Fjällen

v.13 bär det nog av. Jag hoppas det iallafall. Bara johanna får låna bilen, och att det blir klart med skotern. Ska prata med mamma imorgon, men jag tror inte att det ska bli några problem. Åh, fan så kul det ska bli! Bränna en massa skoter, ha trevligt och ta det lungt. Tänk att det äntligen blir av, vi som har pratat om det här i säkert 4 år. ÅÅH, så taggad jag är! Det blir gööör nice!

puss på Peter

Jag är hemma nu. Det känns bra att ha fått landat igen. Nog för att jag kommer sakna varenda sekund av det och dem som är där nere. Men jag ska tillbaka och hälsa på i sommar. Jag fick iallafall ett sjuhellvetes välkomnande av min pojkvän. Jag har nog aldrig varit så uppvaktad tidigare.. Och jag som tyckte en blombukett var romantiskt.
Pappa körde hem mig till böleäng, där det står en ros lutad mot portingången. Sedan hänger det en ros på lägenhetsdörren också. Och när jag låser upp för att gå in, är lägenheten helt upplyst av ljus. Värmeljus, klotljus, långljus och gud vet allt. Det var ljus bokstavligt talat över allt. Närmare 200 ljus ska han ha räknat till. Sedan ligger det rosblad överallt också. Det går omöjligt att beskriva känslan i ord, det enda jag kan säga är att man kände sig duktigt älskad. Det var det finaste jag har varit med om under mina nitton år på jorden. Tack älskling, du är underbar!

Dagen före

Nu är det bara ikväll kvar. Sedan bär det iväg mot Umeå igen. Jag kommer sakna detta ställe.. Jag kommer sakna barnen, jag kommer sakna personalen och jag kommer sakna min andra familj! Jag måste faktiskt medge att jag trodde veckorna skulle bli långtråkiga och jobbiga, men nu när jag sitter här och försöker intala mig själv att börja packa allt så inser jag att känslan som jag hade när jag hade nykommit fortfarande sitter i. Den har inte gått ur, trots dessa veckor. Jag kommer aldrig mer komma in till ett hem där det iprincip alltid är någon hemma, där man har långa nattsamtal och dricker te, där man sitter med sin kusin och skrattar åt sådant som andra inte skulle förstå sig på. Eller då man pratar snusk och dumheter vid matbordet. Kommer ta lång tid innan jag får uppleva den känslan igen. Jag kommer sakna allt här, allt bortsett från vädret. Men då finns det nog ingen jag har pratat med som inte har påpekat det heller... Att jag kom hit under fel årstid. Men jag har saker som har vägt upp det! Jag ska fortsätta gå nu, och köpa mig en stegräknare och försöka göra som Kicki. Gå istället för att köra bil eller åka buss. Gå eller cykla. Det är mitt mål! Om jag är hos Peter ska jag gå till skolan hädanefter. Och under sommartid ska jag cykla från Ersboda. Jag ska ge mig fan på att klara detta nu. Jag har gjort ett bra jobb hitills. Kom fram till det idag, att jag har cyklat 1 mil per dag. Och då är det bara dit och tillbaka vägen från förskolan. Har säkerligen rört mig mer än så.

Nu ska jag packa klart allt och gå ner och se film med Emma.. Sista stunden i soffan. Jag kommer sakna er!!

alla <3 dag

Så har ännu en alla hjärtans dag gått till ända. Satt med barnen och personalen och sjöng för att fira en flicka på förskolan, då ett blombud kommer intrampande med en storjävla bukett blommor. "Jag söker Erica, finns hon här?" Och jag, dum som jag är, börjar titta runt i rummet helt förstoppad av allt annat.. Tänker inte ens tanken att de kan vara till mig. Så Gun-Britt börjar hojta "hon sitter här!!" och pekar mot mig. Jag fattade ingenting förrän hon hade gått utanför dörren igen. Det var mina blommor. Blommor med blombud. En hel bunt med röda rosor! Sedan kommer personalen fram med ett paket, ett hängsmycke från pilgrim. Jag blev alldeles tom i huvudet. Jag kommer inte komma tillbaka mer efter imorgon.. Jag kommer sakna det stället, verkligen! Men det ska bli skönt att få komma hem till dem man har saknat härifrån i flera veckor. Till min älskling som jag ska krama om och aldrig släppa taget om. Jag förstår inte vart du får fantasi ifrån sötnos. Blombud... Du är för go!


