Midsommartårtan

Nomnomnom, såå god! Gluten och sockerfri så när som på sockret från jordgubbarna :-)



När allt går i ett

Ja, då var denna dag snart till ända och jag tror inte jag har suttit mer än på toan sedan jag slutade tidigare i eftermiddags. Har sprungit på stan, lagat mat, gjort morgondagens efterrätt, bakat och hann även med lite intervaller såhär på kvällskvisten. Blev rätt lugna intervaller då mitt knä började jävlas men jag tog mig hem så i helgen får kroppen glatt vila. Var dock skönt att ta ett varv ikväll, det får mig liksom att varva ner på något konstigt vänster. Fick dessutom inviga min nya snygga tröja som jag köpte idag :)

Nu är det bara en dusch och lite småfix kvar sedan hoppar jag isäng!






Nytt

Nu för tiden när jag är ute och ska shoppa brukar det faktiskt inte följa med så mycket annat än träningsrelaterade grejer.. Och till viss del är väl det bra, det gör mig motiverad. Men det beror inte enbart på mitt nya intresse för träning och det faktum att jag blir mycket mer peppad av att få använda nya, snygga och fräscha kläder. Jag står dessvärre någonstans i mellanlandet och har svårt att hitta saker som passar om dom då inte är i stretchtyg. Igår däremot hittade jag ett par fina jeans som passade alldeles perfekt, och i storlek 30"! Ännu bättre när jag ska betala och byxorna är rabatterade och därefter blir ännu billigare för att ena hällan är sönder. 75 ynka kronor, tack för det H&M :)







Gårdagens träning

Trots mina trötta ögon och min trötta kropp fick jag mig tillslut iväg på en runda intervaller igår samt lite mage då jag tagit mig hem. Gick helt okej med löpningen men fick känningar av smärtan i knät vilket jag får lida för idag.. Känns lite onödigt med tanke på hur bra allt har gått sedan sist jag hade ont. Tror jag får försöka undvika att tänka så mycket på det. Känns som att smärtan kommet såfort jag analyserar mitt sätt att springa och sätta ner foten. Förhoppningsvis behöver jag inte ha ont så länge, så träningen får fortlöpa nu då jag känner mig taggad :)







Det här med att göra aktiva val

Jag har funderat över termer som man säger när man har gjort ett val. Det här med att "man är mänsklig" och att "ingen är perfekt". Det sägs ofta i samband med att man har gjort ett val om att frångå sin kostplan, att man ligger hemma på soffan en dag då man egentligen skulle ha tränat eller i allmänhet då man har gjort, eller inte har gjort, något man ska eller inte bör göra.
 
Låter det krångligt? Det jag menar är att det sägs som ett försvar till ett val man har gjort, antingen då man väljer att äta något man egentligen inte borde, eller då man ligger hemma och får dåligt samvete för att man egentligen skulle ha prioriterat att röra på sig.
 
Jag vill påstå att det inte är brist på självdisciplin eller respekt för sig själv då man gör aktiva val. Ett aktivt val är för mig något man tar och som borde tas med gott samvete. Något jag kan stå för och något jag kan se fram emot. Det i sig innebär inte att jag gör dessa val varje gång jag känner för det. Jag tar ett beslut om att till exempel frångå min kost och äta sådant som jag i vanliga fall väljer att inte stoppa i mig. I helgen hade jag en sådan helg. Jag har sedan lång tid tillbaka planerat att äta min nästa mjukglass den dagen då vi åker ner till Övik och valde i samband med den att ta en "ätarhelg". En helg då jag äter det jag vill och känner för eftersom jag, trots att jag väljer bort det 99 procent av gångerna, faktiskt saknar vissa saker som jag fortfarande tycker är gott. För jag menar, bara för att jag väljer att låta bli det allt som oftast behöver det ju inte innebära att jag tycker illa om det, snarare tvärtom. Hela tanken med min kostomläggning har ju varit att försöka bli av med mitt sockersug eftersom det har varit såpass omfattande att jag knappt har kunnat leva utan det tidigare.
 
