Dagens middag

Har hittat ett så jävla bra recept på pizzabotten! Fick godkänt av både Andreas och Niklas ikväll vilket jag ser som toppresultat!

Använde recept från @56kilo, men gjorde om i det yttersta:

3dl mjölk
1dl grädde
100g riven ost
4ägg
3dl pofiber
4msk fiberhusk
4tsk bakpulver
4krm salt

Såhär gör du:
Värm upp mjölken och grädden i en kastrull. Vispa sedan ihop ägg, ost och den varma mjölkblandningen. Häll ner resten av ingredienserna och vispa en stund tills det tagit ihop. Låt svälla i ca 10 minuter innan du delar upp degen i tre lika stora delar och rullar till bollar. Lägg en boll på ett bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut innan du lägger en tallrik över och tar bort överflödig deg med en kniv. Gör sedan samma procedur med de andra två degbollarna och olja in bottnarna innan dom får förgräddas i ca 10min i 200grader.

Toppa sedan med tomatsås, ost och en massa annat gott och skjusta in den i ugnen igen i ca 15 min. Servera och njut! Muuuuums! :)









Dagens middag

När gubben själv får välja.. Tur det är gott! ;)



Motivation











Feb. 26, 2013

Var hemma igår med en utsliten, trött och seg kropp. Började jobba idag igen och det känns! Har haft världens migrän idag och är allmänt färdig i kroppen. Var sugen på att åka till gymmet men tror det kommer bli mer bakslag av att träna än vad det skulle göra nytta. Därför kryper jag ner i soffan och ser lite tv innan det blir sängdags. Ska jobba hela veckan ut och håller just nu alla tummar och tår att någon vidare förkylning inte vill bryta ut just nu. Vill bli frisk och pigg och få komma igång.. Är så motiverad och vill inte bli av med känslan pga någon tråkig sjukdom!
 
Så jag ber om ursäkt i förväg om bloggen blir lidande med dålig uppdatering.
Kan ju faktiskt ställa frågan och hoppas på svar,
vad tycker ni om att se i bloggen och
vad saknas eller vill ni se mer av? :)



Kvällsmys

Gjorde ett tappert försök till en powerwalk tidigare idag men det gick rätt sakta bitvis pga de snorhalkiga gångbanorna.. Men jag tog mig runt Röbäcksslätten isen till trots och det känns skönt att ha rört lite på sig. Har nu myst ner mig under en filt med en tidning och en kopp te för lite egentid :)







Dagens frukost/lunch/middag

Klev upp tidigt men har ändå inte varit påtagligt hungrig förrän nu, så det blev en måltid såhär mitt i dagen. Lika bra var väl det då gubben åker och jobbar om en stund :)

Gjorde en variant av steak and cheese med köttet som jag gjort iordning tidigare. Vanligtvis görs dessa mackor på baguetter eller annat ljust fluffigt bröd. Jag tog det som fanns hemma vilket resulterade i franska till A och microbröd till mig själv.

Stekte sedan lök och paprika mjuka i smör och värmde upp köttet i samma kastrull. Bredde smaksatt färskost över bröden, täckte med spenat och öste på med köttet samt lök och paprikablandningen. Avslutade sedan med ost på toppen och körde in dom i ugnen på grillfunktionen. Tog ut bröden när osten smält och fått fin färg för att sedan servera med lite chilibea och aoili. Sååå gott!







Tjugostrecket är passerat!

Gjorde en vägning och mätning idag och gissa om jag blev förvånad. Ska glatt bekänna mina synder, har både födelsedagsfikat och ätit onödigt mycket choklad (om än steviasötad men ändå..). Trodde därför att jag inte skulle ha gått ner något alls men ett helt kilo hade försvunnit sedan förra veckan vilket ger en total viktnedgång på 20,5kg. Nu är nästa barriär inte långt bort och inte heller min målvikt. Känns motiverande när man ser resultat! :)





Tacksamt

Åkte direkt från Övik till stugan igår eftersom det var så fint väder. Åkte ut och körde lite skoter och vips så var vi i Röbäck sisådär ett par mil senare. Åkte tillbaka hem efter en stund och innan vi visste ordet av det så hade klockan hunnit bli 18.30.. Så min underbara mamma ställer sig och plockar fram för tacomys. Hur underbart är inte det? :)









Du efterlängtade fredag!

