Down memory lane

Jag sitter här, alldeles gråtfärdig av lycka. Förstå så mycket vi har hunnit under alla dessa år! Det går inte att undvika känslan av tillhörighet och värme när man tittar på alla gamla bilder. Herre min gud, så fort det har gått!
Är kanske inte så konstigt att man saknar en del?

 

If i can make it here, i can make it anywhereUnderbara bilder från förra året. Tror det kommer bli en del trevliga i år också, om jag känner umgänget rätt. Kom även fram till att jag ska leta igenom datorn hos min kära vän ikväll, har ni tur kanske det blir en 'trip down memory lane' i bilder, för som sagt.. vi har hunnit med en del :)

Klantigt värre

Jaha tänkte jag, då jag kom in genom dörren första gången. Jag har ju glömt att inhandla alkohol och diverse andra nödvändigheter innan avfärden imorgon. Hoppar in i duschen i lugn och ro, gör mig klar och drar iväg till Coop området, men vad nu då? Där är ju såväl bolag, apotek som HM stängt. Vad riktigt, är det något speciellt idag? Nehe, men just det.. det är ju LÖRDAG idag. En viss Erica Jonsson är dagavild nå djuriskt efter att nätter och dagar blivit suddiga i soffan.. Så det blir antingen väldigt nykter i veckan, eller väldigt dyrt. Jag chansar kraftigt på ett överhettat visakort. Nåja, det rör sig om en vecka per år :)

Inte nog med att jag är dagavild, påväg hem igen ser jag en människa som kört rätt upp och in i rondellen på Haga. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg hur de febrilt stod och försöka skotta runt bilen. Vem i världen missar en av Umeås största och vältrafikerade rondeller? :p

Over and out!

,

Det känns att man har legat död i flera dagar. Har inte gjort mer än hämtat skoter och lastat av den på rätt plats och köpt ett par täckisar och en underställs tröja och jag är fullkomligt grötig i huvudet. Det känns iallafall som att det börjar lägga sig, för nu har jag inga slipade kinesiska kockknivar i halsen, nu är det bara en hederlig svensk kökskniv. Det tar jag alla tiders, det börjar ju gå åt rätt håll iallafall!

Ska börja packa nu men vet inte riktigt vad, skulle ha behövt skriva en kompletteringsuppgift innan kvällen också samt fara och handla. Vet bara inte vart jag ska få orken ifrån att överhuvudtaget påbörja något. Det kommer väl... hoppas jag.

-

När rastlösheten och bristen på socialt umgänge blir så överhängande att man t.om tvättar en fredagkväll då har det gått för långt. Inte nog med att jag tvättar, jag sitter och räknar minuterna mellan gångerna jag får gå ut och röra på mig. Detta har aldrig hänt tidigare (och kommer förmodligen aldrig hända igen). Har överträffat mig själv och pluggat en fredagkväll, då jag som idag inte hade något bättre för mig och dessutom sov på motell långt från stan. Nu måste jag umgås med någon innan jag sliter håret från huvudet, och det vill nog ingen skåda.

Lite mer tv då kanske? Suck

Den andra våldtäkten

Det är väl sällan någon som har missat all publicitet som uppdrag granskning fått pga sitt program igår. Om Linnea, 14 år och våldtagen. Om en by/samhälle som håller förövaren om ryggen, trots att han inte bara våldtar en tjej, utan två, och blir dömd för båda. Hur ett helt samhälle hyllar en våldtäktsman för att "han omöjligt kan vara en sån människa". Såg debatten idag och är förundrad över hur kommunen som i skola, kyrka och även invånare har agerat. VUXNA människor som sprider rykten och vägrar lämna en historia som man sedan länge har genomskådat. Det är sjukt och det gör mig förbannad att människor är så pass blåögda att man förstör två unga kvinnors liv för att man värdesätter normalitetsnormen och grann-principen högre. Att man är så rädd för att komma i konflikt med människor man sedan innan har haft en god relation till. Det slog mig dock att fokus fortfarande ligger på Linnea, som blev utsatt för första våldtäkten. Men Jennifer (om jag nu inte minns helt fel), hon är väl minst lika mycket offer som Linnea. Hon bor ju förfan kvar i denna guds fördömda by. Skamligt, jag är mållös. Vet inte om jag skrika, skratta eller gråta åt hur folk har valt att hantera denna situation. Förhoppningsvis kanske det händer något pga av detta, något som kan komma att bli till fördel för alla dessa utsatta människor som glöms bort och göms undan eftersom ingen vuxen "vet vad som försigår" på datorn. Bara synd att det ska få ha gått så långt för något som redan innan denna händelse har varit ett alltför uppenbart problem. SKAMLIGT!