Jag känner dock att jag har blivit såpass trygg i mig själv och min kost, att jag kan frångå den vid vissa tillfällen. De gånger jag gör ett aktivt val och känner att jag kan göra det med gott samvete. Det jag vill komma fram till är att jag och ni som läser gör val som vi måste stå för. Det handlar egentligen om allt i det stora hela, men framförallt för oss som kämpar med kost, hälsa och träning så kan jag känna att sådana här val behövs. Kanske inte som belöning i sig, men för att känna att de val vi har gjort hitills har varit värd mödan. Det kanske till och med behövs för att vi ska känna att vi orkar fortsätta.
 
I grund och botten handlar det om mig, oss, du, det är våra liv och våra val. Och det är ju just det, ett val. Det är ingen som tvingar mig att äta som jag gör, och det är heller inte som tvingar mig att frångå min kost och träningsplan, det är enbart upp till mig och jag är glad att jag har kommit så långt att jag kan må bra i sådana beslut idag. Tanken var ju inte att gå från ett sjukt beteende till ett annat, jag vill hitta en balans som jag känner att jag mår bra av, en nivå på allt det här som jag kommer orka leva med och jag tror det börjar komma! :)
 
 

Gårdagens middag

Blev utbjuden på middag igår, på kinaresturang. Bestämde mig därför innan att jag skulle äta ris till maten, men heja! Det behövdes inte. Inte för att jag inte hade kunnat, utan för att tallriken blev full på så mycket annat gott! Har aldrig tänkt att man kan äta kinamat utan riiiiis, men se så bra det gick! ;)





Throwback thursday

Ja, inga bilder ni inte redan har sett, men ibland behöver jag sätta dom i perspektiv till varandra för att förstå att något har hänt. Och ja, något har med all säkerhet hänt. Dock inte enbart på utsidan, saker och ting har hänt även inombords. Allt eftersom börjar jag tro mer på mig själv och jag känner att jag utvecklas varje dag. Jag tänjer på gränser jag tidigare inte trodde var möjliga och tar för mig mer. Jag mår bättre och bättre i mitt beslut och känner mig starkare än någonsin! En riktig skön känsla :)







Dagens lunch

När man inte kan grilla ute så är grillpannan en av de bästa uppfinningarna! Körde ner marinerad fläskkarre och då den var klar slängde jag ner sparris som fick gotta till sig. Lite aoili och keso till det, muuums! :)


Kvällens träning

Drog på mig löparskorna och begav mig ut på vad jag hade tänkt skulle bli, på sin höjd, en powerwalk. Har haft mycket tankar på sistone vilket har gjort mig lite disträ ett tag. Tänkte därför att det kunde vara ett bra sätt att varva ner på. Så jag började gå, och gick, i sisådär 10 minuter. Efter det började benen bara springa, och de fortsatte så göra ända hem (9,25km)!! Jag sprang konstant i närmare 50 minuter, utomhus, i motvind! Det är inget jag har gjort förut, inte ens försökt mig på då jag trott det varit fullständigt omöjligt då mina intervaller har varit nog påfrestande för mina ben (benhinnor och knän). Men det gick och jag känner mig grymt stolt över mig själv idag :)








Visst får man bära på en viss ånger?

Ramlade just över ett instagramkonto på en tjej som pluggar och utnyttjar sin 'lediga' tid till fullo. Hon tränar, springer och lägger ner mycket tid på kost, hälsa och sånt som gör henne lycklig. Vart kommer då min frågeställning ifrån?

