USCH!

Detta jävla äckelväder är fan inte att leka med. Det spelade ingen roll hur mycket jag trampade på vägen hem, så stod jag still. Jag tror aldrig att jag har varit med om värre alltså. Jag var dyngsur från topp till tå, och blåsten gjorde så att regnet rent ut sagt gjorde ont när man fick det på sig! Nu vill jag hem till snön! Där slipper man iallafall denna jävla blåst, den är hemsk! Och inte fick man mycket till sympati då man klev innanför dörren och var så arg att jag kunde explodera. En sträcka som vanligtvis tar cirka 15 minuter tog mig idag nästan 40. Kicki bara skrattade åt mig (vilket jag iofs kan förstå med tanke på hur jag såg ut och hur arg jag var..)

image10


Nåja, nog om det.. Nu ska jag gå ner och hjälpa till med maten. Ha det gött!

Någon annanstans..

Jag bakade med två av småttingarna idag, det var mysigt! Jag visste av småbarn kan vara ruggigt smart, men jag fick det svart på vitt idag. En tvååring som vet vad ett dl eller tsk mått är, det är ganska fascinerande. De har trots allt bara funnits till på jorden i två ynka år.. Men det var roligt att se! Och de uppskattade det faktiskt, även om det kan bli lite tomt på koncentration i slutet så funkade det riktigt bra idag. Jag är nöjd, och jag har nu fått ihop ännu en timme av mitt projektarbete.. bara sisådär 70 timmar kvar. Nog talat om det nu. Jag är rastlös och vill hitta på något, men klockan är läggdags så det är inte lönt att starta igång något nu. Dessutom är jag övertrött och skulle ha somnat för flera timmar sedan om det inte vore för att klockan var för lite då. Nåja, nu svamlar jag.
Jag läste förövrigt ut boken "någon annanstans" idag. Bland de allra bästa böckerna jag har läst. Ville dock ha en fortsättning på allt, men det är väl kanske så en bra bok ska sluta? Att man sitter och suktar efter mer och inte riktigt har avslutat kapitlet själv ännu, trots att boken är slut. Insåg för några dagar sen hur grymt skönt och avslappnande det är att läsa, och vilken helvetes resa man får. Helt utan extra kosnad.. höhö. Nä, men allvarligt. Man smiter som in i en annan värld, i någon annans värld och syn på saker och ting förändras. Man lever sig in i en roll som är svår att avsluta, och det var väl kanske därför jag inte ville att boken skulle ta slut. Jag ville fortsätta vara denna karaktär, jag ville fortsätta leva mig in i en påhittad men ändå så levande karaktär. Så nu ska jag börja läsa mer böcker har jag bestämt mig för! Så är det någong som håller inne på bra boktips, släpp ut dem!

image8
Denna måste bara läsas!

Ska fortsätta att kämpa med viktnedgången också, nu är det tammefan dags alltså.. Jag säger detta till mig själv iprincip varje dag. Men nu måste det bli en ändring. Jag är förvisso på god väg. Har cyklat varje dag till praktiken, och det känns bra. Idag gick jag t.om halva biten bara för att få njuta av solen en stund. Man är så van att det ska vara mörkt och dåligt väder då man ska hem, men idag njöt man faktiskt av den kalla, men ljusa luften. Nu ska jag gå och lägga mig, och påbörja en ny bok. Godnatt allesammans.

Psst.. Jag saknar dig Peter.

