Det är krig i min mage

Ända sedan igår har jag mått fruktansvärt illa och det blir bara värre och värre. Har försökt trycka i mig lite mat men det går trögt. Känns precis som andra världskriget har startat i magen och benen vill mest bara vika sig under mig. Hoppas ju innerligt att jag slipper bli magsjuk.. Sitter på jobbet nu och har just fått höra att det har varit två stycken här inom loppet på dryga veckan som har fått stanna hemma för spysjukan, det känns ju trygt och så.. Har inte tid att vara borta mer och jag har dessutom planerat att hoppa på träningen från och med imorgon så någon toalettstol har jag inte tänkt hålla sällskap!

Nu ska jag återgå till arbetet och hoppas på fred i magen! Ha en bra dag :)

I choose you

Vaknade med förväntan i kroppen. En såndär pirrig och trevlig känsla. Ikväll ska jag få rå om min andra halva. Bara hon och jag och jag längtar! Ska bli så fruktansvärt kul då det var ett tag sedan vi gjorde något tillsammans bara vi. Ska alldeles strax springa till tvättstugan och fortsätta tvätta, städa sen och förhoppningsvis hinner mamma och thomas hit innan J så jag får upp min klädhängare som min mamma så fint har snickrat ihop. Nej, om man ska stoppa i sig lite lunch på det här och hålla tummarna för att det plusgradiga håller i sig. Trots att jag tycker om vinter och snö så är det alltid en charm när den börjar tina. Är dock ganska säker på att det kommer frysa igen med tanke på hur vädret har sett ut de senaste dagarna, men man kan ju alltid hoppas att det är varmgradigt tills vi kommit oss isäng inatt :)

 

Yes!

Hämtade ut mina examinationsuppgifter från termin fem idag och yes, jag är godkänd! Känns jävligt skönt att kunna lägga det bakom sig och slippa sitta med det ytterligare en gång för att korrigera och dylikt. Jag fick även med handledarrapporten så nu har jag goda underlag för referens till nästa jobb jag söker vilket känns toppen bra! Har även hunnit avsluta första seminariet idag vilket var ganska roande i slutet. Förmodligen väldigt få som är insatta i kattmassakern i Frankrike under 1700-talet, men debatten om vargarna i dagsläget är ganska aktuell vilket var det vi diskuterade majoriteten av den tid vi satt i skolan. Jag säger som de flesta andra att det är ganska fascinerande hur man i dagsläget går i uppror för ett oskyldigt djur precis som om man vore tillbaka på medeltiden och längre tillbaka än så. Fick veta att det senaste dokumenterade mänskliga dödsfallet pågrund av en vargattack var på 1800-talet vilket då leder till frågan, varför denna uppståndelse? Det finns betydligt mycket fler djur i skogen som kan göra mer skada än vad vargen är kapabel till, men ändå har över sex tusen jägare anmält sig till vargjakten. Varför skulle man kunna diskutera i timmar, man får nog ändå aldrig ett vettigt svar. Innan jag skenar iväg alldeles till det oändliga lämnar jag er med min korta reflektion och önskar er alla en trevlig dag! :)

Tiden bara springer förbi..

Har inte den blekaste aning om hur jag kom in på tanken eller varför, men det slog mig att det i sommar blir tre år sedan jag hade den absolut mest impulsiva sommaren jag någonsin har haft. Det var resor, brygghäng och roadtrips. Ska sanningen fram har jag inte den blekaste aning om när vi var i Eskilstuna, men det var förmodligen lika länge sedan som Göteborg resan. Det jag häpnade över var hur i hela världens alla dagar man hade råd. Idén om roadtrip till Eskilstuna kom från en dag till en annan och rätt som det var så satt vi i bilen längs e4an päväg söderut. Det är inte första gången. Påväg till dragracing i Sundsvall och ett flertal andra ställen, alla festivaler i Piteå, Sundsvall och Östersund. Inte så konstigt man blir sentimental, jag har så mycket fina minnen med människor som jag skulle kunna ge mitt liv för. Det är ganska fantastiskt, hur mycket man har hunnit under åren. Eller hur fruktanvsärt fort allt har gått. Jag tycker vi nyss satt i den där bilen påväg någonstans långt från stan, eller då vi låg på bryggan och läste noveller och tjöt av skratt. De dagar vi bara körde för att vi hade absolut ingenting att göra, alla samtal vi hade och även de stunderna vi lät våran vänskap vila i total tystnad. Vilka underbara tider vi har haft, det är obeskrivligt! :)








