Trevlig valborg!

Ja, eftersom min hjärna inte riktigt har hängt med i svängarna så har jag totalt glömt bort att planera valborgsfirandet. Därför följde jag med gubben på jobbet istället och myser här istället :)

Innan hann jag iaf göra iordning lite middag. Improviserade ihop hemmagjorda snitzlar med vb-ostpanering och en rättikagratäng till det. Säger som gubben, snitzeln är fan underskattad. Så himla god blev den!

Det här behöver du:
Ca 400-500g fläskkött (jag hade skinkstek)
Ca 100g fläsksvålar
Ca 150g vb-ost
Kryddor
2ägg

Gör såhär:
Skär ca 1cm tjocka skivor av köttet som du sedan bankar ut tunnt.

Mal fläsksvålarna till ett mjöl i en matberedare eller mixer. Riv osten och blanda ner med mjölet. Vispa sedan upp äggen och tillsätt eventuella kryddor.

Doppa köttet först i äggsmeten och sedan i mjöl och ostblandningen. Stek på hög värme i kokosolja (alt.smör) tills paneringen har fått en fin, krispig yta.

Servera med en god bearnaisesås eller aoili till och du har en oslagbar snitzel :)







Gårdagens middag/ dagens lunch

Igår gjorde jag iordning stuvad vitkål och ungsbakad lax (ja, det är lite av en favoritkombo). Men jag fick till såsen till laxen precis sådär som den gången jag vann en tävling i hemkunskapen när jag gick på högstadiet, såå himla gott! En massa vitlök, lök, citron, kryddor och grädde. Yuuumie! :)





Dagens träning

Blev en mil intervaller idag på rena tjurskallen! Dödade benen ännu lite till efter det så jag hoppas jag kommer ur sängen imorgon ;)





Tryffelkaka

I lördags slängde jag ihop en kladdkaka som slutade som tryffelkaka. Den blev riktigt god och blev godkänd även av icke lchfare. De trodde inte ens att det var bakat utan mjöl och socker, vilket visar hur lätt det är att leva på :)
 
Recept (ursprungsreceptet från trend&träning):
  • 2 ägg
  • 1 dl stevia strö
  • 5 msk kakao 
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ägg och stevia pösigt.
  4. Blanda försiktigt samman med resten av ingredienserna.
  5. Häll ner smeten i en smord form eller en som är klädd med bakplåtspapper – tips för att få ut den hel utan kladdig form.
  6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Ta hellre ut den lös i konsistens och ställ svalt ett tag. Då blir den perfekt!
Tryffel:
  • 50-60g sockerfri choklad (eventuellt smaksatt 70% för lite twist)
  • 0,75 dl grädde
  • 20 g smör

Gör såhär:
1.  Koka upp grädden, dra bort från plattan.
2.  Tillsätt sedan chokladen och låt den smälta.
3.  Rör sedan ner smöret.
4.  Häll över kakan och ställ tillbaka den i kylskåp så tryffeln tar ihop.
5.  Servera kakan med grädde och eventuellt lite bär.


 

När man har lite för mycket att göra på för lite tid

Dålig uppdatering, jag vet! Men hann inte mer än hem efter skolan i fredags innan vi begav oss iväg till Johanna och Andre som hade en något sen inflyttningsfest. Började där och fortsatte ut på Olles. Hade en väldigt trevlig kväll och kom hem rätt sent vilket resulterade i dåligt med sömn då jag klev upp tidigt igårmorse. Gick iväg på träna där de hade loppis och fick med mig lite småsaker. Åkte sedan upp till stugan där jag spenderat natten. Nu inväntar vi gubben för middagen och imorgon börjar verkligheten igen vilket förhoppningsvis genererar bättre uppdatering :)















Dagens träning

Boooya! Så jävla stolt idag! Har verkligen köttat i nästan två timmar. Det blev en mil intervaller a' 2min pw (7km) x 2min jogg (10-10,5km) vilket tog närmare 70min. Efter det gjorde jag något jag aldrig gjort själv förut. Jag entrade vikterna inne i gymmet (ala bigboy-hörnan) och körde så armar och axlar skakade! Nu jävlar ska det kännas imorgon ;)









