far man utan bok så någon läsning har det inte blivit. Däremot en hel del skoterkörning och grillning nere vid grillringen. Har haft en helt fantastiskt mysig dag och nu väntas middag på en liten stund. Helst av allt skulle jag vilja ligga kvar här över natten och fortsätta på en bra helg men jag jobbar imorgon, så det går inte. Men det kommer fler helger! :)

 

Mina röda kinder syns nog inte på bilderna, men oj så det hettar! Och mina ben lär nog vara stim ett tag efter sista varvet jag gjorde runt sjön. Jag älskar det här livet!

Himlen brann igår..

Vid det här laget bör de flesta av er vara medveten om att det finns vissa saker som sätter krydda på mitt liv. En färgad himmel är en av dessa ting. Det finns inget vackrare än när himlen spricker i all världens färger, och igår min vänner, då brann den. Det är sådana dagar man önskar att man hade fått sitta ute och bara suga in all energi som dessa fantastiska fenomen förser oss med. Det är ju bara så fruktansvärt vackert!

 

Myspyskväll

Har haft en riktigt mysig kväll med söta Sara! Maten var väl kanske allt annat än det vi hade föreställt oss. Tur då att det fanns annan mat att äta från så vi slapp svälta. Såg filmen "127 timmar" och nja.. Det är inget jag skulle rekomendera men då är jag inte så mycket för den typen av film egentligen, och det blev lite för blodigt för att jag skulle palla där på slutet. Mår fortfarande illa och mitt hjärta har hoppat dubbelslag sedan vi kom ut från biosalongen. Men vi har pratat en massa och det var välbehövligt, skönt att bara sitta oavbrutet i ett par timmar och surra! Nu viker jag in årorna för ikväll och sover ut imorgonbitti, vilket ska bli fruktansvärt skönt! Godnatt :)



Så var det helg, igen.

Ny dag, nya möjligheter - visst heter det väl så?

Idag har ilskan och irritationen lagt sig till viss del, tycker fortfarande att olyckan igår var fruktansvärt onödig men det är bara att bita ihop och leva med det faktum att det är som det är. Hade dock önskat att jag vaknat utvilad imorse men inte det. Visserligen inte så konstigt, jag har väl sällan vaknat utvilad så tidigt på morgonen. Men jag har överlevt dagen hittentills iallafall trots min femte dag med sjukt otrevlig huvudvärk. Hade tänkt ta mig en huvudvärkstablett och lägga mig och vila en liten stund nu så jag kan förmå mig att ta mig ut ikväll.

Tanken var att det skulle vara födelsedagsfest här ikväll men då majoriteten av gästerna har åkt på någon typ av sjukdom eller fått förhinder av andra slag så kändes det som ett smartare alternativ att skjuta upp aktiviteterna till en annan kväll. Istället blir det bio med min kära vän Sara. Får se vad det blir för film. Några tips kanske? :)



/ E

Sudda-sudda-sudda-sudda bort din sura min..

Efter att ha svurit en hel del idag och äntligen ha fått lugna mina nerver lite så känner jag hur mina ögonlock plötsligt blev oerhört tunga. Har förmodligen gått in i en chock som jag inte ens varit medveten om att jag har haft för såhär seg och förvirrad var det länge sedan jag var. Har försökt mig på att skriva sms och suttit och frågat samma fråga till syrran nu flera gånger i rad utan att hon förstår vad jag pratar om. Min tanke var att jag skrev med en helt annan person så det var ju kanske fullt förståeligt att hon inte begrep vad jag pratade om. Hualigen.. Det har varit en lång dag fastän den rent teoretiskt har varit betydligt kortare än veckans alla andra dagar. Nu är det dags för mitt stackars huvud att dejta kudden ett par timmar innan jag ska upp och slåss med morgondimman imorgon.. Tidigt imorgon, usch. Godnatt med er!