Tisdag

Idag har dagen gått alldeles för fort, men ändå känns det som att man har haft en hel del dötid.. får det inte riktigt att gå ihop. Kom hem från jobbet runt 15, sedan såg jag på tv och kämpade med att hålla ögonen öppna. Körde Emma och Gustav på träningar efter middag, efter det hämtade jag Kicki sedan for vi och handlade och hämtade upp kusinerna igen. Sedan har jag inte hunnit mer än att dricka en kopp te och nu är det dags att lägga sig och sova.
Jag ser fram emot dagen imorgon, ska baka med två av pojkarna på förskolan. Det ska bli spännande! Får se hur de ter sig till instruktioner och mått.. Det känns ganska bra att man kan ta två flugor i en smäll, och göra lite av projektarbetet som en aktivitet. Det stressar mig också en aningens, att hinna klart med projektarbetet. Känns inte som att vi har hunnit göra något alls av allt vi har planerat. Måste få ihop alla recept och lägga upp ett koncept för hur boken ska se ut. Att sedan få ihop 100 timmar av det vet jag inte hur vi ska klara, men det får bli som det blir. Jag vet att man ska lägga så mkt energi som möjligt på detta arbete, men det känns inte som att jag har engagemang till det riktigt.. Kanske får tillbaka det då jag kommer hem igen.

På fredag ska nog jag och Kicki fara på Gekås och handla en massa saker man egentligen inte behöver, och det är alltid lika roligt! Har aldrig varit där heller, så det ska bli spännande att få fara på den omtalade butiken! Sedan har det gått ett helt år på söndag, sedan jag fyllde myndig. Det är helt galet, jag kan nästan inte ens förstå hur fort tiden har flygit iväg. Det känns precis som att jag fyllde år igår. Jisses.. snart sitter man väl med barn och barnbarn och tänker tillbaka på tiden som ung. Det finns så mycket jag vill hinna med innan jag blir gammal, men när tiden flyger fram såhär fort vet jag inte om jag kommer hinna med allt. Men som man brukar säga, det är bara att ta en dag i taget! Nu ska jag hoppa isäng och fortsätta läsa och se om jag kan slita mig för att hinna sova några timmar innan det blir en ny dag. Sov så gott allesammans!

Kära älskade..

Har du nån gång känt att ingenting känns rätt,  att allt är bara skit och varenda jävel kollar snett? Har du bett om hjälp, men ingen vill hjälpa? Hatar du livet? Är du trött på att vänta? Jag kan inte tänka klart, mina tankar dödar mig. Fan, jag skriker efter hjälp men ingen vill höra mig. För alla bara skrattar och pekar och snackar. Folk trampar ner mig som en fucking dörrmatta. Jag ber till min gud om ett eget himmelrike, men snart har jag livet på botten i pinnelviken. För alla min spöken de besöker min själ, och förstör mina dagar, fan jag önskar att du var här. Jag är fast här på jorden, besegrad av högre makter. Vill lämna denna världen, vill flyga högt över landet. Men mina vingar brast, mitt sinne blev fuckat. ingen vill förstå, det  finns ingen  som fattar. Hur det känns att leva ensam med känslan, alla hatar mig jag har aldrig blivit älskad. Vinden kan vända, men pass på att vänta. IDAG ska det hända, jag är trött på att kämpa!  För alla trycker ner mig, jag ställer mig frågan. Finns ingenting kvar,vi har släckt denna lågan. Jag fäller mina tårar, och detta är slutet. Sluter mina ögon och välkomnar ljuset. Jag ställer en fråga, vad har ni emot mig. Jag svär jag talar sanning, men ni vägrar att tro mig. Ser ni hur jag gråter, ser ni hur jag lider. Tårfyllda ögon och ett hjärta som svider . Tillbaks till ruta ett, allt känns som förr. Nu står jag här och bankar på livets stora dörr. Jag sitter och drömmer, drömmer om hoppet. Jag drömmer om att jag hoppar, och det känns i hela kroppen. En kamp mellan mig, mig och mig och livet. Direkt jag mår dåligt får jag nya mediciner. Jag älskar, jag hatar dig, jag saknar dig, jag glömmer dig, jag älskar att hata dig, jag saknar att glömma dig. Jag fattar inte varför, jag fattar inte hur.
Jag hade ju en livsglöd, men den har brunnit ut..

image7

Jag saknar dig..
Jag finns här för dig.
Jag kommer alltid att älska dig.

(tillägnad S.)