"And as our lives change, from whatever, we will still be, friends forever"
♥ ♥

En såndär guldkant mitt i veckan



Fick alldeles just ett sms där lilleman ville hälsa 'mostra' sin krya på sig. Det är sånt som sätter guldkant på vardagen! Jag hoppas innerligt att jag hinner bli frisk till helgen då morsan till sötongen ville ut! Det hör ju som inte till vanligheten att vi går ut längre så förhoppningsvis, peppar peppar, så går min förkylning åt rätt håll! :)

Men gud förbannat

Inte nog med att jag hade problem att somna, jag skulle få problem med att sova också. Kvart över fyra imorse började det rulla traktorer och lastbilar för avlastning (?) här utanför på vägen. Inte nog med att de lever om överlag, jag som har så fruktanvsärt lyhört vaknade av att jag trodde de var påväg in i sovrummet. Var bara att bita ihop och somna om när de var klar ett par timmar senare..

Har just kommit från skolan där vi har suttit och gjort färdigt inför årets första seminarium. Har även spånat lite över uppsatsämne och det känns som vi vill någorlunda lika vilket är en förutsättning för att det ska funka att skriva tillsammans. Just det, jag vet inte om jag har tagit upp det tidigare men vi får skriva tre! Vi har varit rädd att det inte skulle gå men nu är den farhågan ur världen vilket är skönt. Jag är faktiskt ganska motiverad, tro´t eller ej! :)

Kanske skulle försöka hitta motivationen till att städa lite här hemma. Just nu kändes den motivationen väääldigt långt bort tyvärr, men jag får (måste) försöka ändå!





Ha en bra dag :)

Typiskt!

Har legat hemma med feber sedan i söndagskväll vilket jag för det första inte har tid med för fem öre, för det andra inte mår speciellt bra av när jag tittar ut genom fönstret och för det tredje blir ganska förbannad över nu när jag just har kommit in i träningen! Solen sken som aldrig förr imorse när jag steg upp, men kan man njuta av den? Nej, precis. En annan är bänkad i soffläge för att förhoppningsvis kunna ta sig till skolan och göra lite nytta imorgon. Har varit ganska irriterad över att inte kunna fara och träna heller, och det lär nog ta ett tag till innan jag vågar mig iväg så denna jävliga förkylning verkligen går ur kroppen först. Känns lite tråkigt eftersom jag verkligen var taggad den här gången, men det är just my luck. Inget ska gå som jag vill, så är det bara!


/En i dagsläget ganska bitter dam

2011-01-23 ♥

Kom hem för en liten stund sedan från lillhjärtats dop. Förstår inte vad det är med mig och kyrkor. Det spelar uppenbarligen ingen roll om det är dop, bröllop eller begravning.. Jag kan inte hålla tillbaka tårarna. Det var inte långt ifrån att jag släppte efter men det fick räcka med ett par tårar och blöta ögon idag. Blir alltid sentimental av psalmer och böner, trots att jag absolut inte är kristen på något sätt alls. Det måste nog vara storheten och känslan man får bara av att sitta i kyrkan, stämningen blir helt annorlunda. Trots detta var dopet helt fantastiskt och super mysigt! God stämning och lilleman var lugn och glad hela eftermiddagen. Lyckat skulle jag kalla det! :)















En riktig liten gladskit i slutet av dagen, trots mycket liv runtomkring. Goungen! ♥
(Har naturligtvis fått godkännande av mamma Johanna att lägga ut bilderna!)

