Nyttig!

Har just stoppat i mig en stor jävla skål med en massa goda frukter, jag tror på allvar inte att jag har ätit så mycket frukt under hela min livstid. Jag är inte någon frukt människa direkt, men nu när man försöker gå ned i vikt så får det bli substitut för allt det andra goda som man hellre skulle vilja stoppa i sig.

Jag ska efter min "shake" period försöka äta mer nyttig mat så nu när jag var och skulle köpa hårfärg och frukt så svängde jag förbi vegetarian hyllan och köpte lite qorn produkter, vi får se huruvida gott jag kommer tycka att det är. Men jag tror ändå att det kommer gå rätt bra om man bara är livlig med kryddorna ;)

Sitter hos Johanna nu och har just sett DH så jag ska nog försöka ta mig iväg snart med tanke på att det inte får bli någon sovmorgon för mig imorgon då vi har inspelning på skolan. Efter det ska vi sitta i basgruppen ett tag tror jag, och försöka komma igång lite med vårat arbete. Vi har suttit idag och brainstormat lite, och det kändes faktiskt ruggigt bra. Det var skönt att få vara hos någon också, istället för att sitta på skolan där de vita väggarna gör allting fruktansvärt tråkigt och tröttsamt. Men vi har fokuserat oss på ett ämne som jag personligen tycker inte kunde ha kommit lägligare, familjehems placering. Det ska faktiskt bli kul om man bara kan förstå själv uppgiften.

Nu ska jag kolla min mail och sedan blir det nog att fara hem och ta bort lite lådor så min kära far kan fortsätta med tapetseringen och all förberedelse inför den. Ha det bra mina kära =)

I'm so happy, i'm so glad!

JA! Jag trodde inte alls att jag skulle få tillbaka något på skatten iår, med tanke på hur lite skatt jag tycker det har dragits från jobbet, men tro det eller ej, det kommer förhoppningsvis dimpa ner över 5000 kr före midsommar! JA!!!!! :D

Sedan en annan bra sak, pappa har beställt min dator idag så den har jag förmodligen i slutet av veckan. Kunde dagen ha blivit bättre än såhär? Ja, faktiskt, med vetskapen om att jag vid samma tidpunkt nästa vecka förhoppningsvis sitter i fjällen eller är påväg dit! =)


 

MUMS! =)

Jag ser det snöar

Jag förstår mig inte riktigt på det här med väderomslagen? Jag var inställd på värme och vår nu, inte mera vinter. Jag hade inte sagt något om snön ifall den kom under påsk veckan och tinade veckan efter, men nu hade jag just tagit fram mina fina vita tygskor och ville verkligen använda dem! Nu måste jag ställa undan dem igen med tanke på att snön så småningom kommer att smälta och tyg plus vatten och skit går inte bra ihop.

Påtal om något helt annat så satte jag upp min vägg dekoration igår, men en vill inte riktig fastna och självklart står det på förpackningen som jag inte läste förrän jag var klar, att man ska undvika att sätta den på nymålade väggar. Men det får väl sitta där sålänge den sitter. Ska försöka få med mig pappa ner till lägenheten sen så jag får upp hyllan ovanför sängen, sedan ska jag försöka sätta upp lite fotoramar på väggen längs sängen. Tror jag ska fara och handla lite mat idag också, har som inget annat för mig.

Just det! Jag ska läsa lite politik och demokrati också.... Kändes ju otroligt roligt, eller inte. Men det måste göras med tanke på den hemtenta vi får imorgon och som jag måste göra klart innan torsdag så jag är illa tvungen.

Nu ska jag börja läsa så jag har hunnit klart det tills efter maten då vi ska byta häften! Ha en bra dag!

Lyckad inflyttningsfest

Kom till Johanna vid fyra igår efter att ha varit på inskolning under dagen, vilket förövrigt gick väldigt bra! Hon öppnade pressenter och vi åt smörgåstårta och gofika. Efter det gjorde vi oss iordning och för fest och utgång. Vid sju kom Frida vilket innebar att jag fick hjälp med att platta mitt hår som är ett öde i sig. Jag hatar verkligen att platta mitt hår med tanke på att det aldrig tar slut,mitt hår är alldeles för tjockt! Skulle jag kunna skulle jag utan tvekan byta med någon som hade plattare och mindre hår för att slippa dessa procedurer för en utekväll. Men nåja, Frida var gullig och hjälpte mig med det igår så jag ska inte klaga, hade bara varit skönt att få den hjälpen varje gång. Men för att komma in på ämnet igen så började vi prata om sommaren och en planerad utlandsresa till Turkiet. Jag hoppas ju till tusen att det kommer gå att lösa så jag och Frida kan åka tillsammans samma vecka.

Väl nere på stan blev det Cover Club istället för Rex, som i min mening är det roligaste stället att gå på utan tvekan! Jag har så jävla roligt när jag är där och man behöver inte bry sig om så mycket mer än att ha roligt. Det är blandade åldrar men alla har samma målsättning med kvällen, att leva livet. Även om jag vet att majoriteten av Umeås klubbar är köttmarknad så vill jag ändå påstå att det inte är på samma nivå som på de ställen med 18+.