Summer sunshine

Blev uppsliten av en överlycklig moster imorse. Solen lyste som aldrig förr! Det var ett riktigt mysigt väder faktiskt. 18 + grader i solen. Vi satt ute på altanen och drack te, läste lite och pratade. Det kändes nästan som sommar, iallafall som vår. Helt galet i slutet av Januari. Det är gröna gräsmattor, och det växer blommor lite här och var. Fick en påminnelse av Kicki igår, så jag inte skulle glömma bort hur snön såg ut. Och det finns nog ingen risk för det, jag saknar faktiskt snön. Vill inget hellre än att gå ut och leka i snön, köra skoter och åka slalom! Men jag kan inte förneka att det skulle vara ännu skönare med sommar. Med riktigt varmt väder och blomstrande träd. Slippa gå i täckjacka och mössa. Men jag får leva på mitt försmak ett tag till =)


image5

Annars har det inte hänt speciellt mycket idag. Filmade lite när Gustav och Jeppe var ute och trixade lite med sina kickboards. Kan inte påstå att jag är världens mest rutinerade filmare.... Men de hamnade på filmen åtminstone. Sedan har jag lagat mat med Kicki, och bakat choklate chip cookies nu lite senare på kvällen. Men imorgon ska det vara slut med sånt. Då ska jag ta tag i vardags motionen och äta mer frukt och grönt! Ska cykla till jobbet varje dag, och ska försöka vara ute och gå så ofta jag kan. Det ska bli skönt. Jag har ett mål, jag ska se snygg ut i min balklänning, och med det målet gör jag det som krävs. Nu ska damen isäng så hon tar sig upp imorgon. Godnatt!

Åh, Underbart!

Var till Göteborg idag, och kommer hem som världens lyckligaste ägare av den sötaste balklänningen jag har sett! Så då var det ur världen också, då ska man bara hitta skor och accesoarer. Samt boka tid för hår och make up! yummie! Nu är jag astaggad! Det ska bli så jävla roligt! Sedan köpte jag en skit söt jacka på rean, och de skorna jag har velat ha. Åh, vilken underbar dag =)

Fredag

Då har ännu en arbetsvecka passerat och övergått till helg. Jag har dock bara varit på praktiken två dagar denna vecka eftersom jag låg hemma sjuk måndag, tisdag och onsdag. Men det var skönt att få vara hemma och vila upp sig ordentligt så man inte kommer tillbaka halvdålig och åker på någon sjukdom igen. Sedan var det mysigt att få träffa alla goa ungar igen! Ska försöka börja med observationer nästa vecka, samt aktiviteterna..

Ikväll har det inte hänt speciellt mycket. Jag och Emma åkte iväg och hyrde en film, och köpte en hel del godis! Bring it on, den nya. Jag måste faktiskt erkänna att den fick mig att skratta, en hel del. Men då har jag alltid varit svag för patetiska romantiska komedier. Jag och Emma kom fram till att vi vill byta liv, åtminstone för en dag, med en av tjejerna i filmen. Eller en tjej med samma typ av attityd, för den är inte att leka med. Sedan efter det, har hon hjälpt mig att få ordning på min blogg lite. Fixat och donat med designen, det var lite spännande. Sådant som jag aldrig skulle ha klarat på egen hand eftersom alla de förbannade bokstäverna och siffrorna får mig att se dubbelt.

Imorgon bär det av till GBG, ska försöka hitta tyger till min balklänning. Finns det inga, så får min kära kusin sy min studentklänning istället. Det blir förmodligen en hel del billigare också, men vi får se vad vi hittar. Sedan ska jag se om jag har råd med de skorna jag såg förra gången vi var dit. Det hänger alltså på tygerna.. hoppas hoppas hoppas att det finns nån gullig liten tyg affär som säljer snygga tyger till TOK bra priser. Det lär jag dock få se stjärnor om, med tanke på den sortens tyg jag i sådanafall ska använda. Nåja.. nu ska jag gå och lägga mig så jag tar mig upp imorgon!

