Vaniljglass - favorit i repris

Blev så sugen på glass ikväll och när man har allt hemma och en glassmaskin färdig att använda så var det inte så mycket att fundera över. Idag gjorde jag om receptet jag brukar använda vilket gjorde glassen något fastare. Tillsatte färskost men glassen blir minst lika god utan, bara lite mjukare, som mjukglass :)

Recept:
3äggulor
100g sukrin melis
4,5 dl grädde eller,
4 dl grädde + ca 75g phiadelpiaost
1-2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
Vispa äggulor, sötning och vaniljpulver fluffigt. Om du använder phiadelpiaosten så vispar du ner den i äggulorna tills det blir slätt. Vispa sedan upp grädden, men inte för hårt. Grädden ska vara lättvispad och nästan rinnig. Blanda ner grädden i äggsmeten och häll ner i glassmaskinen. Om du inte har glassmaskin går det att frysa glassen i en form eller plastlåda. Rör då om i glassen ett par gånger under de timmar den fryser så slipper du iskristaller.

Låt glassmaskinen gå tills den säger till och servera med exempelvis smält choklad, bär, nötter, kokos eller andra favoriter. Glassen räcker till 3-4 personer och går att frysa in om det blir över. Glassen blir dock rätt hårdfryst då och man behöver därför ta fram den i god tid innan man ska avnjuta den igen :)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

EricaJonsson

Lchf, träning, kärlek och allt som ger krydda åt min vardag!

RSS 2.0