   

Älskling

Jag saknar dig Peter. Jag visste inte att man kunde ha ont i hjärtat, men nu har jag det. Jag vill bara komma hem, jag vill krama om dig och aldrig släppa taget. Jag vill stanna i dina armar för resten av mitt liv. Du är den bästa jag vet. Jag kan inte sluta tänka på dig. Du förgyller mina dagar med glädje. Jag vill ha dig här min älskade.


Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

Sjukling

Tog mig upp till jobbet idag, men det var med nöd och näppe. Har kämpat mig igenom hela dagen. Jag vill inte vara sjuk! Jag har inte tid med det. Jag har massor att göra, och jag vill mycket hellre spendera mina dagar på förskolan med världens sötaste ungar och underbaraste personal istället för att ligga hemma hostandes och snorig. Jag har försökt vila upp mig idag. Somnade på soffan när jag kom hem, åt middag och har suttit vid datorn iprincip sedan dess. Har egentligen massor att göra men jag orkar helt enkelt inte. Jag måste ta det lugnt så jag inte blir liggandes mer än nödvändigt. Har just druckit upp en varm kopp te med honung i. Jag hoppas det hjälper lite åtminstone. Jag vill hem nu, men samtidigt vill jag mer än gärna stanna. Kan man känna två helt olika saker på samma gång? Det måste ju gå, eftersom det är så jag känner. Jag har hemlängtan, men skulle ge allt för att få fortsätta vara här terminen ut. Men det går inte. Jag har mitt liv 140 mil uppåt landet. Det är där jag hör hemma. Men jag ska hit oftare, jag ska hälsa på med jämna mellanrum. Det har jag lovat både mig själv och alla andra. Nu ska jag försöka mig på lite skolarbete, får se hur långt jag kommer ikväll..


image16
Bethany Joy Lenz - Elsewhere. Lyssna och njut.

10/2

Har blivit sjuk igen, känns ju helt underbart... inte. Jag som trodde jag skulle få vara frisk praktiken ut nu. Har så himla mycket att göra känns det som, så jag hinner verkligen inte vara sjuk mer. Det blir till att bita i det sura äpplet, tugga tabletter och använda nässpray resten av veckan för att orka med! Jag blir iofs bättre mot kvällen, men eftersom jobbet ligger på dagtid så lär det bli kämpigt. Nåja, en vecka ska jag nog stå ut. Sedan har jag faktiskt tre veckors lov att vila upp mig på. Det ska bli ruggigt jävla skönt. Ska nog åka upp till stugan någon helg och bara ta det lungt, köra lite skoter och grilla. Måste komma ut i snön iallafall! Har inte sett snö nu, sen ja.. förra vintern kanske. Snön som kom innan jul låg ju bara några dagar, så den räknar jag inte. Man kunde inte köra skoter på den heller. När man kan fara ut med skotern, då är det riktigt vinter! Så nu längtar jag hem extra mycket. Speciellt då jag har en väldigt schysst morsa som ringer, och låter mig höra skoterljudet i telefonen innan de ska ut och köra en sväng. Det är riktigt snällt! Aja, jag ska sluta gnälla och lägga mig under täcket istället. Ska nog fortsätta läsa lite på boken jag har börjat på, är dock inte så sugen på att fortsätta. Det var så himla seg början tycker jag.. men den blir nog bättre med tiden skulle jag kunna tänka mig. "Tusen små bitar" av James Frey. En knarkares vardag och kamp mot drogerna. Och det har förvisso alltid intresserat mig, allt som har med droger att göra. Så det är väl lite av ett måste att läsa boken då. Nu ropar kudden! Godnatt på er!


image15
Jag saknar den tiden..

klippat och klart!

