Gott nytt år mina vänner!

Jag har varken hunnit med en års resumé eller något annat som jag skulle ha hunnit. Men jag ska nog sätta mig imorgon eller på söndag och knåpa ihop lite bild collage om jag får tid över. Tills dess vill jag bara önska er alla ett riktigt gott nytt år! Jag hoppas att ni får en helt underbar kväll och att ni, som jag, får spendera den med någon/några ni tycker mycket om :)

 

Puss på er! :)

Pretty pretty please

Sitter och njuter av att änteligen ha fått slagit rumpan till ro i soffan då jag någonstans långt bak i huvudet vet att jag har tusen saker att göra till imorgon. Tur är väl då att man hittar igen en massa bra musik som man kan slå  igång medans man gör alla de tråkiga åtaganden man är illa tvungen att göra. Tänkte faktiskt börja med något jag inte trodde jag skulle göra än på ett tag, färga mitt hår. Gone goodbye med det ljusa! Sedan hade jag tänkt försöka hinna med en års resumé av mitt 2010, har ju som hunnit en del under året. Ett och annat trevligt möte har jag hunnit med, en massa hårt slit för att få dagen att gå runt har jag jobbat på. Jag har fått hamna på en gudasänd praktikplats där jag trivs som fisken i vattnet och som har fått mig att inse att jag är på rätt väg i livet. Framförallt har jag hunnit umgås en massa med alla älskvärda människor runt omkring mig och jag har hunnit med att bli "moster" till stans absolut sötaste varelse. Kort och gott, jag har haft ett helt underbart år :)


"Made a wrong turn, once or twice
Dug my way out, blood and fire
Bad decisions, that's alright
Welcome to my silly life
Mistreated, misplaced, misunderstood
Miss 'No way, it's all good', it didn't slow me down
Mistaken, always second guessing, underestimated
Look, I'm still around

Change the voices in your head, make them like you instead
So complicated, look happy, you'll make it!
Filled with so much hatred...such a tired game
It's enough! I've done all I can think of
Chased down all my demons, I've seen you do the same"

En annan äter barnbox

Jag kunde konstatera i måndags morse att jag precis som alla andra barn får en leksak i min barnbox. Den här gången hade jag lyckats få med mig en mössa och sist jag propsade på leksak fick jag med mig en badboll. Jag vet inte om det är min otroliga charm eller bara en massa tjat, oavsett vilket slutar det alltid med att jag bär med mig något hem som egentligen är gjort för barn under tolv. Men det brukar vanligtvis bjuda på en hel del skratt, framförallt dagen efter. Ska dock ärligt erkänna att mössan var på gränsen för liten för mitt stora (välfyllda och kunniga) huvud :P

Vilken fantastisk jävla kväll!

Hade en helt sjukt rolig kväll igår! Över förväntan helt klart. Har nog aldrig skrattat så mycket som jag fick göra igår och idag. Tog med mig kameran ut och det togs över 200 bilder igår, mästerfotografen Niklas! Men det hör väl inte till vanligheten att vi är ute tillsammans längre så det är bara roligt. Hur jag lyckas vara med på sisådär 99% av bilderna är ett annat mysterium. Fick ett par snygga bilder på max personalen också, till vilken nytta det nu skulle vara? ;)

Lyckades dock stuka foten på köpet igår. Har svällt upp ganska ordentligt, fotknölen är lika stor som en tennisboll och lilla jag ska jobba imorgon. Hur nu den ekvationen ska gå ihop. Ska hoppa isäng nu så jag återkommer med bilderna! Ni får ta er en titt på de trevliga cam bilderna som vi tydligen tog igår. Lite roar små, brukar man väl säga? :)Tur ingen av oss är riktigt kry i huvvet :)

Jul jul, strålande jul

Trots det faktum att jag missade kalle, i år igen, så hade jag en helt fantastisk jul! Vi åt i flera timmar och öppnade en massa julklappar som är totalt klockrena! Har nog sällan varit så nöjd i slutet på julen som jag har varit nu. Kom alldeles just hem från jul nr.2 och är nöjd även här! Det har sina fördelar med två familjer ibland ;)