 

Det var då gud förbannat

Jaha, då var man utan bil igen. Jag bara älskar gubbjävlar som inte kan förmå sig att läsa skyltar innan de svänger ut på en huvudled. "Nämen ojdå". JAMEN JUST DET! En smäll senare och jag är utan bil. 100 meter från lägenheten till råga på allt. Jag älskar livet idag......................

Sockerkaksdipp

Godkvällers!

Satt kvar efter lunch och lyssnade på personal från akademikerförbundet och det slog mig ganska fort hur fruktansvärt bred våran utbildning är. Det framkommer visserligen ganska fort i utbildningen men idag fick man det verkligen svart på vitt. Hon berättade en hel timme om vart man kan jobba och med vad vilket var väldigt givande. Nog för att jag redan vet vart jag vill hamna och förhoppningsvis vill jag också stanna där, men å andra sidan kan det vara ganska bra att veta vart man skulle kunna söka sig om man vill testa något nytt för en tag! Det var väldigt mycket intressanta arbeten som jag tidigare inte hade tänkt på så då är det väl ganska tur att man är relativt ung när man går ut så man har möjligheten att testa sig fram om man så vill när det väl gäller :)

Ska alldeles strax försöka förmå mig att läsa artiklarna jag har kvar då vi ska sätta oss och analysera allt imorgonbitti. Kändes inte lockande för fem öre då jag är inne på tredje dagen med bankande huvudvärk. Ska mysa ner mig i soffan med en kopp sockerkaka i mjölk. Yes indeed, ni hörde rätt! Som barn fick jag alltid sockerkaksbitar i en kopp mjölk av mormor och eftersom jag har tänkt tycka lite synd om mig själv ikväll så gör jag precis som för drygt femton år sedan. Såhär när jag läser låter det visserligen inte speciellt aptitligt, och sist jag gjorde det skrattade mina föräldrar så de vek sig, men det är en fantastisk nostalgisk känsla som infinner sig i magen :)

Har ni några sådana egenheter som ni bara måste fortsätta med? :)

Varde ljus!

Klickade mig in på en bloggtävling igår där man kunde vinna tvåtusen kronor på en websida som säljer allt från glödlampor, till taklampor och golvlampor. Helt fantastiska lampor. Jag är helt förbryllad över hur mycket snyggt man kan sätta i ett tak men det kostar ju därefter också. Min stackars budget håller inte för en taklampa värd 6500 kronor, men drömma kan man ju alltid! Sitter med visioner om hur det kommer se ut när man har ett helt hus att inreda, men även det kommer ju kosta därefter. Å andra sidan har man förhoppningsvis ett heltidsjobb att leva på då så man kanske har råd att unna sig lite vardagslyx till och från och det här mina vänner kallar jag verkligen lyx! :)



Sundholmen  - ca 6500 kr



Justus - för ett lite mer överkomligt pris på ca 400 kr



Taxinge kristallkrona - lite så att man skulle kunna dö en aning - ca 1900 kr..
Sedan fanns det ungefär tusen andra lampor som också skulle få hänga i mitt tak om det vore så att jag hade haft råd, eller tak att hänga dem i :P

Wunderful!

Hejsihopp små älsklingar!

Fyra dagar sen sist och fortfarande läsare, hejja er! Ska sanningen fram har det väl inte hänt så mycket mer än att jag blivit ett år äldre men i praktiken har det väl inte blivit någon större skillnad hoppas jag. Är fortfarande lika slarvig, förvirrad och disträ som innan och det får min nog min omgivning lära sig leva med för det lär nog bara bli värre med åren ;)

Det blev en ganska otippad utgång för min del i lördags med tanke på att jag mådde ganska uselt på jobbet. Men det gav efter under kvällen och rätt som det var så stod vi på dansgolvet på schlagern och skakade lös. Träffade en del känt folk som jag inte sett på länge vilket var en trevlig överraskning! Alltid lika roligt att återse någon som ändå har varit en stor del under en sådan lång tid. Fastnade vid bardisken och innan jag visste ordet av det fick vi surra färdigt utanför krogen. Men det var en ruggigt trevlig kväll och jag kan inget annat säga än det jag har konstaterat tidigare, impulsiva ryck leder alltid till trevliga utgångar!