Då var jag klippt, färgad och stylad. Jag är nöjd, helt klart. Det blev asbra med färgen också! Lite dumt att jag klippte mig nu innan balen och det, men jag får väl sätta in löshår i värsta fall om det skulle se hel knasigt ut. Har förövrigt hittat en balväska som jag har köpt nu, så nu fattas bara lite mer än hälften.. hmmpf. Får ta tag i det nu när jag kommer hem igen, fara ner på stan och boka in mig på nån frisersalong för hår och make up.

Melodifestivalen ikväll.. Det är inte lönt att jag ser det längre har jag kommit fram till. Jag blir bara chockad, besviken och arg varje gång jag tittar på det. Vad fan har hänt med vårat avlånga land Sverige? Har alla invånare slagit något stort och hårt mot huvudet innan de satte sig ner för att titta eller? Jag blir bara frustrerad, usch! Jag tänker inte följa resterande av deltävlingarna. Sverige har så jävla mycket bättre artister som måste uppmuntras och synas, sedan vinner Amy Daimond och Christer Sjögren? HALLÅ SVERIGE!?


 

 

9/2

Mys kväll igår. Åt grillat, och ungsbakad potatis. Sedan såg vi på tv och käkade godis! Jag satt och tittade på en massa gamla bilder då jag hade LÅNGT hår, jag hade fan riktigt långt hår. Och började smått ändra min åsikt om hur snygg min klippning blev. Själva klippningen i sig blev  iofs asbra, det är nog för att jag är ovan att ha så kort hårt. Det har väl börjat lägga sig lite nu. Sitter med hårfärg i nu, sen ska jag styla till det lite. Då är jag garanterat av en annan åsikt igen. Jag är nog bara ytlig och rädd för vad alla andra ska tycka.. ?  Vilket jag förvisso inte borde vara, när både Emma och Kicki säger att det var riktigt snygg. Och att jag blev finare i denna frisyr än som jag hade innan. Plus att Gustav såg att jag hade klippt mig, jag menar.. vad är oddset att en tolv årig pojke ska lägga märke till en helt vanlig klippning om den inte vore drastiskt eller annorlunda? Och han tyckte det vart fint! Nej! Jag är nöjd med håret. Och med hjälp av lite färg nu, kommer det säkert bli ännu snyggare! :D

klippt!

Då fanns det inte mycket av mitt hår kvar, nu är det kort! Men jag är nöjd!
Bilder kommer inom kort.

6/2

Skrev inget igår, eftersom det jag gjorde inte innehöll speciellt roliga detaljer. Kom hem, slöade för att sedan lägga mig och sova. Men idag har jag däremot hunnit med en massa saker känns det som! Klev upp före 6 imorse, för att vara på jobbet 7. När jag sedan slutade for jag ner på stan, bokade en klipptid ( på fredag ), handlade lite kläder, fikade med Kicki och Gustav, for med Kicki på Second Hand medans vi väntade på Gustav som var på tennis träning. När vi sedan kom hem, slängde jag och Emma i oss lite mat, för att fara till simhallen. Simmade i 45 minuter, och nu är jag helt mör i kroppen! Man kanske inte tycker att 45 minuter låter speciellt mycket, men det tar fan på ändå! Ska nog fortsätta simma när jag kommer hem igen. Får bara hoppas att det ger resultat. Ser fram emot fredagen! Ska först klippa mig, sedan har jag tänkt färga håret också. Jag hoppas det blir bra bara. Vet dock inte hur jag ska klippa mig än, ska väl råd fråga frisören lite. Jag är ändå sugen på lugg igen, eller? Sne lugg kanske?
Någon som har några roliga förslag? =)

Med posten..