Äntligen kom den, som jag längtat efter dig underbara fredag. Är nämligen inte vilken fredag som helst, det är fredagen då jag som vuxen får se allas våran Tomas Ledin!! Min fantastiska sambo gav mig det i pressent och vi sitter just nu i bilen och taggar till en massa av hans låtar. Blir alldeles varm och nästan tårögd, det finns så mycket minnen i vartenda ord han sjunger och jag vet att det kommer bli fler till hans musik. Ikväll blir en bra kväll! :D



Smoothie

Har sett en del som använt spenat i sina smoothie och var därför tvungen att prova. För att hålla mig mätt och få i mig mer protein så använder jag även ägg i min smoothie.

Recept:
2ägg
Spenat
Valfria bär
1dl grädde
1dl yoghurt el. dylikt
En skvätt fun light stevia

Mixa allt i en mixer och smaka av med saften. Hur snabbt och gott som helst! :)




Kvällens träning

Kände att det var dags att röra lite på mig ikväll så det blev en pw runt Röbäcksslätten och lite armar när jag kom hem. Försökte med lite jogg i intervaller men icke... Min förbannade värk är fortfarande väldigt påtaglig såfort jag belastar den med stötarna från backen. Märkte också att jag gärna hukar mig framåt när jag springer vilket säkert också belastar benet onödigt mycket nu då det redan för ont. Så nu blir det tunga artilleriet, ska rota fram muskelvärksgelen och smörja utav bara fan! :)







Dagens middag

Då köttet jag gjorde igår tog längre tid än planerat med vår korkade ugn så blev det pulled pork idag istället. Helt klart ett nytt och gott sätt att äta fläskkarre på! Gjorde bbqsåsen efter recept av 56kilo.se, ska dock tillsätta lite mer vitlök nästa gång men annars blev den kanongod! :)







Spännande..

Pulled pork in the making! Ska bli spännande att se om jag lyckas.. ;)







Kvällsmys

Tog en vilodag idag och tagit till mig de fina råd ni kommit med om benet. Ska försöka ta det lite lungt och stretcha ännu bättre efter träning!

Myste ner mig med gubben i soffan då han kom hem efter träningen och eftersom han gnällde så fint om att alltid missa glassen jag gör så bakade jag en äppelkaka efter middagen. Lchf all the way, om man bortser från det äpplet du använder men ett äpple på en hel kaka känns bara löjligt att skrika över. Den blev iaf godkänd med bravur, gubben tog t.om två bitar ;)

Recept finns på jillsmat.se! :)


Dagens middag

Mozarellabiffar med spenat och vitkålspasta. Så-jävla-gott! :)







Kvällens träning

Tror på allvar att jag har någon form av inflammation i en muskel, har jätte problem med smärta när jag anstränger mig. Det bränner mellan vaden och smalbenet och det känns mycket bättre bara jag är där och masserar. Det går bra till och från men ikväll ville jag inte chansa. Klev av när jag fick riktigt ont för att inte riskera ännu värre smärta. Kan kanske bero på att jag belastar benet annorlunda eller att jag har fel skor (har dock aldrig haft problem med dessa skor under de tre åren jag har haft denna typ av sko), någon som sitter inne på lite visdom?

Blev iaf 6,5km jogg innan jag var klar och körde sedan armar och axlar riktigt ordentligt. Svetten rann, minst sagt!





Lökringar ala lchf

Fick frågan för ganska länge sedan på instagram om de lökringarna jag hade till min hamburgertallrik var lchfvänligt, och naturligtvis! Experimenterade lite och vips så hade jag lökringar! Smakar inte som på max, men helt klart godkända :)

Recept:
Mandelmjöl
Kryddor
Gul lök
Ägg

Gör såhär:
Skär den skalade löken i skivor (inte för tunna). Vispa upp 1-2 ägg. Blanda mandelmjöl och valfria kryddor i en tallrik. Doppa sedan lökringarna i ägg och mjölblandningen. Fritera i fritös alternativt i kastrull tills de fått färg och blivit knapriga (ta upp en och känn efter om du är osäker). Servera med tex en god aoili att dippa i och du har ett superbra tillbehör eller snack.