Kom hem till Pappa och Kicki just och ska få lite mat i magen om en stund, inte för att jag vet om jag behöver det med tanke på hur snurrigt det är i min mage just nu. Man kan inte alltid ligga på topp tydligen? Det jag vill komma till är att jag har blivit erbjuden en deal, som lyder att jag ska städa ur mitt rum och övervåningen på saker tills på fredag så har jag en splitterny bärbar dator om två veckor. Det kan inte komma lägligare med tanke på att jag inte har plats för min stationära dator i min nya lägheten, den får verkligen inte plats någonstans. Med en bärbar kan jag lägga den nästan vart som helst, och jag kan sitta vart som helst också. ÅH så glad jag är! :D

Nymålad

Då har vi äntligen målat min sovalkov! Vi har ett varv kvar på en vägg som vi inte hann göra klart ikväll med tanke på att det inte hann torka ordentligt. Men vi ska göra det imorgon så jag kan ta dit sängen innan helgen. Vi har även varit och hämtat min super snygga divan soffa ikväll och den kommer göra sig fruktansvärt bra emot min svart mönstrade fondvägg! Åh vad jag längtar tills att är klart så man kan ta dit lite vänner på mys =)

Personalmöte, arb.intervju och inskolning

Det blev mycket idag. Jag hann bara från mamma så blev det iväg på personalmöte där det blev en och annan frustration men det löste väl upp sig rätt okej ändå. Tyvärr måste jag jobba häcken av mig under veckorna för att få klar min flytt så fort som möjligt eftersom jag hade planerat att göra all grov flytt den helgen jag nu blev tvungen att jobba. Nåja, jag ska inte klaga, jag har ju faktiskt ett jobb som genererar pengar och det är nog få förundrat i dagens läge.

Efter mötet blev det snabbt hem och stoppa i sig nå mat för att sedan fara på en arbetsintervju hos Johannas chef, som nu förhoppningsvis blir min chef framöver också. Det slutade iallfall med att jag gick därifrån med planerade inskolningsdagar, och det i sig måste väl vara ganska positivt antar jag? Hoppas bara att person kemin funkar bra, för då har jag även ett heltidsjobb under sommar och det kan ju inte bli mer välbehövligt än då! Nu ska jag hoppa in i duschen sedan lägga mig och sova så gott i min underbart sköna säng!

Godnatt allesammans! =)

Vart är världen påväg?Gråter man inte av detta finns det nog inget man kan bli upprörd av. Det är det råaste, sjukaste och absolut värsta jag någonsin har sett! Hur fan kan människor bete sig så grymt, speciellt då det handlar om ett litet barn som inte ens kan försvara sig eller tala om det för någon?! Fy ändå in å helvete så arg jag är!

Lyft, svett men ack vilken känsla

Har burit, städat, skrubbat, diskat, ja gud vet allt jag gjort sedan igår. Har nog spenderat mer tid i mitt nya hem än vad jag gjort i mitt eget rum, känns det som iallfall. Nu är det ju kanske inte sant, men inom en snar framtid ska jag nog ha fått ihop den mängd timmar! Jag har fått dit de mesta flyttlådorna, så nu fattas det bara det större möblerna som jag får ta efter besiktningen imorgon. Har lite saker jag måste anmärka på i hopp om att få tapetsera om, och då får möblerna lika gärna stå här hemma med tanke på att jag förmodligen kommer måsta flytta dem i sådant fall.

Allt känns så underbart bra nu! Jag har något att se fram emot och göra, även fast det innebär att städa och bära en jävla massa lådor som får min rygg att gå i tusen bitar. Jag har även blivit förfrågad om ett sommarjobb åt ett annat assistansbolag så jag ska på anställningsintervju på tisdagkväll så jag håller tummarna! Fanns även behov av tim vikarier där och det gör ju mig inget alls med tanke på att det innebär pengar! =)

Nu ska jag sova så jag tar mig upp imorgon. Nattinatt på er!

Skolgatan it is!

Ringde Lerstenen idag och fick bekräftat att lägenheten nu ska skrivas i mitt namn, på fredag. Så förhoppningsvis får jag nyckeln redan då så jag kan börja stöka lite där! ÅH, så underbart det känns. Har en lycklig känsla i magen som inte går att beskriva, det ska bli så otroligt skönt att få bo själv, riktigt själv. Att få stöka i ordning på egen hand och bara känna att allt jag gör är för mig egen trivsels skull. Det lönade sig att jag var på Ikea i Stockholm ändå, med tanke på att jag kan använda allt det i min nya lägenhet. Vill tapetsera och måla om så jag får se om jag hinner med något av det i helgen, om tar mig in dvs. måste ju som sagt var ha en nyckel och det måste killen som har bott där innan godkänna. Har tagit på mig städningen också men det var inte alls mkt så det går nog på en dag om man är effektiv. Ska iväg på expo och rusta på lördag och se om jag hittar lite hushållsartiklar, billig färg eller tapeter. Jag har så mkt planerat att jag sällan vet vart jag ska börja, men det är nog lite av det som gör mig så fruktansvärt glad också. Jag har något att se fram emot ett tag nu!