Jag hoppas ni som läser har haft en helt sagolik jul och att de kommande dagarna kommer bli minst lika mysig! Själv ser jag fram emot morgondagen något fruktansvärt! Jag och min älskade krigare och andra halva ska äntligen återta nattlivet tillsammans. Kommer även hit ytterligare ett gäng med vänner vilket är mer än välkommet. För er som är sugen så är det bara att höra av sig. Vi kommer utan tvekan ha stans trevligaste förfest, utan att ens överdriva :)

En annan har inte haft tomte på många många år, så det var riktigt trevligt att herrn i huset skulle ut och tomta hos granners. Skulle ha gett mycket för att se barnens miner, det är helt klart det finaste med julen :)Mamma slutar aldrig att förvåna. Hon hade inte hitta minst påsen att stoppa julklapparna i direkt! Men den var behändig att ha när allt skulle stuvas in i bilen då jag skulle hem kan jag lova ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka få mig lite sömn innan jag ska upp och jobba imorgonbitti, hoppas illammåendet vill lägga sig bara.

 Ses vi i dimman imorgonkväll? :)

Sovasovasäääng

 

Bara sex timmar senare.. Inte alls less på allt vad snören, papper och tejphelvete heter. Nu är allt äntligen klart och står och väntar i hallen. Nu är det bara disken och sjävaste fröken fräken som behöver rengöras. Godnatt på er! :)

Sista rycket!

Nu har jag sprungit färdigt för det här året, nu får det bli som det blir. Alla julklappar är inhandlade om jag nu inte har missat något vilket inte skulle förvåna mig. Har haft en sprängande huvudvärk hela dagen pga sömnbrist och lär säkerligen inte få nå många timmars sömn den här natten heller med tanke på allt jag ska hinna göra innan morgondagen. Just nu är jag mest bara glad om julafton kan komma att passera så det får bli annandagen! Sitter och laddar med bra musik just nu och har köpt kläder som jag förhoppningsvis kommer i även på annandagen efter all julmat. Förfest hos mig för de som är sugen på glatt humör och trevligt sällskap :) ;)

Ge de ett finger och värm min hand, i ett iskallt ikea land

 

Det blev inte många knop gjorda på Kungsgatan idag. Sov längre än vad jag hade planerat och hade säkerligen kunnat fortsätta sova om det inte vore för att jag vaknade av hunger. Lite käk och sedan bar det iväg till Maxi för att handla lite inför morgondagens bak. Det blir knäck, vit choklad tryffel och hinner jag ska jag försöka mig på att baka pappas björnkaka, mums! Julafton på fredag och jag har inte ens hunnit handla alla juklappar än. Tiden har gått så fort! Har inte smält att det blivit December än och helt plötsligt är den snart slut. Helt sjukt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka mig på sängen igen, nattinatt!

Snurra min jord igen, för allt vi drömde en gång

Det blev ord och inga visor när jag kom till jobbet idag. Efter ännu en natt med bara ett par timmars sömn så fick jag iprincip bara vända och fara tillbaka hem. Har ringt vårdcentralen så förhoppningsvis får jag råda bot på detta helvete snart. Har varit och lämnat en liten lapp på en dataskärm idag också, så förhoppningsvis får jag ett samtal innan dagen är över :)

Sitter i valet och kvalet om jag ska hoppa isäng och sova någon timme eller om jag ska uthärda dagen med den huvudvärk som komma skall om jag inte gör något åt det. Har egentligen tusen saker att göra men å andra sidan blir det absolut inget alls gjort om jag får migrän, så tanken om att fara hem och sova kanske var ganska bra ändå. Känns lite jobbigt att sova bort det lilla ljus mina ögon får i dagsläget. Lite mindre gnäll och lite mer verkstad kanske, godnatt med er!