Jag höll på att förlora tron på kvinnligheten

Igårkväll var jag helt övertygad om att jag skulle få sova bort hela den här dagen eftersom jag förmodligen skulle åka på stans värsta huvudvärk, men icket! Jag var klok igår och käkade innan jag la mig vilket gjorde att jag vaknade pigg som en nötkärna imorse (nästan..). Jag har iallafall hunnit handla dop pressent till morgondagens dop, har varit och hämtat igen min bil och bråkat med en upprörd kärring om gästparkeringen som den här helgen tydligen var till för hennes gäster? Nåja, några andetag senare var jag påväg för att hämta upp Matilda innan vi åkte iväg till stugan. Väl där fick vi den briljanta idéen att skoter skulle vara ganska roligt. Så vi hoppade i oss kläderna och pös iväg ut på de inte fullt så uppkörda lederna. Detta ledde så småningom till en lite flopp som vi fick jobba ganska ordentligt för. Körde fast och hann förmodligen tappa hoppet om den kvinnliga listen innan vi tillslut fick upp fanskapet! Så nu for vi därifrån med en gnutta mer självförtroende än innan. Brudar kan! :D









Inte fullt så nöjd, men det bjuder jag på! Hade förjävla roligt trots det lilla missödet ;)

Ytterdörren hinner knappt slå igen

Från morgon till kväll, var inte dåligt trött när jag klev upp imorse men nu är jag inne i något il som jag förmodligen kommer få sota för senare ikväll. Har hunnit vara på jobbet, på skolan och på gymmet idag. Blev inget möte så jag har alldeles just fått i mig lite käk så nu är det bara i skorna igen och ut till Klabbis. Känner mig för första gången på länge väldigt stolt över mig själv att jag tar mig till gymmet. För mig har det alltid varit en pärs och jag lever just nu på glädjen jag känner jag far därifrån. Hade tänkt att bita mig i läppen nu, men det skiter jag i. Bättre att ha det svart på vitt så jag faktiskt måste fara. Jag är en fighter och tänker inte ge mig den här gången, det ska bli en vana och på rutin. Den här soffan ska inte få se lika mycket av min röv som den har gjort tidigare! Nu ska det bli en förändring, på riktigt :) Hejsihopp!

Jag måste ha slagit i huvudet

Imorse klev jag upp alldeles för tidigt för att egentligen ha sovmorgon och en ledig dag, men vad gör man inte för sina vänner? Hämtade upp S på flygplatsen sedan drog vi till Maxi och köpte en jävla massa vilket i sin tur resulterade i att min bil blev smockfull! Det var väskor och påsar tammetusan överallt! Hann även få med mig lite nya kläder och fortsatte min shoppingspree när jag lämnat av S. Sprang ner på stan och brände på tok för mycket pengar! Fick bland annat med mig en kavaj, en plånbok, två jackor... kunde inte bestämma mig för vilken färg så det fick bli en av varje :P Blev betydligt mycket mer än så då jag har blivit en fena på att hitta rea, det är väldigt trevligt att komma till kassan och bara behöva betala hälften av det man har räknat med.. Det är rolig shopping! :D

Efter det var det bara hem och käka innan det bar iväg ännu en gång. Var på zumban idag igen! Det som är så bra är att programmet ser annorlunda ut beroende på vem som har passet, vilket innebär att det alltid blir nytt! Efter det fortsatte vi i gymmet och gissa om vi fick upp pulsen! Jag förstår inte vart min motivation har kommit ifrån, men det är skönt att vara där och få någonting gjort så jag njuter sålänge :)

Nu blir det snart kuddlådan! Ska upp och göra lite nytta och jobba ett par timmar innan skolan börjar. Efter det bär det iväg till gymmet om jag fortfarande kan stå upp, sedan tillbaka till skolan på kvällsmöte. Lär ju vara mer zombie än människ då jag kommer hem imorgon men det som inte dödar det härdar, right? ;)


 

Nattinatt på er mina vänner :)

Där rök den kanelbullen!