Nu ska jag läsa mer om Anthony Giddens och sen-moderniteten.
Det låter intressant, eller hur...?

Skolgatan?

Var och kikade på en lägenhet ikväll och vet ni vad gott folk, jag fastnade! Ska ringa till fastighetsägaren imorgon och prata med dem och se om jag har möjlighet att få den. Jag vill dock inte ha för höga förhoppningar för med min sedvanliga tur är den förmodligen redan uthyrd imorgon då jag hör av mig. Men om jag får den skulle det vara gudasänt vill jag lova! Det kan inte komma en bättre tid än idag med tanke på allt som är nu. Min tanke var från början att göra om mitt rum och stanna hemma över sommaren för att spara pengar, men den tanken la jag på hyllan för några dagar sedan. Jag tror det skulle vara bäst för alla inblandade parter, och för mig framförallt. Vill inte tillåta en liknande sitution att uppstå en gång till och jag ser därför ingen bättre lösning på det hela.

Sitter hos Johanna min vän nu, som många gånger får uppfylla rollen som min tredje familj, och om hon gör det bra! Det är tur att hon finns, vet inte hur detta hade gått riktigt annars.. Vi har inte bara lunchat ihop idag, vi har lagat middag tillsammans också. Det funkade riktigt bra trots att fröken här inte har så mycket att tillgå i kylen med tanke på sin "shaker" period. Sen kommer jag och förstör för henne genom att tvinga i henne köttfärssås och makaroner! Eller ja.. Jag tror nog hon var rätt så frivillig om jag ska vara ärlig, för jag hörde faktiskt inga klagomål ;)

Nu ska jag låna damens säng tror jag, ska upp och jobba imorgon!
Godnatt allesammans!

Mörbultad

Vet inte om det är nödvändigt att gå ända in i detalj med den rubrik jag just gett. Jag är mörbultad. Jag tror varenda muskel i hela min kropp fick jobba igår. Jag och Johanna hade planer på att fara till Vännäs för att se big jump och köra skoter dit, men vi kom inte riktigt så långt. Efter tre fastkörningar, lite hysteriska utbrott och en fikapaus var vi framme i Vännäs. Vi kom dock fram i samma minut som det stängde ner vilket resulterade i att vi naturligtvis missade alltihop. Vi hittade heller ingen led i Vännäs vilket i sin tur ledde till att vi körde in i centrala och gav upp när vi nådde parkeringen på hammarskolan. Polisen som kom körandes i bilen stannade naturligtvis och ifrågasatte varför vi stod där, och hur vi egentligen kommit oss dit. Tur är väl då att vi kan charma lite, och att polismannen enligt sig själv var på bra humör så vi slapp böter. Efter många om och men fick vi skjuts hem till campingen igen av Johannas pappa. Det blev inte många knop igårkväll och det blir än mindre denna. Jag har så ont att jag inte ens kan beskriva det i ord, men jag har haft otroligt roligt och mysigt trots min stackars kropp. Vi har ju faktiskt skrattat mer än vi gråtit! Har alltid roligt med denna familj, det är så enkelt att vara sig själv och tillåtas skratta. Jag ser fram emot fjällen nu, måste bara lösa några problem på vägen, men det ska gå det har jag lovat mig själv!

Nu ska jag se om jag orkar göra lite av mitt skolarbete som hänger över mig, suck..

Fortfarande lika underbar!


Ömma fötter, tom plånbok och ett leende på läpparna

Då var stockholm åter igen i sitt vanliga esse då jag har landat hemma i Umeå. Helgen har gått otroligt fort och jag har nog aldrig någonsin gått så mycket som jag har gjort de senaste fyra dagarna. Mina fötter och vader värker, jag har handlat för onödigt mycket pengar men jag har garanterat min vän Jonna att jag kommer tillbaka. Jag har haft en skön och helt underbart trevlig helg! Kom i fredags och hann med att springa en sväng på stan där jag hittade världens sötaste skor, sedan for vi hem och åt Jonnas sjukligt goda kräft gryta, drack lite gott och pratade en massa gammalt och en hel del nytt. På lördagen sprang vi runt som tok på stan framtills stängning och efter det var det bara hem till lägenheten, duscha, äta och göra sig iordning för en utekväll. Faktum var att vi förmodligen spenderade mer tid i tunnelbanan än på en krog, men när vi slutligen bestämde oss för en pub så hade vi kanske den trevligaste utekvällen jag har haft någonsin. Det blev något av en självförtoende boost för min del då det blev en hel del fina kommentarer under nattens småtimmar =)

Söndagen blev det en låång promenad, en oplanerad tripp till Ikea och Stockholms garanterat största pizza. Jag har nog aldrig någonsin sett eller ätit en pizza i den storleken förr. Jag brukar kunna trycka i mig en hel pizza här hemma i stan, men det gick banne mig inte. Jag fick knappt i mig halva, det i sig ska då introducera storleken. Jag är helt enkelt ruggigt nöjd med resan och det blev inget hejdå igår, utan mer ett "på återseende".

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0