Nya godingar

Som jag nämnt tidigare så var vi på utförsäljningen på team sportia i Övik i helgen. Hittade ett par helt gudomliga skor men blev för snål och gick därifrån utan. Redan i bilen påväg därifrån började jag ångra mig. Söndagen efter var vi och badade hela dagen vilket resulterade i att jag fick åka från Övik utan skor. Har sedan dess gruvat mig över det faktum att jag inte köpte dom då jag hade chansen och gissa min lycka då mina svärföräldrar åker iväg och letar igen skorna (det sista paret!!) och köper dom åt mig. Så nu ligger mina godingar och bara väntar på mig ♥



Avkoppling

För mig är musik bland det viktigaste i mitt liv. Ibland är jag inte ens medveten om att jag lyssnar, men den finns där. Andra gånger är det musiken som tar mig framåt. Vissa gånger behöver jag den för att koppla av. För att kunna varva ner och bara känna hur pulsen sjunker. Det här är en sån låt. Jag använde den bland annat till stretchen igår för att fokusera på min andning. Den är så bra att den är slut innan man ens har hunnit uppfatta att den spelats. Därför spelar jag den fler gånger. En riktigt skön avslutning oavsett om det är på träning eller bara för att avrunda dagen. Enjoy! :)
 
 

Min dagbok

Min första dagbok började jag skriva redan jag gick i tredje klass. Jag har alltid haft ett behov av att skriva av mig och dokumentera saker jag går igenom. Jag hade en period då jag inte skrev alls, men den var kortvarig. Jag har även haft perioder där jag inte gjort så mycket annat än att skriva och läsa. Bloggen har för mig varit en portal att samla mina tankar och funderingar på. Idag har det även blivit ett forum för dokumentation över min resa. Det här är min dagbok, min receptbank och min träningsredovisning. Jag gör det för min egen skull, för att en dag kunna gå tillbaka och se på vad jag har gjort och vad jag i framtiden har åstadkommit. Jag kämpar hårt för att komma dit jag vill och det finns dagar jag helst skulle vilja dra täcket över huvudet och då märks det även här. Det blir dock allt färre mellan gångerna vilket känns tacksamt. Jag vill se resultat och för att det ska synas måste man jobba, det är bara så det är. Att redovisa min träning på bloggen har för mig blivit lite av en utmaning. Det ger mig motivation att gå tillbaka och se, hur mycket jag har tränat, hur jag har tränat och vad jag har tränat. Jag vill utvecklas och för att kunna göra det väljer jag dokumentera så mycket som möjligt.
 
Jag hoppas ni tycker om det och kan finna någon form av motivation i det, för även om det är för min egen skull jag gör det har jag alltid haft som tanke att det förhoppningsvis kan ge någon av er en liten extra kick. Jag har själv varit den som suttit och svurit över andras framgånger, över andras lycka och välgång. Inte av illvilja, nej. Snarare av avundsjuka och sorg. Jag har velat själv men inte tagit mig för. Idag tar jag mig för. Idag jobbar jag för något jag vill, och jag älskar mig själv för det.
 
Det är det jag vill visa. Alla kan sålänge man vill. Inga ursäkter eller undantag, det bara är så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällens träning

Masade mig iväg till gymmet ikväll och körde kondition 60minuter vilket blev ca 8km. Mina onda ben hindrade ännu en springande mil så det fick bli 60procent pw och 40procent löpning. Fortsatte med att pumpa ur magen lite så förhoppningsvis känns det lite i den imorgon också! Nu ska jag hoppa in i duschen sen krypa ner i kuddlådan. Nattinatt på er alla godingar ♥







Dagens middag

Idag blev det panerad torsk, hemmagjord aoili och blomkålsmos. Testade göra mjöl av fläsksvål och det blev super! Doppa bara fisken i uppvispat ägg och sedan i mjölblandningen (har kryddor i också) och stek sedan på medelvärme tills fisken känns klar (lite stum när du trycker på den).

