Our words are black and white, baby now that you're gone

Hallå hej mina vänner!

Fått lite feedback på mina tankar nu under dagarna och går allt vägen hoppas jag (håller alla mina tummar och tår) att jag får ta lastbilskort eller gå maskinförarutbildningen inom en snar framtid. Trivs väldigt bra med att köra och även om jag inte ser det som arbete för livet så kan det vara skönt att komma ifrån omvårdnadsyrket ett tag. Känner att jag är mättad på det ansvar man har över andra människor hela tiden även om det egentligen inte är speciellt betyngande i sig, men det finns alltid där i bakhuvudet. Får som sagt se vad som händer men jag kan inte annat än att hoppas på det bästa. Har även övervägt att en flytt skulle kunna vara bra men innerst inne vill jag nog inte det, även om det kan vara bra att träffa lite nytt folk och se annat ett tag. Ja, mycket tankar som snurrar och inom loppet på bara ett halvår bör jag för min egen skull ha fått lite klarhet i vad jag vill och känner. Egentligen är jag ganska optimistisk, det mesta brukar lösa sig och varför skulle detta vara något undantag? :)

Idag börjar även utlandsresan närma sig, på lördag lyfter vi! Helt galet så fort tiden har gått. Börjar få lite lätt resfeber också, har inte städat eller packat något än och har inte tvätttid förrän på fredag vilket känns VÄLDIGT sent.. Ska ringa jobbet nu och se om de inte kan kolla om det finns någon tid i eftermiddag då jag jobbar så kanske man får vara lite rävig och tvätta på arbetstid.. Skulle vara skönt att få börja packa väskan nämligen så jag slipper göra som alla andra gånger och stå svettig natten innan och skrika.

Någon förresten som har tips på hur i hela friden man peppar sig själv till att städa? Måste vara kanske det tråkigaste jag vet fastän jag har ångest över hur lägenheten ser ut. Har suttit nu i snart två timmar och försökt få tummen ur men det går väl inge vidare om sanningen ska fram.. Någon har ett såntdär extraordinärt tips som gör att städningen blir rolig och går undan? Ni får gärna dela med er isf! :)



Dagen (städningen) till ära..

I don't shine if you don't shine

Sitter och tittar på sommarpratarna och jag måste säga att jag har fått upp ögonen för svenska kändisar. Vilka sunda värderingar och åsikter. Lena Endre, vilken kvinna. Hon kan, hon vill och hon åstadkommer. Hon är vacker och en enorm förebild. En vanlig människa, hon är precis som oss alla andra. Hon vill jag bli som när jag blir gammal. Måste säga att jag har en viss önskan om att resa framåt i tiden. Att vara gammal och kunna titta tillbaka på livet och känna sig nöjd med det man har gjort, de människor man har träffat och älskat. De möten som berikat livet fastän man kanske under tillfället inte kan se det. Att få mogna på riktigt, den där mognaden som kommer först när man förstår att livet en dag kommer ta slut och att man istället för sorg kan bära på den tanken med glädjen över det man hitills åstadkommit. Idag vill jag så mycket mer. Jag är inte klar än. Finns så himla mycket jag inte gjort eller sagt som jag vill och måste vänta med, jag hoppas bara att jag slipper ångra att jag väntat.

Idag är en bättre dag än igår, men jag mår fortfarande illa och tycker det vore enklare att spola bort känslorna som ligger under huden och väntar på att tränga igenom. Allt har känts så bra och fram till igår kändes det som om livet var påväg åt rätt håll, jag var genuint lycklig. Idag vet jag varken ut eller in. Har känslan av att mina 3,5 år av studier kan komma att vara bortkastade då jag inte kommer orka jobba med det jag vet att jag är gjord för om jag inte får distans till allt runt omkring mig igen. Att göra något totalt hjärndödande ett år eller två skulle förmodligen vara räddningen på det, att slippa tänka på en massa andra människor. Jag tror jag behöver det. För mig själv. Kan man lämna en dröm man kämpat för så länge och ta upp den igen sen?



Satansatansatan

Helgen som började så bra.. Nu sitter jag med känslor som bokstavligt talat håller på att kväva mig. Jag mår illa, jag är arg och besviken. Förbannad är nog ett finare ord. Förbannad är jag. Tårarna kan inte sluta rinna av tanken på förra gången och jag vet inte om jag har energi kvar för en sväng till. Jag fixar inte detta själv