Trevlig Helg allesammans! =)

24/1

Usch vad denna dag har gått segt. Jag har ont i kroppen, men främst i huvudet. Jag har sovit dåligt, och har dåligt samvete. Trots det faktum att jag inte behöver ha det, för allt är löst. Jag vaknade efter att ha vilat i eftermiddag, och då var allt bara värre. Jag kunde knappt hålla tårarna inne, och jag vet inte ens varför. Det tar nog lite på psyket att vara här, även om jag trivs. Jag kan inte säga att jag trodde det skulle gå helt problemfritt, men såhär jobbigt trodde jag inte att det skulle vara. När man ska gå och lägga sig på kvällen, och den är alldeles tom. När man vaknar på morgonen och ska vända sig om, men det ligger ingen brevid. Att inte ha någon att prata med. Det tär som fan på både psyket och kroppen.. Jag vill ha dig här Peter, detta är jätte jobbigt! Det finns säkert folk som tycker att 6 veckor inte är några problem alls. Trots att veckorna går fort som bara den, så är det jobbigt när man ska sätta sig ner och ta det lungt, för då börjar alla tankar snurra igen. Och att sedan sitta och lyssna på gammal musik som gör en bara ännu mer deppig kanske inte är det bästa alternativet.. Usch, jag hoppas det blir en ny och bra dag imorgon. Jag känner mig alldeles tjock i huvudet, jag kan knappt tänka klart längre.

Balen

Det är ett tag kvar, känner mig dock väldigt stressad. Jag vet inte ens om Peter vill gå med mig.. Fick förvisso förfrågan av Tina idag, och ska jag vara ärlig känns det faktiskt ganska lockande det också! =) Har lite ångest över att man inte är hemma och kan fixa klänningar och tider för hår och smink osv.. men jag har räddare i nöden här i Varberg. Min kära kusin ska försöka sig på att sy min klänning, och det känns jätte spännande! Hoppas bara att det inte blir alltför dyrt, har inte speciellt mycket pengar på kontot.. Nog för att pappa ska hjälpa mig att betala, men det kan bli kämpigt ändå. Det är ju inte bara klänningen som ska betalas, det är skor, smycken, smink, hår, väska, sjal, handskar osv.. Det är rätt mycket att tänka på. Men får jag detta att gå igenom, med egen designad klänning och allt, då spelar det ingen roll om jag har kavaljer eller inte, då ser jag fram emot att gå iallafall! Designen på klänningen är perfekt! Om det inte blir så att hon kan sy min klänning nu, då kommer jag bli jätte besviken. Då kommer jag vara inställd på hur jag vill att min klänning ska se ut, sen när jag inte kan få det, då blir jag bara sur och grinig och sedan slutar det i tankar om att gå dit i mjukisar och gympaskor. Det brukar bli så.. Men man kan alltid hoppas att allt går igenom, och att tyg inte kommer vara alltför dyrt att köpa. För det är ju det som är största problemet, tyg är inte gratis. Åhh, nu ser jag faktiskt fram emot balen. Det ska bli helmysigt! =)

Psykolog, Socionom eller Lärare?

Jag har suttit med min moster i över en timme och bara fascinerats av hur mycket kurser och program det finns på universiteten runt om i Sverige. Jag som redan hade nog problem som det var, att bestämma mig vad jag egentligen ville bli, nu blev det valet ännu jobbigare då man hittade andra roliga kurser och program man ville gå. Och ska man söka nu till våren, eller ska man jobba först? Jag vet faktiskt inte om jag nästan vill fortsätta på en gång, men då vet jag inte om mitt psyke skulle palla det. Att ha mindre pengar än alla andra, och inte kunna unna sig på samma sätt som vänner när de har ett jobb att gå till. Men samtidigt kanske jag utbildar mig till något jag verkligen vill fortsätta med, och får jobb som sedan. Då ska man ju inte klaga. Att få arbeta med ett jobb som jag tycker är roligt, och som är relativt bra betalt. Det ska väl ingen klaga över?

Men vad ska jag då bli?