Jo, jag ska förklara. Jag ångrar mig. Jag ångrar att jag inte tog tillvara på den fria tid min skoltid innebar. Jag ångrar att jag inte engagerade mig mer i min kost och i min hälsa. Jag ångrar att jag inte tog träningen på lika stort allvar som jag gör idag. För om jag hade gjort det, tagit tillvara på all min lediga tid och utnyttjat den till fullo, så kanske jag redan nått mitt mål.

Så idag är mitt budskap till er: ta tillvara på er tid! Tänk inte imorgon, börja idag. För ju längre tid du skjuter upp saker och ting, desto längre tid kommer det ta dig att nå ditt mål.


Helgens bravader

Som jag tidigare skrev så var jag och syrran på iksu spa i lördags. Vi tränade, simmade, badade i varmkällor, solade ute och inne och hade en helt fantastiskt dag. Fortsatte sedan hem där vi dukade upp med en massa plockmat. Det blev grillad kyckling, ölkorv, gurka, ost, handskalade räkor, aoili och vin. En riktigt lyckad helg utan tvekan! :)





















Tack älskade syster för en väldigt mysig helg ♥



Dagens träning

Så var helgen över och vardagen är tillbaka. Känns skönt på gott och ont, älskar lediga helger men veckorna nu går så himla fort och det är ganska skönt med rutin ändå.

Var på iksu spa med lillasyster i lördags och hade en helt fantastisk dag! Ska slänga upp lite bilder imorgon hade jag tänkt. Idag får ni nöja er med kvällens träning. Blev pw och lite intervaller, sen fortsatte jag med axlar, armar och lite bröst :)









Fredagsmys

Blev en lång dag på skolan och har helt ärligt inte orkat röra på mig mer än nödvändigt. Har därför haft mys med lillasyster. Grillade käk och åt ute för att sedan fara en sväng på maxi innan vi fortsatte hem för att göra kvällsgotta och se en film. Så nu sitter vi här, med söndergråtna ögon, efter en mycket sevärd film: safe haven. För er som tycker om gripande, romantiska, frustrerande och lite jobbiga filmer, se den!

Nu laddar vi om för en heldag på iksu spa imorgon, nattinatt! :)





Stugmys

Åkte ut till stugan idag där vi har myst och njutit av vädret. Gjorde tidigare iordning en bärglass/sorbet som blev väldigt läskande och god. Till middag blev det grillade hamburgare. Så nu sitter vi mätta och belåtna i en mycket varm och härlig kvällssol :)











Dagens träning

Nej, idag var inte min dag. Är helt slut i kroppen och träningen gick riktigt kasst. Blev drygt 5km intervaller och lite halvhjärtade övningar för magen och benen..Fick inse mina begränsningar och åka hem tidigt idag. Vissa dagar får man bara tvunget lyssna på kroppen och idag var en sån dag!

Ska förresten skicka in min pulsklocka för en liten läkarundersökning imorgon, den vill inte alls vara med längre. Hoppas att det är något som är lättåtgärdat så jag får tillbaka den fort, den är ju liksom en del av mig nu. Tills vidare får ni leva utan mina sammanfattningar, men det torde väl gå ändå ;)








När dåtiden blir alldeles för verklig

Har precis suttit och tittat igenom bilder på datorn. Har en hel del av dom men jag är sällan närvarande på dom själv. Jag har börjat reflektera över varför och kan snabbt konstatera att jag aldrig gjort mig vidare bra på bild. Fast det är också en lögn, för idag har jag inga större problem att fastna på bild och jag kan heller inte känna mig äcklad av vissa delar på min kropp. Jag vet att jag jobbar för förändring, för utveckling och för att nå mina mål. Jag vill bli sund och hälsosam, jag vill känna mig bekväm i min egen kropp och jag är på god väg.
 
Jag har såväl medvetet som omedvetet valt att inte delta på bilder tidigare för att jag har mått illa över mitt eget utseende. Det låter säkert jätte hemskt i mångas öron, men det är så jag upplever det. Jag har inte velat dela med mig av min(a) dubbelhaka, mina stora otränade armar, min mage eller andra delar av kroppen jag har jobbat hårt för att dölja. För om det inte syns, då finns det inte heller?
 