Det här tar på krafterna

Någon som vill kapa av mitt huvud och bära med sig det tills dess att min hals inte vill jävlas med mig längre? Sov inget inatt och var hos läkaren imorse men de hittade inget fel. Virus säger de, men i min röv. Har haft halsfluss och alla de jävla infektionerna man kan ha i en hals, inget kan ens i närheten jämföra sig med denna smärta. På köpet blir jag tvungen att ligga hemma och missa två obligatoriska seminarium (vilket medför kompletteringar), en personalfest och förmodligen även en födelsedagsfest. Visst är väl livet underbart ibland..

sånt här har jag inte tid med..

hostar och harklar om vartannat. känns precis som att jag har stora sår i halsen. jag gillar det inte! har inte tid att bli sjuk nu, har på tok för mycket att hinna med och jag vill absolut inte vara sjuk till nästa vecka då det bär iväg till fjällen. blä, låt mig bara bli frisk!

.

Ibland vet jag inte om man ska skratta eller gråta. Vissa människor förstår jag mig inte på för fem jävla öre. Skulle egentligen må bäst av att sluta försöka överhuvudtaget, men jag kan inte. Har svårt att förstå varför, av vilken anledning man far fram med osanning. Men eftersom jag uppenbarligen kommer få gå utan svar på det så är det lika bra att lägga den energin på annat, på sådant som jag faktiskt mår bra av. Det här börjar ta på krafterna nämligen.


"Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet."
 E. Cleaver

För idag är ingen vanlig dag...

För det är Johannas födelsedag, hurra hurra hurra! Jag hoppas innerligt att min pressent duger, personligen anser jag att det är en mycket fin en gåva! Den som lever får se ;) Grattis till dig min älskade vän! Tänk att vi hunnit gratulera varandra i sju år redan, det har gått så galet fort! Hoppas bara innerligt att jag får räkna åren i framtiden också, vilket känns rätt självklart för tillfället. Jag ser ljust på framtiden, den kommer bli braaa! Det finns så mycket jag bara skulle vilja skrika ut, men det går ju inte. Det finns så mycket som trycker i hjärtat, av både glädje och sorg som vill ut. För tillfället överväger det goda i livet och det känns bra. T.om den stackars tenta vi ska skriva imorgon känns hoppfull, trots att jag inte kan i närheten lika mycket som mina kära vänner. Men som S sa, du kan det om du bara tänker efter. Men vem vill frivilligt ägna en massa utrymme i hjärnan åt kvalitativa metoder som jag aldrig kommer behöva använda i framtiden?

Nåja, nu ska jag sluta svamla och göra något vettigt. Kan ju börja med att dela med mig av bilderna jag inte la in i söndags som jag lovade er. Titta och njut :)LOVELY!

-

Tänkte skriva att jag har haft en bajs dag, men det stämmer inte fullt ut. Däremot har jag haft en riktigt värdelös eftermiddag/kväll. Hann bara till p&k där jag iprincip föll ihop på hallgolvet pga huvudvärk och illamående. Där låg jag till jag var tvungen att fara på jobbet (som  jag egentligen inte var i skick för att fara på). Antar att jag är en av få som legat på hallgolvet och drömt om en annan dag i en annan tid, där värk som denna inte längre existerar. Är andra gången på bara en månad jag har haft en sån ihärdig migrän. Har lagt sig lite nu, efter två omgångar av värktabletter. Ska snart hoppa isäng har jag tänkt, och hoppas på att jag mår bättre imorgon. Lägger in bilderna som jag lovat en annan dag, orkar inte just nu. Ögonen känns som om dom är på väg att sjunka in i hjärnan. Usch, så snuskigt det där lät..

Har förresten sett första avsnittet på Arn - tempelriddaren, i serieform alltså. Måste medge att den verkar rätt bra trots att jag inte alls brukar vara så mycket för historia, krig och allt som hör det förgågna till. Men nästa avsnitt måste jag nästan se, bara för att det slutade så spännande.