Har alldeles just kommit hem från Iksu. Ikväll blev det zumba med min käre vän Johanna. Helt galet hur något så flummigt kan vara så roligt, och jobbigt! Finns nog inte en enda muskel i kroppen som inte får jobba så jag gör som J och rekomenderar det starkt! Efter det var jag så på hugget att jag sprang bort ytterligare kalorier på ett löpband. Klev av och var alldeles snurrig i huvudet, inte så konstigt kanske eftersom jag inte hann äta någon middag och heller inte har sprungit på gud vet hur länge. Men jag tar det i intervaller pga axlar, rygg och självklart min fruktansvärda kondis (den är fan inte att leka med...pinsamt!). Så förhoppningsvis kan jag springa utan större problem innan sommaren :)


Jag hoppas verkligen att den här träningsglädjen och motivationen håller i sig. Jag är så jävla dålig på att träna när jag inte tycker det är roligt, då sitter jag hellre hemma tyvärr och i soffan blir man ju sällan mindre och man får ju absolut ingen bättre kondis!





Nu ska jag hoppa in i duschen sen väntar en kopp av mitt nyköpta kanelte, mums! :)

.

Egentligen borde jag ha varit isäng för mycket mycket länge sedan med tanke på att jag ska upp imorgon. Men just nu är det alldeles för rörigt i mitt huvud för att jag överhuvudtaget skulle överväga att lägga huvudet på kudden. Av erfarenhet att döma så brukar den där förbannade kudden bara göra saken värre.. Sitter uppe i väntan på att ögonlocken ska bli sådär lagomt tunga att de inte har några andra alternativ än att slå igen. Bjuder på ett par vackra damer från i lördags sålänge innan jag får för mig att gnälla ännu värre och det blir en hel novell här :)









För cirka två år sedan fick jag ett löfte om att jag skulle få en pressent då jag bevisat att jag klarar av att sluta röka (vilket fler än hon tvivlade på att jag skulle klara) och i dagarna börjar det vara precis två år sedan jag sist tog i en cigarett. Så jag har nog bevisat för fler än bara mig att jag står vid mitt ord och så även denna dam. I lördags fick jag en söt liten ask med ett halsband i. En fin gest av en mycket bra vän! Det tackar jag för!

Till Matildus!



:)

Fyfabian!

Fy balle så kallt det var ute idag! Allt eftersom frös kinderna och efter en stund kände jag inget alls varken om läpparna eller kinderna. Det slog mig att jag förmodligen hade kunnat operera delar i ansiktet utan att jag hade känt vidare mycket faktiskt, kändes precis som när man får bedövning hos tandläkaren :p

Men jag fick i drygt 1,5 timme i ren trots! Var dock ganska skönt att få komma sig ut och jag ska inte klaga, jag fick se solen idag iaf! Hade inte gjort något om det vore lite mildare men det gick :)

Nu har min far varit här och hjälpt mig upp med alla hyllor som skulle upp, och det börjar faktiskt likna något här nu! Nu måste jag bara skicka efter en del bilder och köpa lite ramar så jag får upp lite kort här i lägenheten. Känns mer personligt så. Funderar starkt på att göra en fotovägg i sovrummet, det skulle vara rätt mysigt. Har ju som en hel del bilder som har rätt stark karaktär och som betyder mycket för mig. En bild säger mer än tusen ord, eller hur? :)

In i duschen nu sen blir det att laga iordning lite käk innan jag får främmen! Efter det ska vi ut och äga stan och bara röja! Vi ses på dansgolvet ikväll ;)



Tji fick jag

God morgon ni sköna!

Tanken var att jag skulle fara på Iksu idag men eftersom jag igår klagade över att mina ögon aldrig får se solen så tänker jag bunta på mig massor av kläder (-20) och låta de suga in all den energi som är möjlig under en promenad. Vaknade nämligen för en stund sedan och gissa om man blir glad då det strålar in sol genom persiennerna (stavning?). Efter det ska jag förhoppningsvis få upp mina efterlängtade tavelhyllor, hyllan ovanför sängen och lite andra småsaker på väggarna så jag får känna att jag blir klar i den här lägenheten någon gång. Håller ju som på att vara ett tag sedan man flyttade in.. :)

Klä på sig och trotsa kylan nästa då! Ha en fin dag :)

Det får gärna bli lite ljusare nu faktiskt..





