Tryffelkaka

I lördags slängde jag ihop en kladdkaka som slutade som tryffelkaka. Den blev riktigt god och blev godkänd även av icke lchfare. De trodde inte ens att det var bakat utan mjöl och socker, vilket visar hur lätt det är att leva på :)
 
Recept (ursprungsreceptet från trend&träning):
  • 2 ägg
  • 1 dl stevia strö
  • 5 msk kakao 
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ägg och stevia pösigt.
  4. Blanda försiktigt samman med resten av ingredienserna.
  5. Häll ner smeten i en smord form eller en som är klädd med bakplåtspapper – tips för att få ut den hel utan kladdig form.
  6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Ta hellre ut den lös i konsistens och ställ svalt ett tag. Då blir den perfekt!
Tryffel:
  • 50-60g sockerfri choklad (eventuellt smaksatt 70% för lite twist)
  • 0,75 dl grädde
  • 20 g smör

Gör såhär:
1.  Koka upp grädden, dra bort från plattan.
2.  Tillsätt sedan chokladen och låt den smälta.
3.  Rör sedan ner smöret.
4.  Häll över kakan och ställ tillbaka den i kylskåp så tryffeln tar ihop.
5.  Servera kakan med grädde och eventuellt lite bär.


 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0