Nåja, nu ska jag stänga av hjärnverksamheten och hoppas på en bättre morgondag. Godnatt

Ett missöde kommer sällan ensam

Ska väl börja med att inleda med vad jag vill kalla missöde, problem eller vad man nu vill benämna det vid. Johans skoter ville inte riktigt ta sig hem idag så när jag skulle fara för att hjälpa de att komma hem så kör jag fast, naturligtvis! Slutar med att jag klämmer mina fingrar så häftigt när vi ska få upp skotern att jag fortfarande har problem att röra dom. I och med detta har även mina bakre bromsar på bilen fryst så jag tar mig ingenvart med bilen heller. Efter många telefonsamtal, föräldrabesök och ihärdigt arbete kom vi oss hem och skotrar dit dom skulle. Men det är sant som det är sagt, det ska alltid hända något när det gäller oss så jag är faktiskt inte så förvånad.

Men för att överväga denna långa eftermiddag så har jag (vi) haft en helt fantastiskt fin helg. Trodde aldrig att vi skulle få så pass bra väder som vi har haft men vi hade turen med oss någonstans iallafall. Det har varit allmänt mys med bästaste sällskapet. Har även gjort det jag trodde skulle vara fysiskt omöjligt, sovit två i en 90cm säng. Skulle dock sällan göra om det, men vad gör man inte för en vän som kommer huttrandes mitt i natten? :)

Nåja, summan av kardemumman är att jag har haft en riktigt bra helg och att jag ser fram emot i sommar då man kan fiska, grilla och ligga på gräsmattan och bara må riktigt, riktigt bra. För vet ni vad, nu har jag ingenting att oroa mig över i sommar. Ser fram emot den mer än någonsin faktiskt. Men först, en fjällenresa :)


Nej nu orkar jag inte mer! Bilderna från idag får ni se imorgon! :)
 Nu ska jag natta, kommer bli fruktansvärt skönt att få sova överhuvudtaget (och fläka ut sig!!) efter nattens bravader. Inte nog med att man ligger intryckt mot en vägg, då ska det börja snarkas också. Menmen, jag överlevde :)

Godnatt!

-

Nu pyser jag tillbaks till skolan och pluggar ett tag, sedan far vi till Klabbis och hämtar Johannas skoter sedan bär det iväg på nya äventyr! Bloggen kommer förmodligen stå ganska still i helgen, så vi ses på söndag!

Ha en mysig helg allesammans :)

Det luktar bränsle

Har varit och hämtat skoter, tankat dunkar och mycket annat inför morgondagens äventyr. Ska iväg till Johans stuga över helgen och jag håller tummar och tår för att det går att vara ute överhuvudtaget något i helgen. Å andra sidan har vi en massa sällskapsspel, en sjukt rubbad humor och varandra. Så jag har inga tvivel om att det kommer bli en hel mysig helg. Skönt att komma iväg från stan om inte annat :)

J fick sig ett gott skratt då jag startade skotern och körde upp den på gårdsplanen. Vi har nämligen en hund som ÄLSKAR att åka skoter. Det är tammejävlar det bästa han vet och jag har aldrig någonsin sett en hund så stolt någon gång, men han sitter med huvudet så högt att man nästan är rädd att han ska tappa det! Nåja, det är alltid lika roligt och man får skratta som ett djur när han kommer för att hoppa upp på skotern :)
Lilltjockisen våran :)

För min skull, ingen annans

Vaknade imorse av att A skickade ett sms, tackar gudarna för det för annars hade risken funnits att jag fortfarande låg i sängen så trött som jag har varit på slutet. Men jag tog mig upp och iväg och jag ger mig själv credits för att frivilligt gått till skolan en av de få lediga dagar jag har. Men vi fick en del gjort, och jag tror faktiskt det är nyttigt att sitta och diskutera för jag lär mig mer då jag får förklaringar och svar på mina frågor.

