Välbehövligt

Läste just ett blogg  inlägg hos en tjej som jag faktiskt skulle ha kunnat skriva själv. Det handlade om homsexuella par och adoption. Personligen anser jag att det inte ska spela någon roll med tanke på att homosexuella par kan älska och vårda ett barn lika bra, eller gud förbjude dåligt, som ett heterosexuellt par. Jag tror faktiskt att många som vill adoptera vårdar och älskar sitt barn en aningen mer med tanke på den ruskigt långdragna och jobbiga processen det innebär att få adoptera ett barn idag. Konstigt egentligen, att ingen kollar upp hemförhållanden hos heterosexuella par, som föder enligt "guds vilja". Det sker incest, misshandel, övergrepp och liknande hos framförallt den normativa familjen.

Många påstår att barnet skulle bli mobbad i skolan, men vet ni vad? Mobbing, hot och våld sker vilket som, och då spelar det ingen roll från vilket familj man kommer. Jag pratar ur egna erfarenheter då jag säger att en utåtsett "perfekt familj" inte ger en optimal tonårstid. Jag har bekanta och vänner som har varit regnbågs barn eller har, och de har klarat sig mer än fint under sin uppväxt. Till saken hör att det mer handlar om föräldrarnas värderingar om homosexuella par. Ett barn som går i förskolan eller skolan umgås med sina klasskompisar oavsett hur familjerna ser ut, för det är inget de är intresserade av. Det är när barnet kommer hem och talar om för föräldrarna om sin dag, det är då värderingar, normer och åsikter uppkommer,det är där det blir farligt. Så om vi någonsin ska kunna leva utan dessa fördomar, eller förhoppningsvis minska dem, så måste det starta hos oss. Det är upp till oss vilka värderingar vi tar med oss och för över hos våra framtida barn, tänk på det.

Oj, nu blev jag väldigt uppslukad och engagerad. Jag rycker gärna med då något har fått mig på sådana här tankar. Det är svårt att få ut budskapet med så mycket fördomar och negativa personer, men jag försöker iallafall. Det är tur att det finns fler som jag, jag hade nästan gett upp hoppet innan jag läste hennes blogg inlägg. Jag vet inte än, men jag tror jag har tankar om ett "karriär" byte. Har alltid velat jobba med missbrukande ungdomar, och som tur är går jag ut som väldigt ung vilket innebär att jag har gott med tid att testa på något annat än just det. Nu blev allt sådär spännande igen, det behövde jag!


Kommentarer
nathalie

Ja exakt! Skönt med någon som håller med :) det kan göra mig så jäkla ledsen när folk kommer med sina fördomar om homosexuella par! Det är så jäkla sorligt att vuxna människor (som de ju faktiskt oftast är) kommer och påstår något om en hel grupp människor, utan att ens säkerligen ha träffat på ett enda par som är homosexosexuella. Men de är så jäkla inne i sin värld, där bilden av en perfekt familj måste vara "mamma, pappa & barn". Tänk så många föräldralösa barn det finns & flera av dessa länder vägrar lämna ut dessa barn till homo par. När dem här barnen kunde ha fått föräldrar som älskar dem, en ljus framtid och mycket mer! Läste föresten ditt inlägg som du skrev, gillade det riktigt mycket. Jag kan inte annat än instämma i varenda ord! Det är precis som du säger, föräldrarna som problemet ligger hos. Barn som mobbar andra barn pga av detta har bara speglats av vad deras egna föräldrar har för åsikter! Jäkligt synd, men detta kan man ändra på :) och dit ska vi komma en dag!

2009-02-23 @ 19:33:59
URL: http://nathalieisaksen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0