Kycklinggryta ala moi

Fick förfrågan om receptet på den kycklinggryta jag gjorde igår, så här kommer det. Som alla andra gånger har jag inga exakta mått när jag lagar mat så ni får cirkamått och får därför smaka er fram :)
 
Recept (5-6pers):
125 g färskost vitlök/örter
1 röd chili/spansk peppar
1 hönsbuljongtärning
1-2 tsk sambal oelek
3 dl creme fraiche
1 grillad kyckling
1 paket bacon
1-2 tsk senap
1,5 dl grädde
1-2 tsk soya
1,5 dl vatten
2 ölkorvar
1 morot
Valfria grönsaker, jag använde broccolimix för att få lite färg i grytan,
andra goda grönsaker är paprika, svamp, purjulök, wokgrönsaker etc.
 
Gör såhär:
Börja med att rensa kycklingen och dela köttet i lagoma bitar. Skär sedan ölkorven i mindre bitar och lägg ner i en kastrull med vatten i. Tillsätt finhackad chili och buljongtärningen. Låt detta koka upp tills buljongen löst upp sig och tillsätt sedan färskost och creme fraiche. Smaka av med senap och sambal och spä med grädden. För att få färg och lite sälta i såsen droppar du ner lite soya. Låt detta koka ihop en stund medan du steker ditt bacon som du skurit i mindre bitar. Låt baconet rinna av lite på ett hushållspapper innan du slänger ner dom i grytan. Tillsätt här dina kycklingbitar. Koka sedan upp broccolimixen och den hackade moroten i en annan kastrull tills de är klara och låt dom rinna av i ett durkslag. Rör försiktigt ner dom i grytan.
 
Eftersom det är mycket smaker i allt du har i grytan brukar det behövas sparsamt med kryddor, men salta och peppra lite och krydda med annat om du känner att det behövs. Känner du att grytan är för tjock i konsistensen så späd med vatten eller grädde. Har du problem med för rinnig gryta så binder färskosten såsen väldigt bra, så tillsätt mer av det.
 
Voilá! Du har nu en löjligt god gryta färdig att servera! :)
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0