Ville testa vår nya glassmaskin så det blev efterrätt ikväll också. Vaniljglass med mintchokladkross. Nomnomnom! ♥





Kvällens träning

Peppade upp mig ur soffan och tänkte göra mitt fynd lite rättvisa. Min nya träningsbh skulle sättas på prov och det var så jag lååångsamt trampade iväg till gymmet. Har insett att det här med heldagar och bra träning inte riktigt går hand i hand..Förhoppningsvis hittar jag någon bra balans och återfår lite av energin och motivationen jag har haft tidigare. Jag är nöjd iaf. När jag väl är på gymmet så ger jag allt jag har, det finns liksom ingen anledning till att inte göra det. Så idag mina damer och herrar förbättrade jag min tid på milen med över 2minuter. Blev allt tätare med andningspauser på slutet, men jag gjorde det! Fortsatte t.om med att mörda armarna en stund efteråt så jag lär känna att jag lever imorgon :)









Dagens middag

Idag var jag så hejdundrande sugen på kött och vitkål så vad gör man? Jo, det blev kotletter i sås med vb-ost gratinerade spetspaprikor fyllda med stuvad vitkål. Använde lite grädde och mer färskost denna gång för att det inte skulle bli så rinnigt. Trots den lite knepiga kombon så blev det hur gott som helst!





Sommaren är räddad

Har som sagt varit i Övik under helgen och har med det strosat en del på stan. Fick höra att team sportia skulle lägga ner och hade halva priset på allt i butiken så självklart var vi där! Ångrar redan nu att jag inte köpte ett par löparskor dom sålde där men man kan inte köpa allt här i världen. Blev iaf en ny stabil sportbh, ett par shorts och ett hopprep. Har velat hoppa hur länge som helst så vad passar inte bättre än att köpa det på rea såhär lagomt till våren? :)

Hade även kvar ett pressentkort sedan jag fyllde år som vi tänkte shoppa upp. Ut kom vi med en ny glassmaskin som vi fick betala ynka 199kr för. Jag bara älskar känslan när flera hundra bara försvinner ifrån priset! ;)







Lyxbjudning

Har blivit bjuden på middag ikväll och som alltid så lagar denna fantastiska värd lite extra special åt mig. Blev en förrätt på lax, varmrätten var ädelostgratinerad fläskfile i currysås och till efterrätt hade hon gjort en halloncheesecake ala lchf bara för min skull. Man kan helt klart bli lycklig för mindre! :)









Då framtiden ligger i händerna på någon annan

Som många av er redan vet så har jag för tre veckor sedan påbörjat en FUB - förberedande utbildning för yrkesförarutbildningen. Den skulle pågå tills idag varpå handledare och koordinator sedan skulle gå vidare med de personer som de anser redo för det. Behöver jag säga att det var en fröken med nerver ut i fingerspetsarna då hon åkte till skolan idag. I eftermiddags fick jag veta och det var en förväntansfull och lycklig dam som for därifrån. JAG FÅR FORTSÄTTA! :D



Dagens träning

Hade min vilodag igår och försökte verkligen ladda upp hela dagen för träning ikväll, men huvud- och träningsvärk satte lite käppar i hjulen för de försöken. Motvilligt tog jag på mig kläderna och cyklade iväg ändå, det fick bli som det ville idag. Bättre lite än inget alls vill jag tycka. Fick bli en ordentlig pw, då jag försökte öka tempot så sa mina förbannade vader ifrån. Så ikväll blev det en redig stretch och jag hoppas det hjälper!





Throwback thursday

Satt och bläddrade igenom lite bilder från telefonen då den börjar vara lite överfull. Såg faktiskt det jag själv har svårt att se i spegeln, det HAR hänt saker!