Like the same old story, that never will die

Blev inget soffläge för min del efter jobbet. Hann bara hem då jag insåg vilket fantastiskt väder det var ute och hur ofattbart pigg jag var, så jag ringde min käre mor och innan jag visste ordet av det satt jag på altanen i solen och löste korsord med henne. Vet inte om den knappa sömnen på något konstigt vis gjorde mig sju gånger klokare och äldre, för jag har aldrig varit intresserad av korsord tidigare men ikväll har jag löst de som på löpande band! Det må förvisso vara nybörjarkryss men för en som har svårt med nallekryssen så har jag gjort det bra! Nu sitter jag och väntar på att klockan ska slå 22 så jag får se de nya avsnitten av Big bang theory, kanske jordens bästa serie! Finns egentligen inget i den som jag borde fastna för men bara det gör den bra, dessutom är det klockren humor så det gör ju sitt. Nej, om man skulle återgå till damen som sitter i köket sålänge och till den berömda korsordstidningen. Man kanske till och med blir lite smart(are) på kuppen.. Den som lever får se helt enkelt ;)





Like the days we spent together

Hua.. Vilken pärs det är att kliva upp då vissa människor inte ens har hunnit lägga sig. Det känns inte mänskligt att stiga upp med solen, trots att det är ganska mysigt. Skulle dock gärna se den och sen hoppa isäng igen. Blev inte många timmar inatt, men det är tur jag kan ta sovmorgon en stund imorgon istället.. Det är det som får rädda min dag idag. Hade iallafall ruggigt mysigt igår! Blev grillmiddag och sedan for vi vidare ner mot stan där det var Kulturnatta och alla fjortonåringars dröm. Men jag ska inte säga så mycket, vi var nog och sprang på stan likväl som de i den åldern. Något jag däremot la märke till var att det vaknat mycket bilfolk till liv, satan i gatan.. Gick ju knappt att ta sig hem där på kvällen. Men det är roligt att det blir lite liv i stan igen, det är ett tecken på sommar :)

Hoppas ni alla får en trevlig dag. Själv ska jag räkna timmarna till jag får inta soffläge :)

 

Because it's a wonderful day turnin' to night

Nästa anhalt: Klabböle och grillmiddag! Om jag är hungrig, ska bli se jävla gött! Hoppas bara solen håller i sig så vi kan sitta ute en stund ikväll :)

All the time i've spent with you make me stronger than i ever thought it would

Spenderade gårdagen i stugan för att hjälpa mamma med Hampe och en klippning. Tror jag tuggar hundhår fortfarande.. Såg ut som vi flått en hel hund innan vi var klar, men fin blev han! Förhoppningsvis lite lättare för honom att vara ute nu när det börjar bli varmt. Tog mig an en annan kalluffs också innan jag åkte tillbaka in till stan och gissa om hon blev fin, min mor! Blev en liten mini makeover med ny fripp, plockade ögonbryn och smink. Har nog aldrig sett min mamma så snygg någon gång och damen skulle inte göra annat än att gå och lägga sig. Men det var roligt iallafall och jag vet en som kommer ha det bra i utlandet med två döttrar som är smink och hår intresserad :)

Blev iallafall en hel del gjort igår och det avslutades med mammas underbart goda sommarsallad och fantastiskt goda jordgubbar till efterrätt. Satt ute ganska länge igår och jag hann till och med plocka mamma en härligt gul blombukett. Underbart! :)





I'm not the kind that wait around

Började dagen med att springa ett varv på stan med Johanna och lilleman. For hem tomhänt och lika bra är väl det då jag måste försöka spara lite nu innan utlandsresan så jag har något att leva på där. Ska ju dessutom ut med en del pengar på torsdag då det är dags. Tatueringen sitter där den sitter om drygt 36 timmar, det känns helt osannolikt. Jag är faktiskt mer taggad än nervös nu, trots att jag har fått höra hur inåt h-vete ont det kommer göra. Jag tvivlar inte på det heller med tanke på att den bak på skuldran fick mig att vilja dö en aning. Hoppas bara att tatueraren den här gången är lite lättare på handen så man slipper bita sönder tungan.

Fick även konstatera hur fruktansvärt rastlös jag är när jag är ledig om dagarna. Springer omkring som ett lössläppt djungeldjur i lägenheten i brist på saker att göra. Nu skulle min käre mor säga att det alltid finns saker att göra hemma och visst, det gör det, har hunnit det mesta idag tro't eller ej. Är så innerligt sugen på att köpa nya möbler till vardagsrummet men det kostar ju därefter. Får alltid såna här il då jag har lite att göra. Kanske skulle nöja mig med nya gardiner och lite småfix igen, det gjorde rätt stor skillnad sist. Får se om jag hinner springa en sväng på Expo imorgon innan jag börjar jobba. Nu gör vi natt här på Kungsgatan. Sov så gott mina små vänner :)

If i have just one thing to say, before my last breath fades away

Tjipptjopp!