Idag när jag kom hem låg det en avi på bordet, om att jag har ett paket att hämta ut på posten. Så efter att jag just hoppat av cykeln, hoppade jag på den lika fort igen. Sammanlagt blev det nästan 1,5 mil på cykel! Så det är inte alltför tokigt att få paket ibland. Paketet var från min älskade sötnos Peter. I det låg den goaste nallebjörn jag sett, och på den satt ett halsband med id bricka där han graverat in " Jag älskar dig Erica". Sötnos, det var den bästa pressenten jag har fått på länge! Sedan kom det ett kuvert från mamma med pengar i, och det tackar man ju inte nej till direkt. Pengar sitter aldrig fel. Så det är vad min dag har innehållit, en jäklans massa rännande, och en del pressenter. Än om det inte känns att man är ett år äldre, så blir det aldrig tråkigt att öppna alla paket. Det tror jag nästan ingen tycker. Nu ska jag snart lägga igen mina trötta ögon. Det blir nämligen en tidig morgon imorgon. Ska lämna bygget kvart i sju för att fara och simma med Emma. Men det känns skönt att få in rytmen lite, och motionera har jag lovat mig själv att göra mer, så vad är då bättre än lite mys sim på morgonen?

image15

             "Jag tänkte att du kunde krama den istället för mig, tills du kommer hem igen!"

Ha en bra kväll allihop!

Slut som artist!

Då har denna dag lidit mot sitt slut. Jag har hunnit med ovanligt mycket på en hel dag, på min födelsedag. De väckte mig imorse, med tårta, sång och brandvarnare! Klyftigt nog hade de stått under brandvarnaren då de tänt ljusen, så naturligtvis gick den igång. Så det var nog den jag vaknade av, med sedan la de till några vackra sånger också. Det var mysigt. Efter att ha fikat lite så bestämde jag och Emma oss för att fara och simma och sola på badhuset. Det var hur härligt som helst, bortsett från en ruggigt äcklig gubbe. Han simmade i banan brevid oss, och glodde så ögonen blödde. Stönade gjorde han också! Så tillslut fick jag nog, och de som känner mig väl vet då att jag gör något väldigt drastiskt då det händer saker jag inte tycker om. Så det började med att jag stänkte vatten på honom, och när han inte förstod vinken började jag också stöna. Men gubben verkade inte förstå, så det slutade med att jag och Emma klev upp och gick och solade istället. Men vi hann simma ett ganska bra tag ändå, så det känns bra.

image13


Senare på kvällen grillade vi fläskfilé och åt potatisgratäng. Så nu dröjer det väl ett antal månader innan jag får äta grillat igen.. Som efterrätt blev det marängswiss, och diabilder. Så himla roligt att få se sig själv när man är liten, och så mycket man kommer ihåg ändå. Sådant man vanligtvis inte tänker på, det är helt sjuk. Jag kom ihåg klädesplagg och skor.. Blev lite känslomässigt där ett tag, då det var mycket bilder på mormor och morfar. Hade självklart velat att de var med mig idag, men jag vet att någonstans där uppe sitter de med ändå =)

Jag är helnöjd med dagen, och ser fram emot en ny arbetsvecka. Främst kanske för att det kommer paket imorgon också.. Det ska bli spännande! Nu ska jag gå och sova, det kan inte komma mer lämpligt måste jag medge. Är helt slut som artist! Godnatt allesammans!

2008 - 02 - 03

Då var man nitton på riktigt, ingen återvändo nu. Inte för jag att jag känner någon större skillnad på idag och igår, men man är trots det ett år äldre. Nåja.. Jag blev firad imorse av Kicki, Emma, Gustav och Ola. De kom upp med tårta och paket. Det kändes nästan som hemma, fick så himelens mycket paket! Pengar, grytlappar, servetter, hanskar, scarf, armband, örhängen, en bricka och en kortlek ( allt detta med döskallar på! ). Jag kan inte bli mer nöjd! Nu hoppas jag bara att jag får lite pengar av pappa och kicki, och mamma och thomas. Då kanske jag har råd med min tatuering! Åååh, jag vill hinna tatuera mig innan stundenten! Jag måste hinna spara ihop pengar tills dess. Senare idag ska vi eventuellt gå ut och gå vid havet, och ikväll ska vi grilla fläskfilé och äta potatisgratäng. Mumma! Det var ett tag sedan man åt det, så det ska bli gott.

image12


Nu kom Emma och ville fara till badhuset och simma, det blir nog en bra idé!