Efter det kom en grabb och kollade på min lägenhet, och jag fick beröm för att ha "styrt upp" en källarlägenhet så snyggt. Hans ord, över förväntan. Så från och med att jag flyttat ut övertar en fritt främmande karl min lilla lya. Det känns lite sorgligt faktiskt, för jag har fått mycket fina stunder här. Utan tvekan många av de finaste minnena jag har sparade om jag ska vara ärlig. Men det är nog så, när man bygger upp ett hem från grunden alldeles själv så betyder det nog mer än man tror när man väl ska lämna det bakom sig. Men luras inte, jag är överlycklig att få skapa nya minnen i en betydligt större och bättre lägenhet! :)

Har haft J här hela kvällen, sett på Greys och snackat en massa. Saker och ting har inte riktigt hunnit ikapp mig, men jag fick bekräftat idag det jag har gått och väntat på och jag är innerligt själaglad för din skull min vän! Men jag kommer nog inte förstå det förrän verkligheten slår mig, på riktigt. Känns skönt att kunna hålla en dialog om hur relationen oss emellan kommer kunna se och att säga vad jag tycker och tänker om allt som komma skall.

Men jag tror på det här. Jag tror på dig, och er.
Jag tror innerligt att det här kommer kunna gå vägen.

PUSS!

.

"jag älskar dig. jag älskar dig för att du är den du är. för att du säger vad du känner & tycker. för att du alltid finns där. för att du är världens bästa, bästa vän. bara för att jag älskar dig! :)"

Kan man bli annat än glad i själen när man inser att man är på den plats i livet man för tillfället vill vara på, och att man har vänner som upppskattar ens närvaro och visar det med enkla men ack så betydelsefulla ord. Det här gjorde min dag!Tack min älskade vän :)

-

Tänk att det kan gå så fort att förändra en hel tillvaro, det är helt otroligt! Jag har skrattat och gråtit om vartannat idag som försvar till något jag egentligen inte riktigt har förstått. Men jag kommer finnas här, det gör jag alltid.

Det här är stort

Wipeout

Wipeout - så underbart
Felix Herngren - vilken jävla gud!

När man mår bra i själen

Idag har jag mått bättre än på väldigt länge. Vaknade av ett samtal kvart i tio imorse där jag blir informerad att solen lyser i Umeå och att jag borde ta mig ut för en promenad. Så efter samtalet ringer jag min kära vän F som jag hämtar upp för en lunch, sedan bär det iväg till stugan för mys i solen och lite skoter! Hör och häpna, damen klev på frivilligt ;)

Gårdagskvällen blev väldigt trevlig! Blev melodifestivalen först sedan följde jag med ut på Cover. Hade riktigt riktigt trevlig trots att det blev vatten från det att jag klev in på krogen. Tanken var att jag skulle upp och jobba idag men då det blivit något missförstånd så stod det redan två stycken damer där imorse så jag fick ligga kvar i sängen. Lika glad för det är jag, som fick njuta av det underbara vädret och det trevliga sällskapet!

Nu sitter vi och inväntar klockslaget då vi kan bege oss ner till stan igen då vi ska fara och se på bio. Ska se en film som heter remember me, med Robert Pattinsson. Tror ju sällan att den kan vara annat än bra, men ni lär väl bli visse om inte annat.

Ha en mysig kväll mina vänner! :)

 


inatt inatt, är det du är det jagLång dag blir längre natt

Nu pyser jag, ha en trevlig kväll!

-
är det mänskligt att ge upp?

20100311

When you find yourself in the land of confusion, make your best to find a way out
If you don´t, do not ever take the same way back as you came in

Färdig för sängen

Var med F och strosade en stund på MAXI idag då vi hade lite att göra i väntan på att greys skulle börja. Fick med mig lite saker hem, bland annat ingridienser för att börja med en hälsosam smoothie på morgonen för mig som inte äter något annat. Min kära kusin tipsade om det, så nu hade jag tänkt pröva!
(detta är dock den icke hälsosamma varianten med glass i :p )

Nu hade jag tänkt hoppa isäng och läsa lite så jag är pigg inför den tidiga morgondagen! Godnatt :)