  • Pyskolog är en lång och tuff utbildning, samtidigt som jag får arbeta med människor på ett "intimare sätt".
  • Socionom. En passion jag har redan idag, att lyssna till och hjälpa "utsatta" människor. 
  • Lärare. Att få arbeta med barn. Att lära de det de ska ta med sig för ett fortsatt liv.

Det finns så enormt mycket jag skulle vilja arbeta med, men min största dröm är att få arbeta med människor. Får jag inte jobba med folk runtomkring mig, då vill jag nog inte arbeta överhuvudtaget. Jag måste ha personer att prata med, och ett arbete som jag trivs med. Och det kanske inte är så dumt att börja direkt jag har slutat gymnasiet, då är jag ju ändå inne på studierna och jag kommer inte hinna glömma något av vikt. Som person så vill jag ha många bollar i luften, jag vill vara igång och aktiv. Jag tror nog att jag är den enda som kan säga helt ärligt, att jag faktiskt tycker det är roligt med skola. Från och till är det jobbigt för mig också, och det finns dagar jag absolut inte vill gå. Men i slutändan tycker jag faktiskt att det ska bli tråkigt att sluta gymnasiet, och att aldrig mer få se sina lärare, att inte få gå till sina klassrum, eller att inte få prata med sina klasskompisar. Man har en sån trygghet i det. Man vet vad man gör om dagarna, och man har alltid folk runtomkring en som kan pusha på och finnas som stöd om det är något man tycker är jobbigt. Det blir inte samma sak på ett arbete. Många går faktiskt till sitt jobb bara för att tjäna ihop pengar för att kunna leva. Jag vill inte bli en av dem. Jag vill arbeta för att jag tycker det är roligt, och om jag då måste gå 4-5 år i skolan före, vad gör det mig? Jag blir bara rikare på kunskap. Och det får mig att känna mig starkare som person. Om jag klarar av en sådan utbildning, och är nöjd med den. Då kan jag få känna att jag kan gå till mitt arbete, hjälpa en människa att må bra, och samtidigt må bra av det själv. Ett arbete ska inte bara gynna andra, det ska få mig att känna mig värdefull och bra också. Går man bara dit för pengarnas skull, kan man verkligen må bra då? Om man inte känner tillhörighet med varken arbetet i sig, eller sina arbetskompisar. Näe, det blir nog högskola ändå.. Det må ta tid, men det är ändock jag som får ut något av det i slutändan!

Vården

Vissa läkare ska ju under inga omständigheter vara läkare. Jag var på vårdcentralen idag, och gubben som skulle undersöka min hals hade inte den blekaste aning om vad fan han höll på med. Han glömde att känna på min hals, han tog halsprov med fel stickor, och han var allmänt förvirrad. Plus att han luktade jävligt dåligt. Och innan jag fick gå igenom denna pärs, att överhuvudtaget behöva sitta i samma rum som denna stinkbomb, var jag tvungen att vänta på den satans gubben, i 30 minuter. Varför ska man gå från väntrummet, till undersökningsrummet, om man ändå ska sitta där inne och vänta också? Är det då inte lika bra att man får sitta i väntrummet, där man åtminstone har saker att titta på och titta i, istället för att få sitta på en hård stol inne i ett otäckt och litet rum? Jag förstår mig inte på vården, och främst inte läkarna på vårdcentralen. De måste ju ha fått sin läkarexamen genom flingpaketet eller något.

Nåja, det märks att jag är sjuk och lättretlig. Klagar på det mesta, men detta störde mig mer än något annat. Det kan iofs bero på att jag stör mig på andra saker runt omkring mig just nu, och att allt känns som en enda stor soppa. Jag vill inte hem, men samtidigt skulle jag ge vad som helst för att få fara hem. Det låter ologiskt, jag vet. Men med allt som pågår hemma just nu, känns det som att det är där jag hör hemma. Samtidigt som jag måste medge att det är rätt skönt att slippa vara indragen i allt på det sätt jag skulle ha varit om jag varit hemma. Jag saknar alla, men jag tror på något sätt att detta är en erfarenhet för mig, som kommer göra mig en aningens starkare som person. Vilket för tillfället kan vara en bra idé, eftersom julhelgen och allt som kom med den inte direkt lyfte upp min bästa sida. Jag hoppas till gud att de får den hjälp de behöver där hemma, och att man inte slutar kämpa för det man tror på. Jag ska kämpa, men jag ska kämpa för min egen skull först, innan jag vinner någon annans kamp.