Det är ju inte så att jag längtar, neejdå... Börjar vara lite lätt less på de mörka mornarna, de mörka dagarna och de mörka kvällarna. Det är sällan ljust och om det gud förbjude skulle få vara det är jag inomhus. Solen får gärna vakna nu, även om snön ligger kvar men mina ögon behöver ljuset! :)

Igår var jag modig!

Hej alla glada!

Sitter och iaktar mina sköna gröna gardiner som jag köpte igår. Jag är inte mycket för grönt egentligen men igår var jag modig och tyckte det var på tiden att testa något nytt. Har ett ganska mörkt vardagsrum med mycket svarta möbler och en svart fondvägg vilket innebär att det blir ganka lätt att matcha. Måste säga att jag blev riktigt nöjd, det blev superfint! Matchar med lite härliga kuddar, tabletter och gröna ljus. Nu väntar jag bara på far min som ska komma på lördag och hjälpa mig att borra upp en massa tavlor och hyllor eftersom majoriteten av mina väggar är av betong. Tycker lite synd om mina grannar såhär i förväg, det brukar leva om ganska friskt av betongborren!

Har förövrigt fått ihop min första uppgift nu. Lite småfix men i det stora hela är jag rätt nöjd. Nu ligger nästa uppgift på bordet och väntar på mig men ikväll får den vänta länge för jag hade tänkt ta en tidig kväll ikväll. Är helt färdig så jag håller tummar och tår att jag får sova inatt! Morgondagen erbjuder jobb, vilket känns lite vemodigt eftersom jag går min sista dag redan på fredag. Efter det börjar skolan igen, på gott och ont. Gör en fuling och hoppas på en del frånvaro så jag kan får komma upp igen för att jobba ;)






För mammas och alla andras nyfikna ögon :)

Försök fixa det damer och herrar ;)

En annan kom hem från Expo för bara en stund sedan. Två påsar fulla med saker till vardagsrummet och 50 kronor extra i börsen. Det är fan inte illa handlat hörrni! Visserligen fick jag lämna tillbaka klockan jag så gärna ville ha i köket men som inte fick plats, men det är alltid trevligt att gå från affären med en massa saker man inte har behövt betala för! :)

Har spungit på stan med söta Sara idag. Käkade lunch och fick med mig en söt liten pryl att stoppa posten och räkningarna som försvinner titt som tätt i. Det kan nog vara en ganska bra uppfinning om man har ett minne som fröken fräken här. Jag har med andra ord gjort allt ANNAT som jag inte borde ha gjort idag. Borde sitta och läsa och skriva mina uppgifter men jag har verkligen ingen lust. Får väl se om jag kan knåpa ihop ytterligare en sida ikväll eller om jag hinner få ett sammanbrott innan jag har börjat ens.. Leta referenser till egna reflektioner och upplevelser är inte det lättaste nämligen.. Men har andra klarat det ska väl jag också fixa det. Lite pepptalk så ska det nog gå bra :)

Ha en fin kväll!

Och vips så hade jag ingen soffa kvar



Ett par timmar senare och jag kan inte säga att jag blivit speciellt mycket klokare. En sida, hejja mig.. Bara drygt 8 kvar. Ingen som har lust att byta liv veckan ut så jag slipper detta?