Sammarbete, samverkan och påverkan

Kom alldeles just hem från iksu, for dit direkt efter skolan idag. Känner mig riktigt duktig och hör och häpna, det börjar faktiskt bli ganska roligt och avslappnande nu. Träffade på en klasskompis där och vi började prata om samverkansdagen vi hade med poliserna i fredags förra veckan. Det var mycket snack om fördomar mellan och om socionom samt poliser. Vad man tyckte och trodde om varandra och respektive yrke. Personligen har jag haft väldigt dålig erfarenhet av poliser och kan med all säkerhet säga att alla människor inte platsar på en polisstation. Däremot håller jag inte inne någon sanning om socionomer, alla är inte gjord för det yrket heller, definitivt inte! Har träffat en rad UNDERBARA socionomer som jag skulle kunne ge mig högra arm för att få bli som, men jag har även träffat socialsekreterare som inte alls varit fullt så underbara. Jag tror det är viktigt att öppna upp för diskussioner bland studerande på socionomprogrammet samt polishögskolan. Det är ju trots allt vi som ska sammarbeta och samverka bland de levande i kommunen, och fungerar det inte mellan oss så stuper hela verksamheten. Vet heller inte om det är min personliga åsikt, men har inte polisutbilndingen på tok för lite människobehandlande psykologi, krishantering och på tok för kort utbildning? Har aldrig riktigt förstått hur vi som pluggar till socionomer ska studera i 7 terminer medan poliser bara går 4. Någon som är villig att förklara det för mig så är ni varmt välkommen att göra det!

Nog om detta nu! Ska röja undan lite och hoppa in i duschen, sedan ikväll blir det Greys med fröken fräken på kvarnvägen. Åh så skönt det känns att ha gjort bort träningen idag, helt plötsligt har jag en massa tid över!

Ha en bra dag! :)

Trög dag..

Det blev en tidig morgon imorse! Tjugo över sju hämtade jag upp första damen, och tro det eller ej så fick vi med oss även den tredje musköteren! Hon stod t.om och väntade, vilket vi inte alls hade räknat med! Planerade ett smärre ingrepp för att få upp henne ur sängen påväg dit nämligen, men som tur var behövde vi aldrig bli så drastiska ;)

Efter träningen blev det skola och sedan bar det iväg hemåt. Har haft en fruktansvärt dryg huvudvärk idag så jag sov en stund på soffan och insåg då jag vaknade upp att jobbet kändes väldigt långt bort. Så har mestadels legat i soffan i eftermiddag och det var först vid åtta ikväll som jag lagade middag. Det blev hemmagjorda crepés. Detta kräver då pannkakor som jag vanligtvis inte har så stor erfarenhet av att laga eftersom jag inte är så förtjust i att äta dom som dom är, men hör och häpna så lyckades jag med varenda en, t.om den första! Sitter därför med ett fånigt och stolt leende på läpparna och har t.om tagit bildbevis då jag fick mig en känga av min far sist jag försökte mig på detta experiment :p

Nu ska jag försöka plugga lite sedan hoppa isäng. Hittade en bild på J:s blogg som jag tänkte dela med mig, från i lördags. Det väder vi hade då får gärna stanna permanent hädanefter, vårsol är bland det bästa jag vet. Ett långdraget tecken på att sommaren snart är påväg, och nu längtar jag faktiskt :)


Hurtigt!

Ska hoppa in i duschen nu efter ett långt och jobbigt träningspass. Har dessutom kommit med den briljanta ideén att fara och träna imorgonbitti, hör och häpna. Kvart över sju (!!) imorgon ska jag hämta upp F! Får se om den andra damen kommer sig upp ur sängen, blev ju ett jävla liv när vi skulle övertala henne men hårt ska hårt ha! ;)

Ska göra mig en kopp te och krypa upp i soffan sen med en bok jag började läsa igår, verkar riktigt bra faktiskt! Får se om jag dyker in med ett inlägg senare ikväll, annars får ni ha en  super mysig kväll! Puss :)

Helt underbart!

Har gjort ett bra jobb och skottat bort all snö vid mina små fönster, så nu lyser solen in även i vardagsrummet. Känns inte  bra alls att sitta inne när det är ett sådant vacker vår väder men jag knep alldeles just en tvätt tid som jag måste använda. Har missat mina två senaste tider så det börjar sina i garderoben. Ska dock gå och hänga upp det jag har och se om jag smiter ut på en promenad efter det. Vid sex ska jag hämta upp F för att fara och träna, ska bli skönt. I veckan finns det inga ursäkter, det ska tränas!

Sitter och funderar på att dra dammsugaren genom lägenheten nu när jag ändå inte har något att göra. Är dock inte mitt största problem. Har sjukliga problem med att lägga tillbaka saker på samma ställe där jag tog dem, framförallt kläder. Det liger kläder i hela lägenheten. Problemet ligger dock en del i att jag inte har plats med alla mina saker i de två stackars garderoberna jag har till förfogande för kläder. Ska bli så grymt skönt med klädkammare och en massa garderober i den nya lägenheten!