Så älskade ni, förlora aldrig tron på er själv! Låt det ta tid och förbered dig på en massa jobb. Finns viljan så ska inga ursäkter få hindra dig. Du kan!







Som ett barn på julafton

Fick två avier i brevlådan igår och varken jag eller gubben kunde komma fram till vad det var jag skulle hämta ut. Men ikväll fick vi svaret! Hade med en prenumeration fått ett underställ och bästa paketet av allt: vinsten från en tävling jag deltog i, och vann! :D

Nunaturals stevia produkter med olika smaker. Citron, apelsin, pepparmint, choklad och vanilj samt vanligt stevia. Ska bli väldigt intressant att testa! Vet dock inte hur jag ska använda dom smaksatta, så sitter ni på tips och goda recept får ni gärna dela med er! :)



Dagens middag

Idag blev det lite kylskåpsrens. Plockade fram kycklingklubbor ur frysen igår och till det blev det en improviserad wok! Mucho gott blev det! :)

Recept:
Kycklingklubbor (vid bra storlek 1/pers)
Marinad på ca 1dl olja, 1 tsk sambal, tre vitlöksklyftor och lite torra kryddor.

Gör såhär:
Vispa ihop marinaden. Öppna upp fickan som finns mellan köttet och skinnet, häll sedan ner lite av marinaden i fickorna och lägg över skinnet igen. Gnid/pensla sedan in skinnet på utsidan med marinad och skjut in plåten med kycklingen i ugnen på 200grader i ca 30-40 min.

Woken:
Shiritakinudlar
1 burk bambuskott
100g haricots verts
1 zucchini
1 gul lök
Purjulök
Chilipeppar, cayennepeppar och svartpeppar.

Gör såhär:
Hacka lök och purjolök i lagom storlek. Skiva sedan zucchinin. Skölj av bambuskotten enligt anvisningarna på burken och skölj även nudlarna. Släng ner nudlarna i en panna och låt koka upp ett par minuter. Skölj av i durkslag.

Värm en stekpanna med kokosfett i och börja med haricotsen och tillsätt sedan zucchinin och efter det bambuskotten, krydda. Sist rör du ner löken och avslutar med nudlarna så de får lite smak.

Servera med exempelvis en vitlöksdipp och du har en kanonmiddag! :)







Syskonkärlek

 
 
 
 
 
 

Dagens träning

Följde lite motvilligt, eller snarare opeppad, med Linda på ett bodycombat pass före middagen idag. Har inte kört det på Träna tidigare eftersom jag blev så fruktansvärt besviken över Iksus variant när jag testade passet där. Besviken behövde jag definitivt inte bli idag! Satan vilken träning, vilket tryck och vilken härlig instruktör! Det peppades, skreks och svettades, precis sådär som jag vill att det ska vara för att jag ska prestera som bäst :)                                          
        

Dagens middag

Tackar gudarna för att jag gjorde iordning middagen innan jag for och tränade idag för om jag var hungrig! Och sååå gott! Älskar att jag fick köttbullarna sådär perfekta i konsistens och smak, speciellt då jag suktat efter köttbullar i flera dagar :)

Recept:
400g kött/nötfärs
2-3 msk pofiber
1 ägg
Kryddor (jag använde cayennepeppar, vitlökspulver, chilipulver, peppar och salt)

Såsen:
75 g färskost naturell
1,5-2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1,5-2 dl vatten
1 Köttbuljongtärning
Ox/kalvfond
Soya

Gör såhär:
Vispa upp ägget med kryddor och tillsät pofiber (börja med mindre och tillsätt mer om köttfärssmeten sen känns för 'blöt'). Tillsätt köttfärsen och rör ihop ordentligt. Rulla sedan bollar och stek i rikligt med smör. Stek på medelvärde tills du får fin yta på dom.