Det börjar ordna upp sig nu

Som rubriken lyder så börjar saker och ting flyta på ganska bra nu. Under mer än ett halvår har dagarna kantats med mer motgångar än nedgångar. Äntligen, förhoppningsvis, har det hela vänt. Min arm kommer förmodligen aldrig mer bli som innan operationen men den är bättre och jag kan använda den mer som jag vill och behöver. Jag vill även tro att det gjort mig enklare att leva med, gladare. Jag har kommit igång med jobb igen, jag får träffa människor, utmana mig själv och visa vad jag går för. Som jag längtat! Jag mår bättre även om jag känner mig mer utmattad när dagen är över, men det känns helt ärligt bara bra. För mig är det ett tecken på att jag gjort något och för det känner jag lycka och tacksamhet.



Ikväll chockade jag mig själv!

Satt i soffan för cirka två timmar sen och övervägde lite löst att gå en promenad eftersom det gick ungefär noll och inget på tv. Rätt vad det var så stod jag i hallen påklädd och en stund senare stod jag i omklädningsrummet på gymmet. Vad hände!? Jag var nog lika chockad själv som Emelie och Frida när vi möttes där inne! Kul att hinna surra lite innan jag ställde mig på löpbandet (glömde stänga av klockan, därav lite missvisande tid). Körde intervaller i dryga 40 minuter innan jag kände mig färdig för att gå hem. Körde lite stretch hemma och nu är det bara en dusch kvar innan det är läggdags. Vet inte om kroppen riktigt vill lägga sig, är fortfarande lite i chock över det som just har hänt men otroligt glad att mitt huvud har börjat inse fördelarna med träning och massa härliga endorfiner :)







Vaniljglass - favorit i repris

Blev så sugen på glass ikväll och när man har allt hemma och en glassmaskin färdig att använda så var det inte så mycket att fundera över. Idag gjorde jag om receptet jag brukar använda vilket gjorde glassen något fastare. Tillsatte färskost men glassen blir minst lika god utan, bara lite mjukare, som mjukglass :)

Recept:
3äggulor
100g sukrin melis
4,5 dl grädde eller,
4 dl grädde + ca 75g phiadelpiaost
1-2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
Vispa äggulor, sötning och vaniljpulver fluffigt. Om du använder phiadelpiaosten så vispar du ner den i äggulorna tills det blir slätt. Vispa sedan upp grädden, men inte för hårt. Grädden ska vara lättvispad och nästan rinnig. Blanda ner grädden i äggsmeten och häll ner i glassmaskinen. Om du inte har glassmaskin går det att frysa glassen i en form eller plastlåda. Rör då om i glassen ett par gånger under de timmar den fryser så slipper du iskristaller.

Låt glassmaskinen gå tills den säger till och servera med exempelvis smält choklad, bär, nötter, kokos eller andra favoriter. Glassen räcker till 3-4 personer och går att frysa in om det blir över. Glassen blir dock rätt hårdfryst då och man behöver därför ta fram den i god tid innan man ska avnjuta den igen :)


Busdag

Har haft en riktig busardag idag! Åkte iväg med Johanna, Andre och Hugo till leos lekland efter lunch och har sprungit oss svettiga :)









Dagens fynd!

Efter jag lämnat av gubben på jobbet så åkte jag för att handla lite på Maxi. Sprang på dagens bästa fynd av ren slump då jag skulle gå igenom en avdelning för att komma till en annan. Hade tänkt köpa en kalender när jag ändå var där, men i denna fick jag både det, mumsiga recept samt extra utrymme för kost samt träningsnotiser, och för 10kr! Hur bra!? :D

Är inte så påläst om GI-metoden, men av recepten att döma så är mycket även lchf vänligt eller superenkla att korrigera och göra om. Den innehöll en del efterrätter som jag ska testa framöver. Återkommer med betyg! :)