Förresten, det börjar bli bart på backen nu. Det känns jätte bra! Då kanske man kan ta fram cykeln snart. Fick förmaningar av F:s föräldrar att ta med henne ut på cykeltur i sommar. Vet dock inte om det är någon festlig idé då hon knappt tog sig in till stan förra sommaren utan att gnälla över värk i arslet :p

Nåja, nu ska jag diska och plocka undan lite här. Ha en fin dag! :)

Helgen

   
   
   

Ursäktar den suveränt kassa kvalitén på bilderna men jag kan inte klandra någon annan mig själv som inte tog med mig digitalkameran eller samsung som gör fruktansvärt dåliga mobilkameror. Hade super mysigt i fredags och jag älskar musiken, man mår så fruktansvärt bra när man får sitta med ett fånigt leende på läpparna och bara gunga med av ren reflex.

Lördagen var ruggigt bra även den! Strålande sol och alldeles lagom kallt för att vara ute en hel dag. Det var påtagligt, minst sagt. Det blev en väldigt lugn hemresa från Vännäs där damen fram nickade till och de tre där bak iaktog miljön eller liknande, det var iallafall väldigt tyst och skönt. Det började röra sig först när vi tagit oss från Ersboda och vi allihop insåg att vi var övertrött och började diskutera en stackars gammal dam som gick efter gångvägen. Det finns fan inga som oss, så enkelt är det. Jag tror man måste bli inskolad och tränad i våran humor, den är inte riktigt rusk! :p

Ute i skogs

Sitter hos vännens föräldrar och har just fått i oss en supergod middag! Har degat framför tvn sedan vi kom hit och ska fara in till stan och fortsätta vårat fina soffprojekt! Ska bli hemskt skönt :)

Har en del bilder från i fredags och har ett vagt minne av att det togs några bilder även igår, ska se om jag hinner slänga in dom senare ikväll när jag har kommit hem! Tills dess får ni ha en mysig kväll! :)

Bråttombråttom!

Ska göra mig klar för att fara iväg till Vännäs big jump alldeles nu, helst för en halvtimme sen. Har bråttom och tänkte bara skriva att gårdagen var guldguldguld! Fortsatte till Johan efter konserten där det blev en massa skratt och jag hoppas det blir lika trevligt ikväll. Är inte orolig för fem öre, tror det är fysiskt omöjligt att otrivas i mitt sällskap!Ha en bra dag mina vänner! Puss :)

En snabb update

Har suttit ute med mina päron på altanen och invigt den första eftermiddagen i solen. For direkt hit efter begravningen, som var ett jätte fint avslut! Jag hoppas innerligt att alla nu kan få gå vidare. För det behöver man inte glömma, bara vända blad och fokusera på det viktiga här i livet, som att rå om varandra och inte glömma bort att älska de i sin närhet som fortfarande finns med oss. Minnen kommer man alltid bära med sig och en vacker dag kommer man kunna se på dom med andra ögon, glada ögon.

Nu ska jag börja bege mig hemåt för att göra mig iordning för kvällens middag och musikal. Ser innerligt fram emot att få spendera en kväll med min andra halva av familjen, och att man får lyssna på lite rockabilly musik och annan härligt gamm-rock ger kvällen ytterligare en guldkant! Jag tror det kommer bli en helmysig kväll! :)Ha en fin dag allesammans! :)

Ibland räcker tiden inte riktigt till

Vet inte riktigt vart denna dag tog vägen? Satt vid datorn imorse en kortis och fick för mig att jag skrev, men tydligen inte? Allt har gått i ultra rapid hela dagen så snart vet jag inte ens vilken aktivitet som hör hemma under vilken tidsperiod. Var ambitiös och bakade bröd imorse, tvättade, tränade, hade inskolning, for och hälsade på J och två av mina fyra föräldrar (skilda + bonusföräldrar, för er som inte redan vet det). Var t.om ambitiös och tog med mig fika, vilket uppskattades. Är lite besviken på mig själv att man inte hälsar på oftare men jag kan liksom inte hitta tiden till det, trots att vi bor bara en kort bilfärd ifrån varandra. Bättre någon gång än aldrig, right?