Jag har försökt intala mig själv att jag inte är tjock, jag är bara lite överviktig. Sanningen är den att jag egentligen aldrig har känt mig riktigt tjock fysiskt, jag har t.om i viss mån kunnat känna mig ganska smidig i omgångar. Men det kanske beror på att jag har jojat fram och tillbaka i vikt varpå psyket inte riktigt har hunnit hänga med?
 
Idag ser jag situationen med något förändrade ögon. Jag har varit tjock. Det blir nästan som ett slag i ansiktet när jag ser hur verkligheten har sett ut och jag blir ledsen över att jag inte har tagit det mer på allvar tidigare. Men aldrig mer, aldrig mer att jag låter min kropp få utstå den fysiska och psykiska påfrestningen igen.

Tusen känslor bubblar runt i mig just nu. Jag är rädd att folk som läser kan ta det jag skriver på fel sätt, att jag kanske sårar någon på vägen. Det är inte min tanke. Det här är ett sätt för mig att ventilera något som har tagit väldigt lång tid att förstå och som jag idag har börjat bearbeta. Det här är mitt sätt att förstå det jag gör, det jag jobbar för och anledningen till att jag startade från första början.
 
Jag är också rädd för att jag en dag kommer halka tillbaka. Jag är rädd att saker i livet, omständigheter runt omkring, gör att jag faller tillbaka i gamla vanor. För det är väl ganska naturligt, att gå tillbaka till en värld som är mer bekant än den nya?
 
Jag jobbar dock varje dag för att komma till insikt att jag är en annan människa nu och allt eftersom kan jag känna det. Jag vill verkligen tro att jag har börjat resan på ett nytt, hälsosamt och så långt det är möjligt, ett lyckligt liv. Men rädslan finns där ändå, det är därför jag skriver. Jag vill inte tillbaka, inte för något i världen. Jag har hittat ett sätt som fungerar för mig att leva med och för det är jag tacksam. Jag är tacksam över att ha fått hitta glädje i träningen och att jag får motivation och inspiration från alla fantastiska människor runt omkring mig. Förhoppningsvis kan jag på något sätt inspirera och motivera er också, om ens bara en bråkdel av det ni ger mig!
 

2009-06-07



2009-06-09



2009-10-16




2013-06-01
 

Dagens träning

Känner mig riktigt nöjd idag! Har varit sjukt trött och sliten hela dagen men åkte ändå iväg på gymmet. Körde intervaller och tog mig en mil på under 50 minuter! Högintensiva intervaller 30*30 (30sek helhjärtat och 30sek vila). Började med 60*60 men ville öka farten och höll 15km/h i över halva tiden. Forsatte kötta lite axlar och armar efter det och känner mig himla glad över att jag kan både känna och se framsteg :)







Dagens lunch

Idag blev det korvstroganoff med blomkålsris till lunch. Syndade med en pizza igår så idag är det back on track som gäller! Blir träning efter skolan och en fakirmåltid efter det. Har märkt att min mage mår betydligt bättre utan mejerier så jag ska försöka hålla mig ifrån det så gott det går, men det är ju så himla gott.. ;)



Gårdagen blev lyckad på många plan. Jag fick spendera dagen och kvällen med min syster, jag fick träffa och umgås med fantastiska människor, men framförallt så fick jag under morgonen hoppa av glädje.

Jag har nått mitt mål! Jag har gått ner 25kilo sedan starten i mitten på Juni förra året. Det innebär att jag redan innan året med min nya livsstil har sprungit över mitt första målsnöre. Jag är stolt och väldigt nöjd över att jag har hittat ett sätt som fungerar för mig. Att jag har hittat en väg som gör det lätt att fortsätta och att jag har kunnat njuta under tiden. Jag är så glad!




EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0