Dagens träning

Höll helt och hållet på att glömma bort det faktum att jag faktiskt har varit och tränat idag! Och om det gick trögt... De första tjugofem minutrarna trodde jag att benen skulle vika undan. Det var varmt och det kändes allmänt obekvämt av någon anledning och precis som jag bestämde mig att öka min pw till löpning så dör bandet. Byter därför band och ger mig fan på att jag ska ha sprungit iallafall fem minuter innan jag ger upp. Men med alla små mål som jag ökar eftersom när jag står där, så vips, har det passerat 45min. Körde 6,5km (9km/h) på under 45 vilket känns riktigt bra med tanke på vilket skick jag kände mig i då jag började (påväg att ge upp och fara hem). Ökade även de sista fem minutrarna med ytterligare två km och sprang tills svetten nästan sprutade. Skönt när det var gjort dock! Blev sedan en hel del stretch (som inte verkar gett något....har redan ont) innan jag begav mig hemåt :)









Kärlek i överflöd

Har fått hem alla mina framkallningar av bilder nu, och behöver jag säga annat just vad rubriken lyder. Så mycket kärlek i ett ynka litet foto ♥





Dagens lunch

Stod länge igårkväll och höll på i köket. Tanken var ungsrostade grönsaker men det slutade med en slät grönsakssoppa med kyckling och bacon. Även grönsaksbiffar, men de har jag ännu inte hunnit smaka så får återkomma med det. Soppan blev iaf krämig och god (efter många om och men...). Ska sätta mig ner och knåpa ihop receptet om någon blir intresserad :)





Babbel..

När dygnets timmar inte riktigt räcker till, då får man prioritera. Har kommit igång med jobb och ska upp imorgon också vilket har resulterat i en ganska trött kropp och känningar av förkylningar. Inte så konstigt kanske när man har småbarn som hostar en i ansiktet, snorar i händerna och ska kramas och en förskola full av baciller. MEN jag tycker om jobbet och hoppas på att få fortsätta så länge det går. Det är liksom ganska tacksamt arbete, även om det finns gånger man vill sätta på sig hörselproppar :)
 
Har liksom glömt hur fort dagarna går när man kliver upp, jobbar och ska hinna så himla mycket då man kommer hem. Fick finbesök ikväll också så någon träning hanns inte med. Lika glad är jag för det för i ärlighetens namn är det rätt skönt med vilodagar ibland. Men imorgon kör vi igen! :)
 
Nu står morgondagens middag i ugnen, blir helstekt kyckling i lergryta med en massa smarriga grönsaker. Får hoppas det smakar lika bra som det luktar här hemma nu. Gubben jobbar imorgonkväll så vårat "allahjärtansdagsmys" får vi skjuta upp till på lördag. Blir förhoppningsvis lite skoterkörning också då jag äntligen fått de delar som vi måste byta på min skoter. Sen blir det en god middag och en sen bio. Lika så bra att ta det på lördag så man är pigg nog att hålla sig vaken till bion ;)
 
 
 
 
 

Kvällens träning

Åkte med gubben till gymmet samtidigt som han for till jobbet och naturligtvis kom jag samtidigt som alla andra valt att vara där..Fanns inte ett enda löpband över och eftersom jag fullkomligt hatar crosstrainern så gick jag tillbaka upp till receptionen och bokade in mig på nästa passet som gick och det blev ett bodystep. Men alltså...Jag höll fullständigt på att rinna bort innan jag var klar! Så jävla intensivt! Känns redan i rumpan och lär nog bita i ännu mer imorgon. Mycket kondition med hög puls och när du tror att du ska falla till marken kommer styrkan. Helt klart ett riktigt bra pass och får jag bara lite kontroll på min koordination så blir det garanterat fler gånger. Avslutade med ytterligare stretch och promenaden hem :)





Som någon annan skulle säga, det knulla i mun..

Stod emot semlorna som serverades på jobbet idag och ÄNTLIGEN fick jag äta mina egna. Som jag längtat! Fick bli efterrätt eftersom jag var dunderhungrig då jag kom hem från träningen. Åt btw enkelt men så inåt helvete gott! Var sjukt sugen på sparris då jag gick hem så slank in på coop. Blev baconlindad sparris och den överblivna hamburgaren från söndagsmiddagen. Alltså kött, grönt och dressing, det kan fan aldrig slå fel!