Återkommer senare idag. Ha det gött!

The rocky horror show

Då har man varit på sin allra första musikal! The rocky horror show, och den var riktigt bra måste jag medge! Jag brukar ha svårt för musikaler på film, men live såhär var det helt annorlunda. Man fick en helt annan känsla, allt blev så levande. Så man får hoppas att man tar sig tid till att gå på fler musikaler fram över. Tackar Emma för detta, det var jätte gulligt av dig =)


image11
Män i kvinnokläder, det kan inte bli bättre ;)

Efter det for vi till en fest, där det var full rulle med singstar och guitarr hero. Det var kul att se att killarna sjöng singstar för omväxlingens skull, för i min värld händer det iprincip aldrig. Och nu efter tolv sjöng alla för mig, det var pinsamt med charmigt. Har aldrig träffat människorna förr, och det sjunger och grattar mig. Måste medge att jag är positivt chockad över hur öppna och trevliga allt folk är här. Allt blir så mycket tryggare så.

Nu ska jag sova och vakna upp ännu ett år äldre. Det går så jävla fort allt. Jag fyllde ju nyss arton?
Ska det bara rusa fram nu? Ska man sitta med barn och hela köret innan man vet ordet av?
Vi får väl se vad framtiden utvisar. Men nu håller denna kväll att lida mot sitt slut iaf, och mitt sista dygn som artonåring. Det har varit ett bra år, och jag hoppas året som nitton blir bara ännu bättre!*

Pusss

Dagen före födelsedagen

Jag sitter och lyssnar på Cascada och drömmer mig bort. Solen lyser utanför, och om det inte vore för blåsten skulle man nästan kunna tänka sig att det börjar bli vår nu. Måste dock erkänna att det är en aningens för tidigt med vår, i början av februari. Men dagarna börjar bli längre och ljusare, och här nere finns det inte en tillstymmelse till snö. Backen är bar och gräsmattan är grön. Det har t.om börjat växa skott i rabatterna. Så man får väl ställa in sig på vår och sommar nu då. Vilket kanske inte är allt för dumt, jag har faktiskt inget emot att gå på Balen och ta Studenten. Jag ser fram emot det. Och jag ser fram emot att få göra saker för min egen skull, vare sig om jag börjar jobba eller tänker plugga vidare på en gång. Jag vill känna att jag trivs med tillvaron, och jag är faktiskt en bra bit på väg! Jag mår bättre och bättre, och jag har börjat motionera mera! Jag hoppas bara att det lönar sig.

Igår var jag och Kicki på G-kås. Jag hade blivit förvarnad att det var stort och tog tid att gå, men SATAN! Det var ju för fan gigantiskt! Det fanns inget slut. När vi hade gått i 4,5 timme i ett och samma varuhus stängde de, och vi hann inte gå igenom allt ens. Jag hann köpa lite kläder och andra småsaker. Så jag är nöjd. Fick fylla en stor påse med saker, och det är alltid lika roligt!  Senare på kvällen rensade Emma ut sin garderob, och jag fick fylla på min! Tack för det Emma! Jag vet dock inte hur jag ska få hem allt igen, eftersom det var propp smockat i väskorna när jag for. Måste väl fara och köpa en till väska antar jag.. haha.

Och ikväll ska Emma överraska mig med något, jag har förvisso mina aningar om vad det är så det ska bli spännande att äntligen få se. Det ska bli kul att få komma ut och hitta på något annorlunda faktiskt. Jag ser fram emot mitt sista dygn som arton åring! =)

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0