Long time no seen! Ska sanningen fram har det väl inte hänt så mycket mer än vad det brukar göra. Det är skola, det är jobb och det är lite liv där emellan. Det har som jag tjatat om ett par gånger nu, gått fruktansvärt fort! Idag är det iprincip bara två veckor kvar på papper innan skolan är slut för terminen. Det innebär att det är sommar snart, det är utlandet snart och det man går omkring och väntar på nu närmar sig med stormsteg :)

Hade en mycket trevlig helg och i lördags blev det en välförtjänt tjejkväll och utgång som det sista inför sommaren. Min käre vän Sara åkte nämligen hem till västkusten igår och kommer förmodligen inte tillbaka om hon kan gå sina valbara kurser hemma i Göteborg. Det känns mycket tråkigt, men ytterligare en anledning för mig att åka ner till Sveriges riviera! På det kan jag naturligtvis inte klaga ;)

Ikväll har jag även suttit med mina gullhjärtan och pratat om att åka iväg en sväng i sommar för att få komma bort lite. Får se om det blir något av men jag håller mina tummar för att det då det skulle vara mysigt att få komma iväg lite. Surrade bland annat om Göteborg men även om Ulvön. Var mycket länge sedan jag var där sist och av det jag kan minnas är det en fantastiskt mysig ö. Så vi får se vart kosan styr oss men förhoppningsvis tar vi oss iväg någon natt iallafall :)



Lillgubbas fick en fin stickad tröja av min käre Kicki! Kan ju lova att hon har det hon gör då lilla jag kommer bli rund om magen en vacker dag. Detta var kanske det sötaste stickade tröja jag skådat :) 

Today i can dance the night away

Hello hey!

Idag är det tillbaka till vardagen som gäller. Har haft en super mysig men utmattande helg i stugan. Har klyvt ved både lördag och söndag men nu ska väl mina kära föräldrar klara sig ett tag till vintern! Har även hunnit sitta ute ett par stunder under helgen och njutit av vädret. Idag var det ruggigt varmt och jag kan inte ha suttit ute mer än 45 minuter innan jag kände att det brände på bröstet och i ansiktet. Jodå, lika röd som jag brukar bli av solen.. Dessutom har solen legat på ojämnt så jag är inte ens röd på sammanhängande ställen. Men jag ska inte klaga, det har varit varmt och skönt och jag har hunnit hämta andan lite innan jag begav mig mot jobbet. Imorgon innan jobbet blir det ner mot staden och kika lite inför sommaren. Lite nya bikinis skulle ju inte sitta fel inför resan. Hoppas att vädret håller i sig ett par dagar nu så att man får möjlighet att ta sig ut lite. Skulle ha behövt fara på Intersport och köpt nya skor också, mina håller på sjunga på sista versen nu. Någon som har tips på bra promenad/träningsskor?

Ha en fin dag mina vänner! :)

Det är nånting speciellt med luften vi andas här

Vaknade vid tio imorse av att en hund står och krafsar mot sängen. Vädret är helt strålande och solen fyller hela rummet av ljus. Så det blev att hoppa upp ur sängen och ner i kläderna för att fara iväg och handla lite. Efter det fördrev jag hela dagen med att lasta, klyva och stapla ved. Tre kubik blev det innan vi gav oss för dagen så nu är det bara hälften kvar! Känns skönt att kunna hjälpa till och framförallt att man har gjort något av dagen, timmarna bara flyger iväg ju! Sen blev det en grillmiddag med en härlig fräsch sallad till, vilket jag inte ens tänker ha dåligt samvete för. Min mage har börjat spöka igen på samma sätt som förra gången så det är bara att börja kombinera igen. Visserligen hade jag tankar om det redan innan men detta blev bara en tecken på att min kropp behöver mer energi än det jag ger den nu. Har kollat in LCHF metoden ganska grundligt och måste säga att jag är väldigt nyfiken och peppad på att testa. Jag menar, det kan ju inte skada? En helomställning krävs ju ändå när jag väljer att sluta med cambridge, så varför inte testa något som rent vetenskapligt ska vara bra och faktiskt fungera även på lång sikt. Någon med bra tips eller erfarenheter av denna metod får gärna kommentera så jag vet vad jag ger mig in på ;)

Nu på kvällen satt jag och njöt av solen på baksidan till en massa härliga tidningar som jag köpte idag. Finns inget bättre än solen i ansiktet och en bra tidning i händerna, det kan jag fördriva en hel dag med om fick! Nu ska jag spola av mig alla sågspån innan jag parkerar arslet i soffan. Av någon konstig anledning har jag en massa energi över, men jag kanske får spara den till morgondagen då det förmodligen vankas ännu mera jobb.