Baka baka liten kaka

Jag förutsätter att ingen undgått att det är fettisdagen imorgon. Själv tänker jag inte fuska med någon utan ger mig på att baka egna, som denna gång behöll höjden (yeey!). Använde recept från jillsmat.se och har även hennes frallor i ugnen nu. Jag bara mååste smaka en med ost och kaviar på, ser så jävla gott ut!





Svettigt nå jävulskt

Intervaller 2+2min (pw+jogg) i dryga timmen. Det jävla löpbandet tvärstannade två gånger under tiden, som om det inte var nog jobbigt att stå där redan som det var, då ska man bli förbannad på köpet! Blev lite armar och mage också innan jag vandrade hemmåt. Svetten rann innan jag var klar och fick konstatera att det är otroligt stor skillnad på riktiga träningskläder och inte.. Tröjan jag haft på mig idag lämnade definitivt inte ut lika fukt som de andra jag har. Så en notis till mig och ett tips till er, investera i ordentliga, fuktavvisande kläder när det ska till att tränas. Det känns så mycket bättre! :)



Fiskgratäng

Förra veckan gjorde jag mitt första försök till ett fiskgratäng och jag kan inte säga att jag misslyckades helt. Smaken blev riktigt bra och bortsett från att jag inte riktigt lyckades få den där fina färgen på moset som jag hade önskat (ville inte bränna resten av gratängen) så måste jag se projektet som lyckat! Tänkte därför dela med mig av hur jag gjorde. Ett tips är att byta ut fisken till någon annan fisk, lägga till grönsaker eller räkor samt smaksätta med andra kryddor. En gratäng går att göra i tusen olika former, bara fantasin sätter gränserna!
 
Recept:
400g allaska pollack
100g färskost vitlök
3 dl grädde
kryddor
citron
ägg (kan uteslutas)
 
1 blomkålshuvud
kryddor
smör
 
Gör såhär:
Börja med att starta ugnen på 200 grader. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Plocka lös blomkålsbuketterna från stammen och lägg ner i det kokande vattnet. Koka i ca 5 minuter (de får inte bli överkokta, då blir moset för löst). När blomkålen är färdigkokad så häller du av dom i ett durkslag och slår över dom i kastrullen igen. Tillsätt eventuella kryddor om du vill samt en klick smör och mixa till ett slätt mos. Blir moset för kompakt kan du även tillföra en skvätt grädde. När den är klar kokar du upp 2-3 ägg som sedan ska tillsättas till fisken.
 
Värm sedan på en stekpanna och stek fisken i rikligt med smör. Krydda med peppar, citronsaft, salt och dill. Tillsätt sedan grädden och färskosten och låt puttra ihop en stund. Dra pannan från plattan och tillsätt de kokta, skalade och hackade äggen. När du känner dig nöjd med smaken på fisken, häll ner det i en ugnsform.
 
Sleva nu över blomkålsmoset i en spritspåse och spritsa moset på kanten av formen (alternativt klicka ut med sked). Ställ in formen i ugnen ca 20-30 minuter tills gratängen har fått lite färg.
 
 
 
Den ser inte mycket ut för världen, men god blev den :)
 
 
 

Kalendern

Ibland kan jag tycka att dagarna går rätt trögt och motigt, men nu är det som att de senaste veckorna bara har passerat av bara farten. Kom fram till anledningen ikväll. Jag har så fruktansvärt mycket att se fram emot tack vare min underbara sambo och mina fantastiska vänner. Först ut är en Tomas Ledin konsert som jag tror kommer ge en helt magisk kväll. Helgen efter det åker jag och Pernilla (och förhoppningsvis Johanna) upp till Luleå för att se en föreläsning med Andreas "kostdoktorn" Eenfeldt och Jonas Bergqvist, om kost och träning. Ska bli så himla roligt och jag hoppas verkligen att man får lära sig en massa nytt och att det kan komma att bli lite av en nytändning :)
 
Efter den helgen är det bara några veckor bort så åker vi ett gäng upp till Kittelfjäll för att köra skoter. Som jag längtar! Var länge sedan jag var upp till fjälls nu och sist jag var upp hade jag inte mycket att åka med, trots att pärlan tog mig från a till b. Ser fram emot ett par dagar med fart, friskluft och en massa skratt.
 