Ja, det är extremt tur att de jag umgås med är snyggingar hela högen! Jag menar, vem fastnar annars på en bild i full fart med ett asgarv, eller med munnen full med knäckebröd? Det är nog bara mina älskade vänner! :)





The B-day

Fick främmande från morgon till kväll igår så det var kanske inte så konstigt att jag var alldeles tom i huvudet när mina vänner for strax efter nio igårkväll. Men jag hade en fruktansvärt mysig dag och jag tackar alla för fina pressenter och gratualationer. Åt en massa socker och sitter förmdligen i sockerkoma fortfarande. Jag är trött och seg trots att jag har sovit ut imorse. Vaknade ganska sent och pös iväg till stugan strax efter jag stigit upp. Har varit ute ett par timmar och plogat! Ett lite udda fredagsnöje men ack så kul! Nu ska jag krypa ner en stund i soffan innan jag beger mig till sängen för en helg med jobb! Ha en trevlig fredagkväll mina vänner :)

 

 

Det är typiskt!

När jag kommer till skolan sitter mina kära vänner och väntar på att få tugga igenom uppgifterna, och vi börjar. När vi sedan har läst igenom beskrivningen på det vi ska göra konstaterar vi alla något som förmodligen ALDRIG har hänt någonsin. Ett stycke fröken Jonsson har läst en hel rapport i onödan! Vi skulle ha läst ett fall på sisådär 3-4 sidor, en annan har läst hela rapporten på närmare 60 sidor. Man kan ju inte annat än att brista ut i skratt en sådan gång. Jag har alltså suttit här hemma en hel kväll helt hysterisk över att hinna läsa klart allt för att få lägga mig och sova, och då hade jag kunnat landa på kudden betydligt mycket tidigare om jag bara hade läst instruktionerna lite mer noggrant. Hejja mig!

Nu står iallafall sista plåten bakverk i ugnen. Har varit fruktansvärt effektiv ikväll och hunnit bakningen på bara ett par timmar, vilket jag trodde skulle ta ungefär hela natten. Så nu återstår bara städningen sedan kan jag med gott samvete ta emot gäster imorgon. Det är helt osannolikt att det redan har gått ett år sedan jag sist fyllde år. Jag kan inte förstå att det har gått så fruktansvärt fort, men uppenbarligen eftersom jag nu blir ett år äldre. Jag har lite svårt att greppa verkligheten, får det verkligen gå såhär fort? Vart kommer jag sitta nästa födelsedag, då jag har studerat färdigt och förhoppningsvis är på jakt efter nytt jobb någonstans i Sverige. Kommer jag fira den med mina nära och kära eller sitter jag i någon helt annan stad där jag har mött nya människor? Ja, det kan nog bara framtiden utvisa, men jag är förväntansfull. Det kommer bli ett bra år, det vet jag :)

Ögon som skärmar

Skulle jag vara kapabel till att se mig själv i spegeln skulle jag förmodligen kunna konstatera att mina ögon var formade i fyrkanter. Nu är mina ögonlock så tunga att jag har svårigheter att hålla de öppna, men förhoppningsvis ska jag kunna överleva en liten stund till. Har enbart två sidor kvar att läsa innan jag kan stänga ner datorn och lägga bort alla papper, böcker och mappar för att sedan få krypa ner i sängen. Trodde aldrig jag skulle fixa att läsa allt ikväll med tanke på att jag, som alltid, drar ut på allt till sista sekund. Jag förstår inte varför? Att jag aldrig lär mig? Det måste ju vara ganska skönt att ha saker och ting ur världen och kunna göra annat med gott samvete, så varför kan jag då inte förmå mig att starta i tid? Det lär varken jag eller ni bli visse om eftersom det här konceptet uppenbarligen har fungerat hela vägen hit. Så varför förändra ett fungerande koncept? Jag menar, lite sömbrist har väl ingen dött av...

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0