Ha en fin lördag allesammans! :)

I know you're not too far away, and that you'll be in touch

Håhåjaja! Jag har ju totalt glömt bort att tala om vad jag och min bäste vän gjorde för ett par veckor sedan. Vi var nämligen och bokade tid för tatuering och gör en favorit i repris, tatuerar oss samtidigt. Kom på idag att det bara är tolv dagar kvar och jag börjar bli måttligt nervös. Men som min mor sagt: Ska man vara fin får man lida pin ;)



Jag ser det snöar, jag ser det snöar........

Nej, nej, nej, nej, nej!

Gräsmattan som tidigare idag var så grön och fin är nu täckt av snö! Hur i hela fridens dagar är detta möjligt? Jag som har intalat mig själv att sommaren är påväg och att vi sett det sista av snön i det som tinar med solen. Icke sa nicke, vädergudarna vill annorlunda. Mamma kom inspringande idag och svor över att hon skrattat åt radioprataren från Stockholm hon hört på tidigare i veckan, som varit tvungen att ta fram vinterjackan igen. Hon som tyckte det var så ironiskt att hon satt ute på altanen och löste korsord och såg ut över en grönskande gräsmatta och blått härligt vatten. In kommer hon nu på kvällskvisten med en lite snöboll i handen: "Det var snötäcket som låg på din bilruta". 

Jag ska nog aldrig mer vara så optimistisk, jag gör det ju varje år. Varenda eviga gång intalar jag mig själv att det håller på att bli sommar och varje eviga år så hinner det snöa och hagla minst en gång innan solen, värmen och grönskan väljer att stanna. Det var den motivationen.. Inte för allt i världen har jag vidare lust att vara ute och motionera då jag lämnar spår efter mig på en snötäckt väg. Det kändes inte alltför lockande faktiskt. Jag tror jag gör det bäst om jag kryper ner i sängen och håller alla tummar och tår för att det vita ikväll bara varit synvilla (eller åtminstone att det har hunnit tina bort till imorgon). Godnatt med er allesammans!


Kan jag ha hittat motivationen igen?

I måndags startade jag med Cambridge igen och måste väl medge att det gått bättre nu än förra gången. Största problemet är bara att jag igår var ute på en promenad i 1½ timme följt av en cykeltur runt Böleäng och Teg. Idag cyklade jag ut till Klabböle och tillbaka in till stan för att jobba (tur jag jobbar ensam 4 av 7 timmar, luktar nog inte så fröjdligt..). Kände tyvärr hur hela min kropp skakade då jag klev av cykeln vilket jag förmodar beror på att min kropp inte har någon vidare bra energi eftersom jag inte äter mer än 500 kalorier per dag. Egentligen ska man ju inte träna då man går på ren kur men då min motivation har kommit till sin rätt igen känns det fruktansvärt onödigt att gå på absolut ingenting vilket ger noll energi. Ska försöka hålla mig åtminstone imorgon sen funderar jag starkt på att kombinera med kolhydratfattig mat och försöka fokusera på att få i mitt rätt protein och sallad istället. Mest för att kroppen ska ha något att jobba med då jag är ute såpass mycket nu. Gick ju bra att kombinera förra gången jag körde så jag får väl hålla tummarna att det räcker den här gången också :)



 


Ha en bra dag! Kram / E

Letar efter nåt att säga, som kan ändra allt

Sitter och lyssnar på musik och det slår mig att jag behövde tid idag, tid att stanna upp. Det senaste året har gått så fruktansvärt fort och jag vet knappt vad jag har gjort. Förra valborgsmässoafton spenderade jag med samma människor som denna gång, bortsett från att en liten liten man på snart 7 månader ville dela kvällen med oss i lördags. Ett litet liv som inte fanns för ett år sedan, det är ofattbart. Jag kan inte släppa tanken på vad jag själv hunnit åstadkomma det här året, men det hinner inte ikapp. Dagarna bara springer förbi och jag hinner knappt blinka så är det en ny dag, en ny vecka och en ny månad. Största rädslan ligger nog i att jag inte vet vart jag kommer befinna mig om ytterligare ett år. Jag vill så gärna att det ska bli sommar då känslorna blir lättare att bära, då dagarna blir längre och då jag kan insupa frisk somrig luft långt in på nätterna. Nätterna är den tidpunkt då jag tänker som bäst, eller iallafall mest.. Det är ändock med rädsla och en konstig sorglig känsla jag ser på morgondagen, på framtiden. Hinner jag uppfatta allt jag är med om, hinner jag se allt jag vill se och uppleva det jag har drömt om? Jag är så rädd att missa något som är menat för mig. Ännu mer rädd att inom loppet på bara några månader måsta lämna det liv jag har byggt upp här. Finns det något annat där ute,  som skulle passa mig bättre?



"Jag dansar men jag känner ingenting alls
Allt går för fort, dom andra drog
Andas andas, men det är för varmt
Jag ser dig prata men hör inte ett dugg
Andas andas, allting snurrar runt..."

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0