Och som om inte det vore nog så ska jag bara veckan efter vi kommit hem från fjällen få åka på ytterligare en konsert. Det blir Takidas akustiska konsert och biljetten har jag fått av underbara Pernilla. Kommer bli en supermysig kväll, det vet jag!
 
Och att inte förglömma en massa mys, kärlek och förväntan där emellan. Jag kan inte klaga! :)
 
 
 

Tacopaj/gratäng

Jag fick förfrågan om att lägga upp receptet på den tacopaj/gratäng jag gjorde tidigare i veckan, så här kommer det. Enkelt men ack så gott!
 
Recept (räcker till 3-4 pers):
400g köttfärs
150g färskost
250g keso
1 paprika
tacokrydda
purjulök
ost
 
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Stek sedan köttfärsen och häll på ca 5 msk hemmagjord tacokrydda, alternativt en påse tacokrydda. Hacka sedan paprikan i mindre bitar, finhacka även ca 1 dl purjulök. Sedan blandar du ihop keson med färskosten. Häll ner köttfärsen i en form (jag använde två mindre pajformar). Bre över kesoblandningen, strö över paprikan samt löken och skär/riv sedan ost så det täcker formen. Låt de stå i ugnen ca 20-25 minuter (tills osten smält och fått fin färg). Servera med en god dipp eller salsa, samt en fräsch sallad. Enjoy! :)
 
 
 
 
 

Kvällens träning

Eftersom jag inte riktigt vet hur veckan kommer se ut med eventuellt jobb så kände jag att jag ville jobba ur mig lite energi ikväll för att slippa eventuellt dåligt samvete om det blir en slarvig träningsvecka. Tänkte som vanligt köra lite cardio på löpbandet och satsade till att börja med på en timme. Då den timmen gått (och lite till) kände jag fortfarande att jag hade massvis med energi kvar i benen och satsade på några minuter sprint-springning (vad säger man!?). Efter ett tag hade jag passerat 9km och kände mig på tok för tjurskallig för att bara sluta. Så jag kämpade på ytterligare en stund och tillslut så satt den, milen! 1mil på under 1,5 timme känns för mig riktigt bra! Körde en ganska ordentlig stretch på det efteråt så förhoppningsvis ska jag kunna gå imorgon ;)






Feb. 09, 2013

Blev en riktig lyxlördag idag! Blev bjuden på en riktig brakmiddag av Johanna och Micke. Och underbara fröken engagerade sig lite extra bara för min skull med efterrätt ala lchf och tillåtelse att peta bort smördegen. Vill och kommer aldrig kräva att de vänner som bjuder oss på middag ska behöva stå och göra annorlunda eller extra för att det ska bli enklare för mig att äta, men jag uppskattar det till tusen! Älskar er som har accepterat det kostval jag har gjort och er som underlättar för mig att upprätthålla det! Puss på er!







Inbakad kycklingfile till varmrätt och creme brulee till efterrätt. Mums! :)

Goddag mina sköna!

Är nere i Övik och fyller på med myskvoten i helgen. Har hunnit umgås med såväl svärisar, älskade bubbas (hunden) och Johanna och Micke. Ska käka något nu och fortsätta ner mot stan för att sedan bli bjuden på middag ikväll. Snacka lyx när man får såna härligt spontana inbjudningar, älskar det!

Trevlig lördag allesammans! :)





Lite lyx såhär en fredag

När jag stod där på löpbandet imorse kände jag ett riktigt sug efter min skagenröra. Och eftersom jag redan igår tagit fram räkor så blev valet inte speciellt svårt då jag kom hem. Super enkelt och så hejdundrande gott!