Long time no see

Första dagen på många månader jag satte min fot i skolan idag. Redovisningen gick bättre än förväntat och det var riktigt intressant att höra lite om andras verksamheter. Känner dock vemod över att måsa sluta, samtidigt som det kommer bli skönt att få lite mer fritid i och med att skolan inte innebär dryga 10 timmar per dag. Men jag känner ingen motivation överhuvudtaget till att börja skriva och läsa igen.. hualigen. Men ett år kvar, nu är det bara ett jävla år kvar sen är det färdigt! Då får vi se vart fröken fräken hamnar :)

Nu ska jag försöka mig på att göra det jag var minst sugen på ikväll och skriva klart mina examinationsuppgifter. Lär väl aldrig hinna allt idag men jag ska försöka mig på att få in någon referens ikväll så jag åtminstone har startat.. Har sagt det nu sedan jag kom hem halv fem.. Snygg start va? ;)

Hare! :)

Lite roar små

Hoho! En annan har lekt av sig ännu en gång i traktorn. Den här gången fick jag ploga hela gårdsplanen där vi har sand och verktyg. Ingen förstår vart jag ser tjusningen, och ska jag vara ärlig vet jag faktiskt inte själv. Det är bara en sådan härlig känsla att sitta där upp och fokusera på en sak och ingenting annat. Det är faktiskt lite terapi över det hela, vissa saker får vänta ett tag och det är jävligt skönt! :) Förhoppningsvis snöar det imorgon så jag kan åka tillbaka och ploga lite till, börjar nämligen vara tomt på snö över ägorna våra så  fortsätter jag där jag har varit finns det varken snö, gräs, grus eller mark kvar :P

Imorgon ska jag åka iväg till Elgiganten och se om de har några dvd-skivor som man ska kunna träna till. Får se om det ger mig mer motivation till träning. Har nämligen fått en pilatesboll i julklapp så det kan ju vara en fördel att lära sig några övningar om man ska till att använda den. Känns som bättre att börja träna hemma och se om man återfår intresset så kanske det blir ett iksu kort längre fram som förhoppningsvis blir mer flitigt använt än det jag har för tillfället.. Det skulle jag lika gärna ha kunnat slänga i soptunnan för länge sen :P

Jag behöver inte säga det, det är bara magiskt!

Inte illa pinkat, sa konstapeln

En annan har hittat sig en hobby, om än en ganska udda sådan. Jag fick lära mig att ploga igår och gissa om det var roligt! Jag kom in till mamma och hoppade jämnfota av glädje. Jag tror aldrig jag har varit så stolt över mig själv. Trodde ju sällan jag skulle fixa det men det gjorde jag, och det ganska bra! Så nu vill lilla jag ta förarbevis så jag får hjälpa till att ploga på riktigt. Ska väl kanske se till att träna lite till så jag lär väl vara bänkad bakom den stora ratten såfort tillfälle ges ;)

2011-01-01

Har alldeles just konstaterat att man ska vara allt annat än nykter på nyår. Alla man känner är ju totalt förstörda idag och själv sitter man och hoppar i soffan av rastlöshet. Har tänkt packa ihop en liten väska och pysa iväg till stugan och våldgästa! Förhoppningsvis är det lika mysigt väder imorgon som det har varit idag så man kan ta sig ut med skotern en sväng. Känns som att jag behöver komma ut i friska luften, var ett tag sedan jag klädde på mig och var ute en heldag. Behöver de där rosiga kinderna och den där tomma känslan i huvudet man får efter lite friluftsliv :)





Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans :)

Det blev ett långt ett inlägg!

Var länge sedan jag åt som jag har gjort ikväll, det borde inte ens vara lagligt! Vi satte oss till bords strax efter sju och reste inte på oss förrän klockan var efter elva. Till råga på allt blev det efterrätt två gånger om! Fyfan.. Visste man inte bättre kunde man ju tro man blivit på smällen såsom jag har blåst upp ikväll. Men nu hade jag tänkt hoppa isäng och hoppas på att man gympar bort ett par kilo i sömnen. Har uppenbarligen en tendens att rulla runt med tanke på att kuddar och täcken ligger på golvet då jag vaknar, och då ska tilläggas att sängen är ganska stor :P



Johanna och Johan


Johan och Sofia


Ingrid och André


Killarna mot tjejerna - behöver jag ens säga vilka som vann? ;)


Ganska överlägset t.om ;P




Det ska börja posas i tid ;)


Och med det enda fyrverkeri som ville fastna på kort så önskar jag er ännu en gång ett gott nytt år och en god start på det nya året :)

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0