Vad hände Erica?Den ger mig julkänsla (?) - jag gick nog inte att få människa idag ändå :p

Man ska aldrig sluta förvånas

Det bränner om kinderna och jag har kommit fram till att mina promenader oftast får mig att inse saker. Som om luften gör mig renare i huvudet, klokare på något sätt. Det är mycket jag hinner tänka under tiden jag har är ute och går men det är lite som jag sedan kommer ihåg när det väl ska skrivas ner svart på vitt. Något jag däremot har haft som ett återkommande tema de senaste gångerna är hur könsroller och könsnormer påverkar hur vi är gentemot andra människor. Ibland får jag uppfattningen av att vissa människor, framförallt killar, blir skrämda av tjejer och kvinnor som jobbar för att bli så självständiga som möjligt. Jag tycker det känns som att  vissa ser något skrämmande i tjejer som står på egna ben och som försörjer sig själv. För faktum är nog att många forfarande lever med gamla traditionella normer om att mannen ska försörja kvinnan. Det finns nog gömt i många av oss, oavsett om vi är medveten om det eller inte. Allt fler tjejer vill studera och jobba för att bli något, bygga karriär och väljer kanske bort hus och barn till den dagen man har kommit dit man vill. Detta innebär ju sällan att man är mindre kvinna för det eller att man har sämre värderingar vad gäller familjeliv, man kanske bara vill känna att man har hunnit med de flesta andra drömmar och visioner man har innan man axlar den rollen.

Jag vill dock inte alls påstå att det ena utesluter det andra, det finns starka själar som klarar av att göra allt på samma gång och jag tror verkligen på er! Det är dock ingenting jag ser mig själv göra. Jag har så många planer och så mycket jag vill hinna göra innan jag sadlar om och bosätter mig någonstans med familj, om detta överhuvudtaget är något jag kommer göra. Det kan bara tiden utvisa!

Det jag ville komma fram till var iallafall att jag personligen ser en styrka i att hitta sig själv, och jag ser det som en bra egenskap att man jobbar för det man vill åt, oavsett om man är kvinna eller man. Att kunna stå för det man tycker och tänker har alltid varit sådant som jag värdesätter hos människor runt omkring mig och det har i dagsläget fått en helt annan innebörd för mig än vad det hade för bara ett par år sedan. Drömmar är till för att uppnås och då kan man nog falla i backen mer än en gång innan man har nått sitt mål, men man slutar sällan kämpa. Motgång föder framgång brukar jag säga.

Fortsätter jag nu förstår väl säkerligen inte ens jag vad tanken med hela inlägget var. Försökte nog bara få mina tankar att låta begripliga men jag tror bara det gjorde saken värre! Om ingen annan förstod innebörden får det bli lite av en egoboost till mig själv. En liten påminnelse om att var sak har sin tid.

En dusch och (förhoppningsvis) lite sömn den här natten så kanske man är människa imorgon igen, eller vad tror ni? Man kanske är ett hopplöst fall trots allt ;)
Godnatt med er!

Kolakaksbak

Underlättar för mamma och har just bakat två plåtar kola kakor. Finns få måsten för julmaten och detta är ett av dem. Är uppvuxen med dessa kakor och så ska det även förbli, så det här året tog jag över och axlade julbaket så mamma kan fokusera på sillen, strömmingen och köttbullarna. Mamma brast ut i skratt då hon fick min önskelista, strömming och mammas köttbullar var några av de saker som stod överst på listan ;)

Nu ska jag göra mig färdig för ännu ett julbord. Det är tur att man har börjat äta lite mer av det som serveras, har blivit frälst i sill och det trodde nog ingen, helst inte jag själv. Men det blir lite roligare när man kan äta annat än skinka och prinskorvar. Sen ska jag fortsätta och försöka mig på att koka knäck, laddar upp med svordoms förrådet för det lär säkerligen få användas om jag känner mig rätt.

Ha en fortsatt trevlig fjärde advent :)

I´m talking to you, but you´re not listening. I don´t know what to do, my heart is blistering..

Det finns så mycket jag vill säga men allt som vill komma ut ur munnen har jag redan sagt förut. Har försökt förstå varför men beter sig lika dåligt som de personer man påstår sig vara besviken på. Det ger mig bara anledning att vara besviken på ännu en till. Jag önskar jag kunde spola tillbaka bandet ett par år ibland. När man var glatt omedveten om allt jävelskap som skulle till att bli längre fram i tiden. Ibland kan man ifrågasätta hur mycket en människa klarar av att gå igenom och hantera. Det känns som att jag har varit på bristnings gränsen länge nu och en vända till vet jag inte om jag klarar av. Finner egentligen inget syfte i att sitta och prata om samma gamla skit ännu en gång men det håller på att äta upp mig inombords och jag måste få det ur mig. Jag vet inte vad som är värst egentligen, oron eller vetskapen. Den där klumpen i brösten infinner sig nog oavsett vilket men sålänge man inte har fått det bekräftat finns det ju en chans att man har fel, eller hur? Har man det svart på vitt finns det inte så mycket att göra åt saken då det inte ligger i mina händer. Det har egentligen aldrig legat i mina händer men ändå är det mitt samvete det gnager på.