Recept:
Creme fraiche
Majonnäs
Citronsaft
Rödlök
Räkor
Peppar
Salt
Dill
(eventuellt rom för den som vill)

Såhär gör du:
Blanda ihop lika delar creme fraiche med majonäs. Finhacka rödlök (jag brukar använda en halv lök på 3,5-4dl röra) och blanda ner. Smaksätt sedan med citronsaft, dill och kryddor. Vill du så smaksätt även med stenbitsrom för mer 'vuxen' smak. Tillsätt sedan räkor som fått rinna av ordentligt och rör ihop allt. Servera med sallad, ägg, mackor eller i en lite twistad räkcoctail. Hoppas det smakar! :)



Dagens träning

Tog mig iväg till gymmet imorse efter en välbehövlig vilodag igår. Var alldeles för seg igår då jag klev upp och efter bara några timmar senare hade jag sådan migrän att den ens var lönlöst att tänka tanken på träning. Så jag laddade om och körde 8km intervaller (20min pw+40min jogg) samt axlar och armar innan jag gav upp. Känns skönt att inleda helgen men ett härligt träningspass :)



Tips

Städade lite i skafferiet där vi har kryddor och såg att det fanns kvar smaksatt flingsalt och tänkte i mitt stilla sinne att det även fanns färska kryddor som måste användas. Så en minut senare hade jag tagit fram smör, vitlök och lite annat för att göra kryddsmör. Eftersom smör går att frysa så är det ju alldeles ultimat att göra i förväg. Är ju så gott att smälta kryddsmör över kött, kyckling, snitzel..you name it! Det går dessutom att krydda med iprincip vad som helst, så bara fantasin sätter gränserna :)



Feb. 07, 2013



Dagens middag

Sitter för närvarande i en lastbil så får ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna, hann aldrig slänga in dom på datorn innan vi åkte så då fick det improviseras. Det blev iaf tacogratäng till middag, med en liten twist. Använde keso för at få den något matigare, och det blev riktigt gott! Slänger upp recept imorgon om någon är intresserad? :)







Mums!

Var iväg tidigare imorse på ett möte för att sedan fortsätta direkt till gymmet. Eftersom jag försöker låta bli att äta efter 20 på kvällen och före 12 nästa dag (periodisk fasta) så blev det på tom mage. Gick rätt segt i starten då jag hade hunnit bli väldigt hungrig men det var bara att pressa sig igenom minut för minut och vips så hade det gått närmare 1,5 timme när jag var klar. Blev med andra ord en ännu senare frukost/lunch än vad jag hade i åtanke men oooooj så gott det var med mat! Var så sjukt sugen på ägg och kaviar så jag lyxade till det med microbröd, smör, ägg och massa kaviar. Åt även lite kvarg blandat med grädde och fun light black-blueberry. Nomnom! :)







Som i en liten djungel

Har suttit flera dagar i rad, läst och kollat, bloggar, forum och hemsidor. Att köpa protein är fan svårare än jag trodde. Har visserligen ytterst lite koll på det sedan innan vilket gör saken lite svårare. Min tanke med att ta proteinpulver handlar främst om snabb återhämtning vid tyngre träningspass då jag ibland känner att jag helst inte äter alls trots att jag vet att det är bra. Har sett en hel del göra proteinbrownie också och känner mig sugen på att prova (köpte smaken double rich chocolate). Tror sällan det smakar lika bra som biskvierna, kladdkakorna eller chokladbollssmeten jag brukar göra, men att den blir nyttigare och mer hälsosam kan vi väl alla vara överens om? ;)
 
 

Hoppfull inför framtiden

Har suttit hela kvällen och skrivit personliga brev och sökt en hel del jobb. Mina förhoppningar om den utbildning jag har sökt finns fortfarande kvar, men eftersom det inte genererar så mycket ekonomiskt håller jag en tumme för att kunna skaffa ett bra extrajobb. Börjar känna mig rastlös av att gå hemma nu när jag börjar se så stora framsteg när det kommer till rörligheten i armen.
 
Men visst är det konstigt, att det alltid finns något annat som lockar mer? Jag har en fantastisk utbildning som jag mer eller mindre var bombsäker på när jag startade, men som jag i dagsläget inte är så säker på. Jag vill fortfarande arbeta i nära relation med människor, men jag hoppas kunna kombinera det med något annat jag förhoppningsvis ska komma att älska att göra om jag får chansen. Hoppas hoppas hoppas! :)
 
 
 

Gött mos!

