Dagens middag
Publicerat 2012-11-24 20:19:27 i
Mozzarellabiffar med blomkålsmos och coleslaw. Enkelt och gott, även för dom som inte äter lchfkost :)Recept mozzarellabiffar:500g kött/nötfärs1ägg0, 75-1dl grädde (börja med mindre så smeten inte blir för lös och tillsätt mer om ni tycker det behövs)1paket mozzarellakryddor (salt, peppar, cayenne, vitlök..bara fantasin sätter gränserna).Gräddsås (jag gör mycket med ögat så testa er fram):Stekskyn från biffarna3-4dl grädde150g färskost (jag blandar naturell med vitlök/örter)1buljongtärning1 tsk kalvfondeventuellt mera kryddor vid behovRör ihop alla ingridienser utom osten.Hacka mozzarellan i mindre bitar och tillsätt i smeten. Forma lagom stora biffar, jag brukar få ihop sex stycken. Stek dom sedan i smör. Lägg de färdiga biffarna på en tallrik eller dylikt och börja med såsen. Tillsätt ca 1dl vatten i stekskyn och sila den för att få bort eventuella klumpar. Häll sedan tillbaka skyn i pannan och tillsätt grädden och färskosten. Rör ut färskosten så den smälter och vispa sedan ner fonden och buljongen och låt den smälta. Låt koka ihop en stund och smaka av. Lägg sen ner biffarna i såsen och voila, så har ni fantastiska biffar! Tips: För er som tycker om soltorkade tomater och basilika ska det vara väldigt gott i dessa biffar.Hoppas det smakar! :)
Kommentarer
Trackback