Gamla goda tider.

Jag sitter och lyssnar på en massa gammal musik, och tittar igenom mina fotoalbum där jag har en hel del gamla bilder. Jag har sagt det förut, och jag menar det. Saker och ting var nog bättre förr, saker och ting var en aningens lättare, och man hade inte samma typ av problem att lösa. Jag blir nästan tårögd då man går igenom bilder som betyder mer än vad man trott, och bara genom att titta på de väcker det minnen till liv. Jag har ett jätte bra liv idag, och jag vet att vänner kommer och går. Jag har haft tur att få behålla en hel del vänner, och det gör hela mig glad. Men man kan inte klandra sig själv för att man ibland tänker tillbaka på den tiden då man umgicks med folk man idag inte pratar med, och jag vill inte få dåligt samvete över att jag tycker att jag hade grymt roligt på den tiden. Men folk förändras, man glider isär, och man träffar nya människor, och det är inget fel i sig. Men jag kan inte blunda för alla minnen heller, för jag har umgåtts med sjuhelvettes bra människor, änfast de idag inte finns kvar. Jag uppskattar all tid man har fått med de som har försvunnit eller slutat höra av sig, för på ett sätt har de hjälpt mig att bli en bättre människa. En person kan ha väldigt stor betydelse då det gäller utveckling, tro mig, jag om någon bör veta det. Folk som har hjälpt mig under mina jobbigaste dagar, de hör kanske inte av sig längre, trots att de har en plats i mitt hjärta. Det kommer alltid finnas en tom plats som ska fyllas med nya minnen och händelser, men en bit av mitt hjärta tillhör de som fick mig att skratta förut, de som fick mig att må bra när jag hade det som jobbigast, och dom som har hjälpt mig att växa till den människa jag idag är. Tack för att ni finns.



Club Ravin 2000 - naked and sacred
Stratovarius - Hunting high and low
Youth Group - Forever young
Annie Lennox - Into the west
Sister Hazel - Early winter
Sonata Arctica - Tallulah
Takida - Broken    
                                               image2






En ny början

Nu börjar det nästan bli lite frustrerande. Jag har redan skrivit ett inlägg en gång, men vart tog det vägen? Jag kanske ska ta och lära mig hur denna blogg funkar först, då kanske inlägget sparas nästa gång.. Men jag tror det kan vara en bra idé med en blogg till mig, eftersom jag ofta har väldigt mycket att säga om väldigt lite =)

Nåväl, jag sitter just nu i Varberg. Har spenderat de två senaste veckorna här, utan större problem. Jag saknar dock hem, tro det eller ej. Jag saknar Umeå. Sedan saknar jag min familj och mina vänner. Utan de går vardagen mycket segare, och livet blir inte lika spännande. Så nu har jag fyra veckor kvar här nere, sedan är det dags att åka hem igen. Jag tänkte säga att jag ska genomlida fyra veckor till, men det skulle bli en lögn, eftersom jag faktiskt trivs ganska bra här nere. Fick jag bara med mig alla personer som jag älskar och värdesätter mest, då skulle jag absolut inte ha några större problem att flytta ner. Jag måste nog tilläga något som jag tror Sveriges befolkning redan visste, att göteborgare har den goaste dialekten man kan tänka sig. Man blir både glad och varm bara av att höra på folk när de samtalar. De har dock ord som man inte kan förstå sig på också, eller ord som man måste få skratta åt då man inte är härifrån. Cheks, vad är det? Jo, det är KEX.  Så road har jag inga problem med att bli. Sedan måste jag bara tipsa alla om att ' A love song for Bobby Long' är en vääldigt bra film!
Nu ska jag krypa ner i sängen, godnatt allesammans!

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0