Blev ett två timmar långt gympass idag. Körde dryga timmen på löpbandet, med 25min pw och 35min jogg. Sedan kom Emelie och Frida och peppade mig ännu mer vilket resulterade i en ordentlig genomkörare i hela kroppen. Känns så jävla skönt och har faktiskt mer energi kvar än vad jag borde ha. Sen om jag kan gå imorgon är en annan femma ;)





Födelsedagsfirande del 2 (kvällen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puss på er alla och ett stort tack för att ni gjorde kvällen helt fantastiskt rolig!

Födelsedagsfirande del 1 (dagen)

Har en hel del bilder sedan i lördags så jag tänkte jag skulle ta dom i ordning, här kommer lite från kalaset på dagen:
 
 
 
 
 
 

Dagens middag

Gjorde iordning kyckling igårkväll för att inte riskera att kycklingen jag tagit fram skulle bli dålig. Så det blev sambal kyckling till middag idag, med blomkålsris och sallad. Enkelt, smidigt och väldigt gott! :)
 
Recep (2 pers):
2 kyclingfiléer
1 dl vispgrädde
2 tsk samal oelek
3-4 msk creme fraiche
75-100g färskost vitlök
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop grädde, sambal, creme fraiche samt färskost till en jämn röra. Smöra en form och lägg ner kycklingfiléerna. Krydda kycklingen med valfria kryddor och häll över sambalsmeten. Låt stå i ugnen ca 30-40 minuter. Voilá! :)



 
 

Feelin pretty damn good

Hade en smärre kamp imorse.. Blev en hel del gotta kvar sedan kalas och fest i lördags och efter två dagar med betydligt mycket högre kolhydratsintag (lchf but still) så var jag sjukligt sugen på ostkrokarna vi lämnat framme och som jag vet är sådär perfekt sega vid det här laget. Men jag tjurade tillräckligt för att låta bli, läste Emelies peppinlägg från tidigare idag och fick skjuts av min älskade vän och sen fanns det ingen återvändo! Gymmet blev det och jag är riktigt nöjd över mig själv idag! :)





Födelsedagsfika

Heja! Allt fick godkänt idag så förhoppningsvis har jag kunnat övertala någon om att lchf-kost inte är så fasansfullt ändå ;)







Puh..

Det här med kalas och festligheter på samma dag tror jag att jag efter morgondagen låter bli helt och hållet. Har inte gjort annat än att stå i köket idag (bortsett från städningen) och då köksbänkarna vi har är gjorda för små dvärgar så har min rygg fått sig en smärre törn. Den där massagen hade inte suttit fel just nu..

Har iallafall hunnit med det som ska ätas under morgondagen, är bara lite småfix kvar vilket jag lämnar till imorgonbitti. Hade tänkt färga håret också men som det känns nu lär jag bli sittandes här en stund då mina ben helst inte bär mig. Ska tilläggas att allt som serveras är hembakt och jag har kört lchf all the way! Ska bli spännande att höra vad mina skeptiker till päron säger ;)











tårta ala jillsmat.se (hoppade över marsipanen dock), morotscupcakes och chokladcupcakes med marängsmörkräm. Förhoppningsvis finns det något för alla nu :)

Blomkålsgratäng med kassler

Idag är det multitasking på hög nivå. Springer runt som en duracellkanin och gör allt samtidigt. Det ska bakas, städas och lagas mat. Startade dagen med att göra både lunch och middag. Lunchen blev pannkakor och till middag gjorde jag en blomkålsgratäng med kassler. Har inte smakat den än men sist jag gjorde den blev den kanongod! Enkelt och snabbt går det. Älskar när man bara kan skjutsa in något i ugnen och ta ut det färdigt :)

Recept på blomkålsgratäng:
1 blomkålshuvud
2ägg
2dl grädde
hackad purjolök
kryddor
riven/hyvlad ost

400g kassler (eller annat du tror kan bli gott)

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Börja sedan med att förvälla blomkålen i några minuter. Vispa sedan ihop äggen, grädden, kryddorna och löken. Hacka kasslern i lagom stora bitar. Lägg ner blomkålen, strö över kasslern och häll sedan på äggsmeten. Strö över valfri riven/hyvlad ost. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Klart! :)







EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0