Strax efter tio ikväll klampar det in sällskap för film. Vi fick genomlida filmen då den var totalt värdelös. Förstår inte alls hur jag överhuvudtaget, på något konstigt sätt ändock blev tagen på slutet. Fast å andra sidan, oavsett hur dålig filmen är så är jag en sucker för happy endings. Nu ska jag natta! Sov gott mina vänner :)Vet inte om man har för höga förväntningar på henne som skådespelare och att man av den anledningen tror att alla filmer hon medverkar i ska vara bra, men uppenbarligen är det inte så. Nej, den här filmen var inte bra!

Tv-ögon, som mamma brukar säga

Vaknade halvyr i soffan vid 17.30 då telefonen ringde och insåg att jag somnat framför tvn, igen. Det här med att vara trött jämt och ständigt pga för lite sömn och för mycket stress har tagit ut sin rätt på min kropp. Jag orkar nästan inte göra något alls längre, än mindre aktivera min kropp och få upp pulsen med träning.. Så F fick hämta mig och sedan bänkade jag mig på henne soffa istället (utan att somna!) och sedan körde vi två dansfilmer och självklart säsongspremiären av Greys. Så efter sista filmen fick jag skjuts hem och nu sitter jag här, alldeles för uppskruvad för att kunna sova. Jag blir alltid glad av dansfilmer, det är liksom oundvikligt. Kändes precis som att jag dansade ut genom ytterdörren, vilket jag vid närmare eftertanke gjorde :)

Synd ms. J inte kunde joina oss, men eftersom hon föredrar monster istället för dans och skrik istället för sång så valde damen själv att stanna hemma. Dans är lönlöst när man inte får skaka rumpan själv, eller? ;)Varför började aldrig jag med dans? Nåja.. Nu ska jag slänga på en film och se om mina stackars ögon skulle vilja vila denna natt. Sleep tight!

I väntan på något bättre..

Har just kommit hem från VC där jag och E skulle på allmän delegering som gick allt annat än bra. Skulle svara på en massa frågor som jag inte alls är hemma med så det blev hälften rätt hälften fel iprincip, men det är bara att ta igen nästa onsdag om man har tid.

Sitter för tillfället och laddar min mp3 så jag kan fara iväg och träna, men som vanligt har man hunnit stressa ner och jag känner mig inte taggad för fem öre just nu. Men jag måste, så är det bara. Har inte råd att kasta bort en massa hundra i månaden på något jag inte använder.

Sitter och kikar på lite möbler på IKEA, helvittes om man vore miljonär. Visserligen hade jag inte bott här då, och förmodligen hade jag inte varit i behov av att inhandla nytt, men ändå. Det drar iväg när man ska flytta och försöka fylla två stora rum med möbler man inte har. Men vi får se framöver hur mycket pengar jag kommer ha att röra mig med för F har ju faktiskt tjatat om en IKEA resa, så innan sommaren ska vi nog ha hunnit med det! I värsta fall får man inhandla det abslut nödvändigaste i början och fylla på till sommaren då jag har fast inkomst igen. Har en massa ideér på hur och vad jag ska inreda, men som sagt var: det som smakar, det kostar.Den sista kommer jag naturligtvis slipa ner och måla isf, men detta är bara tre av sisådär en MASSA sängstommar som jag skulle kunna sova i. Fastnade för en ett "färdigt" sovrum på deras hemsida med en himmelsäng. Är inte så mycket för det egentligen, men det var fruktansvärt fint i samband med mörka färger på väggarna. Nåja, hur, vad och när allt kommer bli får framtiden utvisa. Det löser sig alltid :)

När dagen varit för bra för sitt eget bästa

Har suttit en stund här nu, skrattat så att tårar runnit nedför kinderna. När hysterin lagt sig kom jag på mig själv att dra mig för att lägga mig. Har varit vaken sedan sex imorse och är så fruktansvärt trött men vill ändå inte lägga mig. Dagen har varit för bra för att avslutas då jag är rädd att det inte ska kännas lika bra imorgon som det gör just nu. Har suttit och lyssnat på en massa bra musik, kikat på skor (det är som en drog!) och funderat vart alla mina gamla kläder tagit vägen. Letade igenom lite lådor under sängen och hittade min (och före det mammas) favorit myströja. Jag älskar höga kragar och stora tröjor, det lär nog ingen vän av mina ha missat.Ska nog ärligt påstå att den är rätt cool också. Den ser vitare ut på bilden men tröjan är i själva verket ljusgul. En mycket härlig "sitta ute på sommaren vid sjön" tröja. Tänk att så underbara ting kan falla i glömska!