Jag har förklarat så många gånger vart jag står och varför, men ibland känns det väldigt ensamt att stå här. Oavsett hur avståndstagande jag må vara så ligger du mig så nära hjärtat att det blir svårt att bara skaka av sig. Jag fungerar inte så, även om jag många gånger önskar att jag kunde. Allt på samma gång, samma visa varje gång..

I can't get to bed
But I'm really tired
The things in my head
You used to admire
In your sundrenched world
It couldn't be worse
Don't bother asking
And here comes the nerves
While I'm trying to bask
In your sundrenched world

I'm talking to you
But you're not listening
I don't know what to do
My heart is blistering

I close up my mouth
When you're around now
Suffocating in doubt
I can't make a sound
In your sundrenched world
I always wanted to be
The one you looked to
For the answers in me

Förbannade parkeringsvakter

Tanken var att bilen skulle få stå parkerad inatt eftersom det blev lite för mycket av det goda på personalfesten igår. Hade betalat parkeringsbiljett och när jag nu ska hämta bilen idag så ligger det en böteslapp på rutan. På lappen har man även konstaterat att min ruta är isig. Vad har det med saken att göra? Klart den blir isig när det har snöat hela natten och börjat frysa på? Inte nog med att jag nu ska punga ut med pengar jag hade behövt bättre till julklappar, jag ska behöva störa mig på något så obetydligt som att ruthelvetet var isigt? Nej, parkeringsvakter kan inte ha mycket att leva för.

Inte mycket aktivitet

Ja, här på bloggen har det inte hänt speciellt mycket den senaste veckan. Hemma däremot har det hänt betydligt mycket mer. Hade inflyttningsfest i fredags som slutade med utgång och en massa härliga skratt. I veckan har jag även haft sovsällskap av mina små hjärtan vilket var välbehövligt. Jag kan inte beskriva i ord hur mycket det betyder att jag fortfarande kan känna att jag kan vända mig till dig för hjälp när jag behöver det, och att du ställer upp även fast du har en massa annat som kan tyckas viktigare. Trots lite sömn så var den natten allt jag behövde och lite till :)

 

Finns säkert en massa jag skulle kunna skriva om som folk skulle vilja läsa just nu, men jag känner faktiskt inget behov av att blotta mitt hjärta idag. Finns inte speciellt mycket att blotta i min mening, känner bara lättnad att saker och ting visade sig nu och inte längre fram. Vet inte om jag har blivit känslokall eller om jag bara har hittat förmågan att använda mitt förnuft till att vända blad och fortsätta leva. Att jag har kommit underfund med det känns underbart bra! :)

Kalajs!

Åkte direkt från jobbet till affärn och handlade, så nu har jag alldeles just festat loss med kalaspuffar och fil! Helt sjukt länge sedan jag åt det men jag fick världens crave när jag stod inne på Ica så jag kunde inte motstå. Det smakar så mkt barndom! :)


 Såg att jag inte hade lagt ut några bilder på länge vilket känns tråkigt. Min kamera har slut på batterier och jag kan inte hitta min laddare. Måste försöka hitta igen den snart så jag får ta en till il i lägenheten innan jag ger upp! Bjuder på en bild på lillhjärtat sen i fredags. Finns det något sötare än små barn i mysoveraller i björnmodell? Gullrumpan! :)

Visst är det fantastiskt

En annan jävel är påväg till jobbet då andra är päväg hem från efterfesten, eller fortarande igång på efterfesten. Det är ingen höjdare att kliva upp då det känns som att man just har stängt ögonlocken. Men dagen har gått ganska fort och nu är det bara två timmar kvar av arbetspasset. Ska bli skönt att få komma hem och städa undan lite, igår hann jag iprincip ingenting alls. Tanken var också att jag skulle träffa brudarna för lite mys ikväll men då Angelica den stackaren ligger i sängläge pga ryggen så blev det inget. Men ett krya på dig så hoppas jag att du återhämtar dig innan fredagen! :)

Nu ska jag återgå till att surra lite med arbetskollegan jag har mitt emot mig. Tjipp tjopp!