Lägg över köttbullarna på en tallrik eller dylikt när de är klar och ta tillvara på smakerna som finns kvar i stekpannan genom att tillsätta vatten samt köttbuljongtärningen och låt småputtra en stund. När buljongen smält så silar du skyn från klumpar och häller tillbaka den i stekpannan tillsammans med färskosten, creme fraichen och grädden. Rör ihop ordentligt och smaksätt med soyan och fonden. Rulla sedan ner köttbullarna i såsen och servera med något gott till. Smaklig måltid! ;)





Fjällen 2013

Ja, som med alla andra gånger när jag tar bilder med systemkameran så tar det år och dar innan jag får tummen ur och laddar upp dom på datorn. Så nu blir det en bildbomb alá Kittelfjäll. Enjoy! :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fast jag egentligen inte orkade..

Satt i soffan och bestämde mig för att ta på mig träningskläderna och dra för lite kondition. Halvvägs påklädd kände jag att det egentligen inte fanns någon som helst energi för det, men jag cyklade dit ändå! Dryga timmen på löpbandet med hälften löpning och hälften powerwalk tycker inte jag är fy skam. Men det känns i kroppen att jag syndade igår (ostkrokar och choklad). Fick mjälttugg (stavning?) rätt fort och har inte alls samma explosivitet som jag brukar ha. Nej, nu får fusk och annat jävelskap ligga på hyllan ett tag. Mår bara fysiskt dåligt av det och har sötsug i flera dagar efteråt. Inte alls värt det i längden även om det smakar gott just då. Nu är det stenhårt som gäller fram till i sommar!

Har haft som mål att ha gått ner 25kilo på ett år, så vad tror ni, 2,5kilo borde väl inte vara helt omöjligt fram till mitten på Juni? :)









Milen under timmen!

För er som inte är vän med mig på facebook, eller som inte redan har sett vad som hänt på instagram tänkte jag bara skryta lite ytterligare en gång till. Jag var och sprang i fredags och pushade mig själv till att springa (!) milen på under en timme. Jag började med fem minuters pw för att värma upp benen sen gick det bara fortare och fortare och tillslut var jag uppe och spurtade på 13km/h! För en fröken som för bara några månader sedan sprang (läs joggade) sina första tjugo minuter någonsin så är detta en stor bedrift! Jag är så lycklig och stolt och hade aldrig kunnat göra det om det inte vore för min kostomställning. Allt blir så mycket roligare när det går enkelt! :)
 

Eftermiddagsmys

Efter praktiken åkte jag och A ut till stugan då herrn var sugen på att köra av sig på skotern. Så under tiden gjorde jag dagens goda gärning och hjälpte Thomas att klyva och stapla ved så jag hoppas herrn blir nöjd då han kommer hem inatt :)

Gjorde även iordning lite torsdagslyx till middagen. Startade igång en eld och grillade fläskfile, paprika och lite lök ute i grillringen. Det är något visst med mat som är tillagad utomhus, den blir såå mycket godare! Nu är vi på g hem så fröken fräken får någon timmas sömn inatt innan jag ska upp för sista dagen på praktiken imorgon. Godnatt på er! :)









Gårdagens träning

Blev ett intervallpass efter praktiken igår. Riktigt härligt i solen vi har blivit bortskämd med i ett par dagar nu. Forsatte sedan med ett grit strenght pass innan middagen med Linda. Fick ett sms av fröken tidigare och hon kände att hon levde idag kan jag lova! Hon trodde nog inte på mig då jag berättade om träningsvärken men tji fick hon ;)







Bild 1: Förberedelser inför mördarpasset. Bild 2: Puls under stretch och genomsnittspulsen under passet (170 låg den på innan jag tog bilden). Bild 3: Kaloriförbränningen under dagens träning. Gött mos! :)

Dagens middag

Idag gjorde jag en såndär lagomt lat och enkel middag. Snabbpizza på microbröd och en massa kylskåpsrens på det, gott gott! :)





Ja vad säger man...

Mitt val om utbildning istället för att gå tillbaka till Volvo känns ganska skönt när man får höra detta. Oavsett om det blir av eller inte så vet jag vilket stressmoment det innebär av att inget veta vilket gör att det är en suck av lättnad som sprider sig när jag läser. Jag gjorde rätt.