Det borde vara olagligt att vara så roligJag kan inte sluta skratta!!
Jag har rent av problem att andas, detta är ju bara sjukt! :D

Snyltar´n

Sitter hos p&k just nu och väntar på att herrn i huset ska komma instormande genom dörren. Tanken är att han ska hjälpa mig och se över elen i bilen då varken motorvärmare eller cupevärmare vill fungera. Extralysena har jag inte tid att fixa idag och efter imorgon är pappa handikappad i tre veckor efter en operation så mamma kom med den briljanta ideén att prata med Jimmy, så jag håller tummarna för att han kan hjälpa mig med det. I värsta fall får jag stå ut med världskassa lysen (dock betydligt mkt bättre än Js ;)) i några veckor till.

Har varit duktig idag och satt med A till halv fem på skolan och gjorde klart ett redovisnings arbete som vi ska använda oss av på onsdag. Det blir som roligare när man arbetar med folk man tycker bra om och när det dessutom är ett ämne som jag tycker om och vill arbeta med: ungdomar.

Får se hur resten av veckan fortlöper, hade tänkt träna nu efter skolan men glömde träningskläder och mat samt att pappa ville ha hit mig medan det fortfarande var ljust ute. Pratade med J om en eventuell promenad men då det har börjat snöa (IGEN!! ##¤%) så får vi se hur det går med den planeringen. I värsta fall har jag en del saker att göra hemma (diska, tvätta osv) och tyvärr så är det inget som tar hand om sig själv (även om jag innerligt hade velat det!).

Nu får pappa gärna komma hem så jag kan snylta lite av den gryta som står färdiglagad på diskbänken!

/ E

Uppe med tuppen

Det är fan inte mänskligt att kliva upp vid sex på morgonen. Var ju som en zombie innan jag klev ut i kylan. Som tur var hade jag inskolning med en väldigt lättsam människa som var både trevlig och social vilket underlättade morgonen en hel del. Kom just hem och ska slänga i mig lite mat innan jag beger mig till skolan. Fick veta att det skulle skrivas ett schema med tider jag skulle kunna jobba månaden ut som jag skulle få godkänna sen. Det känns bra!

Jag vill ut i arbetslivet nu, helst igår. Tycker bra om utbildningen och skulle rekomendera den starkt till folk som står i valet och kvalet, men jag skulle även säga att en paus kan vara välbehövligt. Visserligen är jag ju klar om inte ens två år och då kan jag ju jobba med det jag verkligen vill och har då chansen att förflytta mig hur jag vill och när jag vill vilket känns fruktansvärt bra. Känns trots lessheten bra att jag hoppade på på en gång eftersom jag vet vad jag vill, då känns det bara lönlöst att dra ut på det. Ju längre tiden hade gått desto längre tid tar det att jaga ikapp den dröm jag har så jag ska inte klaga :)

Mat nu, skola sen och träning efter det. Hojt!

Grand finale

Har suttit här hemma ikväll med tjejerna och sett lite film, sedan såg jag naturligtvis förlängningen på os-finalen. Tänka sig om hockeyn skulle vara lika intensiv och tempofylld som under denna final förlängning, helvete så bra det skulle vara då. Har aldrig sett någon röra på fötter och ben så fort någon gång tror jag. Blev nästan yr där ett tag (kan bero på att jag satt och höll andan också..). Nåväl, Canada vann och det var de helt klart värd. Vet heller inte om jag hade velat se slutet på finalen om USA vunnit, helvete så bittert det skulle varit i hallen då :p

Nåja, nu ska jag hoppa isäng då jag ska upp tidigt imorgon för en inskolning. Ska hinna med mycket imorgon. Jobb på morgon, skola efter lunch, tvätta och träna runt middagen och försöka hinna med att fara till garaget och fixa extralysena till bilen samt tvätta av skithögen lite. Får se om jag hinner med allt!
 
Nattinatt mina vänner :)

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0