Det börjar bli innestående =)

Hade middag och fredagsmys med mina små hjärtan igår. Helt fantastiskt hur mycket man kan uppskatta så lite. Pratade igår om hur saker och ting har förändrats för oss alla i och med att lillen kom till världen. Vi har nog allihop börjat värdera andra saker i livet och fått andra perspektiv på vad som är viktigt och inte. Men jag sticker inte under stolen med att jag saknar våra gamla goda tider, det kommer jag alltid att göra! Men det är väl alltid så, alla har en period i ens liv som man aldrig vill ska ta slut. Våran var bara början på en helt annat period.

Det är skönt att kunna vara hemma utan att behöva känna den där stressen som tidigare var insprängd i bröstet såfort jag inte gjorde någon av min lediga tid. Såfort jag inte var ute och härjade bland folk fick jag känslan av att jag slösade bort min lediga tid på absolut ingenting. I dagsläget är det tvärtom. Tanken med ledighet är ju att man ska hinna vila upp sig, vilket jag har ron att göra nu. Det kanske behövdes en liten verklighets "chock" för att man skulle inse att det är det lilla i vardagen man tar med sig.

Nej, om man kanske ska sluta dravla och ta tag i arbetet istället. Snart dags för lunch och en fröken fräken har ju kanske stans godaste matlåda med sig från middagen igår! Skinkstek, klyftpotatis och Hannapannas super goda pepparsås! MUMS! :)

Ha en bra dag mina vänner!

Första advent, födelsedagar och julklapps inköp

Himmel och pannkaka, nu var det länge sedan jag uppdaterade! Har inte haft varken tid eller innehåll att skriva om och därför har jag helt enkelt låtit det vara. Veckorna går undan fortare än jag kan blinka och nu är vi redan inne på December månad. Det är helt makalöst så fort det här året har gått! Mycket har hunnit hända och mer kommer förmodligen ske innan året är slut. Kan faktiskt inte annat än glädjas åt att ett nytt år på intågande, för det innebär att jag har närmare till skolavslut vilket innebär att jag kommer få jobba med det jag är gjord för. Jag älskar min praktik och skulle inte byta det mot något i världen. Har varit på två andra avdelningar de senaste två veckorna och var upp på handledning nu i veckan. Fick två bamsekramar när jag kommer in i köket. Det värmer så himla skönt i hjärtat när man vet att man har folk runtomkring sig som uppskattar det man gör och den man är. Det är då man förstår att man har valt ett arbete där man kommer växa som människa, där man kommer få andra att växa. Drygt ett år kvar, sedan får vi se vart i Sverige jag hamnar. Förhoppningsvis får man fortsätta i Vindeln, en kan ju alltid hoppas iallafall :)

Har varit och strosat på stan med mina små hjärtan idag. Handlat lite julklappar, fikat och konstaterat ännu en gång att det är menat att vi ska umgås. Vi tänker samma saker och säger samma saker i exakt samma stunder. Det är nästan så det blir läskigt ibland. Satt idag och funderade på vad vi skulle äta imorgon då de kommer hit för fredagsmys och började prata om det, sedan vräker J ur sig precis det jag suttit och funderat på.. Men det kanske blir så när man har suttit ihop i såpass många år som vi har gjort. Förhoppningsvis blir det bara ännu starkare med åren :)

Nu ska jag fortsätta plocka upp julsaker här i lägenheten och pynta på. Ska försöka mig på att slå Niklas pyntande, och jag tror faktiskt att jag är på god väg. Hade två lådor i förrådet jag inte ens visste att jag hade så det här ska bli spännande. Har en uppsjö av julgranskulor, så nu har jag då inget val, det blir en gran iår! Ska bli mysigt :)

Ha en bra kväll mina vänner! :)

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0