Chokladtryffel
2/3dl vispgrädde
2 msk sukrin
25g smör
Några droppar mintessence (eller annan essence som passar er)
Kakao att rulla tryfflarna i
1. Hacka chokladen fint.
2. Koka upp grädden i micron, på full effekt, i ca 1-1½ minut (eller i kastrull om ni föredrar det).
3. Lägg ner chokladen i grädden, tillsätt smöret och rör ihop tills chokladen har smält.
4. Smaksätt med några droppar mintessence och smaka av.
5. Ställ in i kylen i minst 3 timmar så att det stelnar.
6. Rulla sedan chokladen till bollar och rulla i kakao .
7. Förvara tryfflarna kallt när de är klar.
Tips: Byt ut den vanliga chokladen till en med smak (och uteslut essencen). Jag använde en 76% apelsinchoklad och det blev toppen! Fantastiskt gott och ett enkelt sätt att förnya tryffelreceptet! :)