Nu luktar jag inte mumma....

Efter en dag på praktik, en löpartur tidigare idag (sprang 80procent av tiden!!), ett städpass direkt på det samt ett stenhårt bodypump pass nu ikväll så vet jag en fröken som är i stort behov av en dusch! Jag luktar inte hallon ;)

Är iaf sjukt stolt över mig själv idag, och glad som fick med mig J! Nu hoppas jag bara att jag får hålla mig pigg så motivationen får fortsätta :)





Sammanfattning från kvällens bp. Med dagens löpning har jag förbränt närmare 1500 kalorier, maxat pulsen över 200 bägge gångerna och känt mig allmänt lycklig. Det här med endorfiner är goa grejer ;)

Fredagsmys

Det blev fredagsmys i bilen ikväll då gubben skulle upp till Piteå för att hämta hem en skoter. Fick köpa mig en sallad på coop där jag även hittade mig en 15kronors bok om löpning som jag satte igång och bläddrade i. Har ju som fått lite blodad tand för det här med att jogga/springa och vill gärna lära mig mer. Har dock som bekant haft lite problem med värk och inflammation i vaderna så hade tänkt se om det kanske fanns några matnyttiga tips för att kunna undvika sånt. Sitter ni inne med några så skriv! Är tacksam för all hjälp och information jag kan få! :)





Myskväll på hög nivå

Visst har man väl bra härliga vänner va? Som ger bort en helt fantastisk födelsedagspressent! Började kvällen med middag och ett glas vin på droskan och fortsatte sedan för den efterlängtade takidakonserten på folkets hus. Det var ju inte deras vanliga koncept, utan en sittkonsert och låtar som är sådär lagomt magiska, akustiska, lugna och varma. Ja, en riktigt mysig och avskalad konsert helt klart! :)













Lunch/fastebryta

Gjorde en fläskfilegryta (ja, jag gillar grytor) med råstekt kålrot igår. Blev riktigt smarrigt och fick följa med till lunch idag. Kör lite spontan periodisk fasta nu för att försöka få bort kvällsätandet vilket resulterar i att mitt första mål blir just lunchen. Förhoppningsvis försvinner de där stackars hektona som krävs för att jag ska slå den här barriären som jag stått och stampat på ett tag. Vi ser väl hur länge det funkar ;)



Gårdagens

Tog på mig mina nya brallor och jackan för en pw igår men tji fick jag. Någon vidare hastighet kunde jag inte hålla och höll under flertalet gånger på att blåsa bort från vägen. Men det blev närmare 1,5 timme prommis ändå och det är ju inte fy skam :)





Fynd!

Var förbi stadium igår i hopp om att hitta mig en ny vårjacka och om jag blev glad då jag kom dit. Den jag hade sett ut var nedsatt flera hundra och fanns bara kvar en av den modellen, i min storlek! Hittade även ett löparset och ett par efterlängtade friluftsbyxor och eftersom jag redan hade sådär lagomt med flyt, som hittat jackan och även kommit i ett par drömbyxor i storlek S (visserligen killmodellen, men ändå!!), så gled jag fram till kassan där kassörskan drar bort den billigaste varan. Jackan blev gratis! Heja mig! ;)











Början på ett nytt kapitel

Idag började ett nytt kapitel i mitt liv. Förhoppningsvis går jag hela vägen och kan uppfylla en dröm sedan länge tillbaka. Håll tummarna! :)





Då var det dags igen

Var och käkade en tidig middag med gubben idag och fortsatte till stadium efteråt. Kom hem med en ny jacka, ett löparset och ett par vrålsnygga fritidsbyxor. Blev så laddad av mina nya kläder så jag tog på mig lite kläder och begav mig ut på lite pw/intervaller i det fina vädret. Skönt men blev lite kallt mot slutet så fick vända lite tidigare än planerat. Men en stund är bättre än inget så nu laddar jag för en bra träningsvecka :)











EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0